Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć Wam
ja po wizycie
mój progesteron urósł w tydzień z 14,4 do 17,8, więc lekarz spokojny, kazał tylko za 2 tyg powtórzyć ale idzie w dobrą stronę
dzidzia rośnie jak na drożdżach, 19mm i wg USG 6t3d, serduszko 140/min - dał posłuchać bajka
wydruk zdjęć bardzo niewyraźny - na żywo dużo lepiej było widać główkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1ebc45ee3d0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52b9df53793e.jpg
polkosia, paradise, emerald_m, Agulkowa, guerretenshi, cudek2, Nulka, M@linka, cati, dora13 lubią tę wiadomość
-
Alexxis musimy sprawdzić, czy bedzie ta sama płeć bo odrzuca nas od tego samego :d
ja wlasnie zajadam truskawki i maliny z bita smietana, a zaraz ide robic tosty. jutro kleje golabki. ciekawe jak zareaguje na mieso mielone. bo karkowka byla pyszna! -
u mnie swietnie wchodza wszelkie platki, serki, owoce, grzanki z dzemem czy nutella. i pizza. z miesem mam sama spory problem, z jajkami tez. na kurczaka patrzec nie moge, a od zapachu mi sie cofa. wiec zbyt bogatej diety nie mam, co mnie denerwuje i martwi, czy nie zrobie malenstwu krzywdy.
-
Ja musiałam psom dać 1kg mielonego i 1kg schabu, bo data do dziś, a ja cały tydzień nie mogłam na nie spojrzeć i obiadu zrobić. Wszystko prawie wege jadłam A dzisiaj miałam fazę na owoce.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
guerretenshi wrote:Alexxis musimy sprawdzić, czy bedzie ta sama płeć bo odrzuca nas od tego samego :d
ja wlasnie zajadam truskawki i maliny z bita smietana, a zaraz ide robic tosty. jutro kleje golabki. ciekawe jak zareaguje na mieso mielone. bo karkowka byla pyszna!
Koniecznie trzeba sprawdzić
Ja nie mogę patrzeć jeszcze na mięso, jadłabym cały czas owoce najlepiej
Na początku ciązy jadłam same ziemniaki z masełkiem i koperkiem, a teraz na ziemniaki patrzeć nie mogę. To samo miałam z ryżem hah -
Hej hej.
Ja dziś miałam wizytę i nasz dzieć ma się dobrze.tętno 145 wiec chyba super.
Martwi mnie jedna sprawa, bo gin zobaczyła w szyjce, jak to powiedziała małego polipka... No i teraz nie wiem czy mam się martwić... ona mi nic nie powiedziała, jak to się ma do ciąży, ale jak poczytałam internety to się przestraszylam czy któraś z Was cos wie a propo polipow w ciąży? Z gory dziękuję za odpowiedź.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Agulkowa wrote:Ja w ciąży z Wiki miałam mięso wstręt, teraz nawet je jem ale głównie owoce i warzywa a pomidory to mus.
Ja jutro wizytuje, dobrze że z ranca bo nie trzeba długo czekać.
Ula bardzo mi przykro
Ja przed ciaza nie mogłam jesc pomidorów, nienawidziłam ich! Teraz jem je nawet i same! Uwielbiam!! -
jeżeli teraz, to znalazłam artykuł:
"jeżeli polip pojawił się już w ciąży i jest umiejscowiony na szyjce macicy, to zwykle nie stanowi większego problemu i nie jest groźny dla dziecka. Jest przyczyną plamień, nawet przez wiele tygodni. Na wszelki wypadek lekarz zaleci powstrzymywanie się od seksu w ciąży – chodzi o to, żeby nie uszkodzić polipa – jego naderwanie może być przyczyną znacznie bardziej niebezpiecznych krwawień, które trzeba jak najszybciej skontrolować – u lekarza lub w szpitalu."
Jeżeli polip okaże się duży, lekarz może zalecić usunięcie go oraz założenie szwu szyjkowego.Natomiast mniejsze polipy zwykle się obserwuje – zdarza się, że zostaną usunięte w czasie porodu i stanie się to samoczynnie. Jeżeli polip powoduje silne krwawienie, wówczas podaje się leki przeciwkrwotoczne."