X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13ab126c9f4f.jpg
    Witam to jest nasz babelek serduszko pięknie bije jest wszystko ok oby tak dalej ;)
    i super, coraz więcej dobrych wiadomości, tak trzymać;)

Magduullina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 2.34 to za duzo czy ok?

Magduullina lubi tę wiadomość

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam wrote:
    Tsh 2.34 to za duzo czy ok?

a miałaś wcześniej jakieś problemy? leczysz się czy to "naturalny" wynik?

ja się nie leczę, tarczycę mam zdrową
    przed ciążą robiłam i miałam 1.6 a teraz w ciąży 2.4
    wszędzie mówią że w 1trym nie powinno przekroczyć 2.5 i mam się tym wynikiem nie martwić przy zdrowej tarczycy ale poproszę teraz lekarkę o powtórkę bo trochę mnie ta bliskość tej granicy stresuje :/

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :) kochane według om termin na 21.12 a z usg 26.12 hę he zdecydowanie wolałabym ten pierwszy termin he a nie w Szczepana.. Oby tylko teraz maleństwo rosło i wszystko było ok

polkosia, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    a miałaś wcześniej jakieś problemy? leczysz się czy to "naturalny" wynik?

ja się nie leczę, tarczycę mam zdrową
    przed ciążą robiłam i miałam 1.6 a teraz w ciąży 2.4
    wszędzie mówią że w 1trym nie powinno przekroczyć 2.5 i mam się tym wynikiem nie martwić przy zdrowej tarczycy ale poproszę teraz lekarkę o powtórkę bo trochę mnie ta bliskość tej granicy stresuje :/
    Nie lecze się. Naturalny wynik. Przed ciaza miałam bardzo podobnie. Ale wszystkie inny wyniki tarczycowe ok. Usg tarczycy też ok

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie też wszystkie pozostałe ok, usg tarczycy też akurat przypadkiem miesiąc przed zajściem miałam robione
    ja się zmartwiłam bo w 1ciąży zaszłam przy wyniku chyba 2.3 a potem na początku ciąży miałam 2 i myślałam że powinno spadać dlatego jak teraz mi wzrosło to się zestresowałam, no ale podobno jest ok
    myślę że nie mamy się czym martwić :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Mam ochotę zacząć robić wyprawkę. Póki oboje zarabiamy to kupować powolutku pierdoły i chomikowac. Ale szczerze - nie mam pojęcia co :D

Werix lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj o 21 nagotowalam barszczu ukraińskiego 6 litrów nie wiem kto to zje :) dzis gotuje ziemniaczki do tego z koperkiem i będę szamala :D ucielabym sobie dwie ręce za ten barszcz :p

hchy9n73gkndckeu.png
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie ze na teście pappa da rade plec podejrzeć ? I badanie jest dowcipne czy juz przez brzuszek ?

hchy9n73gkndckeu.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym już sobie coś pokupowała ;)
    sporo rzeczy sobie zostawiłam, więc odpadną mi w sumie wszystkie duże wydatki, będę mogła zaszaleć w ciuszkach i gadżetach a jak będzie córka to chyba przepadnę :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaku narobilyscie tymi młodymi ziemniakami ;) ja dzisiaj ugotowałam pomidorowa bo mąż prosil i powiem Wam- pyszna ;)

co do wyprawki to tez bym chętnie zaczela cos kupować ale jeszcze za wcześnie, sporo ubranek będę miała po dzieciach rodzeństwa, tym bardziej ze w czerwcu rodzi moja siostra więc i sporo "nowości" z ubranek będzie ;)
    poza tym moja bratowa jest krawcową i szyje głównie rzeczy dla dzieci-typu wyposażenie pokoiku, do łóżeczka, zabawki, rewelacyjne rzeczy, więc większość rzeczy kupię u niej ale to jeszcze za wcześnie, musze tez zamowic komode na ubranka maleństwa, ale to wszystko gdzies dopiero w drugim trymestrze zaczne ;)
    tyle czasu czekałam na ten mały cud i jak nie byłąm w ciąży to cały czas przeglądałam pomysły na pokoj dziecięcy, kołyski, wózki itp., a teraz mi się nie chce ;) dziwne, może dlatego ze już wiem co chce, wiem jak będzie urządzony pokoik, wiem mniej więcej jaki chce wózek, ale za wcześnie by to wszysto kupować. na razie trzeba spokojnie, czasem rano budze się i zastanawiam czy to nie sen i codziennie dziękuję Bogu że w końcu wysłuchał naszych modlitw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 15:48

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam godzinę jak ja lubię popołudniowe drzemki :-

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś walne fasolkę po bretonsku. Mmm. I myślałam ze krew mnie zaleje. Babka z pokaźnym brzuszkiem ciążowy i szlugiem. Gdybym nie była w autobusie to krzywdę bym temu potworowi zrobiła.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa nie wykrywa płci, tylko to dalsze, Nifty lub amniopunkcja, ale mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała robić :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Wiecie co. Mam ochotę zacząć robić wyprawkę. Póki oboje zarabiamy to kupować powolutku pierdoły i chomikowac. Ale szczerze - nie mam pojęcia co :D

Haha :D Ja zaczęłam od razu, oczywiście to, co najprzyjemniejsze, czyli ubranka ;) Teraz nic nie kupuję, bo pewnie będzie druga dziewczynka i wszystko będę miała po Klementynce.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Ja to bym tylko jadła wszystko bez mięsa;) pierogi ruskie, kopytka, krokiety z kapusta i pieczarkami, makaron z sosem carbonara z torebki ale tylko z jednej firmy mmmmm, a dzisiaj na obiad zrobiłam leniwe z bulka tarta i były pychaaaa;)

Byłam pewna że w końcu bez wyrzutów sumienia będę mogła opchać sie słodyczami, ale mnie nie ciągnie wogóle:(

Męczą was jakoś szczególnie mdłości? Ja tylko raz na jakiś czas mam taka gule w gardle i zaczynam kaszleć tak bardzo że aż mnie ciagnir i lece do kibelka, dziwne to dla mnie i nie nazwałabym to mdłościami ciążowymi.

Ja nie mialam zadnych mdlosci, ani mnie od niczego nie odrzucalo :) mysle ze to normalne kazda z nas inaczej przechodzi i tylko sie cieszyc, ze tak dobrze idzie ten pierwszy trymestr :) juz mi nawet piersi ulzyly i bola sporadycznie :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam takie rozladwoanie organizmu ? :P brakuje mi sily na cokolwiek a najlepiej to bym spala godzinami ..

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, mam to samo... Przy każdej drzemce Klementynki muszę iść z nią spać, bo inaczej padam... Dobrze, że jeszcze te 3x na dzień śpi...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cati, mam to samo... Przy każdej drzemce Klementynki muszę iść z nią spać, bo inaczej padam... Dobrze, że jeszcze te 3x na dzień śpi...
    ohhh moj tylko 2 x :(( ale jak on spi to ja ide ogarnac w domu bo bym brudem zarosla , wychodzi mu teraz jedynka i nie chce sie bawic sam i musze wszedzie za nim chodzic :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam mocy. Najchętniej przespalabym cały dzien. Ale chodzę i nakręcam sie. Tu słodkie truskawki, tutaj jakiś lód, tu z kimś porozmawiam, potem sie poprzytulam do mojego. I tak dzień mija pod znakiem pozytywnych emocji i wiecznego uśmiechu. Mimo ze mogę usnąć w każdym momencie :p

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ