Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodam wrote:Tsh 2.34 to za duzo czy ok?
a miałaś wcześniej jakieś problemy? leczysz się czy to "naturalny" wynik?
ja się nie leczę, tarczycę mam zdrową
przed ciążą robiłam i miałam 1.6 a teraz w ciąży 2.4
wszędzie mówią że w 1trym nie powinno przekroczyć 2.5 i mam się tym wynikiem nie martwić przy zdrowej tarczycy ale poproszę teraz lekarkę o powtórkę bo trochę mnie ta bliskość tej granicy stresuje -
nick nieaktualny
-
kalina123 wrote:a miałaś wcześniej jakieś problemy? leczysz się czy to "naturalny" wynik?
ja się nie leczę, tarczycę mam zdrową
przed ciążą robiłam i miałam 1.6 a teraz w ciąży 2.4
wszędzie mówią że w 1trym nie powinno przekroczyć 2.5 i mam się tym wynikiem nie martwić przy zdrowej tarczycy ale poproszę teraz lekarkę o powtórkę bo trochę mnie ta bliskość tej granicy stresuje -
no u mnie też wszystkie pozostałe ok, usg tarczycy też akurat przypadkiem miesiąc przed zajściem miałam robione
ja się zmartwiłam bo w 1ciąży zaszłam przy wyniku chyba 2.3 a potem na początku ciąży miałam 2 i myślałam że powinno spadać dlatego jak teraz mi wzrosło to się zestresowałam, no ale podobno jest ok
myślę że nie mamy się czym martwić -
nick nieaktualnysmaku narobilyscie tymi młodymi ziemniakami
ja dzisiaj ugotowałam pomidorowa bo mąż prosil i powiem Wam- pyszna
co do wyprawki to tez bym chętnie zaczela cos kupować ale jeszcze za wcześnie, sporo ubranek będę miała po dzieciach rodzeństwa, tym bardziej ze w czerwcu rodzi moja siostra więc i sporo "nowości" z ubranek będzie
poza tym moja bratowa jest krawcową i szyje głównie rzeczy dla dzieci-typu wyposażenie pokoiku, do łóżeczka, zabawki, rewelacyjne rzeczy, więc większość rzeczy kupię u niej ale to jeszcze za wcześnie, musze tez zamowic komode na ubranka maleństwa, ale to wszystko gdzies dopiero w drugim trymestrze zaczne
tyle czasu czekałam na ten mały cud i jak nie byłąm w ciąży to cały czas przeglądałam pomysły na pokoj dziecięcy, kołyski, wózki itp., a teraz mi się nie chcedziwne, może dlatego ze już wiem co chce, wiem jak będzie urządzony pokoik, wiem mniej więcej jaki chce wózek, ale za wcześnie by to wszysto kupować. na razie trzeba spokojnie, czasem rano budze się i zastanawiam czy to nie sen i codziennie dziękuję Bogu że w końcu wysłuchał naszych modlitw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 15:48
-
guerretenshi wrote:Wiecie co. Mam ochotę zacząć robić wyprawkę. Póki oboje zarabiamy to kupować powolutku pierdoły i chomikowac. Ale szczerze - nie mam pojęcia co
HahaJa zaczęłam od razu, oczywiście to, co najprzyjemniejsze, czyli ubranka
Teraz nic nie kupuję, bo pewnie będzie druga dziewczynka i wszystko będę miała po Klementynce.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
AniaKami wrote:Ja to bym tylko jadła wszystko bez mięsa;) pierogi ruskie, kopytka, krokiety z kapusta i pieczarkami, makaron z sosem carbonara z torebki ale tylko z jednej firmy mmmmm, a dzisiaj na obiad zrobiłam leniwe z bulka tarta i były pychaaaa;)
Byłam pewna że w końcu bez wyrzutów sumienia będę mogła opchać sie słodyczami, ale mnie nie ciągnie wogóle:(
Męczą was jakoś szczególnie mdłości? Ja tylko raz na jakiś czas mam taka gule w gardle i zaczynam kaszleć tak bardzo że aż mnie ciagnir i lece do kibelka, dziwne to dla mnie i nie nazwałabym to mdłościami ciążowymi.
Ja nie mialam zadnych mdlosci, ani mnie od niczego nie odrzucalomysle ze to normalne kazda z nas inaczej przechodzi i tylko sie cieszyc, ze tak dobrze idzie ten pierwszy trymestr
juz mi nawet piersi ulzyly i bola sporadycznie
-
polkosia wrote:Cati, mam to samo... Przy każdej drzemce Klementynki muszę iść z nią spać, bo inaczej padam... Dobrze, że jeszcze te 3x na dzień śpi...
( ale jak on spi to ja ide ogarnac w domu bo bym brudem zarosla , wychodzi mu teraz jedynka i nie chce sie bawic sam i musze wszedzie za nim chodzic
-
Tez nie mam mocy. Najchętniej przespalabym cały dzien. Ale chodzę i nakręcam sie. Tu słodkie truskawki, tutaj jakiś lód, tu z kimś porozmawiam, potem sie poprzytulam do mojego. I tak dzień mija pod znakiem pozytywnych emocji i wiecznego uśmiechu. Mimo ze mogę usnąć w każdym momencie :p