X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo a sesja w toku. Co wyciągnę notatki to zaraz z nimi zasypiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 16:49

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy tez tak macie, ze raz bolą was piersi raz nie. Od wczoraj mnie bolą o wiele rzadziej :( dziś w ogóle. ogólnie już nie mam objawów praktycznie.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już z 2/3 tygodnie nie bolą. Czasem wieczorem zrobią sie mega gorące ze aż piecze od tego ciepła. Ale to chwilowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 16:51

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie praktycznie tez nie bola. Czasami przy dotyku ale malutko. Nie martw sie :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cati, mam to samo... Przy każdej drzemce Klementynki muszę iść z nią spać, bo inaczej padam... Dobrze, że jeszcze te 3x na dzień śpi...

zazdroszczę tych drzemek :)
    pamiętam ten czas z niemowlakiem, byłam wtedy najbardziej wyspana ever
    ciekawe czy przy 2 też tak pośpię :/
    a ja właśnie wróciłam z pracy, po drodze odebrałam dziecko i zaraz zasuwamy na rowerek i gofry, wynegocjowałam teraz 10 min poleżenia ;)
    o i taki to odpoczynek :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi mało bolały - małe to i nie ma co boleć :D tylko przy dotyku sutki lekko bolą. I mdłości dziś jakieś mniejsze też mam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny az sama nie moge uwierzyc ale u mnie wszystko dobrze :) maluszek ma 0,86cm i serduszko bilo jak dzwon!!! Oby juz na zawsze!

kalina123, baranosia, palma, Nel@, guerretenshi, Szarlotka123, s1985, emerald_m, Kamilam8, emilkazozz, Isia86, dora13, Koska 88, paradise, polkosia, cudek2, monaaa85, Nulka, Azor, Martosza83 lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, witam was w moim 11 tygodniu :D
    My wczoraj byliśmy u przyjaciół i już nie wytrzymałam, powiedziałam im o maleństwie. Bardzo się ucieszyli, przyjaciółka zaczęła skakać, cieszyć się, gratulować. Cudownie mieć takie wsparcie.
    Gratuluję wszystkich dobrych informacji! W końcu zaczęły się wspaniałe wieści i oby takie tylko zostały! <3
    Ja dzisiaj na obiad mam paluszki rybne z ryżem i ogórkiem :)
    Palma, mnie tez dalej nie bolą, tylko przy dotyku. Spokojnie, na pewno nic się nie dzieje :)
    Magduullina, wpisać Cię na 26 czy 21? Śliczne maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:44

cudek2, Werix, Nulka lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Dziewczyny az sama nie moge uwierzyc ale u mnie wszystko dobrze :) maluszek ma 0,86cm i serduszko bilo jak dzwon!!! Oby juz na zawsze!
    Super, mam nadzieję że jutro też dostanę dobre wieści

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Super, mam nadzieję że jutro też dostanę dobre wieści

Trzymam kciuki z całej siły :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:06

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie pszyszle mamusie. Mam nadzieje ze tez bede sie mogla cieszyc drugim malenstwem juz w grudniu,termin porodu 29.12:-) W domu na rodzenstwo czeka synus 14 miesieczny. Chcialam zapytac mamy ktore czekaja na drugie malenstwo jak sobie radzicie z opieka nad dziecmi zwlaszcza noszeniem moj Mati wazy juz 12 kg i ginekolog na ostatniej wizycie stanowczo odradzil noszenie synka tylko jak to zrobic i jak wy sobie z tym radzicie z gory dziekuje za odpowiedzi.Jestem dosc ostrozna bo podczas walki o synka stracilam kilka aniolkow i bardzo sie boje o moja mala fasolke

Werix lubi tę wiadomość

• asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak sie rozpisalam ale jak juz was zameczam to zapytam jeszcze co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trym. Ja niestety rozjasniam i obawiam sie tak agresywnego zabiegu a jakie sa wasze opinje?

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiam mam synka z wagą 12.5 kg z tą różnicą że mój ma 3 lata ;) podnoszę go tylko jak muszę np wsadzić do wanny poza tym nie noszę, ale on już rozumie że nie mogę go teraz podnosić
    z takim maluchem jak twój to pewnie ciężko uniknąć noszenia, podnoszenia
    ogranicz do minimum, tylko w sytuacjach koniecznych, przytulajcie się więcej na siedząco :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz fakt trzylatek pewnie wykazuje sie juz zrozumieniem my jestesmy w fazie buntu i zalu i na raczka:-! Najgorsze jest to ze jedyna osaba ktora moge prosic o pomoc jest moja tesciowa a tego z wiadomych wzgledow wole jak najdluzej unikac

• milky way Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiam,ja mam 11kilowego smyka, niecaly roczek. No nosze,no bo nie da sie inaczej... nie wyobrazam sobie go nie nosic, a niewyobrazam sobie go rowniez nosic... ;)
    Nie wiem co zrobie:)
    Wlosy farbuje, tzn rozjasniam, w poprzedniej ciazy tez rozjasnialam. No nie moge znowuz wygladac jak fleja ostatnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 19:08

• paradise Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiam wrote:
    Witam wszystkie pszyszle mamusie. Mam nadzieje ze tez bede sie mogla cieszyc drugim malenstwem juz w grudniu,termin porodu 29.12:-) W domu na rodzenstwo czeka synus 14 miesieczny. Chcialam zapytac mamy ktore czekaja na drugie malenstwo jak sobie radzicie z opieka nad dziecmi zwlaszcza noszeniem moj Mati wazy juz 12 kg i ginekolog na ostatniej wizycie stanowczo odradzil noszenie synka tylko jak to zrobic i jak wy sobie z tym radzicie z gory dziekuje za odpowiedzi.Jestem dosc ostrozna bo podczas walki o synka stracilam kilka aniolkow i bardzo sie boje o moja mala fasolke
    Moja wazy ponad 12 kg. Podnosze ja tylko przy wkladaniu i wyciaganiu z wozka. Tlumacze jej caly czas, ze nie moge jej juz nosic i ze jest juz duza dziewczynka. Czasami chwile marudzi, wiesza mi sie na nogach i krzyczy ale po chwili odpuszcza. Ty masz mlodsze malenstwo to wiadomo moze byc ciezej. Moja juz biega sama i nie ma juz takiej potrzeby zeby ja nosic, no chyba, ze cos sie jej ubzdura.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez zazdroszcze drzemek. Moja jak dobrze pojdzie spi raz godzinke, gora dwie. Czasami wgl odpuszcza sobie drzemke :(

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • asiam Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze mamy bardzo podobne dylematy ja tez nie potrafie odmowic synkowi jak wyciaga do mnie raczki jakos damy rade.Ja tez nie wyobrazam sobie nie dosc ze znow okragla to jeszcze z odrostem na pol glowy ;-) jedynie zastanawiam sie czy nie odpuscic pierwszego trymestru

milky way, emilkazozz lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża się wieczór i znowu robi mi się ciężko i niedobrze. Do tej pory miałam poranne mdłości, a id kilku dni mam wieczorne :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 9 kg i niestety dużo noszę pulpecika, co zrobić ;) Nie siedzi sama, nie raczkuje jeszcze, więc mamy ograniczone pole manewru. W ciąży z nią skracała mi się szyjka od dźwigania (robiliśmy remont w tym czasie), ale założyli mi pessar i do końca wykonywałam wszystkie czynności, łącznie z lataniem po sklepach jak szalona i noszeniem nie raz różnych rzeczy. A potem i tak przenosiłam ;) Także na razie się nie stresuję i noszę, chociaż zauważalnie mniej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ