Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Cati, mam to samo... Przy każdej drzemce Klementynki muszę iść z nią spać, bo inaczej padam... Dobrze, że jeszcze te 3x na dzień śpi...
zazdroszczę tych drzemek
pamiętam ten czas z niemowlakiem, byłam wtedy najbardziej wyspana ever
ciekawe czy przy 2 też tak pośpię
a ja właśnie wróciłam z pracy, po drodze odebrałam dziecko i zaraz zasuwamy na rowerek i gofry, wynegocjowałam teraz 10 min poleżenia
o i taki to odpoczynek -
Dziewczyny az sama nie moge uwierzyc ale u mnie wszystko dobrze
maluszek ma 0,86cm i serduszko bilo jak dzwon!!! Oby juz na zawsze!
kalina123, baranosia, palma, Nel@, guerretenshi, Szarlotka123, s1985, emerald_m, Kamilam8, emilkazozz, Isia86, dora13, Koska 88, paradise, polkosia, cudek2, monaaa85, Nulka, Azor, Martosza83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Kochane, witam was w moim 11 tygodniu
My wczoraj byliśmy u przyjaciół i już nie wytrzymałam, powiedziałam im o maleństwie. Bardzo się ucieszyli, przyjaciółka zaczęła skakać, cieszyć się, gratulować. Cudownie mieć takie wsparcie.
Gratuluję wszystkich dobrych informacji! W końcu zaczęły się wspaniałe wieści i oby takie tylko zostały!
Ja dzisiaj na obiad mam paluszki rybne z ryżem i ogórkiem
Palma, mnie tez dalej nie bolą, tylko przy dotyku. Spokojnie, na pewno nic się nie dzieje
Magduullina, wpisać Cię na 26 czy 21? Śliczne maleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:44
cudek2, Werix, Nulka lubią tę wiadomość
-
Aradia*** wrote:Dziewczyny az sama nie moge uwierzyc ale u mnie wszystko dobrze
maluszek ma 0,86cm i serduszko bilo jak dzwon!!! Oby juz na zawsze!
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Witam wszystkie pszyszle mamusie. Mam nadzieje ze tez bede sie mogla cieszyc drugim malenstwem juz w grudniu,termin porodu 29.12:-) W domu na rodzenstwo czeka synus 14 miesieczny. Chcialam zapytac mamy ktore czekaja na drugie malenstwo jak sobie radzicie z opieka nad dziecmi zwlaszcza noszeniem moj Mati wazy juz 12 kg i ginekolog na ostatniej wizycie stanowczo odradzil noszenie synka tylko jak to zrobic i jak wy sobie z tym radzicie z gory dziekuje za odpowiedzi.Jestem dosc ostrozna bo podczas walki o synka stracilam kilka aniolkow i bardzo sie boje o moja mala fasolke
Werix lubi tę wiadomość
-
asiam mam synka z wagą 12.5 kg z tą różnicą że mój ma 3 lata
podnoszę go tylko jak muszę np wsadzić do wanny poza tym nie noszę, ale on już rozumie że nie mogę go teraz podnosić
z takim maluchem jak twój to pewnie ciężko uniknąć noszenia, podnoszenia
ogranicz do minimum, tylko w sytuacjach koniecznych, przytulajcie się więcej na siedząco -
Dzieki za odpowiedz fakt trzylatek pewnie wykazuje sie juz zrozumieniem my jestesmy w fazie buntu i zalu i na raczka:-! Najgorsze jest to ze jedyna osaba ktora moge prosic o pomoc jest moja tesciowa a tego z wiadomych wzgledow wole jak najdluzej unikac
-
Asiam,ja mam 11kilowego smyka, niecaly roczek. No nosze,no bo nie da sie inaczej... nie wyobrazam sobie go nie nosic, a niewyobrazam sobie go rowniez nosic...
Nie wiem co zrobie:)
Wlosy farbuje, tzn rozjasniam, w poprzedniej ciazy tez rozjasnialam. No nie moge znowuz wygladac jak fleja ostatniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 19:08
-
asiam wrote:Witam wszystkie pszyszle mamusie. Mam nadzieje ze tez bede sie mogla cieszyc drugim malenstwem juz w grudniu,termin porodu 29.12:-) W domu na rodzenstwo czeka synus 14 miesieczny. Chcialam zapytac mamy ktore czekaja na drugie malenstwo jak sobie radzicie z opieka nad dziecmi zwlaszcza noszeniem moj Mati wazy juz 12 kg i ginekolog na ostatniej wizycie stanowczo odradzil noszenie synka tylko jak to zrobic i jak wy sobie z tym radzicie z gory dziekuje za odpowiedzi.Jestem dosc ostrozna bo podczas walki o synka stracilam kilka aniolkow i bardzo sie boje o moja mala fasolke
-
Widze ze mamy bardzo podobne dylematy ja tez nie potrafie odmowic synkowi jak wyciaga do mnie raczki jakos damy rade.Ja tez nie wyobrazam sobie nie dosc ze znow okragla to jeszcze z odrostem na pol glowy
jedynie zastanawiam sie czy nie odpuscic pierwszego trymestru
milky way, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
U nas 9 kg i niestety dużo noszę pulpecika, co zrobić
Nie siedzi sama, nie raczkuje jeszcze, więc mamy ograniczone pole manewru. W ciąży z nią skracała mi się szyjka od dźwigania (robiliśmy remont w tym czasie), ale założyli mi pessar i do końca wykonywałam wszystkie czynności, łącznie z lataniem po sklepach jak szalona i noszeniem nie raz różnych rzeczy. A potem i tak przenosiłam
Także na razie się nie stresuję i noszę, chociaż zauważalnie mniej.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn