Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:I moja wizyta już w środę. Jestem z siebie dumna że wytrzymałam dzielnie te 3tyg
Witam się ze śniadaniem. U mnie zimno i ponuro.
U nas dzisiaj zimno i pada -
Witam
Gratuluję wszystkim Mamusią
I ja chciałam się pochwalić swoją kruszynką
Termin porodu obecnie wyznaczony mam na 24.12 . To moja pierwsza ciąża i cały czas strasznie się boję
Wczoraj miałam skurcze przez pół dnia, a moje nudności od dwóch dni dużo się zmniejszyły. Wizytę mam 8.06, a za tydzień wylatuję na 2 tyg i obawiam się, że to nie będą najspokojniejsze wakacje. Jakie macie sposoby, żeby myśleć pozytywnie ?
-
Czytam o tym usg prenatalnym i widze ze ma byc zrobione miedzy 11 a 13.6 tc. Czyli za tydzien moglabym teoretycznie sprobowac? Dwa tygodnie to wieki dla mnie, ale moze oplaca sie jednak poczekac? Lepiej bedzie wszystko widać u starszej ciazy?
Ech... Lece do pracy, przynajmniej glowe bede miala zajeta czym innym.
Milego dnia!
...więc teraz serca mam dwa... -
nick nieaktualnyMajanna wrote:Czytam o tym usg prenatalnym i widze ze ma byc zrobione miedzy 11 a 13.6 tc. Czyli za tydzien moglabym teoretycznie sprobowac? Dwa tygodnie to wieki dla mnie, ale moze oplaca sie jednak poczekac? Lepiej bedzie wszystko widać u starszej ciazy?
Ech... Lece do pracy, przynajmniej glowe bede miala zajeta czym innym.
Milego dnia!
Wydaje mi sie, ze tu chodzi o faktyczny 11 tydzien czyli od 11w0d przez 2 tygodnie. W razie czego masz w kalendarzu bellybestfriend zaznaczone serduszkiem od kiedy mozna robic przeziernosc karkowa (o ile kalendarz jest dobrze ustawiony zgodnie z faktycznym wiekiem dzidziusia).
-
kalina123 wrote:majanna poczekaj
dziecko musi mieć określone wymiary, jak jest za małe to nie zmierzą ci wszystkiego, będziesz musiała powtarzać a to podwójny stres
z tego co już zdążyłam zauważyć rzadko które dziecko w 11+0 osiąga te 45 mm
też bym się jeszcze jednak wstrzymała, tak jak pisz kalina123, ważne są wymiary dziecka, jak będzie za małe to i tak nie wykonają Ci USG, więc po co podwójnie się stresowaća dzieć rośnie w swoim tempie, także spokojnie poczekaj te dwa tyg.
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
baranosia wrote:Dziewczyny smarujecie już brzuch czymś? Zastanawiam się czy nie kupić już Bio-oil
ale również dołączam się do pytania, co warto stosować. choć i tak pewnie o rozstępach głównie decydują geny14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Również trzymam kciuki z wizyty. Ja już jutro i też cała chodzę w nerwach.
U mnie w rodzinie niestety rozstępy są przypisane każdej kobiecie, mam już kilka, które pojawiły się w okresie dojrzewania. Postanowiłam smarować od razu wrażliwe miejsca, czytałam o kremie Bielenda Sexy Mama. Póki co stosuję, a skóra jest przyjemna przez cały dzień.
Moja siostra stosowała bardzo długo oliwkę, ale pod koniec kiedy przestała strasznie miała wysuszony brzuch. Az jej skóra schodziła. Lekarka jej powiedziała, że oliwka zatrzymuje wodę, ale jak się własnie przestanie stosować, to efekt jest zupełnie odwrotny do zamierzonego. Nie wiem czy to reguła
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Aradia*** wrote:Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! Moja juz jutro! Ciekawa jestem czy informacje beda znów dobre
jesCze z żadna ciąża nie zaszłam tak daleko i boje sie ze jutro usłyszę wyrok....
Przeżywam dokładnie to samo... ale musimy być dobrej myśli
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
nick nieaktualnyA ja mam złą wiadomość
od dwóch dni mam delikatne plemienia, wczoraj w postaci pojedynczych niteczek krwi w śluzie, a dziś śluz brązowy. Wiem że to nie wróży nic dobrego i powoli oswajam się z myślą że pewnie nie urodzę tego dziecka
za chwilę dzwonię do ginekologa ale mam złe przeczucia
-
sylwia92 wrote:A ja mam złą wiadomość
od dwóch dni mam delikatne plemienia, wczoraj w postaci pojedynczych niteczek krwi w śluzie, a dziś śluz brązowy. Wiem że to nie wróży nic dobrego i powoli oswajam się z myślą że pewnie nie urodzę tego dziecka
za chwilę dzwonię do ginekologa ale mam złe przeczucia