Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magduullina u nas maleństwo będzie miało cały pokój do własnej dyspozycji, więc chcemy łóżeczko, komodę, szafę, jakiś fotel. Żeby było tam miło i przyjemnie. My już od dawna śpimy w dużym pokoju, a awaryjnie będzie kołyska u nas.
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My w Mebliku. Super jakość!
https://www.meblik.pl/kolekcje/meble-dla-niemowlat/
U mnie w rodzinie i wśród znajomych wszystko się zgodzilo, dlatego byłam pewna, że urodze dziewczynkę. Duże zdziwienie przeżyłam, jak na prenatalnych pan dr oznajmił "będziecie mieć synka " i polazł antenkę hihi.
Teraz wychodzi, że chłopiec, więc nie wiem, czy wyjdzie jak za pierwszym razem odwrotnie czy tym razem się potwierdzi.
Szczerze mówiąc, naprawdę wszystko mi jedno. Byle zdrowe i wszystko było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 21:13
-
mi z kalendarza pierwszy syn się sprawdził, teraz też wychodzi syn ale wolałabym żeby się jednak nie sprawdzało
jeśli wierzyć w inne zabobony to smaki mam trochę inne, uwielbiam teraz szynkę i mięcho a w 1 ciąży nie jadłam w ogóle, bez ciąży też tak sobie i cerę mam teraz gorszą za 1 razem miałam idealną
co do mebli to jedyne co kupowaliśmy dla syna to łóżeczko w ikei, spaliśmy razem w sypialni, teraz też śpimy razem, za 1.5 roku na nowym mieszkaniu każde dostanie swój pokój, wreszcie -
Duzo tych mebli nie trzeba w sumie... lozeczko (my mamy Klupś), przewijaczek (tez klupś). Fotel do karmienia (Ikea). I tyle. Dywan w samochody. Komody nie mamy, bo mamy ogromna szafe i nie bylo sensu zagracac i dublowac. Na szafie mamy nalepki, jest przepieknie, choc maly i tak narazie tego nie docenia
-
My mamy poczciwą Ikeę
Też chciałam wydać fortunę na meble z katalogu, ale dałam sobie siana. I tak trzeba będzie wymieniać za kilka lat, bo dziecko będzie rządzić w swoim pokoju
A Klementynka też nadal z nami śpi, więc jak się okazało - Ikea przejściowo jest super. W dodatkach za to poszalałam i pokój jest naprawdę piękny, chociaż malutki, bo ledwo 8 czy 9 m2.
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My kupiwalismy mebelki z ikei. Wychodzilam z zalozenia, ze to tylko przejsciowe I nie kombinowalam. Dziewczyny spia obecnie w jednym pokoju. Niedlugo mielismy robic remont i umiescic je osobno, ale w sumie to bez sensu bo sa tak ze soba blisko ze I tak spalyby pewnie razem. Tylko w krotkotrwalych okresach wojen zadaja rozdzielenia
Zrobilam przed chwila polmaraton przed domem biegajac za Mlodsza uczaca sie jezdzisz na dwoch kolkachcalkiem dobrze jej poszlo.
Jesli chodzi o smaki, to w kazdej ciazy mialam inne, a plec dziecka ta sama.
Choc nie umiem sobie wyobrazic siebie w roli mamy chlopca, bardzo bym chciala Synka.
...więc teraz serca mam dwa... -
No tanie nie są. .. wiem. Ale plusem to, że jakość faktycznie dobra, po drugie rosną razem z dzieckiem, po trzecie po 7 latach można z ogromną zniżka wymienić fronty jak np.znudza się zwierzaki zamienić na auta itd.
My trafiliśmy na promocję wtedy, duży rabat był i w sumie za łóżeczko, komode z przewijakiem, duży regał, szafę, 2 półki, skrzynie, materac i pościel ponad 2500 zł zostało w kieszeni.
To był największy wydatek. .. wahalismy się bardzo, oglądam mnóstwo mebli - z Klupsia też są fajne, ale jakoś te do mnie przemówiły i się uparlam... odkladalam na nie cała ciążę i się udało.
Namowila mnie przyjaciółka. Ma 3 pociechy 6, 3 i 8 mies. No i widzę, że te meble u 6latki wyglądają nadal tak jak te u małego.
A z dodatków mamy naklejki na ścianę. Jest duży, więc nie jest naćkane i przesadzone.
Do 7 mies spal z nami w kołysce. Ale tam ćwiczył,bawił się itd. Lubi swój pokój a to cieszy.
Drugi jest zdecydowanie mniejszy - na łóżeczko, komode i regał. .. więc jeszcze zobaczymy co tam kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 04:13
-
u mnie cięzkie 2 dni.
W sobotę pracowałam a po przyjściu z pracy ( o 15!) spałam tak długo że ledwo zdążyłam na Eurowizję.
Wczorajszy dzień gniłam w łóżku, ledwo zwlekłam się żeby coś ugotować.
Te mdłości mnie wykończą, do tego 3 dni miałam chyba migrenę.
Dzisiaj wizyta o 15.50 trzymajcie kciuki żebym znowu się nie zawiodła.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Pysia87 wrote:Trzymam kciuki Kaczorek, będzie dobrze
ja czekam w kolejce na badania na czczo, o losie, jak mi sie chce jeść! Dopóki nie zjem, to mnie mdli.
3mam kciuki za dzisiejsze wizytujące!!!14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)