X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero za półtora tygodnia, ale jestem cierpliwa. Będę wtedy w 12t5d, datę wyznaczyła sama p. ginekolog. Do smarowania kupiłam sobie czysty olej arganowy - nieprzyjemny zapach, ale skóra jest gładka i nawet pomógł mi na zajady, które były pierwszym objawem ciąży.

Dziewczyny, nie stresujcie się na zaś. To i tak nic nie zmieni. Nie namawiam do beztroskiego optymizmu, ale czarnowidztwo nie pomoże, a może zaszkodzić.

cudek2 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    A ja mam złą wiadomość :( od dwóch dni mam delikatne plemienia, wczoraj w postaci pojedynczych niteczek krwi w śluzie, a dziś śluz brązowy. Wiem że to nie wróży nic dobrego i powoli oswajam się z myślą że pewnie nie urodzę tego dziecka :( za chwilę dzwonię do ginekologa ale mam złe przeczucia :(

Kochana spokojnie- to się zdarza. Musisz być dobrej myśli.
    Nie pisałam tego tutaj ale od tygodnia leże w łóżku bo mam dużego krwiaka. Tydzień temubw nocy obudziło mnie coś cieknące po udach- niestety dużo krwii, jakby ktoś wylał na mnie jej szklankę. Okropny płacz i pewność, że już po wszystkim. W ciągu 20 min byłam w szpitalu. Serduszko bije. Wypisano mnie pl trzech dniach jak krwawienie się zmniejszyło. Muszę leżeć bo nadal plamię. W środę kontrola. Nie wiem co będzie, czy moje serduszko da radę ale przetrwał mocne krwawienie a ja znowu w niego zwątpiłam. Zaczeliśmy 11 tydzień i mimo ogromnego lęku staram się wierzyć, że nadal będzie silny.

ih9kcbx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też trzymam kciuki za wizyty :)

ja na szczęście skłonności do rozstępów nie mam, brzuch miałam wielki i tylko w okolicy pępka skóra zrobiła się brzydsza, rozciągnięta ale bez żadnego rozstępu, na 1 piersi zrobiły mi się 3 malutkie ale teraz już niewidoczne
    smarowałam się wstyd się przyznać jak sobie przypomniałam ;) teraz też do regularności mi daleko, mam taki balsam z rossmana z fioletowym korkiem dla kobiet w ciąży, jak go skończę to przerzucam się też na jakiś zwykły olej np kokosowy

82doroeqdnooy9dr.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizyte jednak dzisiaj;) na 15:30 bo jak nigdy moja pani doktor przyjmuje w poniedzialek. Bardzo sie ciesze ze dzisiaj ale tak sie boje ze mi sie nogi trzesa!

Dziewczyny bedzie dobrze! Musi byc! Musimy pozytywnie myslec!

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już zauważyłam że paradoksalnie spokojniesza jestem jak nie mam wizyty ;) dzień wizyty to jest masakra, za tydzień przed tym usg to chyba zawału dostanę
    jasne że pozytywna wizyta uspokaja ale ten czas do niej to jeden wielki stres

AniaKami lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:)
    Weekend minął jak zwykle szybko. Zimno tak ze już zimowke chciałam założyć brrr. Ja u siebie zauwazylam żyłki na piersiach i juz dostrzegam wiekszy brzuch. Bardzo bym chciała juz cos kupic dla dzidzi ale wiem ze za wcześnie. Wole jeszcze poczekać.
    Jade na uczelnie ale tak mi sie nie chce.. :/

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja mam dzisiaj jakiś zły dzień wymioty wróciły i jeszcze boli mnie brzuch i mam jakieś kłucie takie dziwne w kroczu aż się boje tym bardziej że mój mały załapał katar a u mnie po poprzednim poronieniu wykryto cytomegalię wytworzyły się oczywiście już przeciw ciała ale boje sie a wizyta w poniedziałek następny i to od razu prenatalne .
    Trzymam kciuki za was dziewczyny żeby wszystko było dobrze .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 14:30 umówiłam się do lekarza, modlę się żeby z moim Maleństwem było wszystko dobrze i żeby serduszko nadal biło :-(

Zastanawiam się tylko co ja takiego w życiu złego zrobiłam, że ciągle mam tak pod górkę :-( Najpierw jedna ciąża - poronienie, długo staraliśmy się o tą i znów pojawiają się plamienia :-( Tak bardzo się boję dziewczyny ... :-(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, ja też smarowałam się jak mi się przypomniało ;) A w ciąży nie miałam żadnych nowych rozstępów. Niestety z pół roku wcześniej przytyłam sporo w wakacje i już miałam po kilka z obu stron brzucha i w ciąży mi się rozciągnęły znowu, ale nowe nie powstały. Smarowałam się od 3-4 miesiąca Tołpą, bardzo sobie chwalę. Mocno nawilżała, nawet 2-3 dni miałam taką jakby dopiero co po smarowaniu.

Powodzenia na wizytach :) Moja jakoś na dniach, dopiero będę się umawiać. A kolejną u swojego ginekologa mam dopiero 30 maja.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie martw się na zapas, trzymam kciuki.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, ja też przechodziłam cytomegalię, mnóstwo kobiet to miało i nie zagraża ciąży. Jeśli nic nie pomieszałam, to po prostu przy porodzie dostaje się antybiotyk, żeby nie przeszło na maleństwo. Ja dostałam, rodziłam SN i było OK :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki trzymam kciuki za was żeby było dobrze na wizytach!!!

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka jak już chorowałaś na cmv i masz przeciwciała to luz :) a kiedy to było? igm masz już ujemne?
    ja się tego dziadostwa chyba najbardziej boję z tych zakaźnych bo to tak niepozornie atakuje
    moja koleżanka jak robiła badania przed ciążą to właśnie wyszło jej świeże zakażenie, mocno była zdziwiona, ale chyba ponad pół roku miała zakaz starań, pamiętam że strasznie długo spadały te wskaźniki i dopiero jak spadło to dostała zielone światło na starania

cudek2 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę powiedziałam o ciąży mojej babci i napomknęłam o chęci na truskawki i dziś co? Dzwoni babcia żeby mąż po pracy zajechał po truskawki, bo nakupowała :D ahh te babcie co my byśmy bez nich zrobiły <3

cudek2, Isia86, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie własnie przez to straciłam ciąże . w styczniu już przeciw ciała były i mieliśmy zielone światło.

Polkosia niestety to nie to o czym myślisz to wirus bardzo często można go złapać od dziecka które na przykład w tym czasie ma katar czy jakieś przeziębienie .

A wy kiedy macie dziewczyny prenatalne??

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia świeże zakażenie w ciąży jest bardzo niebezpieczne dla płodu zwłaszcza w 1 trym, często niestety prowadzi do poronień :( w późniejszym okresie rzeczywiście podaje się jakiś antybiotyk po porodzie
    jest cały wątek o tym na "problemy i komplikacje"

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk? Chyba jakiś przeciwwirusowy - cyto to wirus. Bardzo niebezpieczny. Też się boje. .. chyba najbardziej właśnie tego i toxo, bo igg mam ujemne.

A jakie miałyście objawy zakażenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:09

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:

A wy kiedy macie dziewczyny prenatalne??

23 maja o 15:15

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na risotto- tylko nie wiem z czym, bo nigdy nie jadłam- macie jakieś sprawdzone wersje?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 30.05 o 13:45 :) Juz odliczam te 14 dni :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ