Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizytę dopiero za półtora tygodnia, ale jestem cierpliwa. Będę wtedy w 12t5d, datę wyznaczyła sama p. ginekolog. Do smarowania kupiłam sobie czysty olej arganowy - nieprzyjemny zapach, ale skóra jest gładka i nawet pomógł mi na zajady, które były pierwszym objawem ciąży.
Dziewczyny, nie stresujcie się na zaś. To i tak nic nie zmieni. Nie namawiam do beztroskiego optymizmu, ale czarnowidztwo nie pomoże, a może zaszkodzić.cudek2 lubi tę wiadomość
-
sylwia92 wrote:A ja mam złą wiadomość
od dwóch dni mam delikatne plemienia, wczoraj w postaci pojedynczych niteczek krwi w śluzie, a dziś śluz brązowy. Wiem że to nie wróży nic dobrego i powoli oswajam się z myślą że pewnie nie urodzę tego dziecka
za chwilę dzwonię do ginekologa ale mam złe przeczucia
Kochana spokojnie- to się zdarza. Musisz być dobrej myśli.
Nie pisałam tego tutaj ale od tygodnia leże w łóżku bo mam dużego krwiaka. Tydzień temubw nocy obudziło mnie coś cieknące po udach- niestety dużo krwii, jakby ktoś wylał na mnie jej szklankę. Okropny płacz i pewność, że już po wszystkim. W ciągu 20 min byłam w szpitalu. Serduszko bije. Wypisano mnie pl trzech dniach jak krwawienie się zmniejszyło. Muszę leżeć bo nadal plamię. W środę kontrola. Nie wiem co będzie, czy moje serduszko da radę ale przetrwał mocne krwawienie a ja znowu w niego zwątpiłam. Zaczeliśmy 11 tydzień i mimo ogromnego lęku staram się wierzyć, że nadal będzie silny. -
też trzymam kciuki za wizyty
ja na szczęście skłonności do rozstępów nie mam, brzuch miałam wielki i tylko w okolicy pępka skóra zrobiła się brzydsza, rozciągnięta ale bez żadnego rozstępu, na 1 piersi zrobiły mi się 3 malutkie ale teraz już niewidoczne
smarowałam się wstyd się przyznać jak sobie przypomniałamteraz też do regularności mi daleko, mam taki balsam z rossmana z fioletowym korkiem dla kobiet w ciąży, jak go skończę to przerzucam się też na jakiś zwykły olej np kokosowy
-
A ja mam wizyte jednak dzisiaj;) na 15:30 bo jak nigdy moja pani doktor przyjmuje w poniedzialek. Bardzo sie ciesze ze dzisiaj ale tak sie boje ze mi sie nogi trzesa!
Dziewczyny bedzie dobrze! Musi byc! Musimy pozytywnie myslec!
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
ja już zauważyłam że paradoksalnie spokojniesza jestem jak nie mam wizyty
dzień wizyty to jest masakra, za tydzień przed tym usg to chyba zawału dostanę
jasne że pozytywna wizyta uspokaja ale ten czas do niej to jeden wielki stresAniaKami lubi tę wiadomość
-
Witam sie:)
Weekend minął jak zwykle szybko. Zimno tak ze już zimowke chciałam założyć brrr. Ja u siebie zauwazylam żyłki na piersiach i juz dostrzegam wiekszy brzuch. Bardzo bym chciała juz cos kupic dla dzidzi ale wiem ze za wcześnie. Wole jeszcze poczekać.
Jade na uczelnie ale tak mi sie nie chce..aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Witam się i ja mam dzisiaj jakiś zły dzień wymioty wróciły i jeszcze boli mnie brzuch i mam jakieś kłucie takie dziwne w kroczu aż się boje tym bardziej że mój mały załapał katar a u mnie po poprzednim poronieniu wykryto cytomegalię wytworzyły się oczywiście już przeciw ciała ale boje sie a wizyta w poniedziałek następny i to od razu prenatalne .
Trzymam kciuki za was dziewczyny żeby wszystko było dobrze . -
nick nieaktualnyNa 14:30 umówiłam się do lekarza, modlę się żeby z moim Maleństwem było wszystko dobrze i żeby serduszko nadal biło
Zastanawiam się tylko co ja takiego w życiu złego zrobiłam, że ciągle mam tak pod górkęNajpierw jedna ciąża - poronienie, długo staraliśmy się o tą i znów pojawiają się plamienia
Tak bardzo się boję dziewczyny ...
-
Kalina, ja też smarowałam się jak mi się przypomniało
A w ciąży nie miałam żadnych nowych rozstępów. Niestety z pół roku wcześniej przytyłam sporo w wakacje i już miałam po kilka z obu stron brzucha i w ciąży mi się rozciągnęły znowu, ale nowe nie powstały. Smarowałam się od 3-4 miesiąca Tołpą, bardzo sobie chwalę. Mocno nawilżała, nawet 2-3 dni miałam taką jakby dopiero co po smarowaniu.
Powodzenia na wizytachMoja jakoś na dniach, dopiero będę się umawiać. A kolejną u swojego ginekologa mam dopiero 30 maja.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nutka, ja też przechodziłam cytomegalię, mnóstwo kobiet to miało i nie zagraża ciąży. Jeśli nic nie pomieszałam, to po prostu przy porodzie dostaje się antybiotyk, żeby nie przeszło na maleństwo. Ja dostałam, rodziłam SN i było OKKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nutka jak już chorowałaś na cmv i masz przeciwciała to luz
a kiedy to było? igm masz już ujemne?
ja się tego dziadostwa chyba najbardziej boję z tych zakaźnych bo to tak niepozornie atakuje
moja koleżanka jak robiła badania przed ciążą to właśnie wyszło jej świeże zakażenie, mocno była zdziwiona, ale chyba ponad pół roku miała zakaz starań, pamiętam że strasznie długo spadały te wskaźniki i dopiero jak spadło to dostała zielone światło na staraniacudek2 lubi tę wiadomość
-
Ja w listopadzie własnie przez to straciłam ciąże . w styczniu już przeciw ciała były i mieliśmy zielone światło.
Polkosia niestety to nie to o czym myślisz to wirus bardzo często można go złapać od dziecka które na przykład w tym czasie ma katar czy jakieś przeziębienie .
A wy kiedy macie dziewczyny prenatalne??
-
polkosia świeże zakażenie w ciąży jest bardzo niebezpieczne dla płodu zwłaszcza w 1 trym, często niestety prowadzi do poronień
w późniejszym okresie rzeczywiście podaje się jakiś antybiotyk po porodzie
jest cały wątek o tym na "problemy i komplikacje"