Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Mam ochotę na risotto- tylko nie wiem z czym, bo nigdy nie jadłam- macie jakieś sprawdzone wersje?
wszystkie kolory papryk, cebula, pieczarki, cukinia. Kto co lubi
Jakąś padlinę (najlepiej dobra kielbaska podsmazona i pozniej pomieszana z warzywami) i sos pomidorowy. Mmm sama bym zjadła
Ja tak robię risottocudek2 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia86 wrote:Oczywiście ryż i wszystko to co w lodówce
wszystkie kolory papryk, cebula, pieczarki, cukinia. Kto co lubi
Jakąś padlinę (najlepiej dobra kielbaska podsmazona i pozniej pomieszana z warzywami) i sos pomidorowy. Mmm sama bym zjadła
Ja tak robię risotto -
Świeże zakażenie jest faktycznie niebezpieczne, ale jak się ma przeciwciała, to nie. Przynajmniej mój ginekolog tak mi tłumaczył. Jak z różyczką - jak przechodziłam/byłam szczepiona, to już nie mogę 2x się zarazić. U mnie cytomegalia była raczej bezobjawowo albo w formie jakiegoś przeziębienia, bo nie wiem kiedy mogłam to złapać.
Tak, na pewno miałam antybiotyk przy porodzie właśnie dlatego, że Igg miałam dodatnie (igm ujemne), sprawdziłam. Ale jeszcze mi się przypomniało, że koleżanka też przechodziła, a urodziła tak szybko, że antybiotyku nie zdążyli podać i na synka nie przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:43
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szarlotka, może zrobi listę z datą prenatalnych - na niektórych wątkach jest i czy stwierdzono płeć.
Przynajmniej będziemy wiedzieć za kogo w danym dniu mówić paciorek i trzymać.
Z resztą jak uważacie
A u mnie tak leje, że szok. Ściana wody!Isia86, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja nie idę np na prenatalne uważam że z synem nie byłam teraz tez nie idę co ma być to będzie. Hmm jakoś musi być... Dziś mamy dzień dziwny
jutro wizyta o 14:30 a jeszcze musze rano przed 7 jechać po babcie i zawieść ja do szpitala w celu dalszego leczenia niedawno miała udar...
-
Bardzo dobre risotto jest z grzybami leśnymi. Pycha!
Moje prenatalne 25.05. 9:30Dobrze, że tak z rana, to będę miała z głowy ;p
Dzisiaj taka pogoda, że tylko spać się chce. Nie zrobiłam nic w domu. Tylko zakupy, złożę pranie i obiad zrobię.
Czy Wam też chce się tak pić i jeść? Ja budzę się w nocy po dwa razy, żeby się napić! A nie mam żadnych dolegliwości żołądkowych tylko jak jem! I wtedy jestem taka szczęśliwa... Ale przecież nie mogę cały czas jeść! -
Ja powoli zbieram się na wizytę.
Co do smarowania to mam na razie olejek z Musteli.
Kupiłam kiedyś z myślą że będzie na prezent bo był w świetnej cenie.
Nie sądziłam że to mnie się przyda
Co do jedzenia to jestem przerażona jak nie zjem to mnie mdli, muszę jeść cos non stop.
W związku z tym piję kefiry, zagryzam marchewką, jabłkiem.
Do tego nie mam żadnych rewolucji żołądkowych, wręcz odwrotnie non stop zaparcia.
Nie chciałabym się roztyć a mam tendencję3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualnyWitam was Kochane. Ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest ok, maciczka rośnie.
Jutro prenatalne na 9:20, guerretenshi mam to samo co Ty, strasznie się denerwuje i stresuje ale trzeba jakoś dotrzymać.
Noce mam ciężkie, i to bardzo. Cały czas się dzisiaj budziłam, bolał mnie brzuch, miałam durne sny, śnił mi się bocian, że siedziałam na balkonie, rozmawiałam z moim a nagle spadło mi w ramiona dzieciątko z różową czapeczką, potem z kolei śniło mi się, że byłam u lekarza i mówił mi, że zapisuje mnie na zabieg łyżeczkowania.. Mam dość tych snów.
Pokoik piękny, ja właśnie mam w planach pomalować pokój na biało-szaro i kupić białe meble z niebieskimi dodatkami.
Dostałam w końcu skierowanie na HCV, Toksoplazmozę i TSH. HIV i kiła wyszły oczywiście ujemne ale HBs wyszło dodatnie. Nie jestem zaskoczona bo niestety wykryto u mnie nosicielstwo już po poronieniu, tłumaczyłam jej to ale musiała mieć.
Dziewczyny, coś mnie normalnie wzięło dzisiaj i kupiłam wanienkę i przewijak, mam nadzieję, że się nie pospieszyłam. W aptece kupiłam jeden smoczek i piękne ubranko na święta, zaraz wam wrzucę zdjęcie. No normalnie jak przechodziłam koło niego to się zakochałam i musiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:37
Nulka, Isia86, cudek2, Izieth, Krakuska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szarlotka123 wrote:Witam was Kochane. Ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest ok, maciczka rośnie.
Jutro prenatalne na 9:20, guerretenshi mam to samo co Ty, strasznie się denerwuje i stresuje ale trzeba jakoś dotrzymać.
Noce mam ciężkie, i to bardzo. Cały czas się dzisiaj budziłam, bolał mnie brzuch, miałam durne sny, śnił mi się bocian, że siedziałam na balkonie, rozmawiałam z moim a nagle spadło mi w ramiona dzieciątko z różową czapeczką, potem z kolei śniło mi się, że byłam u lekarza i mówił mi, że zapisuje mnie na zabieg łyżeczkowania.. Mam dość tych snów.
Pokoik piękny, ja właśnie mam w planach pomalować pokój na biało-szaro i kupić białe meble z niebieskimi dodatkami.
Dostałam w końcu skierowanie na HCV, Toksoplazmozę i TSH. HIV i kiła wyszły oczywiście ujemne ale HBs wyszło dodatnie. Nie jestem zaskoczona bo niestety wykryto u mnie nosicielstwo już po poronieniu, tłumaczyłam jej to ale musiała mieć.
Dziewczyny, coś mnie normalnie wzięło dzisiaj i kupiłam wanienkę i przewijak, mam nadzieję, że się nie pospieszyłam. W aptece kupiłam jeden smoczek i piękne ubranko na święta, zaraz wam wrzucę zdjęcie. No normalnie jak przechodziłam koło niego to się zakochałam i musiałamJa do pokoiku jesli moja intuicja sie sprawdzi chciałam albo szaro żółto albo wałśnie szarty turkus i róż, ale znając życie jeszcze 10 razy zmienię zdanie
I gotuje te łazanki - sila wyzszaSzarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość