Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żonaAnia wrote:ja też chcę mieć zdrowe dziecko ale jeśli nie daj Boże coś będzie nie tak to czy będę je kochala mniej? przecież nie usunę, nie wyrzucę bo to moja milosc
i nie robie prenatalnych, nie chcemy..
no każdy robi jak uważaa co lekarz na to? nie robisz w ogóle usg czy mówisz lekarzowi że ma nie robić pomiarów czy jak?
ja tfu tfu wolałabym wiedzieć wcześniej
są wady które można operować jeszcze w ciąży, są wady uleczalne ale dziecko po porodzie od musi być specjalnie traktowane, jeśli lekarze nie są na to przygotowani to może się skończyć tragicznie, w końcu są wady aż tak złożone że trzeba podjąć tę najgorszą decyzję
dla mnie te badania to ogromny postęp medycyny i uważam że powinniśmy z tego korzystać przede wszystkim dla bezpieczeństwa swojego i dobra naszego dzieckaNel@, cindi88, Isia86, polkosia, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Ja mam małe więc niech rosną
Mąż dzwonił ze dostaliśmy kredyt. Tak sie cieszę bo juz przestanie to nad nami wisiećJak dobrze pójdzie to jutro odbieramy klucze
Nigdy nie myślałam ze fakt związania sie z bankiem na najbliższe 30 lat może tak cieszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 14:49
emilkazozz, baranosia, kalina123, kwiatuszek12345, palma, Izieth, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Ja już też po prenatalnych. Maluszek parametry ma wszystkie dobre.
)) Kluseczek urósł albo urosła już do 4,5 cm
a ja oczywiście z tej radości pokonalam kolejny etap wstydu i podczas spaceru z psem porzygalam się po krzakach....
co za blamaż...
Pysia87, kalina123, palma, AniaKami, Izieth, Isia86, polkosia, kwiatuszek12345, cudek2, monaaa85, RedLady, Nulka, Koska 88 lubią tę wiadomość
-
cindi o matko
mojej koleżance się zdarzyło w aucie w korku jadąc do pracy, wysypywała na prędce śniadanie na siedzenie i rzygała do reklamówki bo nie zdążyłaby się nigdzie zatrzymać
raju jaki to musi być dramat jak tak nagle przypilicindi88, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Czolem dziewczyny, u nas wszystko chyba dobrze, mar otrawimy czas na wakacjach i nie mam kiedy rozmyslac,to dobrze!!
Brzuch mi rosnie. Duzo wczesniej niz z synkiem... nie wiem ile uda mi sie ukrywac
Poprzednio powiedzialam rodzinie w 13 tc a znajomym ojejjjj... 16? 17? Pozniej ivtak do 24tc prawie nic nie bylo widac. Silniejsze miesbie brzucha mialam, zajebista krateczke. A po ciazy nie zdazylam wrocic do formy i pach pach! Ciążahihihihi, bedzie gorzej doprowadzic sie do ładu.
Na stowe robie piersi, po ciazy i karmieniu przez to ze w kolko byly duze male duze male,to niestety ale nie wygladaja juz fajnie. A zreszta.... zawsze byly za male! Wiec korzystajac z okazji zrobie lepsze.
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam smutek
bylam dzis na usg. Dzieciatko wymiarowo odpowiada na ten tc w ktorym jestem, ma 66mm.
nt: 1,5mm, kosc nosowa widoczna. Serduszko 160wszystko prawidlowo
niestety w tej zasranej Danii przymusowo robia pappa. I wyliczyli mi ze ryzyko zd wyszlo 1:133 !! Jestem zalamana. Pobierali mi krew w 9t6d ciazy czyli 3 tyg temu. Od razu cos mnie tknelo, ze troche za wczesnie, no ale coz widocznie tak ma byc. Na wszelki wypadek poszlam na badania Harmony w tamtym tyg i czekam na wyniki, mam nadzieje, ze beda prawidlowe! Czy przy takich wynikach usg w Polsce tez wykonuja ten zasrany pappa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 16:22
-
Hej dziewczyny, umówiłam się już na kontrolę. Mam w środę o 17.15...tyle czasu masakra
Boję się że nie usłyszę tego serduszka kurde..
Chciałabym mieć to już za sobą
I jeszcze te brązowe upławy...Ewel
Zuzia urodzona 02.01.2017
9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie. -
cindi że dobra impreza była
milky way ja w pierwszej kolejności myślę o brzuchu, cycki może kieeedyśgdyby mi się zrobiła przepuklina (wolałabym nie, ale gdyby) to gadałam już z jedną chirurg że mogą wszystko elegancko zrobić na nfz
operują przepuklinę a przy okazji zszywają mięśnie i usuwają nadmiar skóry
milky way lubi tę wiadomość
-
Kalina dobrze mowi. Mnie dziś lekarz powiedział że usg daje 60% pewności a pappa 70%..sama statystyka to zuo. Trzeba być dobrej myśli! Sugerował Nifty bo to jest 100% ale jak usłyszałam cenę to prawie z krzesła spadlam a jaki by tego wynik nie był to i tak niczego nie zmienia dla nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:09
-
polkosia wrote:Pappa to często pokazuje duże ryzyko, dlatego nie zrobiłabym go, ale jak był mus? Niepotrzebny stres! Na pewno będzie OK!
No wlasnie tu jest tak ze jak juz sie zdecydujesz na usg genetyczne to dla nich to jest jednoznaczne z badaniem krwi iwec zeby w ogole zrobili mi to usg to 3 tyg przed tym musialam isc na krew. -
nick nieaktualnyNulka wrote:Ja mam małe więc niech rosną
Mąż dzwonił ze dostaliśmy kredyt. Tak sie cieszę bo juz przestanie to nad nami wisiećJak dobrze pójdzie to jutro odbieramy klucze
Nigdy nie myślałam ze fakt związania sie z bankiem na najbliższe 30 lat może tak cieszyć
Gratuluję i zazdroszczęMy chcemy zacząć budowę domu w tym roku, ale nawet jeszcze nie wystąpiliśmy o kredyt, bo nie mamy nadal pozwolenia na budowę. Ciekawe czy mi bank da kredyt w 6 miesiacu
Nulka lubi tę wiadomość