Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa mamusia leżałam w szpitalu teraz z taką Renią, kobieta 46 lat i ma takiego męża co wszystko olewał i się nie starał jeszcze się na nią darł. Kobieta bierze antydepresanty i już raz złożyła pozew do sądu, zawiesiła i teraz znów się zastanawia.
Baranosia uzbrój się w cierpliwość i odpoczywaj;)
Co do prenatalnych to koleżanka miała i trwały 5 min, ale miała w ramach wizyty prywatnej, bo jej ginekolog robi prenatalne. Jak ja mam za 5 min płacić 400 zł to się zastanawiam nad sensem... Jeszcze, żeby mieć pewność, że wszystko dokładnie sprawdzi.Spragniona malusińskich stópek
-
Witam. Mam pytanie odnośnie brania leków w ciąży. Dziś lekarz zapisał mi Buscopan (na bóle brzucha, chociaż takich nie zglaszalam), IPP40 (na zgage) i jedne tabletki od wymiotow, nie pamiętam nazwy. Poczytałam ulotki od wszystkich i na każdej jest napisane, że nie stosuje się u kobiet w ciąży. Na jednym nawet ze tylko jeśli korzyści dla matki przewyższają korzyści dla płodu. Już nic nie rozumiem i boję się tego brać! Dlaczego on przepisał leki których nie wolno brać?!
Udało się wcyklu
-
Ale się wkurzyłam. Poszłam do babci na Dzień Dziecka, bo zapraszała na obiad, no i gadamy, gadamy, a ona do mnie, że jej córka (moja ciotka, a mojej mamy rodzona siostra), z którą się widziałam niedawno i mówiła, że tak super, że druga ciąża, że mała różnica wieku etc. teraz łazi i opowiada jak to Klementynka będzie osamotniona i nieszczęśliwa jak urodzę, bo nie będę miała dla niej czasu. Co za dwulicowa baba. Do mnie ochy i achy, a po rodzinie chodzi i takie głupoty opowiada. To oczywiście w skrócie, bo padały teksty, że nie wezmę jej nawet na ręce, bo będę tylko drugim się zajmować czy że będzie płakać, bo nie będzie się miał z nią kto bawić. Nosz k... Szkoda, że sama nie pomyslała, że jest nieodpowiedzialna, bo urodziła dopiero co 3 dziecko (miesiąc temu) mając prawie 50 lat. Następnym razem powiem jej, że mi szkoda jej dziecka, bo osieroci je zanim ono skończy 18 lat. Wredna baba...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 16:36
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, wiesz babciom w ich wieku myślę, że trzeba czasami wybaczyć. moja to też taka pleciuga, ale ma ponad 70 lat, więc co ja jej będę broniła gadać
jak jej to w czymś pomoże to niech sobie pogada...
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
ja już po wizycie
dzieć rośnie, co prawda nie mierzył go, no ale duuuży już był
chyba miał leżakowanie, bo leżał z rękami wyciągniętymi za głowę
patrzył na ten śluz, bo mówiłam, że jakoś go tak dużo. To mówi, że to normalne, jak nie swędzi i nie piecze to nie ma czym się martwić i że taka moja uroda- niech mu będzie skoro tak
zapomniałam kurka spytać czy mogę zacząć chodzić na jogę, bo w domu mi się nudnawo robi, a bym chciała się trochę poruszać... czy któraś z Was może praktykuje jogę dla kobiet w ciąży?
i jeszcze powiedzcie co ile robicie morfo, glukozę i mocz?? bo też zapomniałam o to spytać doktorkajak już mi powiedział, że z dzieciem wszystko okey, to zapomniałam o Bożym świecie
polkosia, Nulka lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
baranosia nooo dieta ciężarnej, żebyś nie przytyła
masakra z tym żywieniem w szpitalu
chociaż pamiętam jak 24h po cc dostałam swój pierwszy posiłek-kleik...boże jakie to było pyszne
isia krew i mocz co wizytę czyli co 4-5tyg + jeszcze toxo mam powtórzyć -
Hej heeeej! Bedzie dziewuszka najprawdopodobniej! NT-1.7, kosc nosowa jest. Krew na Harmony pobrana, lekarz mowi ze elegancko wszystko
...
No a ja w opisie znalazlam ze pecherz moczowy- niewidoczny. Oczywiscie stresa mam juz kuzwa mac, ale czytalam w necie, ze pecherz malusienki jest,wiec jak sie dziecko wysiusia to nie widac. No,takze wszystko okej ale sie teraz zmartwilam, lekarz nic o t nie mowil wiec pewnie dla niego nie ma sprawykalina123, polkosia, cudek2, Nulka, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość