Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mojej przyjaciółki z chłopem były przeboje. Chciała sie z nim rozstać ale sie okazało ze jest w ciazy. Zaczęli być szczęśliwi. On sie troszczyl. Był ślub, kredyt na mieszkanie. I po urodzeniu dziecka problemy. Seksu nie. Być w domu nie. Opiekować sie nie. Tylko praca i wyjścia z kumplami. Widać po dziecku ze odbija sie na nim stres rodziców bo jest bardzo zamknięty w sobie i moim zdaniem wolniej sie rozwija. Ich małżeństwa nie ma już od roku. Nawet nie śpią razem. Jemu już bie zależy. A dzieckiem zajmie sie póki nie grymasi/trzeba nakarmić/zmienić pieluchę.
Ona planuje już rozwód. Idiota sie tego nie spodziewa. Ale lepiej teraz niż jak dzieciak będzie większy.
Na swojego odkryłam patent i truje mu tyłek czy nie jest mu głupio ze muszę w okół niego skakać jak mamusia a on zachowuje sie jak niedojrzały gnojek. Cos w nim ruszyłam i stara sie. Widzę ze daje z siebie wszystko a to dla mnie już jest cudem.
Wiec Szczęśliwa Mamusiu znajdź swój patent. Z nimi cholera nie można delikatnie bo myślą ze wszystko im wolno a my i tak wybaczymy. -
Na mojego nie mogę narzekać. Od kiedy jestem w ciąży w ogóle się nie kłócimy. Za to po wspolnym usg odbiło mu, ze nie będziemy się kochać bo on nie będzie dziecka w głowę walił...
Na razie nic nie przytyłam. Z nudów układam puzzle:)
Na dzień dziecka mieliśmy maluchowi zrobić prezent w postaci imienia, ale tatusiowi coś słabo idzie z wymyślaniem
Wszystkiego Najlepszego dla WSZYSTKICH dzieciaczków, dużo zdrowia i radości. Bądźcie grzeczne dla mam!
Nulka lubi tę wiadomość

-
Ja to nigdzie nie chodzę z Klementynką, bo wózek ją parzy
Może gdyby miała smoka, to by sobie spokojnie siedziała, bo w gondoli zasypiała tylko ze smokiem, ale że odstawiony, to co zrobić
Także my tylko na własne podwórko wychodzimy i sobie tak siedzimy, ale u nas to dużo atrakcji, psy, koty, kaczki, kury, huśtawki, karuzela
A za rok już z siostrą będą się bawić
A w ogóle to ja nie chcę, żeby miała za dużo kontaktu z innymi dziećmi na razie, bo nie szczepiłam na pneumokoki, a lekarz mówił, żeby ograniczać. Na razie waham się czy szczepić czy nie...
Zazdroszczę Wam tych prenatalnych! Też bym chciała już wiedzieć wszystko, a tu jeszcze 3 tygodnie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Werix, ja całą ciążę z Klementynką układałam puzzle, bo miałam nakaz leżenia
Uwielbiam!
A, odebrałam też wyniki i wszystko super, glukoza 75, toxo ujemna 2x, morfo i mocz książkowe. HIV i kiły nie mam
Isia86, Chamomilla, cudek2 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cudek myślę że sobie tez możemy życzyć wszystkiego najlepszego a cocudek2 wrote:Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci. Tych poza brzuchem już - niech spędza ten dzień uśmiechając się od ucha do ucha, będą zdrowe i szczęśliwie; i tych w brzuszku - niech zdrowo rosną, dobrze się rozwijają i szczęśliwie w terminie przyjdą na świat! ♡♡
Isia86, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Mnie tez łapały jakieś schizymilky way wrote:Ja juz zlapalam stresa... ide na plac zabaw z malym, to mi czas do tej 16 minie szybciej.. uhhhh...
Juz tak dawno nie widzialam maluszka
mam nadzieje na pomyslne wiadomosci!
A okazało sie być wszystko w najlepszym porządku
Bedzie dobrze trzymam kciuki
milky way, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś słyszałam, że ponoć wybieramy sobie męża podobnego do ojca. Choć u mnie na szczęście średnio się sprawdziło jedynie jeden i drugi wie wszystko najlepiej i wiecznie dyskutująSzczęśliwa Mamusia wrote:Alexxis Ale super wieści , do 17 szybko czas zleci

.
Cudek2 Ale super , ogromnie się cieszę
.
Milky way Ja to też bym gdzieś z małymi poszła , ale kurier ma być i listonosz więc muszę siedzieć w domu , u mnie w miejscowości jest plac zabaw lubią tam chodzić i się z dziećmi bawić , najbardziej to zjeżdżalnię lubią , wczoraj małym kupiłam takie dwie poduszki dekoracyjne , w Biedronce były jedna z my litte pony a druga z myszką Minnie, cały czas z nimi chodzą a synkowi sprezetuję nowy rower
.
guerretenshi Na mojego nic nie zadziała , ja już wszystkiego próbowałam i nic kiedyś mój mąż się mnie zapytał czy gdybym miała gdzie pójść czy bym od niego odeszła , i mu prosto w twarz powiedziałam że nie wahałabym się i nic nie odparł , kiedyś mu zdecydowanie powiedziałam że jak się nie zmieni nadal tak będzie mnie traktować to że odejdę od niego a on jak chcesz to idź droga wolna , on czasami tak lekceważąco się zachowuje nic mu nie zależy , ja zawsze muszę się starać muszę go przeprosić bo ja zawsze winna , kiedyś Marysia nasza córeczka uposcila tablet trochę się potlukl a ten z morda do mnie że jak na dzieci pilnuje itp , i w złości mu powiedziałam że jest pieprz... d...., ten focha walnął i się nie odzywał rozmawialiśmy potem szczerze ale jak widać nic to nie dało , kiedyś mi moją siostrą powiedziała że wiedziałam dobrze jaki on jest to dlaczego przy nim siedziałaś trzabylo odejść jak małych nie było a teraz masz to co chciałaś , trochę było mi przykro ale powiedziała samą prawdę , moja kochana mamusia też nie była szczęśliwa z moim tatą , bił ją nie szanował , docenił jak umarła kiedyś mi mama powiedziała żebym nigdy nie była taka głupia jak ona ,eże zrobiła źle wychodząc za tatę , miała okazję za lepszego wyjść a poszła za nim jak widać sprawdza się takie staropolskie przysłowie jaka matka taka córka .
-
Hej. Ja juz po podglądaniu
dziec ma prawie 7,5 cm i jeżeli dobrze zapamiętałam to wazy około 90 gramów. NT nadal 1,1 i podobno wszystko w pozadku. Kulka poruszyła dwa razy ręka wiec mnie trochę uspokoiła. Po prostu małego leniwca mam w brzuchu
tylko, ze całe badanie trwało 5-7 min. Jak byłam prywatnie to około 40 min. Tym rażem nie dostałam wyliczonego ryzyka mutacji tylko ze 6 zdjeć raptem. Dobrze, ze chodzę prywatnie... O płeć nawet nie zdążyłam zapytać bo zaskoczył mnie tym, ze juz koniec badania. Nawet zreszta nie pchał sie z badaniem miedzy nóżki. Czy ja tak złe trafiamy tymi lekarzami na NFZ czy to taka norma jest
? Ważne ze z kulka wszystko w pozadku
Nulka, cudek2, kalina123, polkosia, palma, Chamomilla, brylancik, Isia86, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość

-
Mi powiedzieli, że płeć określają na połówkowym... i dostałam AŻ jedno zdjęcie na którym nic nie widać - no ale 3d się szarpnęliKoska 88 wrote:Hej. Ja juz po podglądaniu
dziec ma prawie 7,5 cm i jeżeli dobrze zapamiętałam to wazy około 90 gramów. NT nadal 1,1 i podobno wszystko w pozadku. Kulka poruszyła dwa razy ręka wiec mnie trochę uspokoiła. Po prostu małego leniwca mam w brzuchu
tylko, ze całe badanie trwało 5-7 min. Jak byłam prywatnie to około 40 min. Tym rażem nie dostałam wyliczonego ryzyka mutacji tylko ze 6 zdjeć raptem. Dobrze, ze chodzę prywatnie... O płeć nawet nie zdążyłam zapytać bo zaskoczył mnie tym, ze juz koniec badania. Nawet zreszta nie pchał sie z badaniem miedzy nóżki. Czy ja tak złe trafiamy tymi lekarzami na NFZ czy to taka norma jest
? Ważne ze z kulka wszystko w pozadku 
a jak na połówkowe chce męża zabrać to mam sie zapisać prywatnie za 250zł
-
Mnie po badaniu kazali czekać tydzień do 10 dni. Jeśli oni nie zadzwonia, to samemu dzwonić. Nie zadzwonili dzięki Bogu.
Więc odczekałam 9 dni i dziś po 9 zadzwoniłam czy jest już wynik. Dane osobowe przez telefon - i pani mówi, że wynik prawidłowy czyli ryzyko jeszcze mniejsze niż po usg. Więc wszystko z maleństwem jest ok. Papier do odbioru - ake nie będę specjalnie jechać do Katowic. Odbiorę jak będę mieć połówkowe.
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Ale wkurza mnie ten standard masakrycznie bo za badanie NFZ tez maja zapłacone tylko, ze z moich składek. Ciekawa jestem ile policzyli sobie za te usługę
miałam nadzieje, ze tylko z pierwszym lekarzem złe trafiłam i ze jak teraz yloby lepiej to darowałbym sobie prywatne wizyty i przeznaczyła te kasę na wózek. Ale nie wyobrażam sobie połówkowego w podobnym standardzie

-
koska załóż sobie profil w nfz to będziesz mieć podgląd na wszystkie swoje usługi na nfz
ja pracuję w służbie zdrowia i wiem że nfz kokosów nie płaci za wizyty/badania
akurat usg u nas nie ma więc nie wiem jak jest wyceniane
a prawda jest też taka że odprowadzone składki osób w naszym wieku nie pokryły pewnie jeszcze nawet tego z czego już zdążyliśmy skorzystać przez całe życie (jeszcze zależy kto ile się leczy)

-
Możliwe. Akurat ja bardzo rzadko korzystam z publicznej służby zdrowia, a składki płace od 8 lat. I jestem ciekawe ile za to badanie policzą bo jeśli nie miałabym wcześniej wizyty prywatnej to by mnie ono wcale nie uspokoiło. Zbieram sie i zbieram do założenia tego profilu z ciekawości i len ciagle zwycięża. A odnośnie jeszcze składek NFZ to wiem, ze jeśli przytrafiłoby mi sie hospitalizacja i jakaś operacja to bym odebrała składki z nawiązka.

-
Jeszcze podrzucam zdjęcie z dzisiejszych badań

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5113301a34f3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:52
brylancik, Nulka, cudek2, zarębinka, polkosia, Kushina, Isia86, dora13, Nel@, Chamomilla, Nika , Koska 88, emilkazozz, kwiatuszek12345, Izieth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoska88 Świetne wieści , kolejny mały wielki człowieczek

.Ja teraz 21 czerwca mam USG na NFZ ponoć długie terminy mnie zapisała za nie całe 2 tygodnie , wreszcie zobaczę po raz pierwszy maleństwo
:-
-
-
-
-
-D .
Alexxis Ale słodkości kochane , twarz waszego maleństwa jest przecudna :-* :-* :-* .
Alexxis, polkosia lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH