SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek a jak oni podają te wyniki? prawidłowy/nieprawidłowy czy też liczbowo ryzyko?

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej przyjaciółki z chłopem były przeboje. Chciała sie z nim rozstać ale sie okazało ze jest w ciazy. Zaczęli być szczęśliwi. On sie troszczyl. Był ślub, kredyt na mieszkanie. I po urodzeniu dziecka problemy. Seksu nie. Być w domu nie. Opiekować sie nie. Tylko praca i wyjścia z kumplami. Widać po dziecku ze odbija sie na nim stres rodziców bo jest bardzo zamknięty w sobie i moim zdaniem wolniej sie rozwija. Ich małżeństwa nie ma już od roku. Nawet nie śpią razem. Jemu już bie zależy. A dzieckiem zajmie sie póki nie grymasi/trzeba nakarmić/zmienić pieluchę.
    Ona planuje już rozwód. Idiota sie tego nie spodziewa. Ale lepiej teraz niż jak dzieciak będzie większy.

Na swojego odkryłam patent i truje mu tyłek czy nie jest mu głupio ze muszę w okół niego skakać jak mamusia a on zachowuje sie jak niedojrzały gnojek. Cos w nim ruszyłam i stara sie. Widzę ze daje z siebie wszystko a to dla mnie już jest cudem.
    Wiec Szczęśliwa Mamusiu znajdź swój patent. Z nimi cholera nie można delikatnie bo myślą ze wszystko im wolno a my i tak wybaczymy.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego nie mogę narzekać. Od kiedy jestem w ciąży w ogóle się nie kłócimy. Za to po wspolnym usg odbiło mu, ze nie będziemy się kochać bo on nie będzie dziecka w głowę walił...

Na razie nic nie przytyłam. Z nudów układam puzzle:)

Na dzień dziecka mieliśmy maluchowi zrobić prezent w postaci imienia, ale tatusiowi coś słabo idzie z wymyślaniem ;)

Wszystkiego Najlepszego dla WSZYSTKICH dzieciaczków, dużo zdrowia i radości. Bądźcie grzeczne dla mam!

Nulka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nigdzie nie chodzę z Klementynką, bo wózek ją parzy ;) Może gdyby miała smoka, to by sobie spokojnie siedziała, bo w gondoli zasypiała tylko ze smokiem, ale że odstawiony, to co zrobić ;) Także my tylko na własne podwórko wychodzimy i sobie tak siedzimy, ale u nas to dużo atrakcji, psy, koty, kaczki, kury, huśtawki, karuzela :P A za rok już z siostrą będą się bawić ;) A w ogóle to ja nie chcę, żeby miała za dużo kontaktu z innymi dziećmi na razie, bo nie szczepiłam na pneumokoki, a lekarz mówił, żeby ograniczać. Na razie waham się czy szczepić czy nie...

Zazdroszczę Wam tych prenatalnych! Też bym chciała już wiedzieć wszystko, a tu jeszcze 3 tygodnie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie wyjdę dziś :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja całą ciążę z Klementynką układałam puzzle, bo miałam nakaz leżenia :) Uwielbiam!

A, odebrałam też wyniki i wszystko super, glukoza 75, toxo ujemna 2x, morfo i mocz książkowe. HIV i kiły nie mam :P

Isia86, Chamomilla, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci. Tych poza brzuchem już - niech spędza ten dzień uśmiechając się od ucha do ucha, będą zdrowe i szczęśliwie; i tych w brzuszku - niech zdrowo rosną, dobrze się rozwijają i szczęśliwie w terminie przyjdą na świat! ♡♡
    Cudek myślę że sobie tez możemy życzyć wszystkiego najlepszego a co :D

Isia86, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja juz zlapalam stresa... ide na plac zabaw z malym, to mi czas do tej 16 minie szybciej.. uhhhh...
    Juz tak dawno nie widzialam maluszka :( mam nadzieje na pomyslne wiadomosci!
    Mnie tez łapały jakieś schizy :P A okazało sie być wszystko w najlepszym porządku :) Bedzie dobrze trzymam kciuki <3

milky way, polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Alexxis Ale super wieści , do 17 szybko czas zleci :-) :-) :-) :-):-) :-) :-).

Cudek2 Ale super , ogromnie się cieszę :-):-D :-D :-D :-D :-D :-D.

Milky way Ja to też bym gdzieś z małymi poszła , ale kurier ma być i listonosz więc muszę siedzieć w domu , u mnie w miejscowości jest plac zabaw lubią tam chodzić i się z dziećmi bawić , najbardziej to zjeżdżalnię lubią , wczoraj małym kupiłam takie dwie poduszki dekoracyjne , w Biedronce były jedna z my litte pony a druga z myszką Minnie, cały czas z nimi chodzą a synkowi sprezetuję nowy rower :-) :-) :-) :-) :-) :-).

guerretenshi Na mojego nic nie zadziała , ja już wszystkiego próbowałam i nic kiedyś mój mąż się mnie zapytał czy gdybym miała gdzie pójść czy bym od niego odeszła , i mu prosto w twarz powiedziałam że nie wahałabym się i nic nie odparł , kiedyś mu zdecydowanie powiedziałam że jak się nie zmieni nadal tak będzie mnie traktować to że odejdę od niego a on jak chcesz to idź droga wolna , on czasami tak lekceważąco się zachowuje nic mu nie zależy , ja zawsze muszę się starać muszę go przeprosić bo ja zawsze winna , kiedyś Marysia nasza córeczka uposcila tablet trochę się potlukl a ten z morda do mnie że jak na dzieci pilnuje itp , i w złości mu powiedziałam że jest pieprz... d...., ten focha walnął i się nie odzywał rozmawialiśmy potem szczerze ale jak widać nic to nie dało , kiedyś mi moją siostrą powiedziała że wiedziałam dobrze jaki on jest to dlaczego przy nim siedziałaś trzabylo odejść jak małych nie było a teraz masz to co chciałaś , trochę było mi przykro ale powiedziała samą prawdę , moja kochana mamusia też nie była szczęśliwa z moim tatą , bił ją nie szanował , docenił jak umarła kiedyś mi mama powiedziała żebym nigdy nie była taka głupia jak ona ,eże zrobiła źle wychodząc za tatę , miała okazję za lepszego wyjść a poszła za nim jak widać sprawdza się takie staropolskie przysłowie jaka matka taka córka .
    Ja kiedyś słyszałam, że ponoć wybieramy sobie męża podobnego do ojca. Choć u mnie na szczęście średnio się sprawdziło jedynie jeden i drugi wie wszystko najlepiej i wiecznie dyskutują :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ehh nie wyjdę dziś :(
    Coś sie dzieje? Czy chca obserwować/porobic badania?

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 5 pobrali mi krew, oddałam mocz i chyba czekamy na wyniki.
    Brzuch nie boli gdy leżę nieruchomo gdy się przekręcam, chodzę, dotykam czuję ból więc jak pewnie dlatego nie chcą mnie puścić. No ale trudno dziecko najważniejsze :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz po podglądaniu :) dziec ma prawie 7,5 cm i jeżeli dobrze zapamiętałam to wazy około 90 gramów. NT nadal 1,1 i podobno wszystko w pozadku. Kulka poruszyła dwa razy ręka wiec mnie trochę uspokoiła. Po prostu małego leniwca mam w brzuchu :) tylko, ze całe badanie trwało 5-7 min. Jak byłam prywatnie to około 40 min. Tym rażem nie dostałam wyliczonego ryzyka mutacji tylko ze 6 zdjeć raptem. Dobrze, ze chodzę prywatnie... O płeć nawet nie zdążyłam zapytać bo zaskoczył mnie tym, ze juz koniec badania. Nawet zreszta nie pchał sie z badaniem miedzy nóżki. Czy ja tak złe trafiamy tymi lekarzami na NFZ czy to taka norma jest :/? Ważne ze z kulka wszystko w pozadku :)

Nulka, cudek2, kalina123, polkosia, palma, Chamomilla, brylancik, Isia86, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Hej. Ja juz po podglądaniu :) dziec ma prawie 7,5 cm i jeżeli dobrze zapamiętałam to wazy około 90 gramów. NT nadal 1,1 i podobno wszystko w pozadku. Kulka poruszyła dwa razy ręka wiec mnie trochę uspokoiła. Po prostu małego leniwca mam w brzuchu :) tylko, ze całe badanie trwało 5-7 min. Jak byłam prywatnie to około 40 min. Tym rażem nie dostałam wyliczonego ryzyka mutacji tylko ze 6 zdjeć raptem. Dobrze, ze chodzę prywatnie... O płeć nawet nie zdążyłam zapytać bo zaskoczył mnie tym, ze juz koniec badania. Nawet zreszta nie pchał sie z badaniem miedzy nóżki. Czy ja tak złe trafiamy tymi lekarzami na NFZ czy to taka norma jest :/? Ważne ze z kulka wszystko w pozadku :)
    Mi powiedzieli, że płeć określają na połówkowym... i dostałam AŻ jedno zdjęcie na którym nic nie widać - no ale 3d się szarpnęli :P a jak na połówkowe chce męża zabrać to mam sie zapisać prywatnie za 250zł

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po badaniu kazali czekać tydzień do 10 dni. Jeśli oni nie zadzwonia, to samemu dzwonić. Nie zadzwonili dzięki Bogu.
    Więc odczekałam 9 dni i dziś po 9 zadzwoniłam czy jest już wynik. Dane osobowe przez telefon - i pani mówi, że wynik prawidłowy czyli ryzyko jeszcze mniejsze niż po usg. Więc wszystko z maleństwem jest ok. Papier do odbioru - ake nie będę specjalnie jechać do Katowic. Odbiorę jak będę mieć połówkowe.

Isia86 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wkurza mnie ten standard masakrycznie bo za badanie NFZ tez maja zapłacone tylko, ze z moich składek. Ciekawa jestem ile policzyli sobie za te usługę :/ miałam nadzieje, ze tylko z pierwszym lekarzem złe trafiłam i ze jak teraz yloby lepiej to darowałbym sobie prywatne wizyty i przeznaczyła te kasę na wózek. Ale nie wyobrażam sobie połówkowego w podobnym standardzie :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne w związku z tym że wylądowałam w szpitalu miałam robione tutaj i nie mam żadnego zdjęcia. Lekarz tylko wszystko pokazywał mi na monitorze

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koska załóż sobie profil w nfz to będziesz mieć podgląd na wszystkie swoje usługi na nfz ;) ja pracuję w służbie zdrowia i wiem że nfz kokosów nie płaci za wizyty/badania
    akurat usg u nas nie ma więc nie wiem jak jest wyceniane
    a prawda jest też taka że odprowadzone składki osób w naszym wieku nie pokryły pewnie jeszcze nawet tego z czego już zdążyliśmy skorzystać przez całe życie (jeszcze zależy kto ile się leczy)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe. Akurat ja bardzo rzadko korzystam z publicznej służby zdrowia, a składki płace od 8 lat. I jestem ciekawe ile za to badanie policzą bo jeśli nie miałabym wcześniej wizyty prywatnej to by mnie ono wcale nie uspokoiło. Zbieram sie i zbieram do założenia tego profilu z ciekawości i len ciagle zwycięża. A odnośnie jeszcze składek NFZ to wiem, ze jeśli przytrafiłoby mi sie hospitalizacja i jakaś operacja to bym odebrała składki z nawiązka.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze podrzucam zdjęcie z dzisiejszych badań :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5113301a34f3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:52

brylancik, Nulka, cudek2, zarębinka, polkosia, Kushina, Isia86, dora13, Nel@, Chamomilla, Nika , Koska 88, emilkazozz, kwiatuszek12345, Izieth lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska88 Świetne wieści , kolejny mały wielki człowieczek :-) :-):-):-):-):-).Ja teraz 21 czerwca mam USG na NFZ ponoć długie terminy mnie zapisała za nie całe 2 tygodnie , wreszcie zobaczę po raz pierwszy maleństwo :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D .

Alexxis Ale słodkości kochane , twarz waszego maleństwa jest przecudna :-* :-* :-* .

Alexxis, polkosia lubią tę wiadomość

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ