X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, nie wiem, oni są jacyś niegościnni. Jak zapytałam czemu mnie nie zaprosili, to powiedziała mi, że nie było przyjęcia tylko babcia tort kupiła i to wszystko... Teraz żałuję, że zgodziłam się na taki układ, bo i tak z dzieckiem kontaktu nie mam, a jak przyjdzie do komunii czy ślubu, to będę pierwsza zaproszona i liczenie na duży prezent.

Baranosia, dobrze, że już OK. Ty na L4 jesteś?

brylancik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia dobrze ze wszystko ok,lez i odpoczywaj.
    Ja mam wizytę juz jutro:D nie mogę sie doczekać.
    Martwi mnie tylko jedna rzecz a mianowicie to ze nic nie przytyłam. Tez tak macie?

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, ja zaczęłam chudnąć nawet, ale ja to z nadwagą to inaczej.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, no właśnie, nic nie można przewidzieć. Moja mama wzięła koleżankę na chrzestną mojego brata i do tej pory się odwiedzają itd., a minęło już 25 lat :)

cudek2, Isia86, Nulka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tak od 6tyg jestem na l4.
    Podobno lekarz podejrzewa bakterie w moczu. Czekam na wyniki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci. Tych poza brzuchem już - niech spędza ten dzień uśmiechając się od ucha do ucha, będą zdrowe i szczęśliwie; i tych w brzuszku - niech zdrowo rosną, dobrze się rozwijają i szczęśliwie w terminie przyjdą na świat! ♡♡

Isia86, kalina123, AniaKami, monaaa85, polkosia, brylancik, Kushina, cindi88, Werix, Nulka, dora13, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma no czasem tak bywa że się nie tyje na początku a nawet chudnie bo mdłości, wymioty, inne smaki i w rezultacie mniej sie je
    ja bym się jeszcze na tym etapie nie martwiła
    ja oczywiście przytyłam, 3kg na pewno i to jest dramat bo niby z czego? na szczęście po obwodach (oprócz brzucha) tego nie widać, dlatego już stwierdziłam że dość, trzeba się ruszyć :)

baranosia najważniejsze że wszystko z dzieckiem ok i uniknęłaś stresu przed prenatalnym ;)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach właśnie wszystkiego najpiękniejszego dka waszych maluchów :) tych po tej stronie brzucha i w środku :)
    u nas już prezent dany, a ja jako "fantastyczna" matka zafundowałam dziś dziecku szczepienie popołudniu :/ no ale nie było innego pasującego mi terminu a już muszę z nim iść

Nulka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Trzymam mocno. Idziesz na Wojciecha tak ?
    Prenatalne mam 7.6. Dziś idę tak o, bo nie wytrzymam do prenatalnych ;)

guerretenshi, cudek2, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) branosia dobrze, ze pojechałaś i wiesz na czym stoisz. Mam nadzieje ze Twój słyszał zalecenia lekarza i będzie o Ciebie dbał :) ja chrześniaczkę swojej i męża kupuje prezenty na dzien dziecka, urodziny, mikołajki i choinkę i ze dwa razy w roku bez okazji jak cos fajnego nam sie znajdzie w sklepie. I zawsze z wyjazdów im cos przywozimy, żeby nie było, ze tylko rodzice chrześnicą sie po świecie rozbijają. Ale możliwe ze to dlatego, ze sami dosyć długo dzieci nie mieliśmy to małe rozpieszczalismy.
    Ja dzisiaj mam prenatalne na NFZ o 11. Cieszę sie, ze kulkę znów podejrze :) ale juz jestem za pozno na miarodajne pomiary. Ja u mnie tez juz powoli brzuszek zauważam ale to właściwie tylko ja i J bo dla reszty to nie ma szanse żeby poznali cos. Tym bardziej, ze ja preferuje luźne ciuchy.
    Palma jak ja na początku schudłam prawie 6 kg tak tez jeszcze nie za bardzo przybieram pomimo, ze juz od 2 tyg prawie normalnie jem. Ale co ma być to będzie :) dowiedziałam sie od koleżanki z podyplomowki, ze ona w ciazy przytyła 3 kg i była szczupła przed ciąża wiec to nie tak, ze jej sie nadwaga na ciaze zamieniała.... Szok
    Miłego dnia :) dla nas rownież. Ja sie ciagle czuje jeszcze dzieckiem (szczególnie jak tak ostatnio dużo u rodziców siedziałam).
    EDIT: z suwaczka wynika, ze jednak jeszcze nie za pozno na prenatalne. Jakoś to inaczej liczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 08:11

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Trzymam.

Hmmm... z rodziną też czasem tylko na fotografii się dobrze wychodzi;)

Te wszystkie sytuacje są nie do przewidzenia, niestety. Przecież małżeństwa też się czasem rozwodza i wychdzi na to samo - albo i gorzej :/
    No tak, tego nie przewidzialam ;)
    Najgorsze w tym wszystkim jest to, że najbardziej cierpi dziecko, które jest Bogu ducha winne.

Samych słodkości dla Waszych dzieciaczków :) I dla naszych Małych Wielkich czlowieczków :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok 2 kg do przodu. Obwód brzucha sie zwiększył ale nie wiem o ile. Ważę sie tez jakoś co dwa tygodnie jak do mamy wpadam. W sobotę było prawie 66. A nie wymiotowalam i jadłam w sumie normalnie tyle ze bez mięsa.
    Koleżanki z pracy wróżą mi dużego chłopaka chociaż my z Damianem to mamy po 168 cm wzrostu :D ale oprócz jego mamy to nasi rodzice maja powyżej 180 cm.
    Rozpieszczamy sie z maleństwem herbata jaśminowa. Pychota.

Powodzenia na wizytach. Machajacych rączek <3

milky way lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam już swój wynik wit d z wczorajszych badań, jest bardzo ok bo 64 :) nie spodziewałam się aż takiego, ale jestem teraz spokojna o siebie i o malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 09:07

cudek2, dora13 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branosia zdrówka. Dobrze, że u malucha wszystko ok. Z chrzestnymi trzeba się dobrze zastanowić, do ślubu dziecka się ciągnie;) ja na razie nie planuje chrzestnych;)
    Ja w ciąży schidlam 2 kg, a w tali przyszlo mi 4cm. Za to maleństwo przyspieszyło rozwój, w poniedziałek mam kontrolna wizytę "poszpitalną". Może coś dokładniej się dowiem, bo ten lekarz w szpitalu nie konkretny był;p6
    Kalina123 co to jest ten wynik Wit d? ;)

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi często jest że dzieci dziedziczą po dziadkach wzrost;) także może akurat będzie duży łobuz

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata jasminowa.... ! W zyciu nie pil, a czuje ze uwielbiam! Zaraz idziemy kupic :D

guerretenshi, zarębinka lubią tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie stresowałam...masakra! Juz jestem po i teraz czekam na pobranie krwi :) wszystko w porządku, dzidzia urosła dosc sporo bo ma juz 7cm i znow przesunął mi sie termin na 5 grudnia :) Nie widać siusiaka, ale pani doktor nic nie obiecuje hahah :) Pewnie dowiem sie dopiero 17.06 na kolejnej wizycie :) Maleństwo stało sobie na głowie i spało, nie chciało sie przewrócić, niegrzeczne po tatusiu hahah :) A pozniej sobie słodko połykało wody i zasłaniało sie rączkami ;)

cudek2, kalina123, Isia86, polkosia, palma, Nulka, brylancik, dora13, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cochonne.gif
    Wynik testu Papa - PRAWIDŁOWY! zabawa.gif

milky way, baranosia, kalina123, cindi88, Isia86, Werix, polkosia, Kokardka44, palma, Nulka, Chamomilla, Koska 88, Pysia87, dora13, RedLady, Izieth lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zlapalam stresa... ide na plac zabaw z malym, to mi czas do tej 16 minie szybciej.. uhhhh...
    Juz tak dawno nie widzialam maluszka :( mam nadzieje na pomyslne wiadomosci!

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści :)
    brylancik poczytaj sobie o znaczeniu witaminy d w organiźmie a zwłaszcza u kobiet w ciąży
    warto sprawdzić jej poziom

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ