Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej

ja dziś pospałam do 10 i chyba przez to sie źle czuje ;/
ja tez slyszalam ze hybryda itp nie szkodzi bo nic nie przenika przez plytke paznokcia
ja mam ochote na gofra z nutella i bita smietana, czuje ze zaciagne mojego gdzies na miasto zeby zjesc
ogólnie upał i głowa mnie boli
z tymi bólami/kłuciami podbrzusza tez mam tak że kilka dni są potem kilka dni spokoju i tak ciągle w kratke
my tez chyba wieczorem grila robimy ale nie mam ochoty nic jeść
miłej niedzieli
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)

-
Z tą śliną to całkowicie normalny objaw, zalecana jest częstrza higiena jamy ustnej, bo zęby się mogą przez to psuć. Ja mam podobnie,że kilka razy dziennie muszę sobie gdzieś cichaczem splunąć heheAlexxis wrote:Ej dziewczyny od kilku dni mam problem, a mianowicie okropnie sie ślinie! Mam tyle tej śliny, ze po prostu mam ochotę nią ciągle pluć..nie wiem co z tym zrobic

polkosia lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
nick nieaktualnyDo dziewczyn, które mają dziwne kłucia ( Nelly) - obserwujcie ile siusiacie i jaki kolor, w ciąży niektóre kobiety mają tendencję do infekcji dróg moczowych, najlepiej jest dużo pić i robić badania moczu, przy pierwszych niepokojących oznakach skontaktować się z lekarzem.
Ja miałam odmiedniczkowe zapalenie nerek w I ciąży i teraz od 12 tygodnia piję wyciąg z żurawiny, można też urosept. Mój lekarz zalecił mi nawet 2 tabletki, na razie mocz mam ok, ale czasami takie uczucie jakby nerka pobolewała i czasami ukłucie po lewej stronie pęcherza moczowego. Zapalenie nerek w ciąży jest groźne dla ciąży, więc dbajcie o siuśki
Dużo pić, odkażać żurawiną lub ziołami, regularnie badać i siusiać do ostatniej kropelki, nie wstrzymywać i nie przeciągać gdy poczujecie parcie.
-
Z oknami to naprawdę zabobony
Wystarczy w neta wrzucić 
Ja się ślinię przez sen, moczę poduszkę nieraz, fuj!
A co do paznokci, to nawet teraz taki wątek jest i piszą dziewczyny, że nie chodzi o przenikanie tylko o opary i żeby akryli nie robić, a reszta nie ma wpływu żadnego. Ja noszę hybrydę prawie nieprzerwanie od kilku lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 15:09
Isia86 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyWitajcie Skarbeńki, chcialabym najpier podziękować guerenetshi dziekuje słońce za tyle wsparcia i ze kontaktowalas się z dziewczynami, wam kochane tez dziekuje za rady, wsparcie kto by pomyslal ze poznam tyle cudnych osob, kochane pamietajcie jak tylko bedziecie mialy brązowy śluz os razu do szpitala, nie wiem na dzień dzisiejszy nie chce miec dziecka nie mam na to sił musze odpocząć od tego mam trójkę wspanialych dzieci, i to wielkie szczęście jakie mam maz byl caly czas przy mnie tez b a rdzo to przeżył kochane zegnam sie z wami będę was czytac i obserwowac i bede sie modlic aby wam nie przytrafiło sie to co mi. Nie bede opisywać jak i co to zbyt bolesne dla mnie , kochane nie martwcie sie dam sobie rade, mam na prawdę duze wsparcie ale tez wracam do rzeczywistosci
.Kochane dziękuję jeszcze raz za wszystko 
-
Szczęśliwa. . . Jesteś dzielna kobieta! Dobrze, że mąż stanął na wysokości zadania i Cie wspiera.
Przytul swoje trzy skarby i myśl dalej tak pozytywnie i zarazaj ta swoja radością innych.
Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę dużo sil w tych ciężkich chwilach.
Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Szcześliwa, chociaż to będzie pewnie bolesne, wpadaj tutaj czasem i poczytuj nas kochana :*
Dziewczyny skoro Szarlotka już nie może na 1 stronie to może stworzymy jakiś w google dokument co można wpisywać i każdy może edytować? chyba listopadówki mają coś takiego można podpatrzeć
Potem na przyszłość wpisywać np co do wyprawki, wpisywać płęć itp co sądzicie? umie ktoś taki dokument w necie tworzyć?
Isia86 lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...

-
Tez pogrzebaliśmy w necie o tym myciu okien i nie powinno się po pierwsze ze względu na częste zawroty głowy- można spaść, i z tym podnoszeniem rąk do góry - wszystko się mocno naciąga i może dojść do odklejenia łożyska . Nasze babcie wymyślały dużo zabobonów ale to dlatego ze w jakiś sposób próbowały sobie tłumaczyć reczywiste wydarzenia. Ja wiec okien nie zamierzam myć, co mi nawet na rękę bo nie lubię
polkosia, cudek2, Izieth, cindi88 lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH