SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge na nic z grila patrzec. Za to dzis moj ulubiony dzien bo kalafior do drugiego dania ehhh..

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)
    ja dziś pospałam do 10 i chyba przez to sie źle czuje ;/
    ja tez slyszalam ze hybryda itp nie szkodzi bo nic nie przenika przez plytke paznokcia
    ja mam ochote na gofra z nutella i bita smietana, czuje ze zaciagne mojego gdzies na miasto zeby zjesc :D
    ogólnie upał i głowa mnie boli
    z tymi bólami/kłuciami podbrzusza tez mam tak że kilka dni są potem kilka dni spokoju i tak ciągle w kratke
    my tez chyba wieczorem grila robimy ale nie mam ochoty nic jeść

miłej niedzieli ;D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    My dzisiaj znowu grill.. Tak zdrowo :D
    Ale mam takiego smaka na ziemniaki z grilla, że sobie nawet nie wyobrażacie..

Chyba Ci pozazdroscilam :D wlasnie jade na grilla :) mniam.

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Cindi w łeb powinnaś dostać za to mycie okien!

Nie bij Baranosia ! ;) Babcia też mnie już za to zrugala no ale samo się nie zrobi. :) Właśnie wróciłam ze spacerku i rozchodzilam ból pleców.

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    To mycie okien i ręce w górze to zabobony ;) Że niby dziecko wypadnie. Ale tak czy siak nie robiłabym takich czynności, bo to jednak bardzo męczące zajęcie...

O to to właśnie - zabobony :)

polkosia lubi tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny od kilku dni mam problem, a mianowicie okropnie sie ślinie! Mam tyle tej śliny, ze po prostu mam ochotę nią ciągle pluć..nie wiem co z tym zrobic :(

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Ej dziewczyny od kilku dni mam problem, a mianowicie okropnie sie ślinie! Mam tyle tej śliny, ze po prostu mam ochotę nią ciągle pluć..nie wiem co z tym zrobic :(
    Z tą śliną to całkowicie normalny objaw, zalecana jest częstrza higiena jamy ustnej, bo zęby się mogą przez to psuć. Ja mam podobnie,że kilka razy dziennie muszę sobie gdzieś cichaczem splunąć hehe :)

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wkurza sąsiad z góry. Grrr. Pali fajki przez onko,a jak ja mam u siebie otwarte to te smrody mi do pokoju wlatują... grrr :|

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które mają dziwne kłucia ( Nelly) - obserwujcie ile siusiacie i jaki kolor, w ciąży niektóre kobiety mają tendencję do infekcji dróg moczowych, najlepiej jest dużo pić i robić badania moczu, przy pierwszych niepokojących oznakach skontaktować się z lekarzem.
    Ja miałam odmiedniczkowe zapalenie nerek w I ciąży i teraz od 12 tygodnia piję wyciąg z żurawiny, można też urosept. Mój lekarz zalecił mi nawet 2 tabletki, na razie mocz mam ok, ale czasami takie uczucie jakby nerka pobolewała i czasami ukłucie po lewej stronie pęcherza moczowego. Zapalenie nerek w ciąży jest groźne dla ciąży, więc dbajcie o siuśki :) Dużo pić, odkażać żurawiną lub ziołami, regularnie badać i siusiać do ostatniej kropelki, nie wstrzymywać i nie przeciągać gdy poczujecie parcie.

uwo9hgqsxvdqb88g.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z oknami to naprawdę zabobony ;) Wystarczy w neta wrzucić :P

Ja się ślinię przez sen, moczę poduszkę nieraz, fuj! :/

A co do paznokci, to nawet teraz taki wątek jest i piszą dziewczyny, że nie chodzi o przenikanie tylko o opary i żeby akryli nie robić, a reszta nie ma wpływu żadnego. Ja noszę hybrydę prawie nieprzerwanie od kilku lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 15:09

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popielata mnie to raczej kluje przez macice, bo pije duzo, sikam normalnie i nic mnie nie boli przy sikaniu. Mialam kiedys zapalenie pecherza i to byl inny bol o wieeeele gorszy :/

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Skarbeńki, chcialabym najpier podziękować guerenetshi dziekuje słońce za tyle wsparcia i ze kontaktowalas się z dziewczynami, wam kochane tez dziekuje za rady, wsparcie kto by pomyslal ze poznam tyle cudnych osob, kochane pamietajcie jak tylko bedziecie mialy brązowy śluz os razu do szpitala, nie wiem na dzień dzisiejszy nie chce miec dziecka nie mam na to sił musze odpocząć od tego mam trójkę wspanialych dzieci, i to wielkie szczęście jakie mam maz byl caly czas przy mnie tez b a rdzo to przeżył kochane zegnam sie z wami będę was czytac i obserwowac i bede sie modlic aby wam nie przytrafiło sie to co mi. Nie bede opisywać jak i co to zbyt bolesne dla mnie , kochane nie martwcie sie dam sobie rade, mam na prawdę duze wsparcie ale tez wracam do rzeczywistosci :) :).Kochane dziękuję jeszcze raz za wszystko :):)

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa. . . Jesteś dzielna kobieta! Dobrze, że mąż stanął na wysokości zadania i Cie wspiera.
    Przytul swoje trzy skarby i myśl dalej tak pozytywnie i zarazaj ta swoja radością innych.
    Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę dużo sil w tych ciężkich chwilach.

Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa, chociaż to będzie pewnie bolesne, wpadaj tutaj czasem i poczytuj nas kochana :*

Dziewczyny skoro Szarlotka już nie może na 1 stronie to może stworzymy jakiś w google dokument co można wpisywać i każdy może edytować? chyba listopadówki mają coś takiego można podpatrzeć :)
    Potem na przyszłość wpisywać np co do wyprawki, wpisywać płęć itp co sądzicie? umie ktoś taki dokument w necie tworzyć?

Isia86 lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nadrobilam was od poczatku maja ale nie moge znalesc informacji na temat Szarlotki czy ktos wie co sie z nia dzieje??

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha zmienila nick ? ok :D bo sie juz zaczelam martwic <3

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodajze marcowki zrobily taki dokument w postaci exelu, kazda mogla modyfikowac, fajnie to dzialalo :) ale jak to zrobic to nie wiem :/ moze ktoras ma meza informatyka lub sama wie ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, podejmuję się tematu. no chyba, że któraś chętniejsza ;) akurat mam w tej dziedzinie jakąś wiedzę, więc dla mnie to nie będzie problemem ;)

Kokardka44, baranosia, cudek2 lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pogrzebaliśmy w necie o tym myciu okien i nie powinno się po pierwsze ze względu na częste zawroty głowy- można spaść, i z tym podnoszeniem rąk do góry - wszystko się mocno naciąga i może dojść do odklejenia łożyska . Nasze babcie wymyślały dużo zabobonów ale to dlatego ze w jakiś sposób próbowały sobie tłumaczyć reczywiste wydarzenia. Ja wiec okien nie zamierzam myć, co mi nawet na rękę bo nie lubię :)

polkosia, cudek2, Izieth, cindi88 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia to działaj kochana :*

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ