X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    "Byla Pani doktor powiedziala mi ze zarodek bardzo byl slaby i bardzo malutki i przesTR al sie rozwijac jak na 9 tydzien mial 4 mm na USG mi tego pan doktor jak w sobotę rano bylam nie powiedzial przepisala mi antybiotyk i zero wspolzycia do wtorku do mojwj wizyty u ginekolig juz mnie wypisali jade niedlugo do domu maz z dziecmi po mnie przyjedzie"
    Nadal w to nie wierze :( Mam nadzieję, że mąż będzie dla niej oparciem i dziwie się, że na prywatnym USG tak trochę po łebkach ją potraktowano...

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź przestań. Lekarze cholera jasna...
    Porozmawiajcie o tym bólu z lekarzem. Ja np z moim krzyżem muszę ruszyć na rehabilitację. Póki jeszcze pracuje to mi cieżko ale od lipca ruszam z kopyta z basenem, ćwiczeniami. Oraz dentysta. Brrr

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • brylancik Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa nie byłam na forum, ale jak tylko przeczytałam to się rozpłakałam, bardzo współczuję i łącze się myślami z Tobą. Trzymaj się mocno!

Alexxis mam takie same bóle i kazali mi brać nospe forte, ale bez kontaktu z lekarzem może nic nie bierz, wczesniej jak się skarżyłam na bóle to mówiła ze tak ma być, bo macica się rozszerza, a kręgosłup mnie bolał ponoć przez tylozgięcie macicy i zalecili leżeć na boku. Ale to pewnie taka uroda. cindi88 mam tak samo, też powoli wstaje.

Spragniona malusińskich stópek
    oar83e3k8k3in6r2.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis mam taki sam ból.. też takie drętwienie.
    Wczoraj w nocy tak mnie zakuł lewy jajnik, ze myślałam, że umrę z bólu.. Cały czas sprawdzałam ale żadnych plamień więc to pewnie wszystko z nerwów..
    Szcześliwa, o matko, zaniemówiłam.. Powinien Cię od razu z tymi plamieniami do szpitala wziąć bo najwidoczniej już się coś działo :(. Trzymaj się mocno, masz u nas wielkie wsparcie, wszystkie jesteśmy z Tobą! <3
    Ja we Wtorek robię mocz i posiew a 13 do lekarza.
    Zrobiłam wam wczoraj zdjęcie na działce..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26f054413283.jpg
    My już tak wyglądamy w końcówce 15 tygodnia. Wszyscy mówią, że wielka fasolka i wielki brzuch ale to w końcu 86 gram w Poniedziałek było więc.. :)

Izieth, palma lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrodzoną wadę kręgosłupa i zawsze miałam bóle wiec właśnie spodziewam się, że to normalne i tak będzie mnie już boleć :( Aż boje się co będzie pod koniec ciąży! Ja się chyba z łóżka nie podniosę...Co do leków, to ja jestem nienormalna i tak jak nie napije się piwa 0% tak nie wezmę żadnej tabletki haha :) Od początku ciąży nic nie brałam mimo okropnego bólu

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cindi w łeb powinnaś dostać za to mycie okien!

Nospę lekarz pozwolił śmiało brać ja w szpitalu dostawałam aż 6 tabletek dziennie

Zdjęłam po 5tygodniach żele i zrobiłam nowe a zaraz ruszam do mamy bo samej w domu nudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 11:12

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze mozna, ale mi nie przegadasz haha, moze jak zacznie mnie jeszcze bardziej bolec to wtedy ;)

Boże przed chwila przeżyłam zawał...poczułam nagle mega silny ból brzucha, taki sam jaki miałam podczas okresu, no nie da sie tego bólu pomylić z niczym innym...A ci gorsza poczułam jak cos mi leci, poleciałam odrazu do łazienki sprawdzić czy wszystko w porządku ale okazało sie, ze to normalny śluz..,martwią mnie tylko te skurcze bo mam je teraz co jakiś czas...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz lekarza?
    baranosia, ja też się chciałam zabrać za paznokcie o mi kuzynka robi ale nie mam kiedy do niej jechać.
    Tyle, że ja robię hybrydy, chyba nie są jakieś złe dla dziecka?

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze kilka dni mam spokoj nic mnie nie boli a potem kilka dni pod rzad kluje mnie w brzuchu po srodku i po bokach. W ciagu dnia malo ale na wieczor juz czesto. Oprocz tego czesto mam tez klucia w odbycie... Te denerwuja mnie szczegolnie :/ i nie sa wcale przyjemne, jak ide to mysze stanac i przeczekac ten nawet nie wiem jak to nazwac, skurcz?

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoroidy.. Najgorsze co może być. Mówiłam o tym lekarce ale stwierdziła, że muszę to przetrzymać..

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez słyszałam ze w ciąży absolutnie nie wolno myć okien - w zasadzie żadnych czynności z rękoma podniesionymi.
    Czytałam troche o poronieniach w I trymestrze, i napisali ze natura sama pozbywa się zarodków które mają jakąś wadę ( najcześciej genetyczną) - to dotyczy większości tych poronień. Brutalne to ale prawdziwe, natura sama wie jak ma być lepiej, ale matka i tak się nigdy z tym tak po prostu nie pogodzi.
    Szczęśliwa jeszcze raz słowa otuchy i wsparcia dla Ciebie i wszystkich, które musiały taki ból przeżyć. Ja wierzę ze te dzieciaczki w odpowiednim dla nich czasie wrócą do swoich mam i będą zdrowe i szczęśliwe

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mycie okien i ręce w górze to zabobony ;) Że niby dziecko wypadnie. Ale tak czy siak nie robiłabym takich czynności, bo to jednak bardzo męczące zajęcie...

cindi88 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa panikowałam na początku czy robić żele / hybrydy ale ponoć nic to nie szkodzi

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się o co chodzi z tym myciem okien, dlaczego nie wolno? Czy są jakieś medyczne przeciwwskazania?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie chodzi o to ze wypadnie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Hemoroidy.. Najgorsze co może być. Mówiłam o tym lekarce ale stwierdziła, że muszę to przetrzymać..

O nie tylko nie hemoroidy... Slyszalam jaka to jest "przyjemnosc"

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całego posta mi ucięło

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu, nie chce mi się trzeci raz pisać

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuję jarzynową jeny aż się trzęsę nad tym garnkiem tak mi pachnie!

cindi88 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj znowu grill.. Tak zdrowo :D
    Ale mam takiego smaka na ziemniaki z grilla, że sobie nawet nie wyobrażacie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 12:26

Nel@ lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ