X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista super! Zaraz sobie poedytuję:)

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, z tej tabelki zobaczylam ze mieszkasz w Norwegii, ja w Danii wiec pewnie podobne podejscie sluzby zdrowia. Jak oceniasz ta w Norwegii? W Danik maja bardziej luzne podejscie niz w Polsce. Tu z gory zakladaja ze wszystko jest dobrze i bedzie dobrze wiec nie ma sie co stresowac i wszystko na luzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 21:06

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie dziewczyny co chca byc dodane moga to zrobic same :) ale jak cos to juz was wpialam. mozecie uzupelniac :))

dora13 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, jesteś fantastyczną osobą, bardzo ciepłą i otwartą, dobrze że masz w domu trzy małe szczęścia oraz wspierającego męża, na pewno pomogą Ci w tych ciężkich chwilach. Dużo siły Ci życzę :)

Świetna lista, ale na tablecie nie mogę się dopisać... Trzeba będzie komputer odkurzyć ;)

A z tymi oknami to mnie przestraszyłyście, dla dobra dziecka się poświęcę i nie będę myć okien, trudno ;)
    Pasowałyby mi jeszcze przeciwwskazania do prasowania, może są takie? ;)

milky way, cudek2, Werix lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Przy cycku będę trzymać pol roku. Pózniej wciąż będzie na mleku z piersi ale odciągnięte. Po historiach mamy i przyjaciółki boje sie być tylko cyckiem wiec myśle zeby wlasnie po pol roku tylko rano i wieczorem z piersi a w ciagu dnia z butli uczyć. Ale zobaczymy w praniu jak będzie.

Tiiaaaa, plany planami...Tylko potem to i tak dziecko zdecyduje :P Ja tak planowałam z moją Hanią, że będę karmić do maja (ok 5 mies), potem odstawię...A jak przyszło co do czego to okazało się, że za nic w świecie butli nie weźmie :P
    Odstawiałam ją ponad 2,5 miesiąca probując codziennie podać butelkę i wkońcu karmiłyśmy się do sierpnia, także ten... :)

Wogóle moje całe macierzyństwo i styl wychowania nie ma nic wspólnego z tym co sobie postanowiłam po przeczytaniu tysiąca mądrych publikacji w trakcie ciąży :P Życie samo weryfikuje, ale zobaczycie same :)

Co do strachu o pierwszego malucha przy drugim dziecku...Mam te same lęki, po pierwsze czuję się winna, że nie będziemy Hani poświęcać tyle uwagi...Po drugie nie umiem sobie wyobrazić, żebym mogła pokochać jeszcze kogoś tak bardzo... Ale podobno to noramlne rozterki :)

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Świetna lista, ale na tablecie nie mogę się dopisać... Trzeba będzie komputer odkurzyć ;)
    Izieth - na tabelce jestes , ale pewnie przez tel nie mozesz jej uzupelnic chyba to jest jakis taki problem ze przez kompa trzeba.

Dotty - ten test NIFTY co oproz plci ci daje za informacj e? bo cholercia troche drogi jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 21:39

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o uzupełnienie mi chodziło :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander, Ty jesteś na pierwszej stronie. Może edytujesz swój post na ten "tytułowy" ?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, a powiem Ci, że u mnie tylko jedna sprawa się nie zgodziła z planami - chciałam, żeby Klementynka spała obok naszego łóżka w kołysce, a nie z nami, ale okazało się, że jednak wygodniej jest z nami :P Nie muszę wstawać co 1h, tylko cycka wyciągam :P A tak to wyznawaliśmy zasadę rodzicielstwa bliskości i tak nam się udaje :) Z kp na razie także wg planu.

Dobrze wiedzieć, że inne mamy mają podobne rozterki, tzn., że ze mną wszystko OK.

Szczęśliwa, powodzenia! Ale gdybyś jednak kiedyś znów była w ciąży, to wpadnij nam dać znać - koniecznie!

Ja nie ogarniam tej listy na komórce, także jak urodzę, to najwyżej same mnie dopiszcie :P Zdecydowanie bardziej wolałam opcję z info na pierwszej stronie. Pamiętam, że z Klementynką wchodziłam także na inne miesiące popatrzeć, więc taka lista to nie tylko dla nas :) Może jednak uda się do tego wrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:08

milky way, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że dzisiaj dopadł mnie totalny kalafior ciążowy, bo krzesła smarowałam olejem mineralnym, żeby odświeżyć wygląd, ale zapomniałam zetrzeć nadmiar i zaczęły się kleić jak cholera... Musiałam całą akcję powtórzyć, a nie było łatwo... Mam nadzieję, że te opary mi nie zaszkodzą. Zachciało mi się renowacji mebli, cholera.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna moja dolegliwosc, bol kosci ogonowej przy siadaniu , wstawaniu i przekrecaniu sie. Auc !! I to nie jest dol krzyza tylko wlasnie ta cholerna kosc ogonowa miedzy posladami.

katek88 lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzien spędzony nad woda (przypalilam trochę nogi :/) a pózniej grill na ogródku.
    Cały dzien "bol" okresowy oraz rozpychanie. Do tego pojawiło sie cos czego nigdy wczesnej nie czułam. Takie smyranie i wiercenie na wysokości maluszka. Aż oszalałym przez chwile. Będę bacznie obserwować czy to sie powtórzy. Oby <3
    Idziemy spać. Energi dla pracujących i braku nudy dla leniuchujacych. Dobranoc :*

Werix lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela, a może to spojenie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    Kolejna moja dolegliwosc, bol kosci ogonowej przy siadaniu , wstawaniu i przekrecaniu sie. Auc !! I to nie jest dol krzyza tylko wlasnie ta cholerna kosc ogonowa miedzy posladami.
    Mam to samo. Jak nie odpoczne to idzie mi na pośladki. Pilnuj swoje postawy, wygodnych butów i nie przemęczaj sie. U mnie lekarka powiedziała ze to rwą kulszowa i mam przechlapane ze tak szybko mnie dopadła.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzupełniłam się na liście, ale działa tylko na kompie
    też bym wolała żeby udało się jakoś edytować 1 post

a co do planów po porodzie to mi się chyba udało wprowadzić to co sobie zaplanowaliśmy
    no ale tu dużo zależy od dziecka, nasz egzemplarz był wyjątkowo plastyczny i współpracujący ;) mam pewne obawy, że ta promocja już się skończyła :D

Nulka, cudek2 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widze ze mam dzien dobrych informacji :) hemoroidy i rwa kulszowa :) oby sie nie sprawdzilo :P
    Polkosia mysle ze to chyba jednak ta nieszczesna kosc ogonowa. Fakt boli mnie dopiero wieczorem po calym dniu a przez ten weekend nie usiedzialam na dupsku bo dzis nad morzem i gril wczoraj nad jeziorem i wychodzi mi chyba intensywnosc :/

wg USG 3fbf22ea43.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze na pierwszej stronie lepiej... poza tym, po co tyle szegolowych informacji, tak i tak nic nie wnoszą..
    Edit; no z drugiej strony nie musze uzupelniac... tak wiec ja sie dostosuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:45

• Nulka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    uzupełniłam się na liście, ale działa tylko na kompie
    też bym wolała żeby udało się jakoś edytować 1 post

a co do planów po porodzie to mi się chyba udało wprowadzić to co sobie zaplanowaliśmy
    no ale tu dużo zależy od dziecka, nasz egzemplarz był wyjątkowo plastyczny i współpracujący ;) mam pewne obawy, że ta promocja już się skończyła :D
    Haha mam tak samo :D Dziecko w wresji demo zanami teraz bedzie full opcja :P

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz dopiero się dowiemy co to znaczy mieć dziecko ;)

Nulka lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny budzę sie co chwile bo cos sie dzieje i nie wiem czy tak ma byc czy nie...Najpierw ten ból jak na okres ktory trzymał mnie cały dzien, a od kilku godzin moj brzuch na dole jest taki twardy, jak skala! Bardzo mnie to boli, jest raz bardziej twardy po prawej a raz po lewej stronie...w ogole nie mogę spac na lewym boku bo wtedy jest gorzej :( noo i czuje łaskotanie w brzuchu, chwila przerwy od bólu i zaraz znów gulka na brzuchu twarda jak skała

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ