Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio jak pisałyście o szkole rodzenia zachciało się i mi
Znalazłam tematykę spotkań w szkole w mojej miejscowości i nie ukrywam, że wyobrażałam sobie, że to inaczej trochę wygląda więc chyba się nie skuszę...
Moduły Szkoły Rodzenia
1.Psychologiczne aspekty ciąży, porodu i połogu, w tym także ciąża, poród i połóg w przeżyciach kobiet i mężczyzn, ich wpływ na relacje między małżeńskie, lęk przed porodem, sposoby radzenia sobie z nim
2.Tryb i styl życia w okresie oczekiwania na narodziny dziecka
3.Zwiastuny porodu
4.Przebieg porodu fizjologicznego
5.Fizjologia połogu
6.Karmienie piersią jako metoda naturalnego i optymalnego odżywiania noworodka i niemowlęcia
7.Fizjologia okresu noworodkowego:
8.Zaburzenia emocjonalne, depresje poporodowe i sposoby radzenia sobie z nimi
9.Powrót płodności po porodzie
10.Zagadnienia prawne – prawa i przywileje kobiet ciężarnych, elementy ustawodawstwa rodzinnego
-
BARANOSIA- a jak myslalas ze bedzie to wygladac?
U nas bylo podobnie i bylo super! Duzo sie dowiedzialam,a jak wiadomo wiedza niweluje strach. Jak wiemy co nas czeka, nie wyobrazamy sobie niewiadomo czego. Bedzie to i to,potem tamto, nakoncu to i po porodzie!emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Tak sie obkupilam w tym miesiacu ze malo co zaoszczedzilam. Jade nad morze na poczatku lipca i chce miec w czym chodzic. Sukienek pare sobie kupilam, spodniczki, wcxoraj bluzki z rekawkami. Eiekszosc rzeczy rozciagliwych. Chcialabym jeszcze jakis sweterek rozpinany dluzszy i spodnie jakbybylo zimno
milky way lubi tę wiadomość
-
Baranosia, pewnie bedzie na jednej lekcji i to wszystko. Pozniej sie okaze, ze to wszystko samo przychodzi...naprawde! I jak ubrac wiesz i jak wykapac, wystarczy zeby ktos pokazal. My mielismy cwiczenia z lalkami.
Ale wczesniejsze sprawy-wlasnie zwiastuny, co robic w domu jak sie zacznie,kiedy jechac zedy dziesiec razy nie jezdzic, co po czym jak sie zacznie, to wszystko jestvduzo duzo wazniejsze. Wspolpraca z polozna, zeby nie panikowac, bez histerii naprawde mozna sprawnie przejsc porod.
Nauka oddychania tez napewno bedzie i to jest arcywazne !
U mnie druga faza to bylo 15minut. Trzy skurcze parte,za trzecim wyszedl synek. Perfekt!
A reszta..... reszta sama przyjdzie!polkosia, Izieth lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Baranosia, to wszystko jest na SR, ale to naprawdę nie są najważniejsze rzeczy. Właśnie te tematy wymienione są bardzo istotne.
Pogadam z mężem i zobaczę czy uda mi się go namówić
Milky Way dzięki przekonałaś mnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:12
milky way, Izieth lubią tę wiadomość
-
Baranosia, ja polecam, na SR nauczyłam się oddychać (najważniejsza rzecz przy SN tak naprawdę... współpraca z położną swoją drogą, ale jak umiesz oddychać, to te skurcze naprawdę nie są takie straszne) i po wszystkich historiach i opisach porodu na swój jechałam wyluzowana
Chociaż jak w domu zorientowałam się, że wody odchodzą, to telepalo mnie z adrenaliny
A potem jakoś poszło.
baranosia, milky way lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn