Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi się, że to są jakieś zabobony - ta soda, kapusta, obrączka i inne przepowiednie na podstawie kształtu brzucha, wyglądu mamy tudzież jej zachcianek. Nie wierze w przesądy za bardzo.
Ale dla zainteresowanych słyszałam o chińskim kalendarzu płci. Jeśli mój ginekolog się nie pomylił, to znaczy, że chiński kalendarz się myli:)
W każdym razie w to też nie wierzę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4518b771a3a6.jpgSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Teczke tez dostałam od ginekologa razem z kartą ciąży. Wystawia mi zwolnienie na 30 dni lub 4 tygodnie w zależności od tego kiedy ma wolny termin na wizytę. A to czy soda się pieni czy nie zależy świeżości sody a głownie od pH moczu.
' Odczyn powinien być lekko kwaśny - pH 5,5 (wtedy się pieni). Bardziej zasadowe pH - 6 i powyżej może wystąpić u osób na diecie wegetariańskiej i mlecznej. Może jednak oznaczać także stan zapalny układu moczowego lub niektóre rodzaje kamicy nerkowej, a także podwyższony poziom potasu czy nadczynność przytarczyc. Bardziej kwaśny mocz - pH 5,0 mają osoby, które jedzą dużo mięsa. Odczyn poniżej 5,0 może świadczyć o odwodnieniu lub gorączce.'Isia86 lubi tę wiadomość
-
Emilka, pamiętaj, że wiek nie rocznikowy, tylko kalendarzowy. Ja jestem z końcówki roku, a zaszłam w kwietniu, więc wypada mi dziewczynka. Z Klementysią się zgodziło. No, ale wiadomo, to wszystko z przymrużeniem oka
emilkazozz lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dokładnie, wszystko z przymrużeniem oka. W kwestii "zauroczenia", czerwonych kokardek, przelewania jajek czy innych poczynań jestem również na nie.
Moja córkę jak była mała według teściowej też ktoś zauroczył. Kazała mi przelewać jajko . Nie zrobiłam tego a następnego dnia dziecko już było spokojne i nie płakało. Być może to była kolka, skok rozwojowy albo jeszcze coś innego. Udało się bez "odczyniania czarów"W każdym razie - uważam, że te "cudowne odczarowanie" to pewnie zbieg okoliczności . Wiecie jak to jest- ludzie od lat szukali sobie wyjaśnienia rzeczywistości w zrozumiały dla nich sposób- tak powstały przesądy i uprzedzenia.
Co do Chińskiego kalendarza płci to przy pierwszym dziecku jak teraz policzyłam płeć by się zgadzała- ale to i tak do mnie nie przemawia:)Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się mogę pochwalić że zakończyłam właśnie pisanie pracy magisterskiej!!! Jeszcze tylko obrona i koniec - wreszcie będę magistrem
emilkazozz, AniaKami, kalina123, Nel@, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, zarębinka, baranosia, polkosia, Izieth, Chamomilla, Okciakowa, Nulka lubią tę wiadomość
-
Brawo Sylwia
Wgl Wam tez już tak bardzo brzuch w nocy przeszkadza ? Ja staram sie spać na lewym boku lub plecach. Jak jestem na prawym to od razu sie budze i odwracam. Ale miejsca sobie znaleść nie mogę. Na plecach mi zle chyba że cos pod kość ogonową podłoże, a na boku to muszę kombinować bo tak mnie ciągnie ze prawie na brzuchu leżę. Rano obudziłam sie z myślą zeby kupić ten bajer do spania. I chyba poszukam. -
nick nieaktualnyDziołszki moje
Nasiurałam - nie pieni się
Z kalendarza skośnookich też dziewczynka
Noo a przede wszystkim Wasze Mamusiowe Eksperckie oko - tez wróżycie dziewczynkę
Dzizys w sobotę wesele Przyjaciela Łukasza a ja nie mam nic))
Tralalaaaa przymierzyłam dziś około 40 sukienek i dupa blada
Kij z kiecką, mam barszcz biały na kiszonej kapuściea na deser zielona fasolką z masełkiem i bułeczką
Kusił mnie bób ... ale jak pomyślałam o wieczornym twardym brzuchalu to ze łza w oku odpuściłam.
Zazdroszczę Wam Dziewczyny studiowaniaja tam lubię siedzieć w książkach i pisać
wiem, to chore
Szczęśliwa, ja Lubelszczyznę ukochałam sobie kilka dobrych lat temu. W szczególności Chełm, gdzie mieszkają moje dwie ukochane super Kumpelki i Zwierzyniec ... w wakacje chciałabym zabrać moich samczyków na Roztocze
A w ogóle to ja chce nad morze jechać, ale jak na plażę i sie nie opalać? Jak Wy z tym całym opalaniem się? Wysoki filtr i na plażę czy raczej stronić zamierzacie w tym roku z kąpieli słonecznych?
Szczęśliwa Mamusia, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
guerretenshi wrote:Brawo Sylwia
Wgl Wam tez już tak bardzo brzuch w nocy przeszkadza ? Ja staram sie spać na lewym boku lub plecach. Jak jestem na prawym to od razu sie budze i odwracam. Ale miejsca sobie znaleść nie mogę. Na plecach mi zle chyba że cos pod kość ogonową podłoże, a na boku to muszę kombinować bo tak mnie ciągnie ze prawie na brzuchu leżę. Rano obudziłam sie z myślą zeby kupić ten bajer do spania. I chyba poszukam.uwielbiam spać na brzuchu, ale już się nie da, więc tylko lewy bok zostaje, bo na wznak drętwieją mi dłonie
Edit: zarębinka - dziś jadlam na obiad bób. Ja mnie na wieczór wysadzi to dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:04
-
A skad i jaka ta poduche kupowalyscie? Myslalam o niej niedawno ale nie wiem jaka jest najlepsza. Co prawda mi jeszcze nic nie przeszkadza nie bolini nie ciagnie ale znajac moj kregoslup to jak bedzie brzuszek to bedzie bol krzyza. A ze ja zawsze koldre zwijam i sie do niej wtulam to ta poducha powinna byc idealna
-
Z chińskiego wychodzi chłopak, z bety dziewczynka, na USG niby dziewczynka, na nic nie sikałam, ale miałam przeczucia, że będzie chłopak. Ciekawe co się sprawdzi
Jak na jakąś plażę się wybiorę, to w poszukiwaniu cienia, nigdy nie lubiłam się opalać
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)