X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką teczkę bez problemu w papierniczym kupiłam ;)

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole zadnej teczki nie mam :D
    Same latajace papiery :D

zarębinka lubi tę wiadomość

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że to są jakieś zabobony - ta soda, kapusta, obrączka i inne przepowiednie na podstawie kształtu brzucha, wyglądu mamy tudzież jej zachcianek. Nie wierze w przesądy za bardzo.
    Ale dla zainteresowanych słyszałam o chińskim kalendarzu płci. Jeśli mój ginekolog się nie pomylił, to znaczy, że chiński kalendarz się myli:)
    W każdym razie w to też nie wierzę.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4518b771a3a6.jpg

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczke tez dostałam od ginekologa razem z kartą ciąży. Wystawia mi zwolnienie na 30 dni lub 4 tygodnie w zależności od tego kiedy ma wolny termin na wizytę. A to czy soda się pieni czy nie zależy świeżości sody a głownie od pH moczu.

' Odczyn powinien być lekko kwaśny - pH 5,5 (wtedy się pieni). Bardziej zasadowe pH - 6 i powyżej może wystąpić u osób na diecie wegetariańskiej i mlecznej. Może jednak oznaczać także stan zapalny układu moczowego lub niektóre rodzaje kamicy nerkowej, a także podwyższony poziom potasu czy nadczynność przytarczyc. Bardziej kwaśny mocz - pH 5,0 mają osoby, które jedzą dużo mięsa. Odczyn poniżej 5,0 może świadczyć o odwodnieniu lub gorączce.' ;)

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, pamiętaj, że wiek nie rocznikowy, tylko kalendarzowy. Ja jestem z końcówki roku, a zaszłam w kwietniu, więc wypada mi dziewczynka. Z Klementysią się zgodziło. No, ale wiadomo, to wszystko z przymrużeniem oka :)

emilkazozz lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, właśnie o tym odczynie pisałam wcześniej, ale musiałam sprawdzić, a co :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi chiński kalendarz przy 1ciąży się sprawdził, w tej też wychodzi chłopak ale wolałabym żeby jednak się nie sprawdzał ;)

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiecie nie dogodzisz :P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wszystko z przymrużeniem oka. W kwestii "zauroczenia", czerwonych kokardek, przelewania jajek czy innych poczynań jestem również na nie.
    Moja córkę jak była mała według teściowej też ktoś zauroczył. Kazała mi przelewać jajko . Nie zrobiłam tego a następnego dnia dziecko już było spokojne i nie płakało. Być może to była kolka, skok rozwojowy albo jeszcze coś innego. Udało się bez "odczyniania czarów":) W każdym razie - uważam, że te "cudowne odczarowanie" to pewnie zbieg okoliczności . Wiecie jak to jest- ludzie od lat szukali sobie wyjaśnienia rzeczywistości w zrozumiały dla nich sposób- tak powstały przesądy i uprzedzenia.

Co do Chińskiego kalendarza płci to przy pierwszym dziecku jak teraz policzyłam płeć by się zgadzała- ale to i tak do mnie nie przemawia:)

Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nie sprawdzil :P tu wychodzi dziewczyna a z testu Harmony wyszedl chlopczyk :)

Szczęśliwa Mamusia, palma, emilkazozz lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się mogę pochwalić że zakończyłam właśnie pisanie pracy magisterskiej!!! Jeszcze tylko obrona i koniec - wreszcie będę magistrem :-D

emilkazozz, AniaKami, kalina123, Nel@, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, zarębinka, baranosia, polkosia, Izieth, Chamomilla, Okciakowa, Nulka lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Sylwia :)
    Wgl Wam tez już tak bardzo brzuch w nocy przeszkadza ? Ja staram sie spać na lewym boku lub plecach. Jak jestem na prawym to od razu sie budze i odwracam. Ale miejsca sobie znaleść nie mogę. Na plecach mi zle chyba że cos pod kość ogonową podłoże, a na boku to muszę kombinować bo tak mnie ciągnie ze prawie na brzuchu leżę. Rano obudziłam sie z myślą zeby kupić ten bajer do spania. I chyba poszukam.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch nie przeszkadza, ale ciągnie mnie do spania na ulubionym prawym boku, ale ostatnio usłyszałam, że powinno się spać na lewym to staram się na lewym...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki moje <3

Nasiurałam - nie pieni się :D
    Z kalendarza skośnookich też dziewczynka :)
    Noo a przede wszystkim Wasze Mamusiowe Eksperckie oko - tez wróżycie dziewczynkę :)

Dzizys w sobotę wesele Przyjaciela Łukasza a ja nie mam nic :)))
    Tralalaaaa przymierzyłam dziś około 40 sukienek i dupa blada :D

Kij z kiecką, mam barszcz biały na kiszonej kapuście :D a na deser zielona fasolką z masełkiem i bułeczką :D :) :) :)
    Kusił mnie bób ... ale jak pomyślałam o wieczornym twardym brzuchalu to ze łza w oku odpuściłam.

Zazdroszczę Wam Dziewczyny studiowania :) ja tam lubię siedzieć w książkach i pisać :) wiem, to chore :| :)

Szczęśliwa, ja Lubelszczyznę ukochałam sobie kilka dobrych lat temu. W szczególności Chełm, gdzie mieszkają moje dwie ukochane super Kumpelki i Zwierzyniec ... w wakacje chciałabym zabrać moich samczyków na Roztocze :)

A w ogóle to ja chce nad morze jechać, ale jak na plażę i sie nie opalać? Jak Wy z tym całym opalaniem się? Wysoki filtr i na plażę czy raczej stronić zamierzacie w tym roku z kąpieli słonecznych?

Szczęśliwa Mamusia, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg teorii bhcg dziewczynka z chińskiego chłopak zobaczymy co wygra ;)

Sylwia zazdroszczę i podziwiam że dałaś radę :)

Nad morze pojadę na pewno mamy namiot plażowy, kupię pareo i będę chować brzuch przed słońcem ile się da :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka my też chcemy nad morze. I właśnie myślałam jak to zrobic z tym siedzeniem na słońcu żeby było dobrze

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, że też nie pomyślałam :)
    Jak to mówią koniec języka za przewodnika :)

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Brawo Sylwia :)
    Wgl Wam tez już tak bardzo brzuch w nocy przeszkadza ? Ja staram sie spać na lewym boku lub plecach. Jak jestem na prawym to od razu sie budze i odwracam. Ale miejsca sobie znaleść nie mogę. Na plecach mi zle chyba że cos pod kość ogonową podłoże, a na boku to muszę kombinować bo tak mnie ciągnie ze prawie na brzuchu leżę. Rano obudziłam sie z myślą zeby kupić ten bajer do spania. I chyba poszukam.
    Mam tą poduszkę - ekstra sprawa, tylko mąż mi w nocy zabiera przez sen ;) uwielbiam spać na brzuchu, ale już się nie da, więc tylko lewy bok zostaje, bo na wznak drętwieją mi dłonie

Edit: zarębinka - dziś jadlam na obiad bób. Ja mnie na wieczór wysadzi to dam znać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:04

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad i jaka ta poduche kupowalyscie? Myslalam o niej niedawno ale nie wiem jaka jest najlepsza. Co prawda mi jeszcze nic nie przeszkadza nie bolini nie ciagnie ale znajac moj kregoslup to jak bedzie brzuszek to bedzie bol krzyza. A ze ja zawsze koldre zwijam i sie do niej wtulam to ta poducha powinna byc idealna :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chińskiego wychodzi chłopak, z bety dziewczynka, na USG niby dziewczynka, na nic nie sikałam, ale miałam przeczucia, że będzie chłopak. Ciekawe co się sprawdzi ;)

Jak na jakąś plażę się wybiorę, to w poszukiwaniu cienia, nigdy nie lubiłam się opalać ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ