X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o roztocze też uwielbiam :) moja dobra koleżanka pochodzi ze zwierzyńca, już od paru lat przynajmniej 1 weekend musimy tam być, ach co za klimat :)

zarębinka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rogal do spania ekstra sprawa potwierdzam :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie w tym tygodniu przyszla zamowiona poducha typu C - dla mnie rewelacja, cale zycie spalam z koldra pomiedzy nogami, zawsze przez to brakowalo koldry wiec w koncu zaopatrzylismy sie w koldre szeroka na 2m no ale mimo wszystko to nie to co ta poducha. Dla mnie ona jest super, kregoslup mi odpoczywa, miesni nie mam tak napietych jak bez niej.
    :):):)

Isia86, emilkazozz lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Mnie też dzisiaj w nocy jakoś brzuch bolał.. W ogóle nie mogę leżeć na prawym boku, tylko na lewym..
    sylwia, gratuluje, w końcu :D
    emilka, jakiś dziwny masz ten kalendarz, mnie wychodziła na babyboom dziewczynka a tu chłopak :D
    według Bhcg też dziewczynka więc zobaczymy.. ;)
    Dzisiaj nie chciało mi się nic gotować więc zjedliśmy pizze.
    Za to jutro zrobię łososia w sosie musztardowo-miodowym z żurawiną :)
    A wieczorkiem wyjeżdżamy na weekend.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na allegro kupilam, w gratisie dostalam rogala do karmienia(wypelnienie w nim marne ale mozna wymienic) i materacyk, podusie takie bez wypelnienia ktore mozna niby obtoczyc ta poducha typu C i polozyc tam niemowlaka. Nie wiem czy te gratisy praktyczne sa no ale to gratisy ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś jakieś specjalne pasy samochodowe dla kobiet w ciąży? Ostatnio mi kolega mówił ze jego żona miała

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    A skad i jaka ta poduche kupowalyscie? Myslalam o niej niedawno ale nie wiem jaka jest najlepsza. Co prawda mi jeszcze nic nie przeszkadza nie bolini nie ciagnie ale znajac moj kregoslup to jak bedzie brzuszek to bedzie bol krzyza. A ze ja zawsze koldre zwijam i sie do niej wtulam to ta poducha powinna byc idealna :)

Ja zakupilam taka w ksztalcie litery C ze moge je zamknac i zrobic taki maly kojec dla maluszka bo do niej byl jeszcze rogal do karmienia i taki ala kocyk zeby pod maluszka podlozyc. Za wszystko dalam cos w granicach 100zl i jestem zadowolona. Caly zestaw mam dwustronny w folkowym stylu.

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina cud miód, nie? :)

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie na mysli cos takiego?

https://maternity24.pl/pl_PL/p/Poduszka-ciazowa-i-do-karmienia-F39/1443

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie tez slyszalam duzo pozytywnych opinii o tym rogalu na szczęscie ten wydatek mi odpada bo mam go dostać od siostry mojego D ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś lekarz zaskoczył pozytywnie. Po wypadku z noga miałam iść na kontrol m.in. do ginekologa. No to poszłam. A chodzę prywatnie. I mnie nie skasował. Powiedział, ze to taka nietypowa wizyta wiec gratis, mam przyjść normalnie na swoją w wyznaczonym terminie. USG zrobił, sprawdził serduszko, łożysko czy się nie odkleja, tylko pomiarów nie robił. I wszystko gratis. Powiedział, ze normalne wizyty raz w miesiącu i płatne. Ale jakby się coś działo wyjątkowego i musiałabym przyjść pomiędzy wizytami to wtedy gratis. No wam powiem, ze szacun. Na prenatalne tez mi od razu sam zaproponował skierowanie na bezpłatne, pomimo, ze on tez prywatnie robi ( on na NFZ nie ma umowy). Jakby był pazerny to jakbym nie spytała sama o bezpłatne to pewnie zapisałby do siebie za kasę. Jestem pod wrażeniem, jak widać kasa ważna, ale w granicach ludzkiej przyzwoitości.

Szczęśliwa Mamusia, milky way, Nel@, Izieth, RedLady, Nulka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro poszukam tego rogala i sobie zamówie. My już śpimy pod osobnymi koldramy bo ja jestem tryb kokon a Damian chaos. I zawsze mi kradł kołdrę po czym zrzucał na podłogę :p dlatego trzeciej kołdry miedzy nogi ogarniać nie będę :p
    Zarebianka jeśli chodzi o plaże to ja ostatnio leżałam z sukienka na brzuchu. Dziś kupiłam strój kąpielowy bo cycki mi w poprzednie nie wchodzą. A na siebie będę zarzucać jakas lekka i przewiewna koszulkę. Nawet myśle czy sie w niej nie kąpać. No i zaopatrze sie w końcu w duży słomkowy kapelusz <3!

Szczęśliwa Mamusia, zarębinka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    A ma któraś jakieś specjalne pasy samochodowe dla kobiet w ciąży? Ostatnio mi kolega mówił ze jego żona miała

jest taka specjalna przedłużka
    ja jeździłam normalnie, codziennie, nic mnie nie cisnęło ale też nie robiłam długich tras
    moja koleżanka miała ale ona miała taką pracę że kilka razy w tyg jechała w długą trasę więc kilka godzin w aucie było jej wygodniej

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adapter do padow BeSafe. Uzywke kupilam na olx. Bez tego adaptera to nie wyobrazam sobie jezdzic... teraz nie mam brzuszka ale jak wyskoczy, to pas normalnie jest na brzuchu.
    Bez pasow jezdzenie to dla mnie katastrofa. Przy byle stluczce kierownica uderza w brzuch. A tak- perfekt! Polecam baaaardzo.

Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roztocze - moje rodzinne strony, zapraszam i polecam na prawdziwy wypoczynek

Szczęśliwa Mamusia, Okciakowa, zarębinka lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie. Czy wy też rano jak się budzicie to macie tak pełny pęcherz, że aż boli? Co gorsza ten ból mnie w ogóle nie budzi, więc nawet nie mam jak wstać i się wypróżnić, bo po prostu nie wiem, że powinnam... mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dzidzi.

f5ecb90bd2.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dziś dogadzam - najpierw bób a teraz https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8df0dba24762.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 18:56

polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Nel@, paradise, Izieth, monaaa85 lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:

Ja mam, podstawę taką, świetna sprawa, polecam :)

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na wieś do znajomych, mieliśmy jechać w góry ale nie wypaliło więc w góry innym razem :)
    TSH wyszło mi 0.13, czy to jest dobry wynik?

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutkie. Ale w sumie za cholerę sie nie znam. Ja spróbuje skądś ogarnąć ten adapter do pasów na jeden weekend. 5h w aucie to zwariuje. Już dla mnie 10 min jest koszmarne bo sie ciagle wbija.
    Tez chce poziomki ! Uwielbiam ! A nie wiem gdzie dostać :(

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ