Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Okciakowa wrote:Jedziemy na wieś do znajomych, mieliśmy jechać w góry ale nie wypaliło więc w góry innym razem
TSH wyszło mi 0.13, czy to jest dobry wynik?
jak na moje oko to jednak nieco mała wartość. masz nadczynność? czy walczysz z niedoczynnością i bierzesz Euthyrox/Letrox? mój wynik z dziś 1,13. a dla kobiet w ciąży w drugim trym. na moim wyniku jest przedział od 0,8 do 1,3.
co prawda lepsze niższe wartości, niż miałoby być ponad normę. Ale myślę, że powinnaś udać się do endokrynologa. Jeśli bierzesz tabletki to skoryguje Ci dawkę.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jestem bardzo szczęśliwa
Poszłam dzisiaj zrobić test Nifty i przy okazji Pan Dr. zrobił mi mega dokładne usg, można powiedzieć, że było to usg prenatalne z zaskoczenia
Ogólnie powiedział, że "dziecko jest perfekcyjne"
Ma obecnie 5,80cm.
Był mózg, czterokomorowe serce, nerki, rączki, nóżki, paluszki, wszystko ok
Kość nosowa obecna.
NT = 1,21mm
Dziecko ruszało nóżkami i rączkami, wyginało się - niesamowity widok. Potem dr. trochę mi pouciskał brzuch to się przekręciło na bok i można było sprawdzić kość nosową.
A oto zdjęcie z profilu
emilkazozz, baranosia, Nel@, Barcia, guerretenshi, Okciakowa, AniaKami, paradise, milky way, palma, RedLady, zarębinka, kalina123, kwiatuszek12345, Chamomilla, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, Werix, polkosia, Nulka, dora13, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
Mi pępek powoli zaczyna wypychać. Zrobiła się taka bardzo rozciągnięta, "ostra" skóra dookoła. Do tej pory z tłuszczyku mogłam robić tzw gadającą buźkę, teraz to ciężko mi wgl złapać skórę na brzuchu. Więc maleństwo rośnie. Dziś w pracy zrobiłam sobie ok 10 cm miniaturkę dziecka. Byłam w szoku, że jest już tak duże, a to nie wliczając rączek i nóżek. To sprawiło, że nie dziwie się wielkością swojego brzucha
baranosia, milky way lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o matko wróciliśmy z 50 urodzin mojego wujka, umieram z przejedzenia
ale nie ma lekko, chwila odpoczynku i lecę z ćw na nogi
pępek zawsze miałam wklęsły, mały, idealny ale w 1 ciąży mi wywaliło i już mi się nie schował, potem był taki płaski a teraz już mi znowu zaczyna wywalać bleh
a do smarowania już pisałam że polecam zwykły olej kokosowy -
Z tym TSH, to ja miałam 0,742, a na normach z laboratorium jest norma dla II trymestru 0,1-2,35. Moja gin nic nie powiedziała na ten wynik.
Polkosia, senność po 21.00? Ja już ledwo trzymam się na nogach o 19.00Ale staram się jakoś do 20.00 przetrzymać i padam
Jak tak rozmawiacie o tych brzuszkach, to powoli zaczynam wpadać w panikę, dlaczego u mnie jeszcze nie widać? Wygląda na taki pojedzony, otłuszczony, jakbym przytyła, nie przypomina ciążowego brzuszkaCzy jest tu jeszcze jakaś dziewczyna bez brzuszka?
Okciakowa lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)