WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje, ale burza na szczęście idzie bokiem :) Nadal jest ciepło, ale tak świeżo się zrobiło :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza pytalam się o te naczynka i mówi ze taki urok ze gorąco po ciąży powinno ustąpić choć zapewne nie wszystkie zejda :( jest 7 rano a ja nie śpię już :/ bylam na usg takim dodatkowym. W pakiecie mam 1 na życzenie na 3 miesiące ....wyobrazcie sobie mowie Plec poznamy i niestety lekarz mówi ze dziecko siedzi po turecku i nie ma opcji :p żeby na polowkowym nie wywinelo takiego numeru. Ja od 1 lipca na zwolnienie idę juz nie znoszę tych upalow nie będę się męczyć ponad wszystko najgorsze to te dojazdy po poltorej godziny w jedna stronę.Dziewczyny pocieszmy się tym ze aż tak nam nie ciężko wyobrażacie sobie teraz chodzić w 8 miesiącu i rodzic w te upały. Wszyscy mi mówią ze mam super termin bo juz chlodniej i lepiej będzie znosić te ostatnie miesiące.

Szczęśliwa Mamusia, Werix, michaela lubią tę wiadomość

hchy9n73gkndckeu.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziła w taki upał i nie jest złe odrazu od pierwszego dnia po wyjściu moj maluch spędzał dni na dworze

milky way lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko by było w tych upałach w zaawansowanej ciąży...
    Ja na pewno do końca upałów będę chodziła do pracy, w domu nie mam klimy, a w pracy nawet nie wiem, że na zewnątrz jest gorąco ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy tez mam klime ale tylko siedzę i kicham nie wiem co gorsze czy zagrzybiona Klima czy upały. W domu chociaż wiatrakiem się ratuje :p biedny mój kot ma dluga sierść i widzę ze mu gorąco, wczoraj go woda polewalam. W takim futrze w to gorąco masakra jakaś.

hchy9n73gkndckeu.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, dzięki, jestem dobrej myśli, ale bez badań nie dałabym rady pół roku w niepewności. Czy spotkałyście się z czymś takim, że najnowsze wytyczne podają, że NT powinno wynosić maksymalnie 2? Bo właśnie byłam pewna, że 2,5-3, a mój lekarz przy 2,6 zaczął panikować i mówił, że bezpiecznie jest do 2.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spotkałam się. Mi mówiła że do 3. Już niech nie przesadzają. Może mu ktoś zapłacił, żeby więcej nifty robili...

U mnie w domu z natury chłodniej i przyjemnie, więc nie mam problemu z upałem. Nawet czasem wychodzę na dwór tylko po to, by się ogrzać ;p
    W upał też bym nie chciała rodzić, chyab że ktoś ma planowane cc. Chociaż noja piewsza ginekolog do mnie: 'Ale se pani termin wybrała... tak zimno i ponuro'. Odpowiedziałam, że wolę to niż pocić się jak świnia ;)

michaela lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec lipca rodzilam,to ciezko bylo, pod koniec to spacerki trwaly po 15minut ;D
    Ale po porodzie, dwa dni pozniej maly juz sie wylegiwal na tarasie w wozeczku;D
    To bylo chyba lepsze niz jak mam poltoraroczniaka, bo tyle to bedzie mial, ubrac w kombinezon, czapke szalik, buciki, a male w spiworek, kocyki wozeczki, i jeszcze siebie, i jeszcze wziac wszystko co potrzeba i nie zapomniec o niczym, to w sumie robi mi sie mega słabo na sama mysl !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 09:01

cudek2 lubi tę wiadomość

• Nel@ Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe najlepiej bedzie jak ubierze sie siebie w palto czapke rekawiczki szalik kozaki, malenstwo opatuli w czapke szalik kombinezon kocyki i inne pierdoly, bedziemy zwarte i gotowe do wyjscia a tu sruuuu kupsko :P i zabawa od nowa :D

michaela, Izieth, cudek2, milky way, Barcia lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) U nas deszcz! Całe szczęście bo już wczoraj funkcjonować nie mogłam. Z tymi normami przeginają. To tak jak z próbami glukozy które teraz mają 75 a nie 50 jak kiedyś. Dlaczego? A bo czasem... czasem! wyniki wychodziły do powtórzenia na 75, to teraz człowiek musi pić od razu 75 a że nie każdemu się uda potem nie zwymiotować to i tak powtarza to 75... a w irlandii koleżanka pisała że piją bardzo słodkie napoje energetyzujące i wystarczy...

Ja poprzednią córcię urodziłam w grudniu - teraz te zimy są takie łagodne, pamiętam, że przed świętami sąsiad kosi trawnik hahaha! Tylko ludzie kopcą z kominów i to kiepskie jest na pierwsze wyjścia. Ale poza tym to cieszę się z zimowego terminu, Łatwiej dziecko dodatkowo ubrać niż ochłodzić w gorący dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 09:12

Werix lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Czy w ciąży można coś brać na pękające naczynka?

Np Cyklo 3 Fort mozna brac-jesli oczywiscie nie bierze sie innych lekow, ktore by mogly wchodzic w interakcje z cyklo 3 fort.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Zaraz zdechne. Noc koszmarna. Mały obudził się o 2. Kręcił, sciagal pizame, gadal, śmiał się. Wzięłam go do łóżka. Leżał na środku rozwalony. Po 15 min zaś się kręci. Ja na tym lewym boku, z brzuchem, uważać, żeby nie kopnal, bo wierzgał tymi nogami cały czas. Zmieniłam pieluche. Cisza 5 min. No i znowu. Jak już zasypial - koło 5.... zerwała się burza. No i d. ... psy szalały, a ten cały czas do mnie am am am - tzn hau w jego języku. Glaskal mnie. Wsadzal palce do ucha, nosa. Potem szczypal i całował. W końcu padl po 6. Mąż zaczął chrapac. Miałam ochotę wstać i krzyczeć. O 8 już byl na nogach. Boli mnie kręgosłup, kark masakra. Jest mi duszno i jestem bardzo zmęczona. Super sobota :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:22

cati lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Ja dzisiaj miałam pospane.. całą noc czułam kopniaki już takie z prawdziwego zdarzenia. Mega dziwne uczucie, muszę się do tego przyzwyczaić bo nie mogłam spać.. xD
    Rano mi się śniła ulewa i burza i co? Obudził mnie piorun a my wszystkie rzeczy na balkonie.. Jak lunęło tak z łóżka na szybko pobiegliśmy na balkon pranie pościągać i przez to cali mokrzy byliśmy. A teraz słońce świeci..
    Miłego dnia Kochane :)

guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, akurat robiłam gdzie indziej Nifty ;) Dobra, już jak zrobione, to zrobione. Nie robiłabym, gdyby nie ta kość, a raczej jej brak. To mnie konkretnie przestraszyło.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, u nas też kiepska noc, chociaż było w sypialni 25 stopni, to spaliśmy w majtkach, a Tysia w pieluszce, a i tak ledwo się dało przeżyć. Ale to już ostatni dzień tych upałów ma być, od jutra kilka dni wytchnienia...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu zaczyna być gorąco wymiękam... A córa wręcz przeciwnie, własnie wszystkie ciuchy z szafy wylądowały na kocie... Chyba czuje ze ja dzisiaj bede miec reakcje jak mucha w smole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 11:38

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam z plaży :) dziś przyjemny wiaterek więc jest spoko :) ostatni dzień wakacji buuu

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm, na śniadanie zjadłam naleśniki z nutellą i bananem. jestem prze szczęśliwa. mam nadzieje ze dziś będzie burza. mój zmusza mnie do wyjścia z domu na mecz. a tu jest tak chłodno :c
    Okciakowa, widzisz, dziwiłaś się, że ja czuję już tak dobrze ruchy. wczoraj młody umilał mi cały wieczór. ja go pacem, on mnie pewnie nogą. ale czuję tylko jak leżę i się wyciszę. chcę już regularne kopniaki i żeby innym udało się poczuć :)
    miłego dnia kobitki :*

Okciakowa lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:49

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia może podpytaj dobrego homeopaty, tylko takiego z dyplomem, lekarza medycyny, o oni czesto sa w stanie polecic bezpieczne lagodne leki które wspomagają i lagodza objawy. Tylko to musi faktycznie dobry homeopata dobierac.

Ja od 2 lat tak lecze małą, i często mnie zaskakuje jak to działa dobrze + zero skutków ubocznych,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 12:55

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ