WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem czego chce :D CC wspominam średnio, a SN się boję choć z drugiej strony bym chciała. Jak przy pierwszym porodzie powiedzieli CC to zaczęłam ryczeć, że nie chcę - typowa baba sama nie wiem czego chcę :D Zdaję sobie sprawę że po SN doszłabym dużo szybciej do siebie niż po CC, a w domu będzie dwójka dzieci.
    A co do niepełnosprawnych dzieci wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach przy technologii która mamy niepełnosprawności w wyniku złego porodu powinno praktycznie nie być...
    Mój brat rodził się 30 lat temu w trakcie porodu kobieta z drugiego łóżka wpadła w panikę i zaczęła uciekać. Moja mama miała już parte ale kazali jej wstrzymać poród bo tamtą łapali... dopiero jak ona urodziła zainteresowali się moją mamą... dobrze, że żyje ale zatrzymał się umysłowo na etapie 2 latka...
    Dlatego mama zawsze mi powtarzałą żeby nie dawac sie zbywac i robic wkoło sobie jak najwięcej zamieszania ;) I tak robiłam :P
    a i jeszcze jedno brat po porodzie dostał 10pkt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 18:53

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Ja jeszcze nie wiem czego chce :D CC wspominam średnio, a SN się boję choć z drugiej strony bym chciała. Jak przy pierwszym porodzie powiedzieli CC to zaczęłam ryczeć, że nie chcę - typowa baba sama nie wiem czego chcę :D Zdaję sobie sprawę że po SN doszłabym dużo szybciej do siebie niż po CC, a w domu będzie dwójka dzieci.
    A co do niepełnosprawnych dzieci wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach przy technologii która mamy niepełnosprawności w wyniku złego porodu powinno praktycznie nie być...
    Mój brat rodził się 30 lat temu w trakcie porodu kobieta z drugiego łóżka wpadła w panikę i zaczęła uciekać. Moja mama miała już parte ale kazali jej wstrzymać poród bo tamtą łapali... dopiero jak ona urodziła zainteresowali się moją mamą... dobrze, że żyje ale zatrzymał się umysłowo na etapie 2 latka...
    Dlatego mama zawsze mi powtarzałą żeby nie dawac sie zbywac i robic wkoło sobie jak najwięcej zamieszania ;) I tak robiłam :P
    a i jeszcze jedno brat po porodzie dostał 10pkt

Nie koniecznie dużo szybciej :) ja po SN nie mogłam siadać przez 1,5 miesiąca, seksu nie było w ogóle ponad pół roku, właściwie ból przy stosunku minął po 10 miesiącach :/ a znam dziewczyny, które po CC po tygodniu juz praktycznie normalnie funkcjonowały :) wiec reguły nie ma :)
    Z tego co pamietam to przy CC mąż moze dodatkowo wziąć 2 tyg 100% płatnego L4 na opiekę, przy wzięciu tacierzynskiego masz pomoc przez miesiąc :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sytuacja dziwna. Im wiecej ingerowania w porod tym bardziej mozna ho zaburzyc. Na szczęście coraz więcej lekarzy i położnych to wie i tego nie robią. Dobrze przy takich objawach mieć swoją opłacona położną i męża przy boku odpowiedni poinstruowanego ;D Ja przed pierwszym porodem Odbylam serię spotkań Doula-psychologiem. Tak mnie w tedy i męża wzmocniła, że byłam spokojna nawet o rodzenie w domu. Ale przez dodatni gbs zdecydowaliśmy się na poród w szpitalu. A na początku wszystko w tym temacie mnie przerażało. Niewykluczone ze przez te nieszczesne prenatalne znowu się pospotykamy. ;) A mama jest pewna ze to przez porod po 2 latach tak die podzialo? Kurcze grunt żebyś byla pewna decyzji i spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 19:22

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, przy SN też przysługuje L4 dla męża, albo nawet rodziców/rodzeństwa :)

Wg mnie dużo zależy od nastawienia. Jak się podchodzi pozytywnie i bez strachu do SN, to często się udaje i jest OK :) Ja na pewno chcę znów rodzić naturalnie.

michaela lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    No to sytuacja dziwna. Im wiecej ingerowania w porod tym bardziej mozna ho zaburzyc. Na szczęście coraz więcej lekarzy i położnych to wie i tego nie robią. Dobrze przy takich objawach mieć swoją opłacona położną i męża przy boku odpowiedni poinstruowanego ;D Ja przed pierwszym porodem Odbylam serię spotkań Doula-psychologiem. Tak mnie w tedy i męża wzmocniła, że byłam spokojna nawet o rodzenie w domu. Ale przez dodatni gbs zdecydowaliśmy się na poród w szpitalu. A na początku wszystko w tym temacie mnie przerażało. Niewykluczone ze przez te nieszczesne prenatalne znowu się pospotykamy. ;) A mama jest pewna ze to przez porod po 2 latach tak die podzialo? Kurcze grunt żebyś byla pewna decyzji i spokojna.
    oni sie skapli jak dzieci sie przekręcały mój brat lezał, jak zaczynały siadac on leżał. Jak poszli do szpitala to lekarka byla oburzona kto mu dał 10pkt na co mam odp. że ona i zeszła z tonu :P Póżniej lekarze diagnozy i wyszło : Porazenie mózgowe dzieciece... to nie wyszło po 2 latach tylko on na tym etapie rozwojowym sie zatrzymał w sensie, że teraz mówi pojedyńcze słowa na zasadzie komubnikatu nie potrawi sam się ubrac najeść (operuje jedynie łyżką) czy pójśc do toalety na szczęście wyprowadzono go na tyle, że chodzi

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas dojrzewam do decyzji jak chcę rodzić. Znalazłam strone naturalniepocesarce.pl i grupe na fb i sa tam tak pozytywnie nastawione babki, że zaczynam wierzyc że dam radę choc cały czas jestem wewnętrznie rozdarta myslę, ża jak dalej zagłebie sie w ten temat i przede wszystkim rozlicze sama ze sobą to będzie dobrze ;) Nie ważne czy SN czy CC :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka rozumiem... eh to na pewno nie dodaje spokoju. Może warto to z kimś przepracować jeśli chciałabyś spróbować sn bo i ja się zgodzę ze bardzo wazna jesli nie najwazniejsza w procesie rodzenia jest psychika.

polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzymaj:) Będzie dobrze, i ja mam nadzieję że mi sie uda jakoś odzyskać równowagę po prenatalnych i ze spokojną głową podejść do porodu.

Nulka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecenie do cc, ale szczerze mówiąc chcę przeżyć ten poród naturalny...Może jestem nienormalna i tak naprawdę nie wiem z czym się to wiąże bo to moja pierwsza ciąża, ale jeśli będzie taka możliwość to chciałabym rodzić naturalnie :) Skoro tyle kobiet to przeżyło to czemu ja mam nie dać rady?

michaela, Werix, Okciakowa lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis, zawsze może zacząć się przed planowanym terminem cesarki i trochę skurczy poczujesz :P A czemu masz wskazanie?

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mam rozszczep ostatniego kręgu w kręgosłupie, mogę chodzić dzięki temu że to właśnie ostatni krąg, ale jednak może to utrudnić poród no i przepuklina kręgosłupa

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, faktycznie, chyba pisałaś o tym. No tak, to nie ma wyjścia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Tak trzymaj:) Będzie dobrze, i ja mam nadzieję że mi sie uda jakoś odzyskać równowagę po prenatalnych i ze spokojną głową podejść do porodu.

Kochana, a co z tymi prenatalnymi? Coś chyba przegapiłam...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbyt dużo wolnej bety we krwi i ryzyko trisomii bardzo wysokie w związku z tym, zrobliśmy Nifty i wyszło ekstra, że trisomii nie ma (grubo ponad 1:6000000000) ale spokoju jeszcze nie odzyskałam bo moja lekarka jakaś taka wirtualna ze nie mam jak z nią pogadać do wizyty na ten temat i dalej nie wiem czy takie wyniki moga byc tez powodem do niepokoju jesli chodzi o ewentualne mozaiki, czy ewentualnych komplikacji w póżniejszej ciąży.

Pracuje nad dobrym nastawieniem, bo przez smsa lekarka mówiła żeby się uspokoić, że to super wynik. Mówię sobe ze póki ktoś mi nie powie że jst żle to jes dobrze itd, ale po takim trzęsieniu ziemi jakoś mi to słabo idzie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:16

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzyskamy równowagę mmy jeszcze trochę czasu ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    zbyt dużo wolnej bety we krwi i ryzyko trisomii bardzo wysokie w związku z tym, zrobliśmy Nifty i wyszło ekstra, że trisomii nie ma (grubo ponad 1:6000000000) ale spokoju jeszcze nie odzyskałam bo moja lekarka jakaś taka wirtualna ze nie mam jak z nią pogadać do wizyty na ten temat i dalej nie wiem czy takie wyniki moga byc tez powodem do niepokoju jesli chodzi o ewentualne mozaiki, czy ewentualnych komplikacji w póżniejszej ciąży.

Pracuje nad dobrym nastawieniem, bo przez smsa lekarka mówiła żeby się uspokoić, że to super wynik. Mówię sobe ze póki ktoś mi nie powie że jst żle to jes dobrze itd, ale po takim trzęsieniu ziemi jakoś mi to słabo idzie:P

A USG było ok? Mój gin twierdzi, że nie powinno się robić PAPPy jak są dobre, bo często daje wyniki fałszywie pozytywne (zawyżone ryzyko) mimo iż wszystko jest ok. Jak zrobiłaś Nifty i wszystko super, to na pewno bedzie dobrze!!!!! :)

polkosia, michaela lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała urodzić sn, ale wiadomo życie pisze swoje scenariusze ;) Ja sama pchałam się na świat tyłkiem, więc mam nadzieję, że moje dziecko będzie mniej uparte :P Zresztą nie ważne jak, najważniejsze by urodzić zdrowe :)

michaela, cati, Okciakowa lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALEXIS- jaka dawke kwasu foliowego bierzesz? Co mowia lekarze, jezeli chodzi o ryzyko dziedziczenia?

• Nulka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    Ja bym chciała urodzić sn, ale wiadomo życie pisze swoje scenariusze ;) Ja sama pchałam się na świat tyłkiem, więc mam nadzieję, że moje dziecko będzie mniej uparte :P Zresztą nie ważne jak, najważniejsze by urodzić zdrowe :)
    Ja tez sie pchałam tyłkiem. Widocznie od początku chciałyśmy pokazać światu gdzie go mamy :P Dlatego moja mama miała CC

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bardziej się przekonuje ku cc .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ