WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Los Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Witaĺam się z Wami tylko na samym początku, teraz postanowiłam wrócić jeśli pozwolicie.
    Jestem teraz w 14t3d. Mam synka dwuletniego :) Ruchów jeszcze nie czuję ale mam nadzieję, że niedługo to nastąpi.

michaela, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Dotty84 lubią tę wiadomość

9905ff6a7c.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witaj Losie:))

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja wlasnie jadę na badania. Pewnie znow dorobię sie jakiegoś pięknego siniaka :/ do tego młody jakoś tak sie ułożył ze mi na nerwa naciska. Chyba spróbuje sposobu na podskok zeby go przemieścić :p jutro badania na samolocie wiec mam nadzieje ze za tydzien robi usg. Bardzo tęsknię za widokiem maluszka i chciałabym wiedzieć jaki on już duży :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los wrote:
    Dzień Dobry!
    Witaĺam się z Wami tylko na samym początku, teraz postanowiłam wrócić jeśli pozwolicie.
    Jestem teraz w 14t3d. Mam synka dwuletniego :) Ruchów jeszcze nie czuję ale mam nadzieję, że niedługo to nastąpi.

Witaj :)

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    los witaj :)

Ja po urlopie i tak mi się nie chce wracać do pracy :/ sporo roboty mnie czeka więc jest nadzieja że szybko minie :)
    Ja też jutro wizytuję ale to tylko zwykła wizyta więc bez szału ;) liczę na to że chociaż detektorem tętno sprawdzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:09

82doroeqdnooy9dr.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyta pod koniec tygodnia... Będą akrobacje jak nic, bo mimo że wizytę mam wieczorem to męża przetrzymają akurat tego dnia do późna w pracy a nie ma kto z młodą zostać, więc... zawiozę ją i będą razem na tym zebraniu pracować. Zobaczymy jak to wyjdzie ;) Juz mam nerwy na wierzchu co na tej wizyci się okaże. Ale może jeśli będzie wszystko ok to ostatecznie wyluzuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:17

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio zdziwilam bo jak bylam na wizycie to liczylam ze usg bedzie juz przez brzuch a tu patrze a lekarka bierze tego draga. Ale na szczescie weszla nie gleboko tak jak zawsze i po chwili wyciagnela. Jakies pomiary robila.A pozniej usg przez brzuch. A powiedzcie mi dziewczyny zawsze przed usg macie ogledziny na tym cudnym fotelu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:18

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja mam zawsze ;)

Moja wizyta już w środę, pierwszy raz idzie ze mną mąż :) liczę że dzidzia pokaże kim jest ;)

guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym juz chciala zeby malutki pokazal kim jest bo nie wiem jak mowic do niego.

milky way, guerretenshi lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam a ja po weekendowych tanicach niemoge chodzic tak mnie skurcz w lytkach chwycił ze boli jak nie wiem nale wesele jakos przetrwałam. A ja wizyte mam w środę i juz sie niemoge doczekac i tez sie oczywiscie boje .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta prawie za 3 tyg :( a jeszcze musze dzwonic i umawiac sie na badanie kolejne prenatalne.

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nie badał na samolocie. Jak 3 tyg temu chciałam, to mówił, że za wcześnie. Mam nadzieję, że teraz sprawdzi szyjkę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za każdym razem mówi jak wygląda śluz i czy jest w porządku, ocenia szyjkę i mówił z początku jak macica się powiększa i idzie do góry, gdzie się aktualnie znajduje itp

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka ostatnio przebadala i narazie zakazala wspolzycia ale z nerwow nie zapamietalam dlaczego

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała 4 raz samolot. mimo wszystko jest bardzo ważny.
    ja do brzucha zwracam się per młody. mam nadzieje, ze moja jutro tez bedzie pamietac o detektorze.
    wciagnelam jagodzianke. teraz zjem beze. mrrr. uzupelniam pobrana krew, hihi.
    wgl co nie pracujace robia teraz w domu? bo poki pracowalam to bylo spoko. a tak to nie bardzo wiem co moge ze soba zrobic z tak duza iloscia wolnego czasu,

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    ALEXIS- jaka dawke kwasu foliowego bierzesz? Co mowia lekarze, jezeli chodzi o ryzyko dziedziczenia?

Kwas foliowy brałam tak jak każda kobieta w ciąży, nie miałam dodatkowych zaleceń co do dawki bo podobno to nie on gra tutaj role..Teraz już przerzuciłam się na witaminy i kwasu mam nie brać.

Jeśli chodzi o dziedziczenie, miałam badania genetyczne w specjalnej klinice z mega dobrym sprzętem i mogłam policzyć każdy krąg w kręgosłupie u dzidzi hah :) A według tych badań ryzyko jest 1:20000 :) Dlatego się tym nie martwię.

michaela, milky way lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam poczatki bycia w domu tragiczne bo nie wiedzialam co ze soba zrobic. Teraz sobie jakos organizuje czas. Cos poczytam,poprasuje. Dogladne budowy bo co jakis czas trzeba cos zamowic.Jakos powoli to leci.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zawsze mialam taki maly pepuszek ale teraz mi go tak wycisnelo do przodu. I co najlepsze to ze zawsze mialam takiej wloski na brzuchu i byly one widoczne ale jak teraz patrze to mam ich naprawde duzo wiecej i sa ciemniejsze o wiele bardzien.

j36regz209hdv9cb.png
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuję od początku ciąży :) Zajęłam się domem, przygotowaniami do zimy, mrożę owoce i warzywa sezonowe, robię przetwory. I przygotowuję jakieś potrawy do zamrażarki a później jak już nie będzie mi się chciało stać przy garach :D W końcu mam też czas żeby poczytać jakąś książkę, bo zapuściłam się z tym strasznie :D

Isia86, milky way lubią tę wiadomość

2nn3k0s3ymojkd1v.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ