X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie nawilżacze powietrza? bo w sumie u mnie się przyda, ale zastanawiam się czy wydać więcej na elektryczny, czy kupić zwykły ceramiczny skoro u mnie zimą i tak ciągle kaloryfery chodzą.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez czujecie takie rozpieranie w dole brzucha jakby was rozerwac mialo ?

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, polecam zwykły na kaloryfer. To najzdrowsze nawilżenie powietrza. Te elektryczne sztucznie nawilżają i przynoszą w efekcie odwrotny skutek, jeszcze bardziej wysuszają się śluzówki na dłuższą metę. Przy dziecku nie polecam. My mamy i nigdy go nie użyłam. Rzucam mokre ciuchy na grzejniki i mamy super :)

michaela lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja tez z reguły kłade mokry ręcznik :)

Jakiś czas temu pisałąm ze wylicytowałam na allegro zestaw ciuszków ciążowych za 80 zł - dziś przyszedł i powiem Wam że super - 3 pary spodni jakby nie uzywane + super koszula i sukienka i kilka luźnych bluzeczek :)

Chciałam zamówić w hm jeszcze takie topy z krótkim rękawem ale widzę że się strasznie zmniejszył asortyment w sklepie internetowym ;/

Ja wizytę mam za 2 tyg w połączeniu z usg połówkowym :) już nie mogę się doczekać - ja mam termin 26-29 listopad wiec tez pewnie bede jedną z pierwszych :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie nam tez nawet jak mały miał zapalenie gardła to kazali położyć mokry ręcznik na grzejnik żadnych nawilżaczy .

polkosia lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Werix Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie nudzę. Czytam książki, kompletuję wyprawkę, załatwiam coś z budową, zajmuję się małymi kurczaczkami, które się wykluły przedwczoraj, oglądam tv i instruktarze o opiece na noworodkiem ;) Ciągle jest coś do roboty w domu i poza nim.

michaela, Isia86, milky way lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze to duzo za wczesnie albo glupi pomysl kupic za dwa jakies ubranka i buciczki jak juz bedziemy znali plec dziecka ?

j36regz209hdv9cb.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka , jak poniedzialek?! moj synek dal mi sie dzis we znaki od 5h postanowil ze nie bedzie juz spal , ale tez nie bedzie chcial wstac wiec lezal i plakal na rekach tez nie chcial ... nie wiem o co mu chodzi :/

ide sie zdrzemnać...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie kupuje tego elektrycznego. Ogarne ceramiczne jak moja mama używała :D mój mnie uratował od nudy i dziś jestem kurierką :D szkoda tylko ze nie mam żółtej koszulki. Ogólnie wygrywają kurierzy z fotelikami i dzieciakami. Je jeździłam z tata w trasy autokarem, a młody będzie rozwozil z Damianem paczki <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Dziewczyny myslicie ze to duzo za wczesnie albo glupi pomysl kupic za dwa jakies ubranka i buciczki jak juz bedziemy znali plec dziecka ?

Wiesz u mnie wszystko stanęło pod znakiem zapytania a i tak kupiłam chustę była piękna i okazyjnie można ją było dostać, więc stwierdziłam, żę co tam, jeśli faktycznie wszystko runie to i tak będę musiała sobie radzić z tym i dam komuś w prezencie, albo sprzedam. Takie życie... A jak to wszystko potem zgromadzić w 2- 3 miesiące? Chyba że masz kasę to co innego, bo idziesz robisz jedne zakupy i masz wszystko;) A u ciebie wszystko przecież ładnie i w porządku, więc rób jak czujesz ;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuj! :)

michaela lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cos kupie ale to tylko zeby maz wiedzial bo w rodzinie to raczej krzywo by sie na mnie popatrzyli a nie chce klotni a chcemy sie cieszyc.

Szczęśliwa Mamusia, michaela lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Los Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście wszystko mam :) w sumie nie wiele muszę dokupić. Nic po synku nie wyrzucaliśmy. Tylko kombinezon i jakieś drobiazgi.
    Ale na razie jakoś do mnie nie dochodzi, że jestem w ciąży. Po 20 tygodniu zacznę się powoli szykować na nowego członka rodziny.

Szczęśliwa Mamusia, Barcia, michaela lubią tę wiadomość

9905ff6a7c.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam jeszcze kompletnie NIC!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam od kolezanki jak odchodzilam z pracy prezent spioszki i kaftanik i chyba z 10 pieluch tetrowych naprawde grubych nie przeswitujacych. I tylko tyle mamy. Wozek pewno kupimy uzywany np na olx. Fotelik do auta raczej nowy. I znalazlam juz lozeczko z komoda ktore sie nam zmiesci do pokoju. Duzo ubranek pewno dostaniemy bo mamy trojke dzieci w rodzinie.

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała kupować dopiero jak poznam płeć

polkosia, Okciakowa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w srode lub w czwartek i zaczynam kupowac ciuszki. My juz prawiw wszystko mamy, raczej pare bodziakow 56, pare polspioszkow, pajacyki i tyle ;)
    Szkoda, bo rok temu robilam meeeega zakupy ;D uwiwlbiam zakupy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 12:37

polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Hej dziewczynki. Rzeczywiście jedynym piwem bezalkoholowym jest Bavaria 0%. Niestety WSZYSTKIE piwa "free", "radler", "shandy" itp czyli wszystko to co producenci określają mianem piw bezalkoholowych niestety zawierają śladowe ilości alkoholu! Dziewczyny czytajcie co pijecie. W każdym takim piwie jest ok 0,5%-0,2% alkoholu. Lepiej to sobie odpuścić żeby nie zaszkodzić dziecku
    oar8skjo4squlk4t.png

Jeśli piszesz o zwykłej warce radler to jak najbardziej się zgadzam :) Ale ta 0 % to na prawdę 0% ;)

żonaAnia, ja miałam się urodzić jak Ty, 6.12 a urodziłam się 23 Październik ;)

guerretenshi, ja mam elektryczny i jestem z niego zadowolona :) wydaje mi się, że to zależy. Nie jest powiedziane, że elektryczne to do nosa ;)
    Alexis, a Ty jak się czujesz?

Ja mam już za tydzień połówkowe <3 w końcu dowiem się co mnie kopie :)
    W nocy męczyła mnie mega zgaga i ból brzucha :( Trochę się wystraszyłam ale jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 12:49

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja bym chciała kupować dopiero jak poznam płeć

To na dniach :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja mam wizyte w srode lub w czwartek i zaczynam kupowac ciuszki. My juz prawiw wszystko mamy, raczej pare bodziakow 56, pare polspioszkow, pajacyki i tyle ;)
    Szkoda, bo rok temu robilam meeeega zakupy ;D uwiwlbiam zakupy ;D

Łączę się w bólu :) Ale Milky, u Ciebie płeć inna, to jeszcze możesz poszaleć :P

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ