WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, ale w ciąży zazwyczaj się tyje :P
    dobra dobra, tyje się ale jedne tyją 6 kg inne 26 i to jest zdecydowanie mniej komfortowe w czasach gdy największym komplementem stało się "Jesteś w ciąży - w ogóle nie widać", "W miesiąc po porodzie nie ma śladu po ciąży" itd

Ja nie wiem ile przytyłam wydaje mi się że na 18 się mogło skończyć, zrzuciłam wszystko, ostatnie 5 najdłużej schodziło, ale w tedy miałam dietę hardkcorowa, bo okazało się że młoda ma uczulenie na białko z mleka krowiego i kurzych jaj i źle reaguje też na cukier, więc była gimnastyka - szukanie produktów dla urozmaicenia diety, no i sporo wyrzeczeń. Ale udało się młodą karmić, a z czasem uczulenie przeszło.

Po jakimś czasie poszłam po rozum do głowy - startuje z niskiej wagi, jestem nienajniższa, to jak mam do cholery nie przybierać na wadze? procentowo możliwie że jest podobnie jak u osoby nizszej i o mocniejszej budowie ciałą oj takie tam... wolałabym żeby mi nie kazali się ważyć, nwet mówiłam mężowi że będę stawała na wadze a on zapisze wynik i nic nie będę wiedziałą hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:55

milky way lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    guerretenshi jest na to sposób ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9923580d68bb.jpg

haha dobre :D
    też bym mogła zastosować bo mój mąż wszystko jedzący na szczęście

82doroeqdnooy9dr.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    guerretenshi jest na to sposób ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9923580d68bb.jpg

Doskonałe :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Endżusia Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to mam w drugą stronę. Od początku ciąży schudłam 6,5 kg. Startuje z sporą nadwagą, więc młody chyba z zapasów bierze :D Ale od lekarza w piątek już spory opie...l zebrałam. Nie wiem czemu tak jest, jem normalnie, nawet pozwalam sobie czasem na coś słodkiego, a tu nic :( Teściowa to już za mną non stop z jedzeniem lata, bo jej wnuka głodzę... Ale to ile ja mam jeść?

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +2,5kg i ginekolog mi powiedziała proszę się prowadzić tak jak do tej pory co mnie rozśmieszyło ;)

Endżusia lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    oooo kobitki bo zapomniałam się zapytać :D mogę sobie zażyć magnez?
    od dwóch dni mi lewa ręka drży od łokcia w górę

Ja biore 2razy dziennie magnez+B6

palma lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy zakupie magnezu zwróćcie uwagę żeby to był lek a nie suplement diety ! Leki muszą mieć przebadaą każdą partię która wyjeżdża od producenta pod kątem stabilności, zawartości itd, natomiast suplementów diety nikt nie kontroluje! Nie podlegają nawet żadnym kontrolom urzędów związanych z farmacją - tylko mogą być sprawdzane przez sanepid, gdyż jest to jak sama nazwa mówi suplement DIETY !

Ja mam akurat na tym punkcie bzika i zawsze wyszukuje sobie preparaty które są lekami, bo na studiach miałam okazję badać skład suplementów i to jest naprawdę o zgrozo...

Taka mała dygresja z mojej strony :)

Chamomilla lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia, ja schudłam 5 kg z Klementynką, więc bilans miałam tylko +6 kg :) Ale ja właśnie zaczynałam z otyłością, bo 95 kg. Co innego dziewczyny, które mają po 50 kg. Z tym trzeba się liczyć, że w ciąży te 12 czy 16 przybędzie. Z resztą w kalendarzach Belly są tabelki ile możemy przytyć w danym trymestrze i to tak rozsądnie. Mi pokazywało do 103 z Tysią, a na porodówkę weszłam mając 101. Teraz pokazuje mi do 101, zaczynałam od 89.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja startowałam z dokładnie taką wadą jak Ty z Klementynką. Wydaje mi się, że Staś ciągnie mi z tego co jest, ale rodzina sieje panikę i lekarz też. Za chwilę będzie mi się śnić teściowa latająca za mną z schabowym :D

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia, ciesz się, dziecko bierze z tego co jesz, a Ty z zapasów :) Po porodzie będziesz pewnie na minusie :) Teraz niestety nie chudnę, ale dopiero 2 kg mi przybyło, więc nie ma tragedii :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wściekła. Bo do usg polowkowego jeszcze 3 tygodnie muszę czekać :/ i jeszcze w piątek dralowac po wyniki bo teraz ich nie było. Ale cała reszta ok. Serduszka nie dała posłuchać.
    Mamy w Szczecinie taka pogodę ze muszę palić światło w mieszkaniu. Masakra dla oczu. Ide posprzątać zeby sobie czymś czas zając :p

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja mam już 5 kg na plusie, mały dramat :/ ale ja chyba już tak po prostu mam w ciąży
    nie leżę, nie obżeram się, jem w zasadzie wg tych samych zasad co przed ciążą, jestem o wiele bardziej aktywna niż w 1 ciąży a waga mimo to rośnie tak samo regularnie jak wtedy

Kalina, ja też 5 kg na plus i się cieszę :) a kiedy mamy przytyć te książkowe 10-14 kg? Dziewczyny, to przecież już prawie polowa ciąży :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Made Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    oooo kobitki bo zapomniałam się zapytać :D mogę sobie zażyć magnez?
    od dwóch dni mi lewa ręka drży od łokcia w górę

Mi lekarz kazał brać dwa razy dziennie aspargin. To związek magnezu i potasu.

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze miałam problem, żeby przytyć, miałam nadzieję, że to sie trochę zmieni w ciąży, ale jednak nie ;) dopiero dziś zmieniła mi się waga i przytylam az 0,5kg, a jem normalnie... ale mi brzuch bardzo wolno rośnie, więc może dlatego.

f5ecb90bd2.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia wrote:
    A ja zawsze miałam problem, żeby przytyć, miałam nadzieję, że to sie trochę zmieni w ciąży, ale jednak nie ;) dopiero dziś zmieniła mi się waga i przytylam az 0,5kg, a jem normalnie... ale mi brzuch bardzo wolno rośnie, więc może dlatego.

Ja tez przed ciaza mialam caly czas problem z przytyciem i nawet troche sie juz zaczelam martwic ze bamboszka noe widac a teraz z kazdym dniem i wiecej a dzis juz nawet zauwazylam ruchy na brzuchu bez dotyku reka.

Barcia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niecierpliwa osoba i troche sie smucilam jak tutaj dziewczyny pisaly ze ruchy czuly miedzy 15-16 tygodniem ale dopiero przy drugiej ciazy. W pierwszej pozniej a ja wlasnie w pierwszej ciazy jestem to sobie mysle-kurcze ile bede musiala czekac na te ruchy a tu prosze bardzo od chyba 2 tygodni juz sa a dzis nawet bez dotyku reka i czuje kiedy mnie uderza nie musze sie specjalnie przygladac kiedy kopie czy sie rusza ale to moze dlatego ze jestem bardzo szczupla.

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Kalina, ja też 5 kg na plus i się cieszę :) a kiedy mamy przytyć te książkowe 10-14 kg? Dziewczyny, to przecież już prawie polowa ciąży :)

no najwięcej przybywa od 20 do 36 tyg ciąży, więc wszystko przed nami :) ja sobie sprawdzam w kalkulatorze wagi na tej stronie
    http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

niestety już się nie mieszczę w podanych normach ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekopałam dziś pół miasta w poszukiwaniu stroju kąpielowego.
    Kupię chyba jednak ten http://allegro.pl/self-tankini-kolory-push-up-38-42-44-46-48-40-l-i6301463180.html

Majanna lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Jestem niecierpliwa osoba i troche sie smucilam jak tutaj dziewczyny pisaly ze ruchy czuly miedzy 15-16 tygodniem ale dopiero przy drugiej ciazy. W pierwszej pozniej a ja wlasnie w pierwszej ciazy jestem to sobie mysle-kurcze ile bede musiala czekac na te ruchy a tu prosze bardzo od chyba 2 tygodni juz sa a dzis nawet bez dotyku reka i czuje kiedy mnie uderza nie musze sie specjalnie przygladac kiedy kopie czy sie rusza ale to moze dlatego ze jestem bardzo szczupla.
    Ja jeszcze nic a nic nie czuję, ale to moja pierwsza ciąża i czytałam, że mogę zacząć czuć nawet około 22 tygodnia ciąży. Często jelita też pracują i można pomylić. Wiem, bo po takich "ruchach" mam gazy hah :) ale w sumie z drugiej strony lepiej jak brzuch rośnie wolniej, bo przynajmniej jest szansa, że rozstępów nie będzie. Moja mama nie miała, więc żyję nadzieją :D

f5ecb90bd2.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic a nic... Mimo, że jestem typem chudzielca. Tzn. byłam, bo przytyłam te 5 kg :p też mam bardzo aktywne jelita, co utrudnia identyfikację. dzisiaj rano RAZ poczułam coś dziwnego - dwukrotne puknięcie w okolicach macicy. Jelita nigdy nie "pukały" dwukrotnie :) Na razie sie nie powtórzyło.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ