Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Dziewczyny, ale w ciąży zazwyczaj się tyje
Ja nie wiem ile przytyłam wydaje mi się że na 18 się mogło skończyć, zrzuciłam wszystko, ostatnie 5 najdłużej schodziło, ale w tedy miałam dietę hardkcorowa, bo okazało się że młoda ma uczulenie na białko z mleka krowiego i kurzych jaj i źle reaguje też na cukier, więc była gimnastyka - szukanie produktów dla urozmaicenia diety, no i sporo wyrzeczeń. Ale udało się młodą karmić, a z czasem uczulenie przeszło.
Po jakimś czasie poszłam po rozum do głowy - startuje z niskiej wagi, jestem nienajniższa, to jak mam do cholery nie przybierać na wadze? procentowo możliwie że jest podobnie jak u osoby nizszej i o mocniejszej budowie ciałą oj takie tam... wolałabym żeby mi nie kazali się ważyć, nwet mówiłam mężowi że będę stawała na wadze a on zapisze wynik i nic nie będę wiedziałą hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:55
milky way lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja to mam w drugą stronę. Od początku ciąży schudłam 6,5 kg. Startuje z sporą nadwagą, więc młody chyba z zapasów bierze
Ale od lekarza w piątek już spory opie...l zebrałam. Nie wiem czemu tak jest, jem normalnie, nawet pozwalam sobie czasem na coś słodkiego, a tu nic
Teściowa to już za mną non stop z jedzeniem lata, bo jej wnuka głodzę... Ale to ile ja mam jeść?
-
Dziewczyny przy zakupie magnezu zwróćcie uwagę żeby to był lek a nie suplement diety ! Leki muszą mieć przebadaą każdą partię która wyjeżdża od producenta pod kątem stabilności, zawartości itd, natomiast suplementów diety nikt nie kontroluje! Nie podlegają nawet żadnym kontrolom urzędów związanych z farmacją - tylko mogą być sprawdzane przez sanepid, gdyż jest to jak sama nazwa mówi suplement DIETY !
Ja mam akurat na tym punkcie bzika i zawsze wyszukuje sobie preparaty które są lekami, bo na studiach miałam okazję badać skład suplementów i to jest naprawdę o zgrozo...
Taka mała dygresja z mojej stronyChamomilla lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Endżusia, ja schudłam 5 kg z Klementynką, więc bilans miałam tylko +6 kg
Ale ja właśnie zaczynałam z otyłością, bo 95 kg. Co innego dziewczyny, które mają po 50 kg. Z tym trzeba się liczyć, że w ciąży te 12 czy 16 przybędzie. Z resztą w kalendarzach Belly są tabelki ile możemy przytyć w danym trymestrze i to tak rozsądnie. Mi pokazywało do 103 z Tysią, a na porodówkę weszłam mając 101. Teraz pokazuje mi do 101, zaczynałam od 89.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Endżusia, ciesz się, dziecko bierze z tego co jesz, a Ty z zapasów
Po porodzie będziesz pewnie na minusie
Teraz niestety nie chudnę, ale dopiero 2 kg mi przybyło, więc nie ma tragedii
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jestem wściekła. Bo do usg polowkowego jeszcze 3 tygodnie muszę czekać
i jeszcze w piątek dralowac po wyniki bo teraz ich nie było. Ale cała reszta ok. Serduszka nie dała posłuchać.
Mamy w Szczecinie taka pogodę ze muszę palić światło w mieszkaniu. Masakra dla oczu. Ide posprzątać zeby sobie czymś czas zając :p -
kalina123 wrote:Ja mam już 5 kg na plusie, mały dramat
ale ja chyba już tak po prostu mam w ciąży
nie leżę, nie obżeram się, jem w zasadzie wg tych samych zasad co przed ciążą, jestem o wiele bardziej aktywna niż w 1 ciąży a waga mimo to rośnie tak samo regularnie jak wtedy
Kalina, ja też 5 kg na plus i się cieszęa kiedy mamy przytyć te książkowe 10-14 kg? Dziewczyny, to przecież już prawie polowa ciąży
-
Barcia wrote:A ja zawsze miałam problem, żeby przytyć, miałam nadzieję, że to sie trochę zmieni w ciąży, ale jednak nie
dopiero dziś zmieniła mi się waga i przytylam az 0,5kg, a jem normalnie... ale mi brzuch bardzo wolno rośnie, więc może dlatego.
Ja tez przed ciaza mialam caly czas problem z przytyciem i nawet troche sie juz zaczelam martwic ze bamboszka noe widac a teraz z kazdym dniem i wiecej a dzis juz nawet zauwazylam ruchy na brzuchu bez dotyku reka.Barcia lubi tę wiadomość
-
Jestem niecierpliwa osoba i troche sie smucilam jak tutaj dziewczyny pisaly ze ruchy czuly miedzy 15-16 tygodniem ale dopiero przy drugiej ciazy. W pierwszej pozniej a ja wlasnie w pierwszej ciazy jestem to sobie mysle-kurcze ile bede musiala czekac na te ruchy a tu prosze bardzo od chyba 2 tygodni juz sa a dzis nawet bez dotyku reka i czuje kiedy mnie uderza nie musze sie specjalnie przygladac kiedy kopie czy sie rusza ale to moze dlatego ze jestem bardzo szczupla.
-
Krakuska wrote:Kalina, ja też 5 kg na plus i się cieszę
a kiedy mamy przytyć te książkowe 10-14 kg? Dziewczyny, to przecież już prawie polowa ciąży
no najwięcej przybywa od 20 do 36 tyg ciąży, więc wszystko przed namija sobie sprawdzam w kalkulatorze wagi na tej stronie
http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
niestety już się nie mieszczę w podanych normach -
anna123 wrote:Jestem niecierpliwa osoba i troche sie smucilam jak tutaj dziewczyny pisaly ze ruchy czuly miedzy 15-16 tygodniem ale dopiero przy drugiej ciazy. W pierwszej pozniej a ja wlasnie w pierwszej ciazy jestem to sobie mysle-kurcze ile bede musiala czekac na te ruchy a tu prosze bardzo od chyba 2 tygodni juz sa a dzis nawet bez dotyku reka i czuje kiedy mnie uderza nie musze sie specjalnie przygladac kiedy kopie czy sie rusza ale to moze dlatego ze jestem bardzo szczupla.
ale w sumie z drugiej strony lepiej jak brzuch rośnie wolniej, bo przynajmniej jest szansa, że rozstępów nie będzie. Moja mama nie miała, więc żyję nadzieją
-
Ja też nic a nic... Mimo, że jestem typem chudzielca. Tzn. byłam, bo przytyłam te 5 kg :p też mam bardzo aktywne jelita, co utrudnia identyfikację. dzisiaj rano RAZ poczułam coś dziwnego - dwukrotne puknięcie w okolicach macicy. Jelita nigdy nie "pukały" dwukrotnie
Na razie sie nie powtórzyło.