Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, ale w ciąży zazwyczaj się tyje :P
    dobra dobra, tyje się ale jedne tyją 6 kg inne 26 i to jest zdecydowanie mniej komfortowe w czasach gdy największym komplementem stało się "Jesteś w ciąży - w ogóle nie widać", "W miesiąc po porodzie nie ma śladu po ciąży" itd

Ja nie wiem ile przytyłam wydaje mi się że na 18 się mogło skończyć, zrzuciłam wszystko, ostatnie 5 najdłużej schodziło, ale w tedy miałam dietę hardkcorowa, bo okazało się że młoda ma uczulenie na białko z mleka krowiego i kurzych jaj i źle reaguje też na cukier, więc była gimnastyka - szukanie produktów dla urozmaicenia diety, no i sporo wyrzeczeń. Ale udało się młodą karmić, a z czasem uczulenie przeszło.

Po jakimś czasie poszłam po rozum do głowy - startuje z niskiej wagi, jestem nienajniższa, to jak mam do cholery nie przybierać na wadze? procentowo możliwie że jest podobnie jak u osoby nizszej i o mocniejszej budowie ciałą oj takie tam... wolałabym żeby mi nie kazali się ważyć, nwet mówiłam mężowi że będę stawała na wadze a on zapisze wynik i nic nie będę wiedziałą hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:55

milky way lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    guerretenshi jest na to sposób ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9923580d68bb.jpg

haha dobre :D
    też bym mogła zastosować bo mój mąż wszystko jedzący na szczęście

82doroeqdnooy9dr.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    guerretenshi jest na to sposób ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9923580d68bb.jpg

Doskonałe :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Endżusia Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to mam w drugą stronę. Od początku ciąży schudłam 6,5 kg. Startuje z sporą nadwagą, więc młody chyba z zapasów bierze :D Ale od lekarza w piątek już spory opie...l zebrałam. Nie wiem czemu tak jest, jem normalnie, nawet pozwalam sobie czasem na coś słodkiego, a tu nic :( Teściowa to już za mną non stop z jedzeniem lata, bo jej wnuka głodzę... Ale to ile ja mam jeść?

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +2,5kg i ginekolog mi powiedziała proszę się prowadzić tak jak do tej pory co mnie rozśmieszyło ;)

Endżusia lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    oooo kobitki bo zapomniałam się zapytać :D mogę sobie zażyć magnez?
    od dwóch dni mi lewa ręka drży od łokcia w górę

Ja biore 2razy dziennie magnez+B6

palma lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy zakupie magnezu zwróćcie uwagę żeby to był lek a nie suplement diety ! Leki muszą mieć przebadaą każdą partię która wyjeżdża od producenta pod kątem stabilności, zawartości itd, natomiast suplementów diety nikt nie kontroluje! Nie podlegają nawet żadnym kontrolom urzędów związanych z farmacją - tylko mogą być sprawdzane przez sanepid, gdyż jest to jak sama nazwa mówi suplement DIETY !

Ja mam akurat na tym punkcie bzika i zawsze wyszukuje sobie preparaty które są lekami, bo na studiach miałam okazję badać skład suplementów i to jest naprawdę o zgrozo...

Taka mała dygresja z mojej strony :)

Chamomilla lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia, ja schudłam 5 kg z Klementynką, więc bilans miałam tylko +6 kg :) Ale ja właśnie zaczynałam z otyłością, bo 95 kg. Co innego dziewczyny, które mają po 50 kg. Z tym trzeba się liczyć, że w ciąży te 12 czy 16 przybędzie. Z resztą w kalendarzach Belly są tabelki ile możemy przytyć w danym trymestrze i to tak rozsądnie. Mi pokazywało do 103 z Tysią, a na porodówkę weszłam mając 101. Teraz pokazuje mi do 101, zaczynałam od 89.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja startowałam z dokładnie taką wadą jak Ty z Klementynką. Wydaje mi się, że Staś ciągnie mi z tego co jest, ale rodzina sieje panikę i lekarz też. Za chwilę będzie mi się śnić teściowa latająca za mną z schabowym :D

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia, ciesz się, dziecko bierze z tego co jesz, a Ty z zapasów :) Po porodzie będziesz pewnie na minusie :) Teraz niestety nie chudnę, ale dopiero 2 kg mi przybyło, więc nie ma tragedii :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wściekła. Bo do usg polowkowego jeszcze 3 tygodnie muszę czekać :/ i jeszcze w piątek dralowac po wyniki bo teraz ich nie było. Ale cała reszta ok. Serduszka nie dała posłuchać.
    Mamy w Szczecinie taka pogodę ze muszę palić światło w mieszkaniu. Masakra dla oczu. Ide posprzątać zeby sobie czymś czas zając :p

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja mam już 5 kg na plusie, mały dramat :/ ale ja chyba już tak po prostu mam w ciąży
    nie leżę, nie obżeram się, jem w zasadzie wg tych samych zasad co przed ciążą, jestem o wiele bardziej aktywna niż w 1 ciąży a waga mimo to rośnie tak samo regularnie jak wtedy

Kalina, ja też 5 kg na plus i się cieszę :) a kiedy mamy przytyć te książkowe 10-14 kg? Dziewczyny, to przecież już prawie polowa ciąży :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Made Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    oooo kobitki bo zapomniałam się zapytać :D mogę sobie zażyć magnez?
    od dwóch dni mi lewa ręka drży od łokcia w górę

Mi lekarz kazał brać dwa razy dziennie aspargin. To związek magnezu i potasu.

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze miałam problem, żeby przytyć, miałam nadzieję, że to sie trochę zmieni w ciąży, ale jednak nie ;) dopiero dziś zmieniła mi się waga i przytylam az 0,5kg, a jem normalnie... ale mi brzuch bardzo wolno rośnie, więc może dlatego.

f5ecb90bd2.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barcia wrote:
    A ja zawsze miałam problem, żeby przytyć, miałam nadzieję, że to sie trochę zmieni w ciąży, ale jednak nie ;) dopiero dziś zmieniła mi się waga i przytylam az 0,5kg, a jem normalnie... ale mi brzuch bardzo wolno rośnie, więc może dlatego.

Ja tez przed ciaza mialam caly czas problem z przytyciem i nawet troche sie juz zaczelam martwic ze bamboszka noe widac a teraz z kazdym dniem i wiecej a dzis juz nawet zauwazylam ruchy na brzuchu bez dotyku reka.

Barcia lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niecierpliwa osoba i troche sie smucilam jak tutaj dziewczyny pisaly ze ruchy czuly miedzy 15-16 tygodniem ale dopiero przy drugiej ciazy. W pierwszej pozniej a ja wlasnie w pierwszej ciazy jestem to sobie mysle-kurcze ile bede musiala czekac na te ruchy a tu prosze bardzo od chyba 2 tygodni juz sa a dzis nawet bez dotyku reka i czuje kiedy mnie uderza nie musze sie specjalnie przygladac kiedy kopie czy sie rusza ale to moze dlatego ze jestem bardzo szczupla.

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Kalina, ja też 5 kg na plus i się cieszę :) a kiedy mamy przytyć te książkowe 10-14 kg? Dziewczyny, to przecież już prawie polowa ciąży :)

no najwięcej przybywa od 20 do 36 tyg ciąży, więc wszystko przed nami :) ja sobie sprawdzam w kalkulatorze wagi na tej stronie
    http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

niestety już się nie mieszczę w podanych normach ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekopałam dziś pół miasta w poszukiwaniu stroju kąpielowego.
    Kupię chyba jednak ten http://allegro.pl/self-tankini-kolory-push-up-38-42-44-46-48-40-l-i6301463180.html

Majanna lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Jestem niecierpliwa osoba i troche sie smucilam jak tutaj dziewczyny pisaly ze ruchy czuly miedzy 15-16 tygodniem ale dopiero przy drugiej ciazy. W pierwszej pozniej a ja wlasnie w pierwszej ciazy jestem to sobie mysle-kurcze ile bede musiala czekac na te ruchy a tu prosze bardzo od chyba 2 tygodni juz sa a dzis nawet bez dotyku reka i czuje kiedy mnie uderza nie musze sie specjalnie przygladac kiedy kopie czy sie rusza ale to moze dlatego ze jestem bardzo szczupla.
    Ja jeszcze nic a nic nie czuję, ale to moja pierwsza ciąża i czytałam, że mogę zacząć czuć nawet około 22 tygodnia ciąży. Często jelita też pracują i można pomylić. Wiem, bo po takich "ruchach" mam gazy hah :) ale w sumie z drugiej strony lepiej jak brzuch rośnie wolniej, bo przynajmniej jest szansa, że rozstępów nie będzie. Moja mama nie miała, więc żyję nadzieją :D

f5ecb90bd2.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic a nic... Mimo, że jestem typem chudzielca. Tzn. byłam, bo przytyłam te 5 kg :p też mam bardzo aktywne jelita, co utrudnia identyfikację. dzisiaj rano RAZ poczułam coś dziwnego - dwukrotne puknięcie w okolicach macicy. Jelita nigdy nie "pukały" dwukrotnie :) Na razie sie nie powtórzyło.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ