WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy pracowałam zawsze jadłam na śniadanie chleb razowy teraz z lenistwa i bliskości sklepu pod domem jadłam białe napompowane białe bułki. Wczoraj stanęłam na wagę i jednak wracam do moich zwyczajów jedzenia razowego pieczywa i picia czerwonej i zielonej herbaty (mam nadzieję że w ciąży można)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Nulka, co mozna po tym robić tak życiowo, w sensie pracy? Co masz w planach?
    Sam kierunek studiów to Edukacja Artystyczna. Moge być np. Animatorem kultury, pracować w reklamie (mialam wszelkie zajecia przygotowujace mnie do sranowiska grafika i nie tylko) . Poznałam tam wiele dziedzin sztuki więc wachlarz jest dosc szeroki. Dodatkowo na 2 stopniu mieliśmy przygotowanie pedagogiczne :D U nas po prostu na dyplom wybierasz przedmiot z którego go robisz ale nie jest on traktowany jako specjalność.

milky way, michaela lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochame ciągle czytam Was na bieżąco ale normalnie nie mam siły nawet odpalić lapka i odpisać na spokojnie, dziś o dziwo energii więcej więc to wykorzystam.
    w piątek ide do drugiego lekarza na kontrol zobaczymy jaka płeć on zobaczy i chyba to będzie juz ostatnia wizyta u niego, nie bede do konca ciąży chodzic do dwóch :D a że ma lepszy sprzęt do USG to korzystałam ;p
    dobrze że troche chłodniej sie zrobiło to się dodatkowo nie męcze upałami,
    mi został jeden egzamin do zaliczenia i wakacje :D
    musze się ogarnąć i zacząć jeść zdrowo bo niby przytyłam tylko kilogram ale po co dziecku dawać same świństwa.
    nie mam weny do gotowania w ogóle jem same kanapki jajecznice itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:10

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze bo od poczatku ciazy przytylam 2kg. Taki moj maly sukces pomimo ze na poczatku bylo ciezko cokolwiek zjesc.

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 5 kg na plusie, mały dramat :/ ale ja chyba już tak po prostu mam w ciąży
    nie leżę, nie obżeram się, jem w zasadzie wg tych samych zasad co przed ciążą, jestem o wiele bardziej aktywna niż w 1 ciąży a waga mimo to rośnie tak samo regularnie jak wtedy

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się martwiłam troche tą wagą, ale lekarz nic nie powiedział że to za mało czy coś, boje sie tylko zebym z dnia na dzien plus 5 nie miała haha :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej kupie te małe paczuszki. Bo tak bardzo nic o nich nie wiem, ze w sumie to i tak będzie loteria co dziecku podpasuje :p
    Ja w niedziele zobaczyłam 67 na wadze. Wiec już jestem trochę spokojniejsza jeśli chodzi o przybieranie kg. A do diety to lepiej sie nie wypowiadac. Jak raz w tygodniu cos ugotuje to jest dobrze. A tak to cos zamawiamy. No ale jak kobieta ma gotować skoro nie wie na co ma ochotę, a facet mówi ze wszystko mu jedno. A potem sie wkurzają oboje ze nic nie ma na obiad xD

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, super! Koniecznie pokaz prace jak skonczysz! Uwielbiam takie rzeczy ;D

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja mam już 5 kg na plusie, mały dramat :/ ale ja chyba już tak po prostu mam w ciąży
    nie leżę, nie obżeram się, jem w zasadzie wg tych samych zasad co przed ciążą, jestem o wiele bardziej aktywna niż w 1 ciąży a waga mimo to rośnie tak samo regularnie jak wtedy

Kalina u mnie podobnie, w pierwszej ciąży przy +16 powiedziałam żeby lekarka mnie wiecej wagą nie dreczyla, bo tylko pare tygodni zostalo a ja tego nie chce wiedzieć, bo mnie to dobija - 3 razy w tygodniu, basen, codzienne spacery i wcale sie nie objadałam (tylko w 1 trymestrze ale tez zdrowo, nie dalabym rady inaczej)

Teraz tez bardziej jestem aktywna i co? i to samo na wadze chociaż wyglądam inaczej bo o dziwo brzuch wolniej się ujawnia.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy przygodę z przedszkolem, najpierw 2 dni i tydzień choroby, teraz udało się calī tydzień przechodzić i drugi zaczynamy. Trzymajcie kciuki!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale w ciąży zazwyczaj się tyje :P

Dotty84, milky way, Nel@, Barcia, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela 16 przyjmę z radością :) wtedy miałam 22/23 kg i właśnie te 7-8 kg było najciężej zrzucić bo to już nie były ciążowe kg tylko ciastka i czekolada ;) ale nic to dam radę, wtedy wróciłam do swojej wagi to i teraz wrócę :)
    Zaczynam się stresować dzisiejszą wizytą, już mam fazę że nie będzie mogła znaleźć tętna detektorem

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo kobitki bo zapomniałam się zapytać :D mogę sobie zażyć magnez?
    od dwóch dni mi lewa ręka drży od łokcia w górę

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona herbatę to ja piję. wydaje mi sie ze w umiarze nie szkodzi. Czerwona herbatę nie powinno pic w ciazy - gdzies przeczytalam ze lepiej unikac czerwonej.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela trzymam kciuki :) te choroby to przekleństwo, jak syn poszedł do żłoba to pierwszy rok była masakra, potem jest coraz lepiej ;)

polkosia ok ja wiem że się tyje ale nie w takim tempie ;) skąd to 5 kg? obstawiam że aktualnie wszystko łącznie (dziecko, wody, powiększona macica, zatrzymana woda) waży z 1kg a reszta to co? niektóre na tym etapie są na minusie i też z ciążą jest wszystko ok

michaela lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Gdy pracowałam zawsze jadłam na śniadanie chleb razowy teraz z lenistwa i bliskości sklepu pod domem jadłam białe napompowane białe bułki. Wczoraj stanęłam na wagę i jednak wracam do moich zwyczajów jedzenia razowego pieczywa i picia czerwonej i zielonej herbaty (mam nadzieję że w ciąży można)

Mi moja pani doktor zakazała czerwonej, a tak bardzo uwielbiałam ją pić :( Zieloną moge, ale tylko w niewielkich ilościach..

chiara lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Raczej kupie te małe paczuszki. Bo tak bardzo nic o nich nie wiem, ze w sumie to i tak będzie loteria co dziecku podpasuje :p
    Ja w niedziele zobaczyłam 67 na wadze. Wiec już jestem trochę spokojniejsza jeśli chodzi o przybieranie kg. A do diety to lepiej sie nie wypowiadac. Jak raz w tygodniu cos ugotuje to jest dobrze. A tak to cos zamawiamy. No ale jak kobieta ma gotować skoro nie wie na co ma ochotę, a facet mówi ze wszystko mu jedno. A potem sie wkurzają oboje ze nic nie ma na obiad xD

guerretenshi jest na to sposób ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9923580d68bb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 10:41

guerretenshi, palma, kalina123, Nel@, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    oooo kobitki bo zapomniałam się zapytać :D mogę sobie zażyć magnez?
    od dwóch dni mi lewa ręka drży od łokcia w górę

Możesz możesz :)

palma lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) mąż mi kupił dziś maliny... pyyyyychaaaaaa

Ja jestem 3 kg na plus ale u mnie to na razie skok chyba w miare :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    guerretenshi jest na to sposób ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9923580d68bb.jpg
    Uwielbiam Cię ! :D
    Zrobię sobie karteczke z ponumerowanymi daniami i będę rzucać kostkami "co dziś na obiad".

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ