Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć.
Zaliczyłam rano przywitanie z kiblem. Pierwszy rzyg. Ale taki, że myślałam, że wyrzygam żołądek.
Nie mogłam małemu śniadania zrobic, bo ilekroć otwierałam lodówkę, sytuacja się powtarzała. Cholera. Miało być inaczej. Mało tego. Wczoraj mały zrobił kupe, no i nie bylam w stanie zmienić mu pieluchy! Siedział na tym g.... pół godziny zanim mąż nie wrócił z pracy
Rany boskie! Co to będzie dalej
Czuje mega głód, a jak już mam jeść, to kicha.
Mały się budził przez zęby 6 razy dziś. Jestem nieprzytomna.
Witam nowe grudniówki! Trzymaj kciuki za wizyty.
Na przeziębienie brałam prenatal grip care. Super! Polecam aptekę internetowa Gemini. -
palma wrote:Ja sie zastanawiam czy za pare dni nie iść do lekarza zeby upewnić się czy jest ten zarodek, wczoraj nie bylo ok może za wcześnie ale nie wytrzymam 14dni
ja idę w środę,będzie 5+5 i też pewnie będzie ciężko zobaczyć,mogłam umówić się trochę póżniej,ale receptę na zastrzyki potrzebuję..dla mnie najgorszy będzie okres ok.8 tyg.bo zawsze serduszko na początku bije a póżniej już nie... żeby tylko teraz było inaczej
Witam nowe koleżanki,Szarlotka dam znać o terminie po wizycie
tysiaa25 lubi tę wiadomość
-
Cudek2 współczuję w jakim wieku jest synek?
Patrzę tutaj na niektóre suwaczki i widzę że macie takie maluchy roczne, rok z kawałkiem...szacun dziewczyny jak sobie przypomnę ten wiek i pomyślę że miałabym być w ciąży a zaraz potem mieć niemowlaka to aż mam ciarki
Plus taki że będzie mała różnica wieku, 2 lata męczarni a potem już luz bo się sobą zajmą
W ogóle ciężej przechodzić kolejną ciążę
Pamiętam że w pierwszej jak wracałam z pracy to drzemka była obowiązkowa a teraz wracamy i czeka mnie godzinny spacer szybki tempem za synkiem na rowerze biegowym - dba dziecko o moją kondycję -
kalina123 wrote:Cudek2 współczuję w jakim wieku jest synek?
Patrzę tutaj na niektóre suwaczki i widzę że macie takie maluchy roczne, rok z kawałkiem...szacun dziewczyny jak sobie przypomnę ten wiek i pomyślę że miałabym być w ciąży a zaraz potem mieć niemowlaka to aż mam ciarki
Plus taki że będzie mała różnica wieku:D -
Hej. Może podpowiecie mi jak wygląda pierwsza wizyta? Chodzi mi dokładnie o to, czy wykonuje się standardowe badanie ginekologiczne na fotelu z wziernikiem i ugniatanie brzucha? Czy można odmówic lekarzowi takiego badania? A może wręcz przeciwnie nie praktykuje sie takich działań na pierwszej wizycie i nie mam się o co martwić?
Udało się w cyklu
-
antylopaa wrote:Hej. Może podpowiecie mi jak wygląda pierwsza wizyta? Chodzi mi dokładnie o to, czy wykonuje się standardowe badanie ginekologiczne na fotelu z wziernikiem i ugniatanie brzucha? Czy można odmówic lekarzowi takiego badania? A może wręcz przeciwnie nie praktykuje sie takich działań na pierwszej wizycie i nie mam się o co martwić?
więc chyba nie ma regułyaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:Arleta a wiesz z jakiej przyczyny serduszka przestały bić? U mnie też biło i nagle przestalo, teraz stresik z tym związany jest
Było minęło,trzeba żyć dalej z nadzieją,że teraz się uda,dzięki zastrzykom,które poprawiaja ukrwienie w macicy i..Bogu..,a Ty nie przejmuj się kochana że nic nie widać,zazwyczaj tak jest,u mnie pewnie będzie to samo bo 5+5 w środę -
palma, a czy możesz napisać, w jakim celu twój lekarz robił standardowe badanie ginekologiczne i to ugniatanie? I czy myslisz, że to poronienie to przez to? Ja chyba nie chce, żeby mnie badano w ten sposób. Po to robi się usg dopochwowo Sama nie wiem.
PS. Cytologię miałam robioną niecały miesiąc przed tym zanim zaszłam więc z tym wynikiem pójdę na pierwsza i wizyte i mam nadzieje ze dzieki temu unikne siadania na samolot
Udało się w cyklu
-
Arleta staram sie tym nie przejmować widocznie był jeszcze za malutki a wiadomo w przychodniach na NFZ nie mają super nowoczesnych sprzętów i może nie wykryło, a jak sie nie udą trudno będziemy nadal próbować i dobrze że jak na razie szybko zachodziliśmy. W tamtej ciązy odrazu w 1cs zaszłam teraz po 1@ po poronieniu.
antylopaa szczerze nie wiem po co to robił, może chciał spr szyjke czy jest rozpulchniona zamknięta itd. Jak mnie badał to troche sie przestraszyłam czemu tak robi ale myslałam że tak trzeba. Czy przez to poroniłam? nie wiem może i tak, a może przez to że napiłam się łyka alko nawet o tym nie wiedziałam bo mi ktos dolał do soku, a wiadomo dla 2mm zarodka wszystko może byc groźne. Nie wiem jaka była przyczyna. Stwierdziłam że może wada zarodka.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
antylopaa wrote:Ok, to ja chyba w taki razie podziękuję za takie badanie Wolę samo usganiołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)