X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię żele sama naprawdę uważacie że powinno się przestać?

paradise lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma zadnych, potwierdzonych badan ktore wskazywalyby na to, ze paznokcie zelowe czy inne szkodza dziecku. Ja tez chodze do kosmetyczki. Pod koniec owszem jest problem bo do porodu lepiej nie miec pomalowanych

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Zaliczyłam rano przywitanie z kiblem. Pierwszy rzyg. Ale taki, że myślałam, że wyrzygam żołądek.
    Nie mogłam małemu śniadania zrobic, bo ilekroć otwierałam lodówkę, sytuacja się powtarzała. Cholera. Miało być inaczej. Mało tego. Wczoraj mały zrobił kupe, no i nie bylam w stanie zmienić mu pieluchy! Siedział na tym g.... :/ pół godziny zanim mąż nie wrócił z pracy
    Rany boskie! Co to będzie dalej :(
    Czuje mega głód, a jak już mam jeść, to kicha.
    Mały się budził przez zęby 6 razy dziś. Jestem nieprzytomna.
    Witam nowe grudniówki! Trzymaj kciuki za wizyty.
    Na przeziębienie brałam prenatal grip care. Super! Polecam aptekę internetowa Gemini.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Ja sie zastanawiam czy za pare dni nie iść do lekarza zeby upewnić się czy jest ten zarodek, wczoraj nie bylo ok może za wcześnie ale nie wytrzymam 14dni
    Palma wiem jak trudno wytrzymać do następnej wizyty,tylko wiesz,że usg za często w takiej ciąży też nie powinno się robić...,
    ja idę w środę,będzie 5+5 i też pewnie będzie ciężko zobaczyć,mogłam umówić się trochę póżniej,ale receptę na zastrzyki potrzebuję..dla mnie najgorszy będzie okres ok.8 tyg.bo zawsze serduszko na początku bije a póżniej już nie...:( żeby tylko teraz było inaczej

Witam nowe koleżanki,Szarlotka dam znać o terminie po wizycie

tysiaa25 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek ja bym chciała mieć takie objawy!przynajmniej wiadomo że się pięknie wszystko rozkręca!

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek2 współczuję :( w jakim wieku jest synek?
    Patrzę tutaj na niektóre suwaczki i widzę że macie takie maluchy roczne, rok z kawałkiem...szacun dziewczyny :) jak sobie przypomnę ten wiek i pomyślę że miałabym być w ciąży a zaraz potem mieć niemowlaka to aż mam ciarki
    Plus taki że będzie mała różnica wieku, 2 lata męczarni a potem już luz bo się sobą zajmą :)

W ogóle ciężej przechodzić kolejną ciążę
    Pamiętam że w pierwszej jak wracałam z pracy to drzemka była obowiązkowa a teraz wracamy i czeka mnie godzinny spacer szybki tempem za synkiem na rowerze biegowym - dba dziecko o moją kondycję :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta a wiesz z jakiej przyczyny serduszka przestały bić? U mnie też biło i nagle przestalo, teraz stresik z tym związany jest

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dziś jestem po pierwszej wizycie,jest maluszek :)

M@linka, cudek2, Arleta, tysiaa25, Asiaa91, Nulka lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże jak szybko
    Zaczynam sie naprawdę martwić o swoją fasole

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Cudek2 współczuję :( w jakim wieku jest synek?
    Patrzę tutaj na niektóre suwaczki i widzę że macie takie maluchy roczne, rok z kawałkiem...szacun dziewczyny :) jak sobie przypomnę ten wiek i pomyślę że miałabym być w ciąży a zaraz potem mieć niemowlaka to aż mam ciarki
    Plus taki że będzie mała różnica wieku:D
    Ma 14 miesięcy.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Ma 14 miesięcy.

Wow podziwiam naprawdę i dużo siły życzę :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może podpowiecie mi jak wygląda pierwsza wizyta? Chodzi mi dokładnie o to, czy wykonuje się standardowe badanie ginekologiczne na fotelu z wziernikiem i ugniatanie brzucha? Czy można odmówic lekarzowi takiego badania? A może wręcz przeciwnie nie praktykuje sie takich działań na pierwszej wizycie i nie mam się o co martwić? :P

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Hej. Może podpowiecie mi jak wygląda pierwsza wizyta? Chodzi mi dokładnie o to, czy wykonuje się standardowe badanie ginekologiczne na fotelu z wziernikiem i ugniatanie brzucha? Czy można odmówic lekarzowi takiego badania? A może wręcz przeciwnie nie praktykuje sie takich działań na pierwszej wizycie i nie mam się o co martwić? :P
    ja w pierwszej poronionej ciąży byłam badana wziernikiem i miałam ugniatany brzuch, teraz w tej ciąży tylko usg i to bardzo delikatnie :)
    więc chyba nie ma reguły

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Arleta a wiesz z jakiej przyczyny serduszka przestały bić? U mnie też biło i nagle przestalo, teraz stresik z tym związany jest
    Wiesz co nie znam niestety przyczyny a z drugiego poronienia robiłam badania genetyczne i wyszło,że nie było żadnych wad zarodka,tak jak to lekarze zawsze tłumaczą,dlaczego tak się stało,że selekcja naturalna itd..tym bardziej ,że dużo leżałam,przyjmowałam progesteron..
    Było minęło,trzeba żyć dalej z nadzieją,że teraz się uda,dzięki zastrzykom,które poprawiaja ukrwienie w macicy i..Bogu..,a Ty nie przejmuj się kochana że nic nie widać,zazwyczaj tak jest,u mnie pewnie będzie to samo bo 5+5 w środę

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma, a czy możesz napisać, w jakim celu twój lekarz robił standardowe badanie ginekologiczne i to ugniatanie? I czy myslisz, że to poronienie to przez to? Ja chyba nie chce, żeby mnie badano w ten sposób. Po to robi się usg dopochwowo :/ Sama nie wiem.

PS. Cytologię miałam robioną niecały miesiąc przed tym zanim zaszłam więc z tym wynikiem pójdę na pierwsza i wizyte i mam nadzieje ze dzieki temu unikne siadania na samolot

ex2bdf9hnbh57908.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a Ty jak się czujesz,pojawiły się jakieś dolegliwości?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta staram sie tym nie przejmować widocznie był jeszcze za malutki a wiadomo w przychodniach na NFZ nie mają super nowoczesnych sprzętów i może nie wykryło, a jak sie nie udą trudno będziemy nadal próbować i dobrze że jak na razie szybko zachodziliśmy. W tamtej ciązy odrazu w 1cs zaszłam teraz po 1@ po poronieniu.

antylopaa szczerze nie wiem po co to robił, może chciał spr szyjke czy jest rozpulchniona zamknięta itd. Jak mnie badał to troche sie przestraszyłam czemu tak robi ale myslałam że tak trzeba. Czy przez to poroniłam? nie wiem może i tak, a może przez to że napiłam się łyka alko nawet o tym nie wiedziałam bo mi ktos dolał do soku, a wiadomo dla 2mm zarodka wszystko może byc groźne. Nie wiem jaka była przyczyna. Stwierdziłam że może wada zarodka.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to ja chyba w taki razie podziękuję za takie badanie :/ Wolę samo usg

palma lubi tę wiadomość

ex2bdf9hnbh57908.png

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Ok, to ja chyba w taki razie podziękuję za takie badanie :/ Wolę samo usg
    każdy lekarz wie co robi, może to badanie w jakiś sposób jemu pokazuje obraz ciąży, ale ja juz drugi raz bym nie chciała być tak badana :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale naczytałam się różnych info na ten temat no i podzielone są opinie, więc może nie bd ryzykować. Wiem że lekarz wie co robi, ale jak coś sie pozniej stanie, to nikt nie wezmie za to odpowiedzialnosci.

ex2bdf9hnbh57908.png

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ