X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa25 Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży spokojnie malowałam paznokcie, wychodziłam na balkon i nie musiałam wdychać tego drażniącego zapachu :) Na wizytę z serduszkiem byłam dopiero w 5t6d, ja wiem że czekanie dobija ale z własnego doświadczenia radzę przeczekać te kilka dni by uniknąć niepotrzebnego stresu.

cudek2 znam ten ból bo sama przechodziłam przez nieprzespane noce, ale mogę cię pocieszyć że w zamian teraz córka przesypia noc od 20 do 9:30 :D Aaaa no i znam wiele przypadków gdzie jest mały odstęp wiekowy pomiędzy rodzeństwem. Znajoma niedawno urodziła dziecko, różnica między nimi to równy rok, świetnie daje sobie radę pomimo że mąż ciągle pracuje :)

anna123 super, bardzo się cieszę :)

No i dla pocieszenia również nie mam objawów.

cudek2, Arleta lubią tę wiadomość

• OlaaP Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z dumą, po wielu miesiącach starań dołączam do Was :) aktualnie 4t 2d.
    Objawów oprócz bolącego brzucha i totalnego rozkojarzenia jeszcze za bardzo nie mam. We wtorek wizyta u lekarza, pewnie jeszcze nic nie będzie widać, ale i tak chce z nim już porozmawiać:)

cudek2, guerretenshi, tysiaa25, Isia86, Arleta, Nulka lubią tę wiadomość

OlaaP
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja po wizycie, u mnie 5 tydz i 5 dni według USG i jest piękne serduszko :)
    Wreszcie na chwilę odetchnęłam :)

cudek2, tysiaa25, Asiaa91, M@linka, Isia86, Szyszka1, Arleta, Nulka lubią tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam od Was na jakis czas, bo przeraza mnie to ze wszystkie jestescie w 5,6 tyg i macie juz serduszka zarodki a u mnie nie, nie chce się denerwowac.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam,

Nie wytrwam do środy! Umrę tak jak Ty palma jak nic nie usłyszę :(
    W którym dokładnie tygodniu byłaś, że jeszcze nic nie było?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:15

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super gratulacje :)

Ruby lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma spokojnie. Musisz mieć trochę mniejszy wiek ciąży i tyle. Jak chcesz się uspokoić to idź w przyszłym tygodniu na usg

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czasem dobrze odpocząć od forum... na początku szczególnie, ale pamiętajcie, że każda ciąża jest inna, że dzieją się różne cuda i cudeńka :) trzeba się modlić i być dobrej myśli. Odrzucać z głowy wszystko, czego się boimy. Ja rozumiem Was doskonale, bo w pierwszej ciąży umieralam. Chciałam mieć usg co tydzień najlepiej! Bałam się wszystkiego i wszystkich. Teraz też. Myślę, że jest nawet gorzej ;) , tylko zapiernicz jaki mam przy małym teraz nie pozwala mi na myślenie non stop o tym, czy bibi w brzuchu ma się dobrze. Musi się mieć. I tego się trzymam!
    Czasem serduszko i w 8 tyg dopiero!
    Co do badania na fotelu - byłam. Od początku. W pierwszej ciąży i teraz też. Delikatnie. Bez ugniata brzucha. Sprawdza się szyjke, wydzieline i czy aby nie ma infekcji, której my jeszcze możemy nie czuć. Jest to stresujące ale jak gin mądry, to nie zrobi krzywdy. Zawsze sobie mówię, no przecież nie ja pierwsza w ciąży i nie ostatnia.
    Trzymajcie się ciepło! Głowa do góry. Cycki do przodu. Ja dziś endokrynologa mam. Chyba rzygne mu na biurko!

Agulkowa, baranosia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • tysiaa25 Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Ja uciekam od Was na jakis czas, bo przeraza mnie to ze wszystkie jestescie w 5,6 tyg i macie juz serduszka zarodki a u mnie nie, nie chce się denerwowac.

Ja jestem w 4 tc, wizyta za 2 tygodnie :)
    Też się boję, ale muszę być spokojna.. dla maluszka

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa25 wrote:
    Ja jestem w 4 tc, wizyta za 2 tygodnie :)
    Też się boję, ale muszę być spokojna.. dla maluszka
    ja niby dzis mam 6t0d, wczoraj nic nie bylona wizycie, a nie chce się nakręcać ze jest cos zle przez to ze inne dziewczyny juz widziały zarodki i serduszka mniej wiecej w tym tyg co ja bylam. niech fasolki rosną w siłę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:47

baranosia lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    Palma, oglądałam sobie Twój wykresik, owulację miałaś w 19 DC. ja np miałam w 14 dniu cyklu. Zobacz różnicę - aż 5 dni. Wg dat wychodzi 6 tydzień, liczony od miesiączki. Ale teraz masz 24 dpo, a dla przykładu ja 20 dpo. czyli między naszymi dzidziami jest prawdopodobnie tylko ok 4 dni różnicy, a wg miesiączki aż 9 dni. I stąd może być tak, że jedna zobaczy serduszko w 6 tyg, a druga nie, bo dzidzia później się zagnieżdżała. Tydzień ciąży a tydzień "płodu" mogą się rozmijać. Więc nie porównuj się kropka w kropkę bo się niepotrzebnie stresujesz. Lekarze mówią, że serduszko z większym prawdopodobieństwem widać w 8 tygodniu, więc na prawdę nie ma się czym jeszcze przejmować:)

palma, cudek2, Arleta lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    cześć
    Palma, oglądałam sobie Twój wykresik, owulację miałaś w 19 DC. ja np miałam w 14 dniu cyklu. Zobacz różnicę - aż 5 dni. Wg dat wychodzi 6 tydzień, liczony od miesiączki. Ale teraz masz 24 dpo, a dla przykładu ja 20 dpo. czyli między naszymi dzidziami jest prawdopodobnie tylko ok 4 dni różnicy, a wg miesiączki aż 9 dni. I stąd może być tak, że jedna zobaczy serduszko w 6 tyg, a druga nie, bo dzidzia później się zagnieżdżała. Tydzień ciąży a tydzień "płodu" mogą się rozmijać. Więc nie porównuj się kropka w kropkę bo się niepotrzebnie stresujesz. Lekarze mówią, że serduszko z większym prawdopodobieństwem widać w 8 tygodniu, więc na prawdę nie ma się czym jeszcze przejmować:)
    uratowałaś mnie od załamania i zwątpienia w tą ciąże :D
    masz racje to duża różnica, a nie zawsze wszystko od razu widać

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja objawów zero. Właśnie czekam do dentysty mam zapalenie kieszonki dziąsłowej i boje się by to mi sprawy nie skomplikowało :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    uratowałaś mnie od załamania i zwątpienia w tą ciąże :D
    masz racje to duża różnica, a nie zawsze wszystko od razu widać
    Palma u mnie też owulacja była ok 14 marca także spokojnieeee :) będzie dobrze ;)

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 8-9 marca!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam,

Gratuluje Ruby! Trzymajcie za mnie kciuki:)

preg.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug miesiaczki to bylabym juz w 6t4d, ale poniewaz mialam monitoring i dokladnie wiem ze owulacje mialam 11.03 to zmienilam w kalendarzu ciazy dane, by bral pod uwage date owulacji a nie okresu. Inaczej pewnie tez myslalabym ze cos jest nie tak.

17u9ha00otchcgqb.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy napar z szałwi jest bezpieczny do płukania jamy ustnej w ciąży?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Wedlug miesiaczki to bylabym juz w 6t4d, ale poniewaz mialam monitoring i dokladnie wiem ze owulacje mialam 11.03 to zmienilam w kalendarzu ciazy dane, by bral pod uwage date owulacji a nie okresu. Inaczej pewnie tez myslalabym ze cos jest nie tak.
    o kurcze też tak zmieniłam i wyszło mi 5tydzień 3 dzień!!!! 4 dni różnicy

ale jaja :D

Werix lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ