X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa25 Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży spokojnie malowałam paznokcie, wychodziłam na balkon i nie musiałam wdychać tego drażniącego zapachu :) Na wizytę z serduszkiem byłam dopiero w 5t6d, ja wiem że czekanie dobija ale z własnego doświadczenia radzę przeczekać te kilka dni by uniknąć niepotrzebnego stresu.

cudek2 znam ten ból bo sama przechodziłam przez nieprzespane noce, ale mogę cię pocieszyć że w zamian teraz córka przesypia noc od 20 do 9:30 :D Aaaa no i znam wiele przypadków gdzie jest mały odstęp wiekowy pomiędzy rodzeństwem. Znajoma niedawno urodziła dziecko, różnica między nimi to równy rok, świetnie daje sobie radę pomimo że mąż ciągle pracuje :)

anna123 super, bardzo się cieszę :)

No i dla pocieszenia również nie mam objawów.

cudek2, Arleta lubią tę wiadomość

• OlaaP Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z dumą, po wielu miesiącach starań dołączam do Was :) aktualnie 4t 2d.
    Objawów oprócz bolącego brzucha i totalnego rozkojarzenia jeszcze za bardzo nie mam. We wtorek wizyta u lekarza, pewnie jeszcze nic nie będzie widać, ale i tak chce z nim już porozmawiać:)

cudek2, guerretenshi, tysiaa25, Isia86, Arleta, Nulka lubią tę wiadomość

OlaaP
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja po wizycie, u mnie 5 tydz i 5 dni według USG i jest piękne serduszko :)
    Wreszcie na chwilę odetchnęłam :)

cudek2, tysiaa25, Asiaa91, M@linka, Isia86, Szyszka1, Arleta, Nulka lubią tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam od Was na jakis czas, bo przeraza mnie to ze wszystkie jestescie w 5,6 tyg i macie juz serduszka zarodki a u mnie nie, nie chce się denerwowac.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam,

Nie wytrwam do środy! Umrę tak jak Ty palma jak nic nie usłyszę :(
    W którym dokładnie tygodniu byłaś, że jeszcze nic nie było?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:15

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super gratulacje :)

Ruby lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma spokojnie. Musisz mieć trochę mniejszy wiek ciąży i tyle. Jak chcesz się uspokoić to idź w przyszłym tygodniu na usg

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czasem dobrze odpocząć od forum... na początku szczególnie, ale pamiętajcie, że każda ciąża jest inna, że dzieją się różne cuda i cudeńka :) trzeba się modlić i być dobrej myśli. Odrzucać z głowy wszystko, czego się boimy. Ja rozumiem Was doskonale, bo w pierwszej ciąży umieralam. Chciałam mieć usg co tydzień najlepiej! Bałam się wszystkiego i wszystkich. Teraz też. Myślę, że jest nawet gorzej ;) , tylko zapiernicz jaki mam przy małym teraz nie pozwala mi na myślenie non stop o tym, czy bibi w brzuchu ma się dobrze. Musi się mieć. I tego się trzymam!
    Czasem serduszko i w 8 tyg dopiero!
    Co do badania na fotelu - byłam. Od początku. W pierwszej ciąży i teraz też. Delikatnie. Bez ugniata brzucha. Sprawdza się szyjke, wydzieline i czy aby nie ma infekcji, której my jeszcze możemy nie czuć. Jest to stresujące ale jak gin mądry, to nie zrobi krzywdy. Zawsze sobie mówię, no przecież nie ja pierwsza w ciąży i nie ostatnia.
    Trzymajcie się ciepło! Głowa do góry. Cycki do przodu. Ja dziś endokrynologa mam. Chyba rzygne mu na biurko!

Agulkowa, baranosia lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • tysiaa25 Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Ja uciekam od Was na jakis czas, bo przeraza mnie to ze wszystkie jestescie w 5,6 tyg i macie juz serduszka zarodki a u mnie nie, nie chce się denerwowac.

Ja jestem w 4 tc, wizyta za 2 tygodnie :)
    Też się boję, ale muszę być spokojna.. dla maluszka

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa25 wrote:
    Ja jestem w 4 tc, wizyta za 2 tygodnie :)
    Też się boję, ale muszę być spokojna.. dla maluszka
    ja niby dzis mam 6t0d, wczoraj nic nie bylona wizycie, a nie chce się nakręcać ze jest cos zle przez to ze inne dziewczyny juz widziały zarodki i serduszka mniej wiecej w tym tyg co ja bylam. niech fasolki rosną w siłę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:47

baranosia lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    Palma, oglądałam sobie Twój wykresik, owulację miałaś w 19 DC. ja np miałam w 14 dniu cyklu. Zobacz różnicę - aż 5 dni. Wg dat wychodzi 6 tydzień, liczony od miesiączki. Ale teraz masz 24 dpo, a dla przykładu ja 20 dpo. czyli między naszymi dzidziami jest prawdopodobnie tylko ok 4 dni różnicy, a wg miesiączki aż 9 dni. I stąd może być tak, że jedna zobaczy serduszko w 6 tyg, a druga nie, bo dzidzia później się zagnieżdżała. Tydzień ciąży a tydzień "płodu" mogą się rozmijać. Więc nie porównuj się kropka w kropkę bo się niepotrzebnie stresujesz. Lekarze mówią, że serduszko z większym prawdopodobieństwem widać w 8 tygodniu, więc na prawdę nie ma się czym jeszcze przejmować:)

palma, cudek2, Arleta lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    cześć
    Palma, oglądałam sobie Twój wykresik, owulację miałaś w 19 DC. ja np miałam w 14 dniu cyklu. Zobacz różnicę - aż 5 dni. Wg dat wychodzi 6 tydzień, liczony od miesiączki. Ale teraz masz 24 dpo, a dla przykładu ja 20 dpo. czyli między naszymi dzidziami jest prawdopodobnie tylko ok 4 dni różnicy, a wg miesiączki aż 9 dni. I stąd może być tak, że jedna zobaczy serduszko w 6 tyg, a druga nie, bo dzidzia później się zagnieżdżała. Tydzień ciąży a tydzień "płodu" mogą się rozmijać. Więc nie porównuj się kropka w kropkę bo się niepotrzebnie stresujesz. Lekarze mówią, że serduszko z większym prawdopodobieństwem widać w 8 tygodniu, więc na prawdę nie ma się czym jeszcze przejmować:)
    uratowałaś mnie od załamania i zwątpienia w tą ciąże :D
    masz racje to duża różnica, a nie zawsze wszystko od razu widać

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja objawów zero. Właśnie czekam do dentysty mam zapalenie kieszonki dziąsłowej i boje się by to mi sprawy nie skomplikowało :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    uratowałaś mnie od załamania i zwątpienia w tą ciąże :D
    masz racje to duża różnica, a nie zawsze wszystko od razu widać
    Palma u mnie też owulacja była ok 14 marca także spokojnieeee :) będzie dobrze ;)

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 8-9 marca!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam,

Gratuluje Ruby! Trzymajcie za mnie kciuki:)

preg.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug miesiaczki to bylabym juz w 6t4d, ale poniewaz mialam monitoring i dokladnie wiem ze owulacje mialam 11.03 to zmienilam w kalendarzu ciazy dane, by bral pod uwage date owulacji a nie okresu. Inaczej pewnie tez myslalabym ze cos jest nie tak.

17u9ha00otchcgqb.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy napar z szałwi jest bezpieczny do płukania jamy ustnej w ciąży?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• palma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Wedlug miesiaczki to bylabym juz w 6t4d, ale poniewaz mialam monitoring i dokladnie wiem ze owulacje mialam 11.03 to zmienilam w kalendarzu ciazy dane, by bral pod uwage date owulacji a nie okresu. Inaczej pewnie tez myslalabym ze cos jest nie tak.
    o kurcze też tak zmieniłam i wyszło mi 5tydzień 3 dzień!!!! 4 dni różnicy

ale jaja :D

Werix lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ