Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży spokojnie malowałam paznokcie, wychodziłam na balkon i nie musiałam wdychać tego drażniącego zapachu Na wizytę z serduszkiem byłam dopiero w 5t6d, ja wiem że czekanie dobija ale z własnego doświadczenia radzę przeczekać te kilka dni by uniknąć niepotrzebnego stresu.
cudek2 znam ten ból bo sama przechodziłam przez nieprzespane noce, ale mogę cię pocieszyć że w zamian teraz córka przesypia noc od 20 do 9:30 Aaaa no i znam wiele przypadków gdzie jest mały odstęp wiekowy pomiędzy rodzeństwem. Znajoma niedawno urodziła dziecko, różnica między nimi to równy rok, świetnie daje sobie radę pomimo że mąż ciągle pracuje
anna123 super, bardzo się cieszę
No i dla pocieszenia również nie mam objawów.cudek2, Arleta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, z dumą, po wielu miesiącach starań dołączam do Was aktualnie 4t 2d.
Objawów oprócz bolącego brzucha i totalnego rozkojarzenia jeszcze za bardzo nie mam. We wtorek wizyta u lekarza, pewnie jeszcze nic nie będzie widać, ale i tak chce z nim już porozmawiaćcudek2, guerretenshi, tysiaa25, Isia86, Arleta, Nulka lubią tę wiadomość
OlaaP -
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Witam,
Ja po wizycie, u mnie 5 tydz i 5 dni według USG i jest piękne serduszko
Wreszcie na chwilę odetchnęłam
W którym dokładnie tygodniu byłaś, że jeszcze nic nie było?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:15
-
Dziewczyny, czasem dobrze odpocząć od forum... na początku szczególnie, ale pamiętajcie, że każda ciąża jest inna, że dzieją się różne cuda i cudeńka trzeba się modlić i być dobrej myśli. Odrzucać z głowy wszystko, czego się boimy. Ja rozumiem Was doskonale, bo w pierwszej ciąży umieralam. Chciałam mieć usg co tydzień najlepiej! Bałam się wszystkiego i wszystkich. Teraz też. Myślę, że jest nawet gorzej , tylko zapiernicz jaki mam przy małym teraz nie pozwala mi na myślenie non stop o tym, czy bibi w brzuchu ma się dobrze. Musi się mieć. I tego się trzymam!
Czasem serduszko i w 8 tyg dopiero!
Co do badania na fotelu - byłam. Od początku. W pierwszej ciąży i teraz też. Delikatnie. Bez ugniata brzucha. Sprawdza się szyjke, wydzieline i czy aby nie ma infekcji, której my jeszcze możemy nie czuć. Jest to stresujące ale jak gin mądry, to nie zrobi krzywdy. Zawsze sobie mówię, no przecież nie ja pierwsza w ciąży i nie ostatnia.
Trzymajcie się ciepło! Głowa do góry. Cycki do przodu. Ja dziś endokrynologa mam. Chyba rzygne mu na biurko!Agulkowa, baranosia lubią tę wiadomość
-
palma wrote:Ja uciekam od Was na jakis czas, bo przeraza mnie to ze wszystkie jestescie w 5,6 tyg i macie juz serduszka zarodki a u mnie nie, nie chce się denerwowac.
Ja jestem w 4 tc, wizyta za 2 tygodnie
Też się boję, ale muszę być spokojna.. dla maluszka
-
tysiaa25 wrote:Ja jestem w 4 tc, wizyta za 2 tygodnie
Też się boję, ale muszę być spokojna.. dla maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:47
baranosia lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
cześć
Palma, oglądałam sobie Twój wykresik, owulację miałaś w 19 DC. ja np miałam w 14 dniu cyklu. Zobacz różnicę - aż 5 dni. Wg dat wychodzi 6 tydzień, liczony od miesiączki. Ale teraz masz 24 dpo, a dla przykładu ja 20 dpo. czyli między naszymi dzidziami jest prawdopodobnie tylko ok 4 dni różnicy, a wg miesiączki aż 9 dni. I stąd może być tak, że jedna zobaczy serduszko w 6 tyg, a druga nie, bo dzidzia później się zagnieżdżała. Tydzień ciąży a tydzień "płodu" mogą się rozmijać. Więc nie porównuj się kropka w kropkę bo się niepotrzebnie stresujesz. Lekarze mówią, że serduszko z większym prawdopodobieństwem widać w 8 tygodniu, więc na prawdę nie ma się czym jeszcze przejmować
palma, cudek2, Arleta lubią tę wiadomość
-
Basia79 wrote:cześć
Palma, oglądałam sobie Twój wykresik, owulację miałaś w 19 DC. ja np miałam w 14 dniu cyklu. Zobacz różnicę - aż 5 dni. Wg dat wychodzi 6 tydzień, liczony od miesiączki. Ale teraz masz 24 dpo, a dla przykładu ja 20 dpo. czyli między naszymi dzidziami jest prawdopodobnie tylko ok 4 dni różnicy, a wg miesiączki aż 9 dni. I stąd może być tak, że jedna zobaczy serduszko w 6 tyg, a druga nie, bo dzidzia później się zagnieżdżała. Tydzień ciąży a tydzień "płodu" mogą się rozmijać. Więc nie porównuj się kropka w kropkę bo się niepotrzebnie stresujesz. Lekarze mówią, że serduszko z większym prawdopodobieństwem widać w 8 tygodniu, więc na prawdę nie ma się czym jeszcze przejmować
masz racje to duża różnica, a nie zawsze wszystko od razu widaćaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualny
-
Wedlug miesiaczki to bylabym juz w 6t4d, ale poniewaz mialam monitoring i dokladnie wiem ze owulacje mialam 11.03 to zmienilam w kalendarzu ciazy dane, by bral pod uwage date owulacji a nie okresu. Inaczej pewnie tez myslalabym ze cos jest nie tak.
-
Werix wrote:Wedlug miesiaczki to bylabym juz w 6t4d, ale poniewaz mialam monitoring i dokladnie wiem ze owulacje mialam 11.03 to zmienilam w kalendarzu ciazy dane, by bral pod uwage date owulacji a nie okresu. Inaczej pewnie tez myslalabym ze cos jest nie tak.
ale jajaWerix lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)