Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalina123 wrote:ja mam 26.07 to będzie 21+3
w poprzedniej ciąży miałam w 19 i 5 chyba bo to był okres świąteczno- sylwestrowy i ciężko się było gdzieś wpasować, potem w styczniu wyjeżdżałam więc zrobiłam wcześniej, też udało się wszystko dobrze pomierzyć
Pojdziesz w moje imieninyMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny niech mi ktoras wytlumaczy jak to jest z tymi wszystkimi rzeczami /kosmetykami dla siebie dla malucha do do domu /do szpitala bo juz zaczynam swirowac. Kompletnie sie na tym nie znam bo mnie to nie ciekawilo do tej pory. Te jakies balsami,oliwki kiedy to wszystko zaczac kupowac bo nie chce latac po sklepach i meczyc sie z duzym brzuchem. Sa tez jakies podklady czy cos jakies majtki poprodowe ile tego i kiedy kupic ?
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
20? ja mialam zamiar kupic 12.
mi z ubranek zostaly spiochy, kombinezon, pajace, skarpetki i spiworek. i wszystko z calej reszty. brrr. ale zostawie to raczej na sierpien jak juz bedzie po odswiezeniu mieszkania i beda nowe meble zeby to wszystko gdzies pomiescic. -
guerretenshi wrote:na kiedy się umawiacie na połówkowe? bo nie wiem czy na 12 lipca czy na 19 się pisać.
Ja mam we Wtorek.
Wychodzi mi dokładnie 19 tydzień skończony czyli 20 tc. Potem zaczynają się urlopy i powiedziała, że będzie ciężko z terminem- nie wiadomo czy byśmy zdążyły do tego 23 tygodnia zrobić..
Mnie z wyprawki zostało.. wszystko.
Ale po wypłacie zacznę już powoli rzeczy dla siebie zamawiać z tej internetowej apteki. Tam wszystko jest a przynajmniej nie muszę się szwendać po sklepach i szukaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:19
michaela lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:20? ja mialam zamiar kupic 12.
mi z ubranek zostaly spiochy, kombinezon, pajace, skarpetki i spiworek. i wszystko z calej reszty. brrr. ale zostawie to raczej na sierpien jak juz bedzie po odswiezeniu mieszkania i beda nowe meble zeby to wszystko gdzies pomiescic.
Nie kupowalamdostalam od kolezanki nowe bo jej od dziecka zostaly to szkoda bylo nie wziasc a przydadza sie.
-
Hej
podpisałam umowę o prace i jestem wreszcie spokojna
tak sie ciagle bałam, ze cos nie wyjdzie. Najpierw w medycynie pracy (nie przyznawałem sie, ze jestem w ciazy) balam sie ze bedą mi chcieli rtg zrobić i juz rozkminialam czy sie wtedy przyznać czy jakaś koleżankę na prześwietlenie wysłać. Ze względu na mój charakter pracy balam sie, ze by mi nie wydali zgodę na prace. Potem balam sie z zamieszaniem netto brutto bo u nas niestety zdaza sie, ze rozmawiamy o kwocie netto a pózniej widniejeona jako brutto na umówię, pózniej mnie straszyli, ze nie wyrobimy sie od 1 lipca z umowa a mi sie ubezpieczenie kończyło. Ale ostatecznie wszystko sie udało
co prawda w kadrach juz sie do ciazy przyznałam żeby wszystko przyspieszyć inaczej miałabym umowę od połowy lipca dopiero
Pokłosia czekamy na informacje.
Ja wyprawkę będę kompletowala dopiero w październiku juzpo przeprowadzce. Teraz nie Mam gdzie tego składować. Trochę rzeczy pewnie kupie w Anglii jeżeli pojadę ale coraz bardziej sie sklaniamku temu żeby zrobić sobie jednak to wolne w miedzy czasie i męża odwiedzić.Okciakowa, michaela, kalina123, Werix, cudek2, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Chłopaki pokazali klasę milo się oglądało ten mecz . Do ostatniej min trzymał w napięciu
co do wyprawki nie kupujcie dużo małych rozm bo nałoży raz dwa i będzie za małe.
Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
anna123 wrote:Dziewczyny niech mi ktoras wytlumaczy jak to jest z tymi wszystkimi rzeczami /kosmetykami dla siebie dla malucha do do domu /do szpitala bo juz zaczynam swirowac. Kompletnie sie na tym nie znam bo mnie to nie ciekawilo do tej pory. Te jakies balsami,oliwki kiedy to wszystko zaczac kupowac bo nie chce latac po sklepach i meczyc sie z duzym brzuchem. Sa tez jakies podklady czy cos jakies majtki poprodowe ile tego i kiedy kupic ?
Anna ode mnie rada -
Kup sobie w rossmanie zestaw pudelek na kosmetyki samolotowe - mało to miejsca zajmuje w torbie, a w zupełności wystarczy nawet na tydzień, przelewasz to co lubisz i możesz wziąć mase różnych produktów.
podkładów wzięłabym kilka paczek, będziesz miała komfort że możesz je nawet co chwile zmieniać, bo przepraszam za szczegół techniczny ale ja za długo ze względu na komfort ciała i nosa nie mogłam wytrzymać - zwykle dziewczyny piszą żeby brać 2 paczki mi chyba zeszły 4,
majtki - tak to dobry pomysł - też lepiej więcej niż mniej
Kosmetyki dla dziecka - im mniej składników tym lepiej, na pewno nie johnson's baby miałam porównanie co się ze skóra dziecka po tym dzieje a co po zwykłej oliwce migdałowej, i warto było tą oliwkę kupic, potem fajnie do masażu malucha się przydawała, sama nie sprawdzałam ale podobno mydlnica lekarska jest rewelacyjna, może tym razem? A bardziej standardowo to emolienty a nie oliwki do mycia...
I ciuszki - wiesz ja poprzednio sprawdziłam reakcje na proszki i płyny piorące i jedynie po orzechcach piorących ze skórą w tej pierwszej fazie życia nic sie nie działoLovela - wysypka w miejscach kontaktu... Może miałam taki wrażliwy egzemplarz nie wiem... ale po jakimś czasie to też przeszlo i zaczęlam prac w loveli właśnie.
Na trochę później- genialny jest szampon musteli na ciemieniuchę
A pieluch tetrowych warto mieć dużo
bephanten bardziej niż sudocrem - chociaz i ten parę razy się sprawdził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:14
-
hejo mamuśki
ja się szykuje pakuje bo dzis na wakacje jedziemy niby krótkie ale ważne ze w domu nie siedzimy.
O 11.30 mam wizytę jeju juz nie mogę się doczekac
Dam znać po :*
Miłego spokojnego dnia i wielu kopniakówOkciakowa, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
anna dowiedz się najpierw jakie są zwyczaje u ciebie w szpitalu
są szpitale które np ubranka dla dziecka dają swoje, potrzebujesz tylko pieluchy i ubranko na wyjscie a do innych musisz mieć wszystko swoje
z podkładów poporodowych polecam hartmana, jest kilka rozmiarów, ja nie brałam tych wielkich bo to jakaś masakra jesta tymi belly to bym się mogła opasać od pasa po kręgosłup, nie wiem w jakie majtki by mi się to zmieściło, chyba ze spodni górą by mi wyszło brr
te hartmana są jak podpaska ale bardziej chłonnemichaela lubi tę wiadomość