WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    ja mam 26.07 to będzie 21+3
    w poprzedniej ciąży miałam w 19 i 5 chyba bo to był okres świąteczno- sylwestrowy i ciężko się było gdzieś wpasować, potem w styczniu wyjeżdżałam więc zrobiłam wcześniej, też udało się wszystko dobrze pomierzyć

Pojdziesz w moje imieniny :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niech mi ktoras wytlumaczy jak to jest z tymi wszystkimi rzeczami /kosmetykami dla siebie dla malucha do do domu /do szpitala bo juz zaczynam swirowac. Kompletnie sie na tym nie znam bo mnie to nie ciekawilo do tej pory. Te jakies balsami,oliwki kiedy to wszystko zaczac kupowac bo nie chce latac po sklepach i meczyc sie z duzym brzuchem. Sa tez jakies podklady czy cos jakies majtki poprodowe ile tego i kiedy kupic ?

guerretenshi lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w ogóle dwa razy, w 19 i 23 tygodniu połączone z echo serca. Chce dokładnie serduszko zbadać, a do 23 tygodnia nie wytrzymam, już 5 tygodni maleństwa nie widziałam.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 19t3d połówkowe. Nam nadzieję, że uda się wszystko zobaczyć. Ruchów ciągle brak, ale mam łożysko na przedniej ścianie i ponoć ono też ma spory wpływ na odczucia. Czekam cierpliwie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dzwoniłaś?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, też nie znam się na tym za cholerę. Tym bardziej, że wszystko ma termin ważności, a nie chce za szybko, żeby później się nie zmarnowało.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem cala chora z tego jak to bede miala konpletowac zeby nic nie zapomniec. Narazie mam 20pieluch tetrowych i tyle

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20? ja mialam zamiar kupic 12.
    mi z ubranek zostaly spiochy, kombinezon, pajace, skarpetki i spiworek. i wszystko z calej reszty. brrr. ale zostawie to raczej na sierpien jak juz bedzie po odswiezeniu mieszkania i beda nowe meble zeby to wszystko gdzies pomiescic.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    na kiedy się umawiacie na połówkowe? bo nie wiem czy na 12 lipca czy na 19 się pisać.

Ja mam we Wtorek.
    Wychodzi mi dokładnie 19 tydzień skończony czyli 20 tc. Potem zaczynają się urlopy i powiedziała, że będzie ciężko z terminem- nie wiadomo czy byśmy zdążyły do tego 23 tygodnia zrobić..
    Mnie z wyprawki zostało.. wszystko.
    Ale po wypłacie zacznę już powoli rzeczy dla siebie zamawiać z tej internetowej apteki. Tam wszystko jest a przynajmniej nie muszę się szwendać po sklepach i szukać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:19

michaela lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    20? ja mialam zamiar kupic 12.
    mi z ubranek zostaly spiochy, kombinezon, pajace, skarpetki i spiworek. i wszystko z calej reszty. brrr. ale zostawie to raczej na sierpien jak juz bedzie po odswiezeniu mieszkania i beda nowe meble zeby to wszystko gdzies pomiescic.

Nie kupowalam :) dostalam od kolezanki nowe bo jej od dziecka zostaly to szkoda bylo nie wziasc a przydadza sie.

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już o liczeniu ruchów a ja dopiero 15tc dziś zaczynam i muszę jeszcze tyle czekać.

Od rana siedzę i ryczę jak czytam co ludzie piszą po wczorajszym meczy ,że mimo przegranej naród wspiera reprezentację coś pięknego ;)

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mecz był piękny.. Nie wygraliśmy ale i tak jestem dumna z naszej reprezentacji, odwalili kawał dobrej roboty. Od dawna już się nam to nie udało. Następne Euro będzie nasze :D

michaela, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) podpisałam umowę o prace i jestem wreszcie spokojna :) tak sie ciagle bałam, ze cos nie wyjdzie. Najpierw w medycynie pracy (nie przyznawałem sie, ze jestem w ciazy) balam sie ze bedą mi chcieli rtg zrobić i juz rozkminialam czy sie wtedy przyznać czy jakaś koleżankę na prześwietlenie wysłać. Ze względu na mój charakter pracy balam sie, ze by mi nie wydali zgodę na prace. Potem balam sie z zamieszaniem netto brutto bo u nas niestety zdaza sie, ze rozmawiamy o kwocie netto a pózniej widniejeona jako brutto na umówię, pózniej mnie straszyli, ze nie wyrobimy sie od 1 lipca z umowa a mi sie ubezpieczenie kończyło. Ale ostatecznie wszystko sie udało :) co prawda w kadrach juz sie do ciazy przyznałam żeby wszystko przyspieszyć inaczej miałabym umowę od połowy lipca dopiero :)
    Pokłosia czekamy na informacje.
    Ja wyprawkę będę kompletowala dopiero w październiku juzpo przeprowadzce. Teraz nie Mam gdzie tego składować. Trochę rzeczy pewnie kupie w Anglii jeżeli pojadę ale coraz bardziej sie sklaniamku temu żeby zrobić sobie jednak to wolne w miedzy czasie i męża odwiedzić.

Okciakowa, michaela, kalina123, Werix, cudek2, Izieth, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaki pokazali klasę milo się oglądało ten mecz . Do ostatniej min trzymał w napięciu ;) co do wyprawki nie kupujcie dużo małych rozm bo nałoży raz dwa i będzie za małe.

Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Dziewczyny niech mi ktoras wytlumaczy jak to jest z tymi wszystkimi rzeczami /kosmetykami dla siebie dla malucha do do domu /do szpitala bo juz zaczynam swirowac. Kompletnie sie na tym nie znam bo mnie to nie ciekawilo do tej pory. Te jakies balsami,oliwki kiedy to wszystko zaczac kupowac bo nie chce latac po sklepach i meczyc sie z duzym brzuchem. Sa tez jakies podklady czy cos jakies majtki poprodowe ile tego i kiedy kupic ?

Anna ode mnie rada -
    Kup sobie w rossmanie zestaw pudelek na kosmetyki samolotowe - mało to miejsca zajmuje w torbie, a w zupełności wystarczy nawet na tydzień, przelewasz to co lubisz i możesz wziąć mase różnych produktów.

podkładów wzięłabym kilka paczek, będziesz miała komfort że możesz je nawet co chwile zmieniać, bo przepraszam za szczegół techniczny ale ja za długo ze względu na komfort ciała i nosa nie mogłam wytrzymać - zwykle dziewczyny piszą żeby brać 2 paczki mi chyba zeszły 4,

majtki - tak to dobry pomysł - też lepiej więcej niż mniej

Kosmetyki dla dziecka - im mniej składników tym lepiej, na pewno nie johnson's baby miałam porównanie co się ze skóra dziecka po tym dzieje a co po zwykłej oliwce migdałowej, i warto było tą oliwkę kupic, potem fajnie do masażu malucha się przydawała, sama nie sprawdzałam ale podobno mydlnica lekarska jest rewelacyjna, może tym razem? A bardziej standardowo to emolienty a nie oliwki do mycia...

I ciuszki - wiesz ja poprzednio sprawdziłam reakcje na proszki i płyny piorące i jedynie po orzechcach piorących ze skórą w tej pierwszej fazie życia nic sie nie działo :/ Lovela - wysypka w miejscach kontaktu... Może miałam taki wrażliwy egzemplarz nie wiem... ale po jakimś czasie to też przeszlo i zaczęlam prac w loveli właśnie.

Na trochę później- genialny jest szampon musteli na ciemieniuchę

A pieluch tetrowych warto mieć dużo :)

bephanten bardziej niż sudocrem - chociaz i ten parę razy się sprawdził

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:14

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Pojdziesz w moje imieniny :)

i mojej mamy :) właśnie się śmialiśmy że mamy nadzieję na określenie płci to dostanie na imieniny wnuczkę albo wnuka :)
    nasz syn pierwsze samodzielne kroki postawił w jej urodziny, ale ryczała :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie wreszcie odetchnęłam z ulgą i zaczynam wierzyć że jest dobrze, także jak tylko temperatury trochę spadną ruszam po pierwsze rzeczy do wyprawki.. Miałam czeka dłużej, ale musze zacząć się cieszyć ciążą, po tych wszystkich stresach :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Polkosia dzwoniłaś?

Nie, Marcin jest w Warszawie i ma zajechać po 15 tam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • palma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki ;D ja się szykuje pakuje bo dzis na wakacje jedziemy niby krótkie ale ważne ze w domu nie siedzimy.
    O 11.30 mam wizytę jeju juz nie mogę się doczekac <3
    Dam znać po :*
    Miłego spokojnego dnia i wielu kopniaków :D

Okciakowa, Werix, Szczęśliwa Mamusia, Nulka lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • kalina123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna dowiedz się najpierw jakie są zwyczaje u ciebie w szpitalu
    są szpitale które np ubranka dla dziecka dają swoje, potrzebujesz tylko pieluchy i ubranko na wyjscie a do innych musisz mieć wszystko swoje
    z podkładów poporodowych polecam hartmana, jest kilka rozmiarów, ja nie brałam tych wielkich bo to jakaś masakra jest :/ a tymi belly to bym się mogła opasać od pasa po kręgosłup, nie wiem w jakie majtki by mi się to zmieściło, chyba ze spodni górą by mi wyszło brr
    te hartmana są jak podpaska ale bardziej chłonne

michaela lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ