Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
guerretenshi wrote:20? ja mialam zamiar kupic 12.
mi z ubranek zostaly spiochy, kombinezon, pajace, skarpetki i spiworek. i wszystko z calej reszty. brrr. ale zostawie to raczej na sierpien jak juz bedzie po odswiezeniu mieszkania i beda nowe meble zeby to wszystko gdzies pomiescic.
12 w życiu nie wystarczyJa miałam około 30.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Podkłady są duże, szkoda miejsca w torbie, ja wzięłam po 2 opakowania (do majtek i na łóżko), a potem na bieżąco dowoził mąż. Nie ma sensu się pakować na zaś, bo szpitalu możemy być zarówno 2 jak i 12 dni. Ja byłam tydzień, z gigantyczną torbą, a i tak mąż dowoził, dlatego teraz spakuję dwie mniejsze. Jedna na już, a druga jak mi sie skończy to, co mam. Chociaż łudzę się, że spędzę tam maksymalnie jedną noc.
michaela, cudek2 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kalina, a u nas w szpitalu mówili, że tylko Bella, bo to 100% bawełny, a inne mają jakieś wkładki a la cerata i nie przepuszczają powietrza. Bella wielka, ale przecież tam nie mamy wyglądać
michaela, cudek2 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ja też miałam dużo
zwykłe białe do wycierania wszystkiego, kolorowe do przykrywania i jeszcze flanelowe są też fajnete zwykłe białe po kilku praniach jak już się plamy nie zmywały to szły na szmatę do podłogi na kilka raz a potem wywalałam
michaela lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Kalina, a u nas w szpitalu mówili, że tylko Bella, bo to 100% bawełny, a inne mają jakieś wkładki a la cerata i nie przepuszczają powietrza. Bella wielka, ale przecież tam nie mamy wyglądać
u mnie na szczęście nikt nic nie mówiłmi się te hartmany super sprawdziły, teraz też je planuję
no i majty siatkowe po cc, wizualnie koszmar ale wygoda mega na początku
nosiłam je po domu i na noc -
Szare mydło Jelenia, niestety nie pachnie zbyt atrakcyjnie, ale jest świetne. Majtki miałam swoje, zwykłe bawełniane, wzięłam z 10 par najgorszych po czym wywaliłam. Te z siateczki dla mnie tragiczne
michaela lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No a sposób z pakowaniem kilku toreb jest bardzo dobry, ja miałam 3 pierwsza na porod i pierwszy dzień druga na potem jeśli trzeba będzie zostać a trzecia dla dziecka wszystkie niewielkie ale łatwo było się w tym połapać po jednym dniu mąż zabrł pierwszą i przyniósł drugą
Tylko jednego nie przewidziałam że w tych szpitalach tak wściekle gorąco będzie -
Made wrote:Gdzie kupować tetre? Te z pepco mogą być?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:16
-
polkosiu to bardziej chyba chodzi o chemię w pieluszce po wybielaniu chlorem i farbowaniu, ale tak jak pisze ja nie mam doświadczeń bo dostałam od kuzynki komplet w dobrym stanie teraz tez tylko kilka dokupię.
Made, tak, do wycierania buzi do położenia sobie na ubraniu, zeby buzia dotykala pieluszki zamiast naszych ciuchów, do podkładania pod dziecko gdy się je na chwile gdzies odkłada, do kąpania w wanience (u nas młodej odpowiadalo przez pewien czas jak na dnie była tetra i sama byla delikatnie nią przykryta)
guerretenshi powodzenia!
Ja po wczorajszym hardcorowym dniu dzisiaj leże i pachnę, uzupełniam płyny i magnez.
A własnie co do zapachow, co innego jako balsam pzeciw rozstępom palmers i babydream są dla mnie ze względu na zapach trudne do zaakceptowania (dziwne poprzednio mi odpowiadały)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:36
-
Fuksja90 wrote:Babydream świetnie pachnie a co do rzeczy dla maluszka jaka ja się przy Was czuję zielona ja nic o tym nie wiem tyle co gdzieś poczytam :o
Nie martw sie nie jestes sama. Ja tez jestem zielona. Do tej pory taka wiedza mi nie byla potrzebna to sie tym nie interesowalam a teraz trzeba tyle tematow ogarnac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:53