X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi było głupio i nie wiedziałam co mam zrobić. jeszcze po brzuchu to jakoś przeżyłam ale jak położyła ręce na moje cycki i powiedziała że piękne kształty to już odpadłam...

milky way, polkosia lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.o
    Dobrze, że wszyscy mi mówią, że wieje ode mnie chłodem, to przynajmniej nikt nie odważy się mnie dotykać :D Raz próbował chłopak mojej przyjaciółki, ale strzeliłam mu po łapach!

milky way, Perl, Chamomilla, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Cati angina to choroba w 90% przypadków bakteryjna a zapalenie krtani to typowa wirusówka, dwie zupełnie inne choroby z innymi objawami ;)
    Teoretycznie przy anginie słabo się je bo boli ale na początku jak się rozwija to może nie dawać jeszcze wszystkich objawów
    Dużą ma tą temp? A może to bostonka? teraz podobno panuje w przedszkolach (u mojego syna też :/) nie ma czerwonych krostek/plam na wnętrzach dłoni i stóp, w buzi? Też zazwyczaj zaczyna się gorączką

aha ok :) wlasnie mlody mi przezdrowiał, gorączka dała na spokój, jeszcze w nocy byla lekka. Dalam leki zbijające, zjadł mleko i spal do 8 wiec chyba wydobrzeje.

Witam sie w 16 tyg.

ja Oliwek nie cierpie ;P wszystko sie lepi eee nie. Ale kupilam cos co pieknie nawilża i nie jest takie oleiste. A moj wiecej plam suchej skóry juz nie ma ! bo mial z tym wielki problem ... Emolienty do kąpieli nie dawaly rady wiec musialam sięgnąc po cos co dziala...
    http://cluster006.ovh.net/~dzieciow/wp-content/uploads/2012/06/jj-mleczko.jpg no i znalazłam mleczko JB

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D
    U mnie mielone z ziemniakami i mizeria dzis na obiad :D nie mogę się doczekać ;p
    My chcemy dzis isc i ustalić szczegóły dotyczące wynajmowanego mieszkania i powoli zaczynamy remont;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:01

cati lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na brzuszek krem z ziaji na rozstępy od 4 miesiąca ciąży. zobaczymy, narazie nie mam żadnych rozstępów, ale moja siostra nic nie stosowała i też nie miała więc licze na to że to rodzinne :D

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, z Johnsonem bym uważała... Oni mają koszmarne składy :(

Werix, milky way, cindi88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja już od dawna nie używam, od kiedy mam wszystkorobiącego robota kuchennego to kręcę sobie sama bez tego całego chemicznego syfu
    Są w necie przepisy na domowe kostki rosołowe tylko trochę z tym zabawy

Ja też sama robie bulion :) a w zasadzie "paste" bulionowa ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłaniam takie ilości owoców że mąż zawsze po powrocie z pracy się pyta kto u nas był :D

Edit: Czy Wy też macie wrażenie że rok 2016 to rok ogromnej ilości rodzących się dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:44

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i detektor działa (słaba bateria była) - on powinien nazywac sie nie detektor a "uspokajacz", bo nareszcie po jego uzyciu nie mam takiego parcia zeby co tydzien leciec na USG :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:49

polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, miałam tak w 2015. Co 3 koleżanka urodziła dziecko. Na ten rok kojarzę tylko 2.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas teściu i murarz i z dachem więc sporo na robociźnie zaoszczędzimy, mam nadzieję, ze szwagier w wykonczeniowce pomoze, zawsze to jakas kasa do kieszeni, ja sie nauczylam tez robic zupy bez kostek :) u mnie na obiad pomidorówka z rosołu hihi i ryż z warzywami i kurczakiem a na deser jagody <3

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura deka i schody zalane. Bylam w kiosku kupilam bibule. Teraz tylko czekam na meza zeby przyjechal z pracy i jakiegos krzaka ucial. Przyozdobie i mojka jak ta lala :)
    Co do budowy to my nie mamy tak fajnie bo musimy polegac na obcych czyli nic taniej ale jakos to idzie. Zeby tylko zdrowie bylo a jeszczw dzis wyplata to musze poszalec na allegro za prezentami.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 witaj w gronie przyszlych mam :)

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia pewnie masz takie wrażenie bo sama jesteś w ciąży, wtedy bardziej się zwraca uwagę :)
    Mi w 2013 też się tak wydawało, że same ciąże a statystyki gusu pokazują że wtedy był jakiś spadek urodzeń

82doroeqdnooy9dr.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cati, z Johnsonem bym uważała... Oni mają koszmarne składy :(
    ale mowisz dla mnie czy dla dziecka ?
    Nie wiem ja tych oznaczen nie rozumiem co jest w skladzie . Ale skoro mozna stosowac od 1 dnia - noworodka to chyba takiemu rocznemu dziecku raczej nie zaszkodzi ? :P bo wczesniej przyznam nie stosowalam go .
    Od pierwszych dni stosowalam Oliatum - z apteki .
    Bo maly byl przenoszony i mial tak sucha skóre :/ bo ta maź ochronna juz dawno znikla i urodził sie czysciutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:09

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie budowy to właśnie dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę :D Trzymajcie kciuki.

Werix, nick nieaktualny, makalotia, Krakuska, emilkazozz, Izieth lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie znow wydaje ze co roku na wiosne wszedzie widze ciezarne. Zwlaszcza jak sie idzie przez centra handlowe :) moze za bardzo zawsze zwracalam na to uwage bo bardzo pragnelam miec szkraba ale w tym roku to samo :)

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Odnośnie budowy to właśnie dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę :D Trzymajcie kciuki.

Trzymamy:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze pod gabinetem mojego ginekologa były zwykle babki tak jak od kiedy jestem w ciaży podczas wizyty pod gabinetem same ciężarne w kolejce przede mną jak i za mną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:38

tb738ribfs156aj0.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Czytam Was na bierząco od kiedy wiem o swojej ciąży ( chyba już jestem uzależniona;)) Śliczne macie Te swoje Skarby:) Zazdroszczę Dziewczynom , które już znają płeć. Niby to tak mało ważne, a jednak ciekawość robi swoje. Ja póki co dostałam dwie "niezobowiązujące diagnozy": raz na dziewczynke, a drugi raz na chłopca.

Co do ruchów to od dwóch dni, gdy dłużej posiedzę albo poleżę, to czuję takie jakby skakanie mięśnia . Nie wiem jak to nazwać. Wcześniej tego nie czułam. Jestem w ciąży pierwszy raz więc nie mam pojęcia czy to już dzidzia daje o sobie znać.?

Barnosia, mi też się tak wydaje. Dookoła mam dużo znajomych w ciąży, a do tego co 3 kobieta którą widze idzie z brzuszkiem. Może My teraz po prostu bardziej zwracamy na to uwagę ;)

A oto moja Dzidzia chciała się przywitać:
    1zva7mc.jpg

Tylko, że zdjęcie z prenatalnych z 13 tyg. Nastepne bedzie pewnie dopiero na połówkowych po 10 sierpnia .:)

cindi88, Nulka, baranosia, Krakuska, kwiatuszek12345, Barcia, polkosia, Polarisa90, Jiji, nick nieaktualny, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ