X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi było głupio i nie wiedziałam co mam zrobić. jeszcze po brzuchu to jakoś przeżyłam ale jak położyła ręce na moje cycki i powiedziała że piękne kształty to już odpadłam...

milky way, polkosia lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.o
    Dobrze, że wszyscy mi mówią, że wieje ode mnie chłodem, to przynajmniej nikt nie odważy się mnie dotykać :D Raz próbował chłopak mojej przyjaciółki, ale strzeliłam mu po łapach!

milky way, Perl, Chamomilla, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Cati angina to choroba w 90% przypadków bakteryjna a zapalenie krtani to typowa wirusówka, dwie zupełnie inne choroby z innymi objawami ;)
    Teoretycznie przy anginie słabo się je bo boli ale na początku jak się rozwija to może nie dawać jeszcze wszystkich objawów
    Dużą ma tą temp? A może to bostonka? teraz podobno panuje w przedszkolach (u mojego syna też :/) nie ma czerwonych krostek/plam na wnętrzach dłoni i stóp, w buzi? Też zazwyczaj zaczyna się gorączką

aha ok :) wlasnie mlody mi przezdrowiał, gorączka dała na spokój, jeszcze w nocy byla lekka. Dalam leki zbijające, zjadł mleko i spal do 8 wiec chyba wydobrzeje.

Witam sie w 16 tyg.

ja Oliwek nie cierpie ;P wszystko sie lepi eee nie. Ale kupilam cos co pieknie nawilża i nie jest takie oleiste. A moj wiecej plam suchej skóry juz nie ma ! bo mial z tym wielki problem ... Emolienty do kąpieli nie dawaly rady wiec musialam sięgnąc po cos co dziala...
    http://cluster006.ovh.net/~dzieciow/wp-content/uploads/2012/06/jj-mleczko.jpg no i znalazłam mleczko JB

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D
    U mnie mielone z ziemniakami i mizeria dzis na obiad :D nie mogę się doczekać ;p
    My chcemy dzis isc i ustalić szczegóły dotyczące wynajmowanego mieszkania i powoli zaczynamy remont;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:01

cati lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na brzuszek krem z ziaji na rozstępy od 4 miesiąca ciąży. zobaczymy, narazie nie mam żadnych rozstępów, ale moja siostra nic nie stosowała i też nie miała więc licze na to że to rodzinne :D

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, z Johnsonem bym uważała... Oni mają koszmarne składy :(

Werix, milky way, cindi88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja już od dawna nie używam, od kiedy mam wszystkorobiącego robota kuchennego to kręcę sobie sama bez tego całego chemicznego syfu
    Są w necie przepisy na domowe kostki rosołowe tylko trochę z tym zabawy

Ja też sama robie bulion :) a w zasadzie "paste" bulionowa ;)

f2wle6ydyez5rsng.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłaniam takie ilości owoców że mąż zawsze po powrocie z pracy się pyta kto u nas był :D

Edit: Czy Wy też macie wrażenie że rok 2016 to rok ogromnej ilości rodzących się dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:44

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i detektor działa (słaba bateria była) - on powinien nazywac sie nie detektor a "uspokajacz", bo nareszcie po jego uzyciu nie mam takiego parcia zeby co tydzien leciec na USG :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:49

polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, miałam tak w 2015. Co 3 koleżanka urodziła dziecko. Na ten rok kojarzę tylko 2.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas teściu i murarz i z dachem więc sporo na robociźnie zaoszczędzimy, mam nadzieję, ze szwagier w wykonczeniowce pomoze, zawsze to jakas kasa do kieszeni, ja sie nauczylam tez robic zupy bez kostek :) u mnie na obiad pomidorówka z rosołu hihi i ryż z warzywami i kurczakiem a na deser jagody <3

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura deka i schody zalane. Bylam w kiosku kupilam bibule. Teraz tylko czekam na meza zeby przyjechal z pracy i jakiegos krzaka ucial. Przyozdobie i mojka jak ta lala :)
    Co do budowy to my nie mamy tak fajnie bo musimy polegac na obcych czyli nic taniej ale jakos to idzie. Zeby tylko zdrowie bylo a jeszczw dzis wyplata to musze poszalec na allegro za prezentami.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 witaj w gronie przyszlych mam :)

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia pewnie masz takie wrażenie bo sama jesteś w ciąży, wtedy bardziej się zwraca uwagę :)
    Mi w 2013 też się tak wydawało, że same ciąże a statystyki gusu pokazują że wtedy był jakiś spadek urodzeń

82doroeqdnooy9dr.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cati, z Johnsonem bym uważała... Oni mają koszmarne składy :(
    ale mowisz dla mnie czy dla dziecka ?
    Nie wiem ja tych oznaczen nie rozumiem co jest w skladzie . Ale skoro mozna stosowac od 1 dnia - noworodka to chyba takiemu rocznemu dziecku raczej nie zaszkodzi ? :P bo wczesniej przyznam nie stosowalam go .
    Od pierwszych dni stosowalam Oliatum - z apteki .
    Bo maly byl przenoszony i mial tak sucha skóre :/ bo ta maź ochronna juz dawno znikla i urodził sie czysciutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:09

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie budowy to właśnie dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę :D Trzymajcie kciuki.

Werix, Szczęśliwa Mamusia, makalotia, Krakuska, emilkazozz, Izieth lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie znow wydaje ze co roku na wiosne wszedzie widze ciezarne. Zwlaszcza jak sie idzie przez centra handlowe :) moze za bardzo zawsze zwracalam na to uwage bo bardzo pragnelam miec szkraba ale w tym roku to samo :)

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Odnośnie budowy to właśnie dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę :D Trzymajcie kciuki.

Trzymamy:)

Kushina lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze pod gabinetem mojego ginekologa były zwykle babki tak jak od kiedy jestem w ciaży podczas wizyty pod gabinetem same ciężarne w kolejce przede mną jak i za mną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:38

tb738ribfs156aj0.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Czytam Was na bierząco od kiedy wiem o swojej ciąży ( chyba już jestem uzależniona;)) Śliczne macie Te swoje Skarby:) Zazdroszczę Dziewczynom , które już znają płeć. Niby to tak mało ważne, a jednak ciekawość robi swoje. Ja póki co dostałam dwie "niezobowiązujące diagnozy": raz na dziewczynke, a drugi raz na chłopca.

Co do ruchów to od dwóch dni, gdy dłużej posiedzę albo poleżę, to czuję takie jakby skakanie mięśnia . Nie wiem jak to nazwać. Wcześniej tego nie czułam. Jestem w ciąży pierwszy raz więc nie mam pojęcia czy to już dzidzia daje o sobie znać.?

Barnosia, mi też się tak wydaje. Dookoła mam dużo znajomych w ciąży, a do tego co 3 kobieta którą widze idzie z brzuszkiem. Może My teraz po prostu bardziej zwracamy na to uwagę ;)

A oto moja Dzidzia chciała się przywitać:
    1zva7mc.jpg

Tylko, że zdjęcie z prenatalnych z 13 tyg. Nastepne bedzie pewnie dopiero na połówkowych po 10 sierpnia .:)

cindi88, Nulka, baranosia, Krakuska, kwiatuszek12345, Barcia, polkosia, Polarisa90, Jiji, Kushina, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ