Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cindi88, Werix dziękuję
Werix ja mam właśnie na tylnej, a dziecko dość ruchliwe z tego co lekarze mówilijednak Ty już jesteś dalej więc pewnie pewnego kopniaka już niedługo poczujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:11
Werix lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze też nie wiem kto zamieszkuje mój brzuszek, lekarka na pierwszym usg prenatalnym (12 tyg. ), powiedziała,że obstawia na dziewczynke, ale że to za wczesnie na stwierdzenie. Mam nadzieję, że za tydzień lekarz da skierownie na połówkowe, bo 17 tydz. lada moment. Ja już czułam dzidziusia parę razy, nawet widziałam go przepływającego pod pępkiem, mega
Powiedźcie doświadczone koleżanki czy na tym etapie ciąży rzeczą normalną jest czuć dzidziusia co parę dni czy powinno się już codziennie skoro dał już o sobie znać?
-
Ja go na poczatku bardzo czulam bo strasznie sie ruszal a teraz z kazdym dniem sporadycznie. Przez dzien to jak np zjem obiad albo np siedze i go troche przygniatam to czuje jak sie poruszy i troszke przed snem jak sie wyprostuje ale juz tak nie swiruje jak na poczatku.
-
Czytalam ze od 28 tygodnia ciazy zeby liczyc kopniecia ze przynajmniej zeby 10 bylo takze jak sie teraz malo rusza to chyba zaden powod do niepokoju. Ja to zawsze sprawdzam zebym go choc raz dziennie poczula to jestem spokojna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:29
-
Madziula87 wrote:Właśnie też nie wiem czy mam wpadać w panikę czy to właśnie normalne
Nie jestem az tak doswiadczona bo bede miala pierwsze dziecko ale chyba jeszcze sie nam odechce tych ruchow jak na pozniejszym etapie dziecko potrafi sprzedac kuksanca nawet gdzies tam w zebra czy nerki -
Ja teraz robię praktyki w urzędzie i mam 8 siedzących godzin to często czuję. Myślałam, że to dziecko powinno więcej spać. Chociaż jak pisałam wyżej, sama nie wiem czy to dzidziuś.
-
Cati, i dla Ciebie i dla dziecka. Wiesz, oni na większości kosmetyków piszą, że od 1 dnia, a słyszałaś ostatnio ile kasy musieli płacić odszkodowań dla kobiet, które dostały raka od używania ich kosmetyków? Z tego co pamiętam, to u jednej na pewno zasypka dla niemowląt. A jak wejdziesz na tablicę FB ich, to zobaczysz ile ludzi ma problemy. Ja kupiłam zwykłą oliwkę dla Tysi, jak jeszcze nie wiedziałam co to za syf, dostała takiego uczulenia, że do lekarza trafiliśmy. Jak wtedy poczytałam co oni tam ładują, to...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
pisałam dziś wcześniej że zaczęłam stosować ziaje dla kobiet w ciąży od 4 mies. na rozstępy, jak dla mnie fajnie się wchłania, opakowanie duże, w rossmanie kosztuje niecałe 20 zł więc narazie jestem na tak. miewam często uczulenia, ale ziaja nigdy mnie jeszcze nie uczuliła z tąd ten wybór, a czy się sprawdzi na rozstępy to się zobaczy... narazie nie mam żadnego.
cindi88 lubi tę wiadomość