X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czeka remont łazienki i w oczekiwaniu na fachowca jeden pokój zajmują rzeczy do łazienki .

• Werix Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie jedziemy z ekipami, ale podłogę będziemy już sami kłaść, to samo z malowaniem. Nie chcemy szaleć z jakimiś specjalnymi rozwiązaniami, bo wykończenie zajęłoby nam znacznie dłużej i byśmy byli wykończeni jak Wy ;p

Chociaż robią nam ekipy budowlane, to mój też wciąż zajęty. To czegoś szuka w necie, to gdzieś jeździ i załatwia, to z kimś gada.

Mam nadzieję, że te 3/4 miesiące nam starczą. Zobaczymy jeszcze jak z kasą, jak wystarczy to część rzeczy zlecimy też komuś, a jak nie, to płytki też będziemy musieli położyć sami.

Boże, jaka ja jestem głodna, ja Wy piszecie o tych obiadach!! Zaraz muszę jechać do sklepu!!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Made Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a używacie kostek osobowych np knorra lub Winiary?

• anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze kazdy chce miec dobrze zrobione i mozliwie tanio to tez sam sie angazuje. My to chyba juz dach bedziemy robic na kredycie bo ciezko bedzie z dzieckiem jakies pieniadze odlozyc.

j36regz209hdv9cb.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    My na razie jedziemy z ekipami, ale podłogę będziemy już sami kłaść, to samo z malowaniem. Nie chcemy szaleć z jakimiś specjalnymi rozwiązaniami, bo wykończenie zajęłoby nam znacznie dłużej i byśmy byli wykończeni jak Wy ;p

Chociaż robią nam ekipy budowlane, to mój też wciąż zajęty. To czegoś szuka w necie, to gdzieś jeździ i załatwia, to z kimś gada.

Mam nadzieję, że te 3/4 miesiące nam starczą. Zobaczymy jeszcze jak z kasą, jak wystarczy to część rzeczy zlecimy też komuś, a jak nie, to płytki też będziemy musieli położyć sami.

Boże, jaka ja jestem głodna, ja Wy piszecie o tych obiadach!! Zaraz muszę jechać do sklepu!!
    Mielismy o tyle fajnie że klucze odebraliśmy dzień przed Bożym ciałem więc mieliśmy długi weekend i wtedy w sumie chyba najwięcej zrobiliśmy (z takich widocznych rzeczy) bo mąz połozył wszystkie płytki na dole ;) Dom niby nie duzy bo niecałe 100m (z garażem i kotłownią) ale kasę ciągnie mimo, że nie bierzemy materiałów z najwyższej półki tylko wszystko wybieramy z głową. Kredyt braliśmy na zakup wiec już tu pływamy po uszy :P Teraz lecimy gospodarczo

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie teraz drazni ta moja bezradnosc bo nie moge juz nic isc pomoc na budowie. Do tej pory caly czas mezowi pomagalam czu deski nosic czy cos innego a teraz tylko moge stanac i patrzec. Strasznie mi z tym zle

Werix, Nulka lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ten garaz duzo daje. My mamy caly dom podpiwniczony bo innego sobie nie wyobrazalismy choc to byly ogromnne koszta ale juz teraz czujemy plusy bo jak sa takie upaly to idziemy na budowe do piwnicy bo tam strasznie chlodno ale nas tez ogranicza waska dzialka i niemoglismy miec garazu obok bo z wyjazdem byloby kiepsko.

j36regz209hdv9cb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Witam się z Wami i Ja po ok. 2 miesiącach czytania Was także troszkę już o Was co nie co wiem i jesteście mi bliskie także chyba pora wyjść z ukrycia :) Mój termin 18 grudzień :)

baranosia, cindi88, Werix, Barcia, Chamomilla, Nulka, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Made wrote:

Nie, fuj, sama chemia i sól... Ale kiedyś używałam, bo mama wali do każdej zupy i mnie tak nauczyła... A teraz to potrafię zrobić przepyszną zupę na samym wywarze warzywnym, nawet bez mięsa :)

Izieth lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już skończycie się budować i urządzać to dajcie znać w jakiej sumie się zamknęliście. My mamy działkę 10arów ale póki co czekamy na lepsze czasy ;)

Werix, Nulka, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Made wrote:

Ja już od dawna nie używam, od kiedy mam wszystkorobiącego robota kuchennego to kręcę sobie sama bez tego całego chemicznego syfu
    Są w necie przepisy na domowe kostki rosołowe tylko trochę z tym zabawy

Chamomilla lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :) Witam się z Wami i Ja po ok. 2 miesiącach czytania Was także troszkę już o Was co nie co wiem i jesteście mi bliskie także chyba pora wyjść z ukrycia :) Mój termin 18 grudzień :)
    Witamy :) to teraz Ty nam powiedz coś o sobie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać urządzania mieszkania, jeszcze rok i powinniśmy odbierać klucze :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Witamy :) to teraz Ty nam powiedz coś o sobie :)

Szczęsliwa 29 letnia mężatka wyczekująca pierwszego dzieciątka, swoja drogą bardzo grzecznego gdyż od samego początku ciaży nie miałam żadnych dolegliwości, niejednokrotnie wpadałam i nadal wpadam w panikę czy wszystko z dzidziusiem okay, czy oby napewno tam jest :) Mąż się śmieje, że grzeczne po tatusiu ;)

baranosia, Werix, Izieth lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:

Witamy :)

• cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek! Ale dziś pospalam ! Wczoraj wieczorem mała Lilka tak mi się wiercila w brzuchu ze mąż mógł pierwszy raz poczuć kopniaczki ! Normalnie jakby mi ktoś w brzuchu pralkę na wirowanie nastawil :))

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o budowę domu to mój mąż całymi dniami jest zajęty, jak nie w pracy to na budowie. Mamy to szczęście że wszystko po kosztach lecimy bo mój tato murarz więc wymurował, mój teść elektryk więc całą elektrykę zrobił, mój mąż hydraulik, więc hydraulikę zrobił sam. mieliśmy tylko ekipę do dachu, okien i wczoraj robili nam wylewki. teraz mamy w planach ocieplanie, ale tu też luzik bo kuzyn nam ociepli :) jak się z kasą wyrobimy to jeszcze się gładź w środku zrobi i w tym roku tyle.

Co do kostek rosołowych to mamy w domu maszynę termomix i w niej można zrobić takie domowe, bardzo fajne.

Chamomilla lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dziś uśmiałam. byłam w labolatorium na pobraniu krwi i kobieta która mi tą krew miała pobrać zaczęła mnie głaskać po brzuchu i po piersiach i mówi, "no ale ślicznie się zaokrąglasz, no cudownie!" i tak stoi i mnie głaszcze. ja jestem malutka i drobniutka i tak naprawde to tylko brzuszek mi się zaokrągla, bo od początku ciąży przytyłam narazie tylko 0,5 kg więc się wszyscy zachwycają moją piłeczką... hahaha

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl o matko chyba bym uciekła jakby mnie obca baba zaczęła macać :/ nie lubię tego jak mi ktoś (nawet koleżanka z pracy) z łapami do brzucha leci ale nie mam śmiałości aby to powiedzieć, obcemu bym jednak powiedziała brr

milky way, Barcia, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie zaoszczędziliśmy na hydraulice i ogrzewaniu, bo mój tata nam wszystko zrobił. Na kredycie jedziemy od dachu. Planujemy zamknąć się w 260 tys. (nie wliczając ceny działki). No i robimy dom energooszczędny, więc czasem trzeba się namęczyć, żeby te wszystkie normy utrzymać.

Kostki rosołowej nie używam. Można dodać trochę mieszanki warzywnej, takiej naturalnej, z suszonymi warzywami, chociaż nic nie zastąpi dobrego wywaru i odpowiednich przypraw.

Raz wydawało mi się, że bobas puka mi w brzuch (trzy palce pod pępkiem), podczas słuchania Mozarta, którego mu puszczałam do brzucha :D Ale może były to moje jelita. Nie jestem w stanie tego odróżnić. Czekam dalej :)

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ