X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ :D ja swoj brzuch koncowy mialam tak duzy ze kazdy w szpitalu mi mowil ze ja na porod blizniakow ! ! ! :D

Szczęśliwa Mamusia, Nel@ lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam juz prawie na polmetku.
    Nadal nie mam czasu na forum. Po powrocie z pracy ledwo zyje, w weekend odpoczywam i relaksuje sie z rodzina.
    Z utesknieniem wyczekuje urlopu. Jeszcze tylko siedem dni w biurze.
    Wroce i bede Odliczac dni do macierzynskiego. Wiem, narzekam, ale czasem kazdy musi :)
    Z dobrych wiesci - poczulam ruchy Maluszka. Delikatne i wlasnie z uwagi na lozysko na przedniej stronie, z boku, ale wiem ze to dziecko, a nie jakas tresc zoladkowa. Mam nadzieje, ze wkrotce bedzie ich wiecej i wiecej :)
    Sliczne macie brzuszki. Jednej wieksze, drugie mniejsze, ale wszystkie piekne.
    Mnie nadal nikt o ciaze nie pyta. Brzucha jak nie bylo, tak nie ma. Wieczorem jedynie lekko sie wychyla.
    Nie mam nic przeciwko zeby ujawnil sie dopiero po weselu, na ktore idziemy za dwa tygodnie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d29f9450deab.jpg
    Nie moge sie juz doczekac kolejnego badania. Chcialabym w koncu dowiedziec sie kto tam u mnie mieszka :)

Nulka, Madziula87, polkosia, milky way, Szczęśliwa Mamusia, zarębinka, kalina123, palma, Izieth lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna masakra aż jestem w szoku ;) gdzie ten Twój brzuszek?
    Od czego to zależy że jedne (jak ja) mają ogromny, a drugie (jak np. Majanna) nie mają go wcale?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te nasze brzuszki :)

Martusiazabka mnie często pobolewa podbrzusze jak na okres, mówiłam ostatnio lekarzowi i kazał brać magnez, ale wiadomo pytaj się swojego lekarza.

Nulka napewno bedzie dobrze, trzymam kciuki.

Baranosia Ty to zawsze narobisz człowiekowi smaku :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barnosia to zalezy od naszych mięsni i tego jak gromadzimy wode w organizmie itd. itd.. mozna wymieniac w nieskonczonosc :)
    moja kolezanka z bardzo mocnymi miesniami brzucha i sylwetka taka szupłą podobną do mojej sprzed ciazy jest obecnie w 26 tyg... i brzucha nie ma wcale

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Majanna masakra aż jestem w szoku ;) gdzie ten Twój brzuszek?
    Od czego to zależy że jedne (jak ja) mają ogromny, a drugie (jak np. Majanna) nie mają go wcale?
    kiedys gdzies słyszalam ze np od mieśni ale jak dla mnie ściema bo ja miałam zawsze wycwiczony brzuch a jednak jest widoczny, a swoja droga moja mama np. z moim bratem przytyła 20kg a ze mna 5 :P To chyba jest zbyt wiele zmiennych, żeby ogarnąc czemu... moja kuzynka w ciązy przytyła 4,5kg i na ostatnich nogach miała taki brzuch jak ja teraz o ile nie mniejszy

milky way lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze od budowy ogolnie. Ja jestem dosyc szeroka w zebrach (w klatce piersiowe), w talii jestem raczej rowna, wiec moze automatycznie mam wiecej miejsca w srodku. Jak sie przyjrzec temu zdjeciu, mozna zauwazyc ze zwiekszakam obwod na calej dlugosci tlowia. Ja to widze w kazdym razie. Mam wrazenie, ze zamiast wypychac mnie do przodu rozsadza mnie na boki ;)
    Wolalabym chyba mala zgrabna pileczke.

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslicie ze moj ogromny?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/292fad3f6d49.jpg

zarębinka, Nel@, Martusiazabka, kalina123, Madziula87, palma, Izieth lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia w sam raz! :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna o matulu w szoku jestem :) chciałabym tak

82doroeqdnooy9dr.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a spójrzcie na Paulinę Sykut, która też w 5 miesiącu. Jaki ona ma dopiero brzuszek :-P

http://www.pudelek.pl/artykul/95409/paulina_sykut_trenuje_w_piatym_miesiacu_ciazy_zdjecia/

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia - jest taki, jaki powinien byc :) Kazda ma taki brzuszek jaki na tym etapie ma miec.
    Brzuszki sa wieksze, mniejsze, bardziej okragle, sterczace.... taka nasza natura :)
    Ja myslalam ze przy 3cim dziecku moze bedzie inaczej, ze moze szybciej mnie wybrzuszy, ale jednak taki juz moj urok.
    Co badanie martwie sie czy wszystko ok, ale zadna lekarka/polozna jeszcze nigdy nie zwrocila uwagi na "za maly" brzuch. Co wiecej na ostatnim badaniu od razu po przylozeniu rak do brzucha stwierdzila : o, duzy Dzidzius :)

Nora bene moje corki urodzily sie z waga 3.7 i 3.8kg :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niektórzy tak mają :) moja koleżanka z pracy też w 3 ciąży jak szła rodzić to miała brzuch ledwo co, jak ja teraz
    Trudno, jakoś zrzucimy ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,czy mogę do Was dołączyć? Czytam Was od bardzo bardzo dawna ale z racji tego że poronilam dwa razy bałam się dołączyć;)
    Termin mam na 14.12 i dzisiaj się dowiedzieliśmy ze na 100% będzie synek. A ja od początku czułam corcie i miałam też takie sny;) Do tej pory jestem w szoku,bo nawet nad imieniem się nie zastanawialiśmy dla chłopczyka a dla dziewczynki juz dawno wybrane ;)
    Dzisiaj również dowiedziałam się, że moja szyjka się skraca:( ostatnio miała 5cm a dzisiaj około 2,5 :( przez 2 tyg mam jeść dupka -później kontrola. Jak będzie źle to gin założy mi jakiś szew...

Czy któraś z Was tak miała? Strasznie się pręż to martwię:(

milky way, Nulka, Izieth, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 witaj dołączaj pewnie :)
    gratuluje poznania płci , a skracająca szyjką sie nie martw bedzie wszystko dobrze , duphek dzila cuda :) duzo odpoczywaj a najlepiej lez :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia mam podobny;)))

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, witaj. Jeśli masz wybór, to lepszy będzie pessar. W pierwszej ciąży nosiłam przez cały III trymestr w zasadzie. Z tego co się naczytałam i nasłuchałam, to pessar jest lepszy od szwu, ale musisz sama jeszcze się dowiedzieć, bo ja już niewiele z tego pamiętam. No i oszczędzaj się i leż, bo od samego leżenia szyjka potrafi się znacznie wydłużyć :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj olcia :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mój szanowny małżonek wkurzył! Mieszkamy w domu/bloku w którym są 4 mieszkania. Sąsiedzi usrali się na domofon mi on był do niczego potrzebny ale chcieli to mają. Kosztował nas ponad 3tys zł. Od czasu kiedy sąsiad kupił psa drzwi są wiecznie otwarte. Wkurzyło mnie to ostatnio i co wieczór zamykam drzwi i włączam zabezpieczenie. Dziś mąż zrobił mi awanturę bo zamknęłam drzwi mimo iż widziałam na ulicy wnuczkę sąsiada z psem. No ale do cholery jasnej co mnie to obchodzi że ktoś ma psa i wychodzi z nim sto razy w nocy na podwórko. Chcieli domofon zapłaciliśmy za niego kupę kasy to będę go na noc włączać. Ale oczywiście usłyszałam po raz setny że nie potrafię żyć wśród ludzi.

polkosia, milky way, Nulka, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj ma 2 latka i kocha sie przytulać do mamusi jeszcze nie wiem co bedzie później. Boskie macie brzuszki ja tez juz mam ogromny ale kocham ten stan nawet jak mi niedobrze

milky way, Martusiazabka, Krakuska lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ