X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, któraś z Was pytała czy byłam kiedyś na forum pod innym nickiem - NIE :)
    Widocznie mam sobowtóra :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    aaa, któraś z Was pytała czy byłam kiedyś na forum pod innym nickiem - NIE :)
    Widocznie mam sobowtóra :D
    Ja pytałam! Hii! No to masz

Dotty84 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jaki mnie od kilku dni łapie sen popołudniami, zupełnie jak na samym początku
    Wracam z pracy i muszę się pół godz zdrzemnąć bo niefunkcjonuję, chyba muszę wcześniej chodzić spać bo 8h snu mi nie starcza :/

Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym zaproponowala mezowi szkole rodzenia to pewno by mnie wysmial a ja sama jestem uparciuch o ciezko mnie przekonac. Chyba ze lekarka by mi kazala to moze wtedy. U nas sa bardzo malo znane szkoly rodzenia. Nie mam nawet nikogo w rodzinie czy wsrod znajomych kto uczeszczal.

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki też raczej nie chodziły, a potem panika z byle powodu ;) I nie wiedziały wielu, cennych rzeczy. Ale każdy ma wybór :) Ja tylko zachęcam, bo u mnie było naprawdę super. Zawsze możesz pójść sama, chociażby na zajęcia z oddychania, jeśli zależy Ci na SN, tego nie tak łatwo nauczyć się samemu :) Ja dzięki SR przestałam się bać porodu, nauczyłam się różnych pozycji, jak ćwiczyć na piłce i takiego ogólnego, pozytywnego podejścia do ciąży, porodu i połogu :) Bo po porodzie to burza hormonów i naprawdę nie jest lekko ;) Chociaż ja tam żadnej depresji nie miałam, ale ryczałam w szpitalu codziennie po kilka razy. A to ze szczęścia, a to z tęsknoty za mężem i domem, raz jak teściowa przyszła ;D I się wzruszyłam haha ;) Ale byłam przygotowana, że tak może być. No i mnóstwo, mnóstwo informacji o karmieniu piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:32

zarębinka, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i corko baranosia ukłon do ziemi ja bym urodzila jakbym wlazla na Sniezke oO mnie tak cisnie w kroczu ze po schodach nie chodzę bo boli ;(

Dzis mamy rocznice 4 lat od dnia kiedy wpadlismy na siebie :) dostalam flakon ukochanych perfum, sukienke i idziemy wieczorem na kolacje :)

Poza tym pada, pada, pada.

A do sr zamiar jest by uczeszczac we dwoje. Mysle, ze strona zainteresowana wyniesie stamtąd kilka pozytecznych informacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:35

Isia86, Izieth, Nulka lubią tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zamiar uczestniczyć razem z mężem w SR, myślę ,że można tam się nauczyć wiele potrzebnych rzeczy a facet może zobaczyć jak pomóc żonie w tych nie łatwych chwilach jak poród czy pierwsze dni z dzieckiem :)

zarębinka, polkosia lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, wrocilas juz z wakacji? Bo dawno Cie nie bylo :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 20tc można się zapisać do pielęgniarki środowiskowej która przychodzi kilka razy do domu i potem po porodzie też. Daje mnóstwo próbek, rozwiewa wszelkie wątpliwości, a pod koniec sprawdza nawet szyjkę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam myśleć o SR, ale nie mam pojęcia gdzie. Czy któraś dziewczyna ze Śląska może polecić jakąś?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pielęgniarki środowiskowej nie chciałam. Nikt u mnie nie był. Z mojego regionu podobno jakaś piguła chodzi i dokucza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest taka babka że do dziś jak mija męża siostrę na ulicy z małym to z daleka trąbi i macha naprawdę super babka dostępna 24h pod telefonem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wow szacun :) ja pamiętam jak wchodziliśmy na śnieżkę to ledwo zipałam na samej górze :P a nie szliśmy z samego dołu bo na kopę wjechaliśmy wyciągiem ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na SR od końca sierpnia razem z narzeczonym. W sumie uparłam się żebyśmy chodzili ze względu na niego, bo wydaje mi się że on kompletnie nie jest przygotowany.

17u9ha00otchcgqb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze porod to trudny psychicznie i wysilkowo moment dla kobiety ale pojde na zywiol. Jedynie co to zaplace pozniej poloznej za opieke bo to pierwszy raz.Napewno bede miala duze wsparcie w rodzinie i mezu takze nie bedzie tak zle.

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei na SR miałam wrażenie że wszystko wiem z tej teorii
    Nie mam pojęcia skąd bo nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z dziećmi ale sporo wcześniej czytałam, dużo wiedziałam od koleżanek (mam takie inne zaprzyjaźnione forum m.in. są też tematy dzieciowe) i nic odkrywczego mi tam nie powiedzieli a wręcz przeciwnie czasem miałam wrażenie że bez sensu klepią teorię bo już wiedziałam że w praktyce się to w ogóle nie sprawdza :D
    Na plus na pewno nauka oddychania i ćwiczenia jak ktoś rodzi sn bo to jednak trzeba przerobić w praktyce ale to tak jak pisałam do części praktycznej się nie czepiam :) jak macie możliwość i i tak musicie za to zapłacić to szukajcie takiej z jak największą częścią praktyczną :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Baranosia wow szacun :) ja pamiętam jak wchodziliśmy na śnieżkę to ledwo zipałam na samej górze :P a nie szliśmy z samego dołu bo na kopę wjechaliśmy wyciągiem ;)
    Kalina my na kopę też tym razem wjechaliśmy bo brat nigdy nie jechał wyciągiem i podejrzewam że ja też bym teraz nie dała rady. Tym bardziej że ze Śnieżki nie schodziliśmy od razu w dół tylko poszliśmy do Samotni więc wyszło ponad 4hh marszu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny spacerek :) ja wtedy w ogóle miałam do dupy kondycję, myślę że teraz poszłoby mi lepiej bo jednak jestem bardziej aktywna :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka też tak mówiła, Anna, a faceta zamroczyło z szoku, ona nie umiała oddychać i tylko darła się, że boli, nie znała żadnych naturalnych metod łagodzenia bólu i po 14h SN skończyło się cesarką... Także niewiedza i pójście na żywioł nie zawsze kończy się po myśli :P Pół biedy planowa cesarka, ale namęczyć się kilkanaście godzin, a potem iść pod nóż to dla mnie straszne. A najgorzej, że jej się dziecko już w kanał wstawiło i położne były pewne, że da radę, ale ona przeć nie chciała i dziecko zaczęło się dusić. Nie żebym straszyła, nie zrozum mnie źle ;)

Kalina, na niektórych zajęciach też się nudziłam, bo już wcześniej przeczytałam wszystko w necie i książkach, ale praktyka dała mi mega dużo i głównie to ją zachwalam :) Ale ja to jestem z tych osób, co na wszystko muszą być przygotowane. Jak mnie temat zainteresuje, to czytam, czytam, słucham, oglądam co się da :) Teraz czasu trochę mniej, ale też staram się być na bieżąco z rozwojem córki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:28

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja też właśnie czytam, szukam, porównuje, obserwuje
    mąż to już ma dosyć jak go czasem zarzucam informacjami :P twierdzi że jestem chyba przygotowana na każdą sytuację związaną z dzieckiem a jak czasem o coś zapyta a ja nie wiem to mówi "nie wiesz? To ty jeszcze tego w googlach nie sprawdziłaś" :D

guerretenshi, polkosia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ