Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, któraś z Was pytała czy byłam kiedyś na forum pod innym nickiem - NIE :)
    Widocznie mam sobowtóra :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    aaa, któraś z Was pytała czy byłam kiedyś na forum pod innym nickiem - NIE :)
    Widocznie mam sobowtóra :D
    Ja pytałam! Hii! No to masz

Dotty84 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jaki mnie od kilku dni łapie sen popołudniami, zupełnie jak na samym początku
    Wracam z pracy i muszę się pół godz zdrzemnąć bo niefunkcjonuję, chyba muszę wcześniej chodzić spać bo 8h snu mi nie starcza :/

Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym zaproponowala mezowi szkole rodzenia to pewno by mnie wysmial a ja sama jestem uparciuch o ciezko mnie przekonac. Chyba ze lekarka by mi kazala to moze wtedy. U nas sa bardzo malo znane szkoly rodzenia. Nie mam nawet nikogo w rodzinie czy wsrod znajomych kto uczeszczal.

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki też raczej nie chodziły, a potem panika z byle powodu ;) I nie wiedziały wielu, cennych rzeczy. Ale każdy ma wybór :) Ja tylko zachęcam, bo u mnie było naprawdę super. Zawsze możesz pójść sama, chociażby na zajęcia z oddychania, jeśli zależy Ci na SN, tego nie tak łatwo nauczyć się samemu :) Ja dzięki SR przestałam się bać porodu, nauczyłam się różnych pozycji, jak ćwiczyć na piłce i takiego ogólnego, pozytywnego podejścia do ciąży, porodu i połogu :) Bo po porodzie to burza hormonów i naprawdę nie jest lekko ;) Chociaż ja tam żadnej depresji nie miałam, ale ryczałam w szpitalu codziennie po kilka razy. A to ze szczęścia, a to z tęsknoty za mężem i domem, raz jak teściowa przyszła ;D I się wzruszyłam haha ;) Ale byłam przygotowana, że tak może być. No i mnóstwo, mnóstwo informacji o karmieniu piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:32

nick nieaktualny, Isia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i corko baranosia ukłon do ziemi ja bym urodzila jakbym wlazla na Sniezke oO mnie tak cisnie w kroczu ze po schodach nie chodzę bo boli ;(

Dzis mamy rocznice 4 lat od dnia kiedy wpadlismy na siebie :) dostalam flakon ukochanych perfum, sukienke i idziemy wieczorem na kolacje :)

Poza tym pada, pada, pada.

A do sr zamiar jest by uczeszczac we dwoje. Mysle, ze strona zainteresowana wyniesie stamtąd kilka pozytecznych informacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:35

Isia86, Izieth, Nulka lubią tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zamiar uczestniczyć razem z mężem w SR, myślę ,że można tam się nauczyć wiele potrzebnych rzeczy a facet może zobaczyć jak pomóc żonie w tych nie łatwych chwilach jak poród czy pierwsze dni z dzieckiem :)

nick nieaktualny, polkosia lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, wrocilas juz z wakacji? Bo dawno Cie nie bylo :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 20tc można się zapisać do pielęgniarki środowiskowej która przychodzi kilka razy do domu i potem po porodzie też. Daje mnóstwo próbek, rozwiewa wszelkie wątpliwości, a pod koniec sprawdza nawet szyjkę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam myśleć o SR, ale nie mam pojęcia gdzie. Czy któraś dziewczyna ze Śląska może polecić jakąś?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat pielęgniarki środowiskowej nie chciałam. Nikt u mnie nie był. Z mojego regionu podobno jakaś piguła chodzi i dokucza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest taka babka że do dziś jak mija męża siostrę na ulicy z małym to z daleka trąbi i macha naprawdę super babka dostępna 24h pod telefonem

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wow szacun :) ja pamiętam jak wchodziliśmy na śnieżkę to ledwo zipałam na samej górze :P a nie szliśmy z samego dołu bo na kopę wjechaliśmy wyciągiem ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na SR od końca sierpnia razem z narzeczonym. W sumie uparłam się żebyśmy chodzili ze względu na niego, bo wydaje mi się że on kompletnie nie jest przygotowany.

17u9ha00otchcgqb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze porod to trudny psychicznie i wysilkowo moment dla kobiety ale pojde na zywiol. Jedynie co to zaplace pozniej poloznej za opieke bo to pierwszy raz.Napewno bede miala duze wsparcie w rodzinie i mezu takze nie bedzie tak zle.

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei na SR miałam wrażenie że wszystko wiem z tej teorii
    Nie mam pojęcia skąd bo nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z dziećmi ale sporo wcześniej czytałam, dużo wiedziałam od koleżanek (mam takie inne zaprzyjaźnione forum m.in. są też tematy dzieciowe) i nic odkrywczego mi tam nie powiedzieli a wręcz przeciwnie czasem miałam wrażenie że bez sensu klepią teorię bo już wiedziałam że w praktyce się to w ogóle nie sprawdza :D
    Na plus na pewno nauka oddychania i ćwiczenia jak ktoś rodzi sn bo to jednak trzeba przerobić w praktyce ale to tak jak pisałam do części praktycznej się nie czepiam :) jak macie możliwość i i tak musicie za to zapłacić to szukajcie takiej z jak największą częścią praktyczną :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Baranosia wow szacun :) ja pamiętam jak wchodziliśmy na śnieżkę to ledwo zipałam na samej górze :P a nie szliśmy z samego dołu bo na kopę wjechaliśmy wyciągiem ;)
    Kalina my na kopę też tym razem wjechaliśmy bo brat nigdy nie jechał wyciągiem i podejrzewam że ja też bym teraz nie dała rady. Tym bardziej że ze Śnieżki nie schodziliśmy od razu w dół tylko poszliśmy do Samotni więc wyszło ponad 4hh marszu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny spacerek :) ja wtedy w ogóle miałam do dupy kondycję, myślę że teraz poszłoby mi lepiej bo jednak jestem bardziej aktywna :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka też tak mówiła, Anna, a faceta zamroczyło z szoku, ona nie umiała oddychać i tylko darła się, że boli, nie znała żadnych naturalnych metod łagodzenia bólu i po 14h SN skończyło się cesarką... Także niewiedza i pójście na żywioł nie zawsze kończy się po myśli :P Pół biedy planowa cesarka, ale namęczyć się kilkanaście godzin, a potem iść pod nóż to dla mnie straszne. A najgorzej, że jej się dziecko już w kanał wstawiło i położne były pewne, że da radę, ale ona przeć nie chciała i dziecko zaczęło się dusić. Nie żebym straszyła, nie zrozum mnie źle ;)

Kalina, na niektórych zajęciach też się nudziłam, bo już wcześniej przeczytałam wszystko w necie i książkach, ale praktyka dała mi mega dużo i głównie to ją zachwalam :) Ale ja to jestem z tych osób, co na wszystko muszą być przygotowane. Jak mnie temat zainteresuje, to czytam, czytam, słucham, oglądam co się da :) Teraz czasu trochę mniej, ale też staram się być na bieżąco z rozwojem córki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:28

Isia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja też właśnie czytam, szukam, porównuje, obserwuje
    mąż to już ma dosyć jak go czasem zarzucam informacjami :P twierdzi że jestem chyba przygotowana na każdą sytuację związaną z dzieckiem a jak czasem o coś zapyta a ja nie wiem to mówi "nie wiesz? To ty jeszcze tego w googlach nie sprawdziłaś" :D

guerretenshi, polkosia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ