X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wiem ze chcesz dobrze poradzic,nie wymadrzac sie :) tak jak kazda z nas jest inna tak kazda ciaza czy pozniej porod takze :)grunt to pozytywne nastawienie oraz branie pod uwage ze wszystko sie moze zdazyc.

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, mamy dokładnie to samo ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy do SR koniecznie trzeba chodzic z mezem/osoba towarzyszaca czy opcjonalnie? Nie wiem czy uda mi sie mojego namowic, a on i tak nie chce brac udzialu w porodzie (a ja nie mam zamiaru go zmuszac). No ale we wszystkich filmach czy serialach jak pokazuja szkole rodzenia to zawsze babki tam ćwicza z mezami i troche glupio sie bede czula jak bede tam jedyna bez pary :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:56

• paradise Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z Lila zrezygnowalam z SR bo przeprowadzalismy sie do innego miasta w trakcie ciazy i nie bylo sensu nawet zaczynac chodzic. Zabralam tylko K na dwugodzinne warsztaty ( pielegnacja + pierwsza pomoc ) zeby wiedzial jak kapac itd. A porod.. troche czytalam. Niestety bol tak mnie paralizowal, ze nawet przez sekunde nie myslalam o wczesniejszych cwiczeniach i teorii ;) Mimo wszystko porod mialam szybciutki bo po 2h w szpitalu tulilam już mala. Oby teraz poszlo jeszcze szybciej :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina123 - odnosnie bycia przygotowana na kazda sytuacje to niedawno czytalam jak samej odebrac porod :P

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, u nas było 5 par, ale praktycznie co spotkanie to 1-2 dziewczyny same były i ćwiczyły same :)

Paradise, to ekspresowo. Ja 3,5h. Mam nadzieję, że teraz też nie dłużej ;) Ale mam jakieś dziwne przeczucia, że to będzie kilkanaście godzin. Może to jakaś obawa o Klementynkę, że zostanie z dziadkami na czas porodu, bo Marcin na pewno ze mną będzie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kushina, u nas było 5 par, ale praktycznie co spotkanie to 1-2 dziewczyny same były i ćwiczyły same :)

Paradise, to ekspresowo. Ja 3,5h. Mam nadzieję, że teraz też nie dłużej ;) Ale mam jakieś dziwne przeczucia, że to będzie kilkanaście godzin. Może to jakaś obawa o Klementynkę, że zostanie z dziadkami na czas porodu, bo Marcin na pewno ze mną będzie.

To tez szybciutko! No i rowniez mysle o Lilce, ze bede musiala ja zostawic z babcia. Mam nadzieje, ze do grudnia cos sie zmieni bo narazie jest z niej maly mamoholik :(

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • kalina123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Kalina123 - odnosnie bycia przygotowana na kazda sytuacje to niedawno czytalam jak samej odebrac porod :P

Hehe tej wiedzy jakoś nie mam ochoty zgłębiać :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Chamomilla Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relację po wizycie:

Nasze szczęście ma 234g i 20 cm wzrostu :)
    :):):)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63206df8bfce.jpg

polkosia, paradise, Dotty84, baranosia, RedLady, Isia86, Martusiazabka, kalina123, cudek2, zarębinka, zarębinka, Koska 88, Olcia..89, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise, Ty to jakoś chociaż wytłumaczysz już 2-latce, a mnie paraliżuje na myśl o zostawieniu mojej, takiej malutkiej... Ona nie dość, że mamoholik, to jeszcze cycoholiczka. Myślałam nawet o porodzie w domu, ale po pierwszym miałam krwotok i musieli mnie ostro ratować, więc nie zaryzykuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:03

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Paradise, Ty to jakoś chociaż wytłumaczysz już 2-latce, a mnie paraliżuje na myśl o zostawieniu mojej, takiej malutkiej... Ona nie dość, że mamoholik, to jeszcze cycoholiczka. Myślałam nawet o porodzie w domu, ale po pierwszym miałam krwotok i musieli mnie ostro ratować, więc nie zaryzykuję...

No tak.. moze byc trudniej. Bedziesz karmic do samego porodu? Co by nie bylo, musimy dac rade, dziewczynki tez ;) Chociaz juz teraz wiem, ze sie zatesknie..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie :)

Mała waży ok 300g, i ma 20cm.
    Wszystko w normie, położenie poprzeczne póki co.

Niestety łożysko nadal nisko i brzeżnie dochodzi do szyjki... :( Mam nadzieję, że jeszcze się uniesie.
    Szyjka długa i zamknięta!

Zdjęcia buzi nie mam ładnego, póbowaliśmy kilkanaście razy, ale mała ciągle zasłaniała się łapkami :D

Miłego wieczoru!

baranosia, RedLady, Isia86, paradise, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, kalina123, makalotia, polkosia, cudek2, zarębinka, Koska 88, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż od razu zapowiedział że on ze mną chodzić nie będzie a mi samej chyba też się nie chce. Zajęcia ruszają teraz 3.08 a kolejne aż po 10 tygodniach od 3.08 czyli byłabym w około 32- 33 tc

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak was tak czasem czytam to aż oczom nie wierzę, że wasz partner nie chce być przy porodzie, chodzić do szkoły rodzenia itd... Nie zrozumcie mnie źle, dla mnie to po prostu nowość. Przecież razem dziecko robiliśmy, staraliśmy się długo, to jak on mógłby nie chcieć być przy porodzie? A dlaczego?

W ogóle zauważyłam teraz będąc w Polsce i podczas jedynej wizyty u ginekologa, wszystkie ciężarne siedziały same bez mężów - ewentualnie były z dzieckiem swoim. Też to dla mnie nowość, bo w Anglii podczas KAŻDEJ wizyty ciężarna siedzi z partnerem. Jeszcze nie widziałam, żeby któraś przyszła na wizytę sama. Dlatego mnie dziwi takie podejście, a jeszcze bardziej, zgadzanie się z takim podejściem partnera.

Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przy porodzie męża siostry i to ja nie chcę żeby mąż był przy samym porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:35

Nel@ lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę do bardziej doświadczonych w tym temacie mamusiek. Na pierwsze zajęcia SR na pewno nie dam rady pójść bo mam w tym czasie lekarza i stąd moja prośba - które zajęcia wg Was są naprawdę obowiązkowe?

http://olx.pl/i2/oferta/szkola-rodzenia-CID619-ID44GIT.html#:67e49cb032

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Dziewczyny, jak was tak czasem czytam to aż oczom nie wierzę, że wasz partner nie chce być przy porodzie, chodzić do szkoły rodzenia itd... Nie zrozumcie mnie źle, dla mnie to po prostu nowość. Przecież razem dziecko robiliśmy, staraliśmy się długo, to jak on mógłby nie chcieć być przy porodzie? A dlaczego?

W ogóle zauważyłam teraz będąc w Polsce i podczas jedynej wizyty u ginekologa, wszystkie ciężarne siedziały same bez mężów - ewentualnie były z dzieckiem swoim. Też to dla mnie nowość, bo w Anglii podczas KAŻDEJ wizyty ciężarna siedzi z partnerem. Jeszcze nie widziałam, żeby któraś przyszła na wizytę sama. Dlatego mnie dziwi takie podejście, a jeszcze bardziej, zgadzanie się z takim podejściem partnera.
    wiesz są takie sytuacje w życiu, że przyszły ojciec choćby chciał to nie może być... mój mąż jest marynarzem i jeśli jest na lądzie to oczywiście wszędzie ze mną chodzi, czy do gin, czy na pobranie krwi, itp. Ale jak go nie ma no to cóż muszę iść sama... więc są różne sytuacje w życiu, że kobiety siedzą same w poczekalni.

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Barcia, Izieth lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego tak nastraszyli koledzy (co najlepsze tacy ktorzy sami nie byli ale slyszeli), ze niewiadomo co tam na tej porodowce sie dzieje, ze juz myslalam, ze sama pojde rodzic. A ostatecznie duma go rozpierala, ze dal rade, ze przecial pepowine, ze pomagal trzymac moja noge itd. Nawet fartuch do dzis trzyma w szafie na pamiatke ;) Dlugo po porodzie jeszcze wspominalismy jak to bylo ;) Ja tez jestem z niego dumna i niewyobrazam sobie, zeby mialo go nie byc tym razem.

Isia86, Martusiazabka, polkosia, Nulka, Izieth lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mam prośbę do bardziej doświadczonych w tym temacie mamusiek. Na pierwsze zajęcia SR na pewno nie dam rady pójść bo mam w tym czasie lekarza i stąd moja prośba - które zajęcia wg Was są naprawdę obowiązkowe?

http://olx.pl/i2/oferta/szkola-rodzenia-CID619-ID44GIT.html#:67e49cb032

ja bym na wszystkie poszła, a nawet powiem, że jak dla mnie to strasznie okrojone tematy - nawet nic o cesarce nie ma, a wiadomo, że może być różnie... Tam gdzie się dziś zapisałam jest 19 spotkań, jutro wrzucę listę z tematami. Na prawdę byłam pod wrażeniem jak ją zobaczyłam (pozytywnym oczywiście) :)

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

Ja zaobserwowałam coś innego bo jeszcze nie widziałam czekając na wizytę samotnej ciężarnej zawsze są z facetami chociaż logiczne ,że są takie sprawy gdy przyszły tata nie może być razem z matką swojego dziecka takie jest życie.

Martusiazabka, Isia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ