X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ostatnio mi lekarz powiedział ze końcem listopada będę rodziła i juz się zastanawiam jak ubierać dzieci na spacer. Wiec tak dla synka mam taki w miarę ciepły kombinezon i ala śpiworek polarowy do wózka pod spód ubrać body i spodenki i na wierzch przykryć kocykiem a dla córeczki body spodenki pajac polarowy i taki śpiworek do wózka ciepły i ba to kocyk :) myślicie że starczy tak czy kupić córci kombinezon cieplejszy??

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O My też :D masakra nie dociera do mnie że to już 6 miesiąc

Do mnie ani troche kiedy to tak zlecialo

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na chrzciny kupiłam dla chrześniaka sanki i tam był taki śpiworek polarowy żeby dziecko w to wsadzić i póki mały nie siedział to wiem że ona brała ten śpiworek i wkładała dziecko w śpiworek i razem z nim do wózka. Sama więc poszukuję takiego śpiworka :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O My też :D masakra nie dociera do mnie że to już 6 miesiąc
    No a ja jeszcze 5 :P ale powiem szczerze ze pewnie kolejne miesiace strzela tak szybko ze sie nie obejrze i na porodowce bede :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa cc będziesz miała? A czemu już końcem listopada? Może uda ci się dłużej dotrzymać czy coś się dzieje niepokojącego?

82doroeqdnooy9dr.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina123 -chyba takie są procedury w ciąży bliźniaczej- że jeśli CC to trochę wcześniej oi 38 tygodnia

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic się nie dzieje :) poprostu ciąża bliźniacza jest juz donoszona w 36tc i wtedy juz rozwiązują a ze pierwsze miałam cc to teraz tez :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn co do cc to raczej nie miałam wątpliwości, w życiu bym się nie zgodziła na poród sn bliźniaków ale myślałam że jak wszystko jest ok z ciążą to do tego 38 tyg czekają :) pamiętam że mojej znajomej właśnie na 38 tydz wyznaczyli cc

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filozofia rodzicielstwa bliskości zaleca spanie z dzieckiem ;) Ja i tak pierwsze dwa tygodnie to mało co spałam - tylko wpatrywałam się w dziecko :P

Krakuska, Izieth, emilkazozz, Nulka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, podziwiam... Ja nie miałam siły się podnieść do łóżeczka :P Ale próbowałam na początku odkładać do kołyski. Niestety od razu się wybudzała. Wszystko zależy od dziecka w sumie... Moje nie chciało spać nawet w dzień w swoim łóżeczku...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz on mi powiedział ze zakończymy ciążę pod koniec listopada a jak będzie w praktyce to zobaczymy bo może rzeczywiście jak będzie ok to poczekają dłużej :) ale już się nastawia na listopad i piore juz ubranka :) bo to moment zleci :)

Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia ja się czuje dobrze :) co do imion to jeszcze się zastanawiamy :) a jak u Ciebie ??

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa a jak u ciebie z płcią? 2 chłopców dobrze kojarzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 10:31

82doroeqdnooy9dr.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, co do łóżeczek dostawnych to ja też się napaliłam na takie: http://bobus.com.pl/klups-lozeczko-dostawne-piccolo-due-p-1498.html

Chciałabym żeby miało kółka to wtedy zawsze mogę je sobie w dzień wziąć do drugiego pokoju z małym :) taki mam plan :)

Co do glukometrów w aptekach to można dostać darmowy glukometr tylko teraz strasznie ciężko, bo apteki dostają te glukometry od przedstawicieli, a oni teraz w większości dają do poradni diabetologicznych bo tam pacjenci są od razu edukowani jak go stosować itp, ale zawsze można popytać w większych aptekach, z tym że wtedy bez recepty dosyć drogo wychodzą paski bo około 50 zł za 50 szt, a z refundacją na receptę około 10-12 zł, więc różnica jest spora. Taka moja dygresja :)

zochna lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak, ja paski kupuję w necie po 30 zł za 50 sztuk (średnio), ale receptę na nie może przecież dać nawet zwykły internista? Ale ja to mierzę tak czy siak, bo u mnie dużo cukrzyków w rodzinie, dlatego wolę trzymać rękę na pulsie. Dziwne, że ginekolog od razu nie zlecił pomiarów czy wizyty u diabetologa, tylko każe powtarzać za 3 tygodnie to badanie. Przecież to straszne obciążenie... A przez ten czas można byłoby samemu kontrolować co i jak.

zochna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli będę miała cc to wtedy urodzę tydzień przed terminem bo tak juz mi moja ginekolog ustaliła :D Czyli jakoś 21 listopada :) Ale ja się upieram że chcę rodzić naturalnie i dlatego idę jeszcze do mojego lekarza od kręgosłupa, mam nadzieje że od niego zgodę dostanę haha!

Ja dzisiaj robiłam krzywą cukrową i powiem Wam, że byłam zaskoczona...Tak mnie wszyscy nastraszyli, że poszłam tam taka przestraszona. A okazało się, że było naprawde dobrze, po wypiciu tej glukozy zrobiło mi się słabo i nagle zachciało mi się spac, dobrze że mój Dominik był ze mną to oparłam sie o niego i trochę pogadaliśmy dzięki czemu nie zasnęłam..Po godzinie było dobrze, ale po 3 pobieraniu krwi zaczęło mi się kręcić w głowie, zwymiotowałam i zaczęłam się cała telepać..Mimo wszystko nie było tragedii, teraz już jest dobrze, ale musze się położyć spać bo nie dam rady! :D

zochna lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Filozofia rodzicielstwa bliskości zaleca spanie z dzieckiem ;) Ja i tak pierwsze dwa tygodnie to mało co spałam - tylko wpatrywałam się w dziecko :P
    Dlatego nie jestem zwolenniczką tej filozofii :)

Bliskość jak najbardziej, ale w pewnych granicach :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą...ja zawsze staram się znaleźć odpowiedni balans gdzieś po środku (nie tylko w kwestii wychowania dzieci, ale też ogólnie w życiu)
    Jakoś nie jestem zwolennikiem żadnych radykalnych teorii/zachowań/praktyk.

kalina123, Martusiazabka, Nel@, -em--, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te wszystkie teorie/filozofie lekko śmieszą
    Nastała moda na jakieś nowe wymysły i nazewnictwo rzeczy które tak naprawdę są naturalną rzeczą normalnego, kochającego rodzica

baranosia, Martusiazabka, Dagn_, Nel@, Dotty84 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do końca jest to śmieszne, jak widzę jak niektórzy rodzice w 21 wieku wychowują dzieci i jak małą mają wiedzę, wcale się nie edukują, a jak słucham sąsiadki, że musiała mleko z piersi wylewać do kibla, bo miała nawał, a 2 minuty później leje po tyłku dziecko za to, że rozrzuca poduszki, to mi słabo, przykro i jednak uważam, że warto się edukować, czytać, zwiększać świadomość itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:36

-em--, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ