Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
ostatnio mi lekarz powiedział ze końcem listopada będę rodziła i juz się zastanawiam jak ubierać dzieci na spacer. Wiec tak dla synka mam taki w miarę ciepły kombinezon i ala śpiworek polarowy do wózka pod spód ubrać body i spodenki i na wierzch przykryć kocykiem a dla córeczki body spodenki pajac polarowy i taki śpiworek do wózka ciepły i ba to kocyk
myślicie że starczy tak czy kupić córci kombinezon cieplejszy??
-
Ja właśnie na chrzciny kupiłam dla chrześniaka sanki i tam był taki śpiworek polarowy żeby dziecko w to wsadzić i póki mały nie siedział to wiem że ona brała ten śpiworek i wkładała dziecko w śpiworek i razem z nim do wózka. Sama więc poszukuję takiego śpiworka
-
baranosia wrote:O My też
masakra nie dociera do mnie że to już 6 miesiąc
ale powiem szczerze ze pewnie kolejne miesiace strzela tak szybko ze sie nie obejrze i na porodowce bede
-
Filozofia rodzicielstwa bliskości zaleca spanie z dzieckiem
Ja i tak pierwsze dwa tygodnie to mało co spałam - tylko wpatrywałam się w dziecko
Krakuska, Izieth, emilkazozz, Nulka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty, podziwiam... Ja nie miałam siły się podnieść do łóżeczka
Ale próbowałam na początku odkładać do kołyski. Niestety od razu się wybudzała. Wszystko zależy od dziecka w sumie... Moje nie chciało spać nawet w dzień w swoim łóżeczku...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wiesz on mi powiedział ze zakończymy ciążę pod koniec listopada a jak będzie w praktyce to zobaczymy bo może rzeczywiście jak będzie ok to poczekają dłużej
ale już się nastawia na listopad i piore juz ubranka
bo to moment zleci
Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość
-
hey, co do łóżeczek dostawnych to ja też się napaliłam na takie: http://bobus.com.pl/klups-lozeczko-dostawne-piccolo-due-p-1498.html
Chciałabym żeby miało kółka to wtedy zawsze mogę je sobie w dzień wziąć do drugiego pokoju z małymtaki mam plan
Co do glukometrów w aptekach to można dostać darmowy glukometr tylko teraz strasznie ciężko, bo apteki dostają te glukometry od przedstawicieli, a oni teraz w większości dają do poradni diabetologicznych bo tam pacjenci są od razu edukowani jak go stosować itp, ale zawsze można popytać w większych aptekach, z tym że wtedy bez recepty dosyć drogo wychodzą paski bo około 50 zł za 50 szt, a z refundacją na receptę około 10-12 zł, więc różnica jest spora. Taka moja dygresjazochna lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
No niby tak, ja paski kupuję w necie po 30 zł za 50 sztuk (średnio), ale receptę na nie może przecież dać nawet zwykły internista? Ale ja to mierzę tak czy siak, bo u mnie dużo cukrzyków w rodzinie, dlatego wolę trzymać rękę na pulsie. Dziwne, że ginekolog od razu nie zlecił pomiarów czy wizyty u diabetologa, tylko każe powtarzać za 3 tygodnie to badanie. Przecież to straszne obciążenie... A przez ten czas można byłoby samemu kontrolować co i jak.
zochna lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja jeśli będę miała cc to wtedy urodzę tydzień przed terminem bo tak juz mi moja ginekolog ustaliła
Czyli jakoś 21 listopada
Ale ja się upieram że chcę rodzić naturalnie i dlatego idę jeszcze do mojego lekarza od kręgosłupa, mam nadzieje że od niego zgodę dostanę haha!
Ja dzisiaj robiłam krzywą cukrową i powiem Wam, że byłam zaskoczona...Tak mnie wszyscy nastraszyli, że poszłam tam taka przestraszona. A okazało się, że było naprawde dobrze, po wypiciu tej glukozy zrobiło mi się słabo i nagle zachciało mi się spac, dobrze że mój Dominik był ze mną to oparłam sie o niego i trochę pogadaliśmy dzięki czemu nie zasnęłam..Po godzinie było dobrze, ale po 3 pobieraniu krwi zaczęło mi się kręcić w głowie, zwymiotowałam i zaczęłam się cała telepać..Mimo wszystko nie było tragedii, teraz już jest dobrze, ale musze się położyć spać bo nie dam rady!zochna lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Filozofia rodzicielstwa bliskości zaleca spanie z dzieckiem
Ja i tak pierwsze dwa tygodnie to mało co spałam - tylko wpatrywałam się w dziecko
Bliskość jak najbardziej, ale w pewnych granicach -
Zresztą...ja zawsze staram się znaleźć odpowiedni balans gdzieś po środku (nie tylko w kwestii wychowania dzieci, ale też ogólnie w życiu)
Jakoś nie jestem zwolennikiem żadnych radykalnych teorii/zachowań/praktyk.kalina123, Martusiazabka, Nel@, -em--, Izieth lubią tę wiadomość
-
No nie do końca jest to śmieszne, jak widzę jak niektórzy rodzice w 21 wieku wychowują dzieci i jak małą mają wiedzę, wcale się nie edukują, a jak słucham sąsiadki, że musiała mleko z piersi wylewać do kibla, bo miała nawał, a 2 minuty później leje po tyłku dziecko za to, że rozrzuca poduszki, to mi słabo, przykro i jednak uważam, że warto się edukować, czytać, zwiększać świadomość itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:36
-em--, emilkazozz lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn