Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Poza tym RB nie jest właśnie radykalne. Dopuszcza różne formy wychowania i zachowań
Ja po prostu promuję, bo według mnie to jedna z najlepszych filozofii
Niektóre mamy nawet nie wiedzą, że są takie metody, dlatego wspominam tu o tym często. Może innej mamie też się spodoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:37
Dagn_, -em-- lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
cześć
Baranosia, ja w sobotę na ślub też miałam sukienkę z przodu krótszą, źle się czułam i przedłużałam tiulem - ale Ty masz o wiele szczuplejsze nogi i bardzo ładnie wyglądasz
co do spania z dzieckiem - wolałabym żeby spało obok w łózeczku, ale jak będzie płakało i co chwilę będę musiała wstawać, to też wybiorę spanie razem - dla wspólnej wygody
mój młody jak się urodził miał ciągle kolki i płakał na okrągło - pomagało tylko jak spał na moim brzuchu - nie była to dla mnie mega wygodna pozycja, ale przynajmniej jakakolwiek szansa na choć odrobinę snu. Oczywiście później jest bardzo cienka granica, kiedy należy jednak dziecko oddelegować do własnej sypialni, ale dziecko to nie program komputerowy - nie da się zaprogramować, przewidzieć czy zaplanować, życie samo zweryfikuje - mój spał do 7-go roku życia ze mną, ale to też inne okoliczności, bo rozwodziłam się i w dwupokojowym mieszkaniu mieliśmy dla siebie po prostu jeden pokój. Potem nie było lekko żeby poszedł do siebie, ale tydzień czasu i się pogodził, więc nie było tragedii
a z tym cukrem - dziś idę do gina, ale mam jakiegoś takiego doła, jakby świat mi się zawalił - mam nadzieję, że mi wszystko wytłumaczy i się szybko ogarnę, chociaż ja i tak miałam problemy z jedzeniem bo cały czas się źle czuję i mi niedobrze po jedzeniu, zaczynam zastanawiać się czy nie od tego, ale to pewnie zbieg okoliczności
aaa, i Szczęśliwa - serdeczne gratulacje, teraz na pewno wszystko będzie dobrzetyle kciuków trzymanych - nie ma innej opcji
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:No nie do końca jest to śmieszne, jak widzę jak niektórzy rodzice w 21 wieku wychowują dzieci i jak małą mają wiedzę, wcale się nie edukują, a jak słucham sąsiadki, że musiała mleko z piersi wylewać do kibla, bo miała nawał, a 2 minuty później leje po tyłku dziecko za to, że rozrzuca poduszki, to mi słabo, przykro i jednak uważam, że warto się edukować, czytać, zwiększać świadomość itd.
Polkosia ale teoria rodzicielstwa bliskości polega właśnie na zachowaniach intuicyjnych, nieskażonych edukacją czy poradnikami psychologów dlatego uważam że każdy normalny rodzic te zachowania intuicyjne ma
Ja kiedyś przeczytałam zasady tej teorii i przy każdym punkcie myślę sobie "ok przecież to normalne" a wyznawcą teorii się nie czuję natomiast rodzicem który kocha swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej owszem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:59
-
Wiem co masz na myśli, ale zanim urodziłam dziecko, to nasłuchałam się o odkładaniu do swojego łóżeczka, o nie przyzwyczajaniu, o tym jakie kp jest problematyczne i inne głupoty... Do tej pory teściowa truje mi, że to nienormalne w tym wieku (dziecka) spać z dzieckiem, a psychiatrzy uważają długie kp za objaw choroby psychicznej... To wiesz, jak dookoła słyszy się takie hasła, to można zwątpić w intuicję
Dlatego warto wiedzieć, że to też normalne. Przecież nie twierdzę, że jak ktoś nie śpi z dzieckiem, to go nie kocha
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U nas maly bedzie spal od razu w swoim pokoju. Wstawiamy tam kanape poki co na kryzysowe noce. Chcialabym zeby moje dziecko tak jak francuskie malenstwa szybko nauczylo sie przesypiac noce.
Ja szukam dalej kombinezonu i nie wiem jak dziecko ubierac do wozka. Panikuje. Tak samo z tymi misiowymi kombinezonami. Nie chce zeby dziecko mi sie przegrzalo chociaz sama w takim milusim kombinezonie siedze w domu zima bo mi zimno... irytujace uczucie kiedy sie kombinuje a nie ma zielonego pojecia :p
Alexis a jak sie czujesz? Z brzuchem juz ok ?Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Polarisa
ale super ! wczoraj uzupelnilam twoje dane o plci na arkuszu
ciekawe czy beda do siebie podobne
JEsli ktos jeszcze chce dolaczyc do FB- grupy ( tajnej nikt jej nie widzi ) to zapraszamyjest nas juz garstka , a mimo to dalej udzielamy sie tutaj .
Ale moze komus latwiej korzystac z fb niz z forum ? / czasem te forum dziala mi na nerwy ... z powodu tego jak dziala i jak trudno sie przeglada je z komórki ... wrrrr no ale zagladam tu jak siedze na laptopie. -
nick nieaktualnyCześć Ciocie! Jestem Amelia, jestem dużą i zdrową dziewczynką. Ważę 462 gramy i Pan Doktor mówi że wszystko mam na swoim miejscu
Moja Mamusia też jest spokojna
A to ja: trochę się nie chciałam pokazać, bo z łożyska sobie zrobiłam poduszkę i wygodnie mi się spało:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7bb75025a8b.jpg
A i Mama mi kupiła kilka różowych ciuszków, bo mówi że nie mogła się opanować
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7de6f37a1c08.jpgguerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, Polarisa90, RybusiaB, polkosia, Werix, Martusiazabka, Kokardka44, Izieth, RedLady, zochna, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość
-
Mam dosc zmeczenia, braku humoru i ochoty na co kolwiek. I naprawde juz mnie szlag trafia z tyn jaki kombinezon, czy kupowac buciki, gdzie szukac czapki, i dlaczego jeszcze nie ma niczego cieplejszego w sklepie a jak juz to od rozmaru 68. Grrrrr! Ide umyc podlogi zeby sie wyzyc i odstresowac
-
guerretenshi wrote:Mam dosc zmeczenia, braku humoru i ochoty na co kolwiek. I naprawde juz mnie szlag trafia z tyn jaki kombinezon, czy kupowac buciki, gdzie szukac czapki, i dlaczego jeszcze nie ma niczego cieplejszego w sklepie a jak juz to od rozmaru 68. Grrrrr! Ide umyc podlogi zeby sie wyzyc i odstresowac
Spokojnie, bez nerwow i stresuja nie mam jeszcze kompletnie nic ! Zadnego ubranka, kocyka , wozka czy upatrzonego lozeczka
jedyne co kupilismy to komode na rzeczy malucha ale stoi pusta
jeszcze kupa czasu
Kokardka44, RybusiaB lubią tę wiadomość
-
Polarisa90 wrote:Ten kombinezon to w pepco kupiłaś ?? Ile kosztował
piękny jest
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Guerretenshi już wszystko w porządku, wczoraj też spokój był z małym, już chyba nie chce wychodzić haha
Śmiałam się, że pewnie chce już wyjść bo ma dość moich humorów i tego, że ciągle jestem smutna i płaczę..Więc powiedział "ja uciekam z tej imprezy matka" ahah
Ale już jest i lepiej ze mną i z nim
Nawet dzisiaj rano czułam jakby się przeciągał gdy ja jeszcze ledwo co oczy otworzyłam, poczułam takie dłuższe kopniaczki po obu stronach brzucha jednocześnie