X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym RB nie jest właśnie radykalne. Dopuszcza różne formy wychowania i zachowań :) Ja po prostu promuję, bo według mnie to jedna z najlepszych filozofii :) Niektóre mamy nawet nie wiedzą, że są takie metody, dlatego wspominam tu o tym często. Może innej mamie też się spodoba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:37

Dagn_, -em-- lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    Baranosia, ja w sobotę na ślub też miałam sukienkę z przodu krótszą, źle się czułam i przedłużałam tiulem - ale Ty masz o wiele szczuplejsze nogi i bardzo ładnie wyglądasz

co do spania z dzieckiem - wolałabym żeby spało obok w łózeczku, ale jak będzie płakało i co chwilę będę musiała wstawać, to też wybiorę spanie razem - dla wspólnej wygody
    mój młody jak się urodził miał ciągle kolki i płakał na okrągło - pomagało tylko jak spał na moim brzuchu - nie była to dla mnie mega wygodna pozycja, ale przynajmniej jakakolwiek szansa na choć odrobinę snu. Oczywiście później jest bardzo cienka granica, kiedy należy jednak dziecko oddelegować do własnej sypialni, ale dziecko to nie program komputerowy - nie da się zaprogramować, przewidzieć czy zaplanować, życie samo zweryfikuje - mój spał do 7-go roku życia ze mną, ale to też inne okoliczności, bo rozwodziłam się i w dwupokojowym mieszkaniu mieliśmy dla siebie po prostu jeden pokój. Potem nie było lekko żeby poszedł do siebie, ale tydzień czasu i się pogodził, więc nie było tragedii

a z tym cukrem - dziś idę do gina, ale mam jakiegoś takiego doła, jakby świat mi się zawalił - mam nadzieję, że mi wszystko wytłumaczy i się szybko ogarnę, chociaż ja i tak miałam problemy z jedzeniem bo cały czas się źle czuję i mi niedobrze po jedzeniu, zaczynam zastanawiać się czy nie od tego, ale to pewnie zbieg okoliczności

aaa, i Szczęśliwa - serdeczne gratulacje, teraz na pewno wszystko będzie dobrze :) tyle kciuków trzymanych - nie ma innej opcji :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No nie do końca jest to śmieszne, jak widzę jak niektórzy rodzice w 21 wieku wychowują dzieci i jak małą mają wiedzę, wcale się nie edukują, a jak słucham sąsiadki, że musiała mleko z piersi wylewać do kibla, bo miała nawał, a 2 minuty później leje po tyłku dziecko za to, że rozrzuca poduszki, to mi słabo, przykro i jednak uważam, że warto się edukować, czytać, zwiększać świadomość itd.

Polkosia ale teoria rodzicielstwa bliskości polega właśnie na zachowaniach intuicyjnych, nieskażonych edukacją czy poradnikami psychologów dlatego uważam że każdy normalny rodzic te zachowania intuicyjne ma
    Ja kiedyś przeczytałam zasady tej teorii i przy każdym punkcie myślę sobie "ok przecież to normalne" a wyznawcą teorii się nie czuję natomiast rodzicem który kocha swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej owszem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:59

82doroeqdnooy9dr.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede spala ze swoim dzieckiem w jednym lozku. Ja sie czasami boje spac sama a co dopiero takie male dziecko, musi czuc druga osobe zeby czuc sie vezpiecznie.

polkosia lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia dobrze że udało ci się na dziś zapisać :) ogarniesz na pewno, choć wierzę że nie jest to łatwe na początku :( też bym się pewnie podłamała bo to jednak pewne ograniczenie i obciążenie logistyczne
    Ja się boję jak ognia tej cukrzycy :/

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co masz na myśli, ale zanim urodziłam dziecko, to nasłuchałam się o odkładaniu do swojego łóżeczka, o nie przyzwyczajaniu, o tym jakie kp jest problematyczne i inne głupoty... Do tej pory teściowa truje mi, że to nienormalne w tym wieku (dziecka) spać z dzieckiem, a psychiatrzy uważają długie kp za objaw choroby psychicznej... To wiesz, jak dookoła słyszy się takie hasła, to można zwątpić w intuicję ;) Dlatego warto wiedzieć, że to też normalne. Przecież nie twierdzę, że jak ktoś nie śpi z dzieckiem, to go nie kocha :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly bedzie spal od razu w swoim pokoju. Wstawiamy tam kanape poki co na kryzysowe noce. Chcialabym zeby moje dziecko tak jak francuskie malenstwa szybko nauczylo sie przesypiac noce.
    Ja szukam dalej kombinezonu i nie wiem jak dziecko ubierac do wozka. Panikuje. Tak samo z tymi misiowymi kombinezonami. Nie chce zeby dziecko mi sie przegrzalo chociaz sama w takim milusim kombinezonie siedze w domu zima bo mi zimno... irytujace uczucie kiedy sie kombinuje a nie ma zielonego pojecia :p

Alexis a jak sie czujesz? Z brzuchem juz ok ?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Polarisa a jak u ciebie z płcią? 2 chłopców dobrze kojarzę?

Nie :) parke będę miała :)

cati, Szczęśliwa Mamusia, kalina123, Nel@, Martusiazabka, Julia--natalia lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa :D ale super ! wczoraj uzupelnilam twoje dane o plci na arkuszu :D
    ciekawe czy beda do siebie podobne :D

JEsli ktos jeszcze chce dolaczyc do FB- grupy ( tajnej nikt jej nie widzi ) to zapraszamy :) jest nas juz garstka , a mimo to dalej udzielamy sie tutaj .
    Ale moze komus latwiej korzystac z fb niz z forum ? / czasem te forum dziala mi na nerwy ... z powodu tego jak dziala i jak trudno sie przeglada je z komórki ... wrrrr no ale zagladam tu jak siedze na laptopie.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Nie :) parke będę miała :)

O to super :) wiem że ta druga dziewczyna z grudniówek ma parkę i coś mi się ubzdurało że u ciebie chłopcy ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie! Jestem Amelia, jestem dużą i zdrową dziewczynką. Ważę 462 gramy i Pan Doktor mówi że wszystko mam na swoim miejscu :-) Moja Mamusia też jest spokojna :-) A to ja: trochę się nie chciałam pokazać, bo z łożyska sobie zrobiłam poduszkę i wygodnie mi się spało:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7bb75025a8b.jpg

A i Mama mi kupiła kilka różowych ciuszków, bo mówi że nie mogła się opanować :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7de6f37a1c08.jpg

guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, Polarisa90, RybusiaB, polkosia, Werix, Martusiazabka, Kokardka44, Izieth, RedLady, zochna, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dosc zmeczenia, braku humoru i ochoty na co kolwiek. I naprawde juz mnie szlag trafia z tyn jaki kombinezon, czy kupowac buciki, gdzie szukac czapki, i dlaczego jeszcze nie ma niczego cieplejszego w sklepie a jak juz to od rozmaru 68. Grrrrr! Ide umyc podlogi zeby sie wyzyc i odstresowac

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się dołączyc do grupy na fb jeszcze?

Nel@ lubi tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kombinezon to w pepco kupiłaś ?? Ile kosztował :) piękny jest

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Mam dosc zmeczenia, braku humoru i ochoty na co kolwiek. I naprawde juz mnie szlag trafia z tyn jaki kombinezon, czy kupowac buciki, gdzie szukac czapki, i dlaczego jeszcze nie ma niczego cieplejszego w sklepie a jak juz to od rozmaru 68. Grrrrr! Ide umyc podlogi zeby sie wyzyc i odstresowac

Spokojnie, bez nerwow i stresu :) ja nie mam jeszcze kompletnie nic ! Zadnego ubranka, kocyka , wozka czy upatrzonego lozeczka :P jedyne co kupilismy to komode na rzeczy malucha ale stoi pusta :D jeszcze kupa czasu :)

Kokardka44, RybusiaB lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katek88 wrote:
    Można się dołączyc do grupy na fb jeszcze?

Oczywiscie :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Ten kombinezon to w pepco kupiłaś ?? Ile kosztował :) piękny jest
    Podpinam sie do pytania takiego szukam :)

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem cxy warto brac przyklad w wychowywaniu niemowlat z francji, bo ich kultura jest zalewana islamem. A to tex z czegos wynika.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napiszcie proszę czego szukać na fb żeby się dołączyć bo nie ogarniam :P

f2w343r8au6frwux.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi już wszystko w porządku, wczoraj też spokój był z małym, już chyba nie chce wychodzić haha <3
    Śmiałam się, że pewnie chce już wyjść bo ma dość moich humorów i tego, że ciągle jestem smutna i płaczę..Więc powiedział "ja uciekam z tej imprezy matka" ahah :D
    Ale już jest i lepiej ze mną i z nim :)
    Nawet dzisiaj rano czułam jakby się przeciągał gdy ja jeszcze ledwo co oczy otworzyłam, poczułam takie dłuższe kopniaczki po obu stronach brzucha jednocześnie <3

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ