X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    Spokojnie, bez nerwow i stresu :) ja nie mam jeszcze kompletnie nic ! Zadnego ubranka, kocyka , wozka czy upatrzonego lozeczka :P jedyne co kupilismy to komode na rzeczy malucha ale stoi pusta :D jeszcze kupa czasu :)
    piontka!!! ja też jeszcze nic :D

Nel@, Martusiazabka, zochna lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati u mnie w mieście były właśnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko rękawiczki-niedrapki, bo dawali gratis do poduszki dla ciężarnych ;) Trochę mnie to przeraża ;)

RybusiaB, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zdenerwowanie osiagnelo epicentrum. Damian jest zdania ze po co wydaje pieniadze na rzeczy dla babla skoro bardzo duzo rzeczy dostaniemy. Dolaczyl do grona osob, ktore zabieraja mi przyjemnosc z oczekiwania na pierwsze dziecko. Bo dostaniemy sporo w prezentach. Fajnie. Ale chce dziecko ubierac i bawic po swojemu a nie po kims lub wg kogos. Naprawde czuje sie jak chodzacy inkubator, a jak juz urodze to bede potrzebna tylko do karmienia...

polkosia, Krakuska, Alexxis, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym chcoala kombinezon ze sliskiego materialu z zewnatrz, taki typowo zimowo. Widzialam taki w hm : http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0396502002.html

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi ale prezenty to dostaniecie pewnie jak dzidziuś bedzie juz na świecie w czym zatem wyjdziecie ze szpitala jeśli nie kupisz nic?? :)

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i tesciowa zapowiedzialy ze we wrzesniu jedziemy sie obkupic. Czyli raz a porzadnie. A ja lubie ogladac i wracac do domu chociaz z para skarpetek. Jak kupilam bodziaki to mialam awanture. Wszyscy ostatnio sprawiaja ze mam ochote zabrac oszczednosi i uciec do innego kraju i tam wychowywac samotnie ale po swojemu. :/

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, olej i kupuj :D To jest naprawdę przyjemność. A wiesz jak to jest z prezentami? Ja dostałam na przykład mega dużo sukienek dla noworodka, kaftaniki czy znienawidzone pajace zakładane przez jedną nogę... Jakbym miała liczyć na prezenty, to bym nie miała w co ubrać dziecka. Część rzeczy schowałam z metkami...

Cati, ja odkąd w ciąży jestem, to bawię się z Klementynką średnio 2h dziennie na łóżku, bo najwygodniej ;) Teraz więcej na podłodze, bo pełza, ale jak miałam 10 dni zakaz wysiłku, to leżałyśmy tam pół dnia. Ale nie zaczęła kojarzyć z zabawą. Nawet na to nie wpadłam :P

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, -em--, Aradia*** lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciągle mój Dominik mówi, że po co mamy kupować skoro dostaniemy od innych...To jeszcze mnie tak nie denerwuje jak to że mówię mu, że trzeba coś kupić a on twierdzi, że to nie potrzebne..No kurde..A później muszę mu tłumaczyć dlaczego to nam potrzebne i w ogóle :/ Najgorsza kłótnia była o laktator, chcę karmić piersią a będę musiała zostawić małego z Dominikiem i na to nie ma mocnych bo mam szkołę, wiadomo że ta szkoła będzie trwała góra 1h dziennie, ale to zawsze coś i będę musiała odciągać mleko żeby nie został bez niczego..Nie wiem jak on inaczej wyobrażał sobie, że będę mu zostawiała moje mleko bez odciągania laktatorem haha :D

Jednak powiem Wam, że zmieniło się to gdy zobaczył jak Jasiek wygląda na 3d, tak się w nim zakochał, że zrobił zakupy na 400 zł :D

guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, zochna lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ! Nie przejmujcie się :) Jak Wam to sprawia przyjemność to kupujcie ciuszki i nie patrzcie na innych. Przecież i tak trzeba będzie kupić i tak. Ja póki co nic nie mam, ale to dlatego, że w domu brak miejsca, czekam jeszcze na remont.

Alexxis masz rację, że usg 3d zmienia podejście facetów, mój też Dominik, po tym usg zamienił kocham Cię na kocham Was ;) i ogólnie jakoś bardziej się wczuł w rolę Ojca ;)

Mam pytanie. Od jakiegoś czasu, często mi się zdarza, że wieczorem nie mogę spać przez ból nogi. Boli mnie lewa noga od kolana w dół, tak jakbym nie miała dopływu krwi (czasem tak boli jak się w czymś bardzo ciasnym chodzi). Dziś ten ból mam cały dzień i tylko narasta, a ja wyczytałam w internecie o zakrzepicy i się trochę wystraszyłam. Miała któraś z Was coś takiego kiedyś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 18:49

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makalotia mój właśnie zaczął gadać do brzucha, mówić "Kocham Was"..Niby nic takiego, ale dla mnie to takie kochane, że popłakałam się nieraz jak opowiadał mu swój dzień a na koniec "Kocham Cię Jasiek" <3

Mnie lewa noga boli ciągle, a do tego mam codziennie w nocy skurcze lewej łydki, później rano boli mnie jakbym przebiegła gdzieś z 10km w nocy haha :D

Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, Werix, Krakuska lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makalotia a boli cię tylko od kolana w dół? Czy wyżej też? Bo ogólnie objawy jak przy rwie...Ale rwa z wysokości miednicy idzie, a może drętwieć i boleć nawet do palców.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • zochna Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrzebuje pomocy, tzn porady. Jutro czeka mnie krzywa cukrowa, czy jak tam jej jest, stąd moje pytanie: ile godzin przed badaniem nie wolno nic jeść? bo różnie to bywa z tym pojęciem 'na czczo'

PS też chętnie dołączę do grupy na fb;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:37

f2w3dqk39hl27d9v.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis to jest takie milutkie:-)

Dotty84 boli tylko od kolana w dół i do tego drętwieje. Ale u mnie leżenie nie pomaga:( na następnej wizycie zapytam gina, ale to za miesiąc bo dopiero co byłam i nie pomyślałam by zapytać.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I byłam na wizycie. Cukier duży, dał mi skierowanie do poradni diabetologicznej ale wizyta tam za tydzień. I znów mnie wkurzył. Mowię, ze od tygodnia nawiedzają mnie dość nieprzyjemne skurcze, a on, ze może się zdenerwowałam tym cukrem- wiec ja, ze dopiero od wczoraj o tym wiem, a on nic, zero komentarza, chociaż by mnie na samolot posadził i szyjkę sprawdził czy te skurcze na nią nie działają, ale nie, po co. Nie chce mi się znowu gina zmieniać, ale mam wrażenie, ze to nie moje fochy, ale coś tu jest nie tak

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam podejścia facetów do ciąży i dziecka. Mój ani nie mówi do dziecka, ani nie dotyka mojego brzucha (może zdarzyło mu się ze dwa razy), a jak spytałam, czy chce zobaczyć, jak mały się rusza, to spytał z ironią w głosie: "A co? Widać?". W końcu spytałam, czy kocha swoje dziecko, to odpowiedział, że go nie zna, to jak ma go kochać. Żadne USG nie pomogło, szkoła rodzenia pewnie też nic nie zmieni. Ciekawe, czy się obudzi po porodzie...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zochna wrote:
    potrzebuje pomocy, tzn porady. Jutro czeka mnie krzywa cukrowa, czy jak tam jej jest, stąd moje pytanie: ile godzin przed badaniem nie wolno nic jeść? bo różnie to bywa z tym pojęciem 'na czczo'

PS też chętnie dołączę do grupy na fb;)

Ja przeczytałam, że nie wolno jeść 12h wcześniej...Ale ja nie dałam rady i w nocy, 4h przed badaniem zjadłam herbatniki i wyniki dobre mi wyszły :D

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zochna wrote:

Minimum 8 godzin (od 8 do 12)
    Ja się bardzo bałam wypicia tej glukozy, ale cytryna rzeczywiście bardzo pomaga, jest całkiem znośne, tylko wysiedzieć te 2 godziny cieżko, chciałam iść do samochodu bo wygodny fotel ale mi nie pozwoliły i dobrze, bo po godzinie miałam zjazd- prawie zemdlałam, ale wsadzili głowę miedzy nogi i przeszło

zochna lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix niektórzy tak mają, do mojego Dominika na początku nie docierała ta wiadomość i zachowywał się jakby dziecka nie było i nie rozumiał czemu chcę z nim o tym ciągle gadać ahha :D Mój kolega zachowywał się tak samo, też swojej ciężarnej dziewczyny nie dotykał po brzuchu, nie mówił do niego i w ogóle był taki oddalony od tego tematu..Wszystko się zmieniło gdy urodziła sie mała, teraz jest w niej zakochany <3

zochna, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • zochna Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis dzięki! właśnie tych 12 godzin się przeraziłam, ale 10 może wytrzymam :D

Werix przejdzie mu na pewno, mój też jakoś na razie w ogóle sie nei obnosi z 'miłością' do dziecka ale mysle że jak na żywo zobaczy to mu wszystko przyjdzie samo. To są takie niewierne Tomasze- dotkną uwierzą-pokochają

f2w3dqk39hl27d9v.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ