Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
8h wystarczy
Ja dzisiaj pytałam i mój powiedział, że mam iść nie wcześniej niż w 24 tc, a widzę, że tu wiele mam już po. Mówił, że 8h będzie dobrze, bo nie ma co się głodzić. Pamiętam, że z Klementyną byłam 10h na czczo, ale wieczorem zjadłam całą pizzę
I też wyszło w porządku.
zochna lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Werix, znam kilka takich przypadków, a ojcami są super
Po prostu dopóki nie zobaczy na żywo, to nie dociera do niektórych
A on też chciał dziecka? Bo jak tak, to na pewno nie masz się czym martwić. Taki typ
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No właśnie on bardziej chciał dziecka niż ja! Nie mówię, że ja nie chciałam, ale nie byłam pewna czy już, a on namawiał mnie...
Może macie rację, ale czasami jest mi przykro, jak słyszę jego teksty. No trudno. Muszę uzbroić się w cierpliwość.
Ja też jeszcze test glukozy mam przed sobą. Jakoś nie mogę się zebrać do rejestracji na badanie. Najpierw muszę sobie wypożyczyć dobrą książkę, żeby wytrzymać te 2h!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:59
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja tam wyszłam, bo mnie zemdliło i poleciałam na dwór, a potem na spokojnie w aucie nadrabiałam zaległości serialowe na tablecie
Także wszystko zależy od przychodni. Teraz też zamierzam zawinąć się do samochodu. Tam to hałas, zarazki, nie usiedziałabym
Mam iść dopiero za miesiąc na szczęście... Ale na samą myśl mi słabo. Poza tym ja się strasznie denerwuję, że mi ta cukrzyca jednak wyjdzie
Werix, a może by pomogło, jakby na USG z Tobą poszedł?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyU nas jak mój Przemek dowiedział się że będzie Amelka, to po prostu zwariował. Wychodził do pracy to był całus dla żony i całus dla Amelki
Wcześniej jakoś nie dowierzał, że dziecko, że ciąża, a dziś to wszystko stało się takie realne dla Niego
cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość
-
Werix spokojnie
mój też w ogóle nie reagował na moją ciążę, był na 2 usg "no fajnie fajnie ale poczekajmy aż się urodzi"
Teraz za syna oddałby życie, wprost za sobą przepadają i mimo że wie już jak to jest mieć dziecko to przy obecnej ciąży też jest obojętny i czeka aż się urodziMartusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, my po połówkowym:) Wszystko z kluskiem ok, niestety nie udalo sie zrobic 3D przez kiepska jakosc obrazu. Klusio waży 394g. Termin porodu wypadl z usg na 26.12 czyli mniej-wiecej prawidlowo, bo mi wychodzi na 24-25.12.
Co do mężów/partnerów, to moj byl dzisiaj pierwszy raz na usg i powiedzial, ze wiecej nie idzie, bo sie za bardzo stresowalkalina123, cudek2, Izieth, polkosia, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, RedLady, zarębinka, Werix, zochna lubią tę wiadomość
-
Mój na początku tez sie brzuszkiem nie interesował. Zmieniło si etroche po 2 usg i jak mi sie brzuszek bardziej pokazał. A ja żeby go bardziej z kulka oswoić zawsze przez telefon pytam co chce jej powiedzieć, albo jak sie widzimy i mamy chwile czasu to żeby sie z nią pobawił. Na początku sie z tego śmiał a teraz mówi do brzuszka albo delikatnie w niego puka żeby odpukiwala. Wiem, że jeśli nie ułatwiałabym mu przełamania sie zmuszając go być moze do tego to sam by nie zaczął bo nie bardzo potrafi okazywać uczucia. Moze musisz trochę pozachecac swojego partnera.
Martusiazabka, zochna lubią tę wiadomość
-
z tym wycofaniem wiekszosci facetow to chyba normalne. oni nie czuja tego tak jak my. poza tym moze byc cos jeszcze. moj R dopiero w tej ciazy sie przyznal dlaczego jest taki wycofany. bo jak zacznie dotykac brzucha i wczuwac sie pelna para to zacznie patrzec na mnie jak na ciezarna i nie bedzie mial ochoty na seks. teraz widzi ciaze ale inaczej, pomaga duzo, odciaza mnie, slucha moich ciezarnych wynurzen. tak wiec , tak to z tymi facetami jest..
werix, polkosia xobrze pisze. te ciuchy co sie dostaje od rodziny to duzo jest nieprzydatnych bo np sukienki na 56 z dzinsu dziecku nie ubierzesz. a te co sa funkcjonalne to zwykle znoszone i w gorszym staniepolkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
makalotia wrote:Mam pytanie. Od jakiegoś czasu, często mi się zdarza, że wieczorem nie mogę spać przez ból nogi. Boli mnie lewa noga od kolana w dół, tak jakbym nie miała dopływu krwi (czasem tak boli jak się w czymś bardzo ciasnym chodzi). Dziś ten ból mam cały dzień i tylko narasta, a ja wyczytałam w internecie o zakrzepicy i się trochę wystraszyłam. Miała któraś z Was coś takiego kiedyś ?
Mnie boli i puchnie lewa noga prawie codziennie. Mam zwiększoną krzepliwość krwi, więc gin od razu wysłała mnie na dopplera. Na szczęście wszystko w porządku, żadnych skrzepów, ani żylaków, najprawdopodobniej macica uciska na żyłę główną i po porodzie powinno przejść. Dziecku to nie zagraża
Mój już jest zakochany w córeczce, chociaż pierwsze tygodnie był bardzo zdystansowany, jakby nie wierzył w tą ciążę. Trochę to przykre było dla mnie, ale bał się, że stracimy to dziecko tak samo, jak pierwsze i wolał się nie wkręcać w to tak bardzo, żeby później tak bardzo nie bolało.
Dzisiaj kupił prezent - słuchawki, żeby można przystawiać do brzuszka, tak by maleńka mogła słuchać muzykiWyszukał też jakieś Mozzart for babies
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Makalotia, lepiej przejdź się z tym do lekarza, bo z opisu wynika, że to jednak spory ból. A może dzieciątko na jakiś nerw uciska czy coś? Nie znam się za bardzo, tak tylko głośno myślę.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Werix wrote:Zazdroszczę Wam podejścia facetów do ciąży i dziecka. Mój ani nie mówi do dziecka, ani nie dotyka mojego brzucha (może zdarzyło mu się ze dwa razy), a jak spytałam, czy chce zobaczyć, jak mały się rusza, to spytał z ironią w głosie: "A co? Widać?". W końcu spytałam, czy kocha swoje dziecko, to odpowiedział, że go nie zna, to jak ma go kochać. Żadne USG nie pomogło, szkoła rodzenia pewnie też nic nie zmieni. Ciekawe, czy się obudzi po porodzie...
Mój Piter tez przed porodem jakiś bardzo nie był zżyty z HaniąOczywiście, wyczucie taktu i ogolnie pojęta ogłada widocznie nakazywały mu czasem pogłaskać brzuszek, albo coś do niego powiedzieć...ale po czasie przyznał mi, że az do narodzin, a nawet parę dni po jeszcze nic szczególnego nie czuł. Teraz jest po uszy zakochany w Hani i jest dla niej najlepszym tatą na świecie
nic sie nie przejmuj! Jeszcze wszystko moze sie odmienić.
Faceta pierwszy kontakt z dzieckiem jest po jego przyjściu na świat, nasz dużo wcześniej, bo czujemy maluchy i nosimy je pod sercemDaj mu czas
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Doberek. Mialam isc na krzywa ale przed snem byla pizza, slodka herbata i opakowanie zelkow. Po weekendzie sie w koncu zmotywuje.
Moj to na poczatku byl zestresowany ale szczesliwy. Jak bylo podejrzenie bizniaczej to wpadl w panike. Odkad byl ze mna na prenatalnych to dziecko calym swiatem. Bardziej sie z nim komunikuje niz ja. I mimo ze nie wyczekuje godzinami jak ja na kopniaka, to cieszy go sam fakt ze coraz blizej, ze rosnie dobrze i bedzie wyczekanym synkiem ktoremu do to czego sam nie mial. A seks wciaz boski i udany. Bywa ze po daje brzuszkowi buziaczka i dziekuje ze nie przeszkadzal i ma nadzieje ze kolysanie bylo fajne xD
Ja mam juz pelno ubranek. Od 12 tygodnia sobie nie zaluje zakupow raz na jakis czas. A szczerze to zakupy staly sie koszmarem. Jak za dlugo postoje to toaleta mnie wzywa. Wiec co sklep pedze w biegu do kibelka. Zadna przyjemnosc z robienia zakupowMartusiazabka, Werix lubią tę wiadomość
-
Guerretenshi mam to samo z tym sikaniem.
Miałam jechać do mamy ale obawiam się że 4 godziny w autobusie nie wytrzymam.
Witamy się w 6 miesiącu, niesamowite że to już3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny