X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam w poniedzialek. To moze nie zejde.
    Chce juz jutro. Dzis mamy pokaz fajerwerkow w szczecinie ale Damian idzie na spotkanie z chlopakami z technikum i jakos mi smutno ze spedze pol nocy sama. Ale wiem ze jak mu nie pozwole raz na jakis czas to bedziemy mieli spiete relacje. Eh. Tylko szkoda ze sama na fajerwerki pojde.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u nas pilnują też :( Ale potem wychodzisz na korytarz i droga wolna ;P

Elcia89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra od rana siedzę i oglądam łóżeczka i komplety pościeli. Łóżeczko wybrałam ale ilość wzorów pościeli przyprawia mnie o zawrót głowy :D

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:55

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Masakra od rana siedzę i oglądam łóżeczka i komplety pościeli. Łóżeczko wybrałam ale ilość wzorów pościeli przyprawia mnie o zawrót głowy :D
    Ty juz wybirrasz poscoele a ja sie nie mogę zdecydować na jaki kolor pomalować pokój :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił że mam siedzieć 2h i nie chodzić jedynie pozwolił w kryzysie kilka łyków wody no i cytrynę do wypicia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc za mną. Obudził mnie o 5 ból brzucha taki jak zwykle mam przy pełnym pęcherzu po całej nocy ale to niestety nie było to. Do 8 nie mogłam zasnąć :/ ale potem jeszcze podrzemalam do 10. Jak ja zacznę chodzić domokrążcy skrótu wstaje 9-10 a w Polsce jest o godzinę pózniej :/.wczoraj mieliśmy fajny wieczór. J wymyślał imiona i pytal kulki czy chce mieć tak na imię i sprawdzal czy reaguje na nie :)

Werix, Krakuska lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pytałam bobaska o imiona, ale za każdym razem jak poruszam ten temat, młody milczy... ;p

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj obudziły ruchy dziecka bo tak się wiercił strasznie i się śmiałam ,że chce powiedzieć matka wrzuć coś na ruszt ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale w normalnym życiu jak zjecie, to nie leżycie 2h odłogiem ;) Dla mnie to badanie jest dlatego bez sensu. Ja na przykład mam dziecko i latam za nim jak głupia pół dnia, piję dużo wody, to nagle jak wypiję szklankę wody z cukrem (w skrócie) i nie drgnę nogą, to wiadomo, że organizm będzie miał ciężej... Nie wiem serio, po co to badanie jest obowiązkowe... W wielu krajach nie robią go wcale.

Dagn_, emilkazozz lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ale to chyba właśnie o to chodzi żeby sprawdzić jak organizm SAM radzi sobie ze spalaniem cukru, bez czynników zewnętrznych. I robi się to po co żeby w razie cukrzycy zareagować jak najszybciej, zanim zdążymy zaszkodzić dziecku i sobie. To bardzo niebezpieczna choroba. Moja mama jest cukrzykiem i wiem jak to wygląda kiedy ma nadmiar bądź właśnie niedobór cukru. Wystarczy stres i natychmiast musi zjeść coś słodkiego bo osuwa się na nogach i traci przytomność. A wolałabym żeby w śpiączkę cukrzucową nie zapadła. Tak samo jak jest za duży cukier, wtedy właśnie dużo pije, idzie z psem na długi spacer, nawet kieliszek wódki pomaga. Sposobów są naprawdę miliony. Ale żeby w odpowiednią stronę reagować, trzeba najpierw wiedzieć jak organizm sam sobie radzi. Czy spala dobrze czy ma z tym problem...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, masz rację, pewnie o to chodzi. Co nie zmienia faktu, że można samemu mierzyć i też wykryć nieprawidłowości, bez robienia obciążeń. Tak samo większość źródeł podaje, że cukrzyca ciążowa rozwija się między 24 a 28 tc, więc nie wiadomo czy badanie w 20 tc jest miarodajne, jeśli się go nie powtórzy?

Dzisiaj mam labę :D Klementynka śpi już 2,5h :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zapraszam na swojego instagrama gdzie wrzucam ciuszki po córeczce i nie tylko

szafa_zocho

Zapraszam!

Mama Zosi :)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

dziewczyny, tak mnie wczoraj naszla refleksja odnosnie karmienia piersia, bo widze, ze duzo o tym piszecie. dotyczy ona zwlaszcza mam pierwszych dzieci. prosze, nie nastawiajcie sie teraz na kp. wiem jak to brzmi, ale wierzcie mi, ze to temat wydawalo by sie blahy, ale na poczatku to wlasnie laktacja i problemy z nia beda Was zajmowac. nie ciuszki, nie przybory dla malucha, ale wlasnie laktacja. ja przed pierwszym porodem bylam mega nastawiona na kp. wrecz nie wyobrazalam sobie, ze moglabym nie karmic piersia. uznalam to za pewnik i pytanie dotyczylo tylko ile czasu bede karmic. jednak zycie zweryfikowalo moje plany i choc wiele zrobilam zeby kp, moje dziecko wyladowalo w szpitalu wlasnie przez to, ze za bardzo zaufalam poloznej, ktora mi wmawiala, ze wszystko jest dobrze, lekarzowi, ktory nie zauwazyl, ze moje dziecko bardzo mocno traci na wadze. i jestem pewna, ze wsrod Was jest choc jedna dziewczyna, ktora bedzie miec podobne problemy i wyrzucac sobie jaka jest beznadziejna z tego powodu. i czesto nie napisze nawet o tym, ba! nie bedzie chciala przyznac sie rodzinie jak bardzo zle sie z tym czuje. bolace brodawki, czeste wstawanie do dziecka w nocy, czy "uwiazanie" w domu to nic w porownaniu ze strachem o zycie swojego dziecka, ktore dzieki tzw. terrorowi laktacyjnemu wyladowalo w szpitalu.

do czego zmierzam- wierzcie swojej intuicji w tej kwestii. czytajcie duzo. to naprawde najwazniejszy temat na poczatku, ale najwazniejsze jest rowniez to, zeby nie uznawac mleka modyfikowanego za trucizne i w razie potrzeby zwyczajnie karmic dziecko mieszanka. nic mu absolutnie nie bedzie, a i Wasze samopoczucie psychiczne bedzie duzo lepsze.

przed drugim dzieckiem jestem juz duzo spokojniejsza i wiem, ze jesli nie uda sie kp to nie bede miec wyrzutow sumienia i na pewno nie zamierzam sie meczyc i zadreczac tak, jak przy pierwszym dziecku.

caly ten moj elaborat pisze po to, by pokazac, ze nie wszystko co planujemy dochodzi do skutku i nie mozna miec z tego powodu wyrzutow sumienia. macierzynstwo jest mega nieprzewidywalne i to rowniez jest piekne.

tak tylko chcialam powiedziec, zeby nie nastawiac sie na nic. przyjac to co przyjdzie takie, jakie jest, zeby czuc sie spokojna i spelniona.

no. tyle ode mnie ;)

milego dnia Wam zycze babeczki!

Dagn_, Kushina, Krakuska, kalina123, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Martusiazabka, cudek2, Fuksja90, Dotty84, RedLady, Polarisa90, -em--, Olcia..89, Izieth, Nulka lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona - zaraz wywolasz burzę na forum ;) Mnie moja mama nie karmiła piersią (ze względu na leki, które wcześniej brała nie miała mleka) i nic mi się nie stało. W dzieciństwie praktycznie nie chorowałam, teraz też mam się dobrze ;) Ja spróbuję karmić piersią, ale nie za wszelką cenę.

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, ale w normalnym życiu jak zjecie, to nie leżycie 2h odłogiem ;)

Bez problemu :D ale to dlatego, że mam teraz nadmiar wolnego czasu, za 4 miesiące pożegnam się z nim na jakieś 18 lat :P

Kushina, Madziula87, Dotty84, polkosia, Barcia, Nulka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka, dzięki Ci za ten wpis, to trudny temat. Gdzies czytałam, że w 90% przypadków sukces kp zależy od dobrej opieki laktacyjnej, dlatego jeśli będą problemy zamierzam nawet zapłacić za profesjonalnego doradcę. Ale czasem są i sytuacje kiedy z różnych powodów to nie wychodzi i warto sie przygotować psychicznie na taką możliwość. Choćby po to, żeby nie skończyło sie to jakąś depresją.

Ja też nie byłam kp, ani mój mąż, wtedy chyba trochę inne podejście było, słaba opieka laktacyjna. W każdym razie, jesteśmy póki co okazami zdrowia, mąż prawie nigdy nie chorował. Także mm to nie koniec świata. Btw. ja sie trochę przejmuję, czy mam wystarczająco "wystające" brodawki :/ ale słyszałam ze mozna je juz w ciąży zacząć modelować czy cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:31

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • cati Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia :D nnooo pieknie rosnie fasolka :))

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati A niech rośnie , nasze szczęście :* :D.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, to kiedy termin? :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ