Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
guerretenshi, tez czytalam te ksiazke i bardzo sie napalilam na to francuskie podejscie (moim zdaniem wyluzowane tak pozytywnie). wyszlo tak ze mala spala ze mna dlugo, teraz tez jej sie zdatza. kp do roku bo po pol roku jak chcialam odstawic to sie nie udalo - moje dziecko jest bezbutelkowe. przezylam troche frustracji bo uwiazana przy cycku sie czulam i do tego te wstawanie co 2h, w gorszych momentach co pol godz. pierwsza noc przespalam jakies 2-3 mce temu jak odstawilam mala od piersi. ogolnie staram sie miec pozytywne nadtawienie i nie oczekiwac i nie miec roszvzeniowej postawy ale jak przez rok nie mozesz sie wyspac, ba przespac 4h bez wsttawania, to poprostu wysiadasz.
podsumowujac, nic nie mozna zaplanowac na 100%.
nie dawno poczytalam o RB i wszystko mi sie poukladalo, chociaz nie wszystko z tego przyjmuje. nie lubie nazywac tego metoda i mowic o zasadach. dla mnie to jest wsluchanie sie w siebie, swoje uczucia do dziecka i w malucha. i nie sluchac glupot typu ze tygodniowe dziecko przyzwyczai sie do noszenia wiec nie wolno nosic za duzo.
-
Czasu niby duzo ale tak sie boje ze nagle strzeli lub pojawia sie jakies niespodziewane wydatki. A poki co finansowo jest dobrze i chce z tego korzystac
chyba po prostu zaczne kupowac pieluchy itp
.
Jesli chodzi o fb to mozna do mnie wyslac wiadomosc prywatna tutaj ze swoimi danymi to dodam do grupy na fbkatek88, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja kp nadal, pomimo nieprzespanych nocy, ciąży i pobudek co 30 min nieraz... Dzisiaj spała ciurkiem tylko 1:15h, a tak budziła się co 20-40 min, ale bywają dni, że śpi 3-4h pod rząd. Nie narzekam specjalnie
Ale mam duże wsparcie od męża.
A odstawianie po kilku miesiącach kp też nie jest dobre, bo zazwyczaj przechodzi się na mm, które zmienia florę bakteryjną wypracowaną przez tyle miesięcy kp. Przez podanie jednej porcji mm organizm karmiony tylko piersią "odbudowuje" się przez... Miesiąc (sic!). Są na to badania, bodajże Mataja wrzucała. Niestety tylko anglojęzyczne strony. W sprawie odstawienia, to polecam przetrwać ten rok, bo to naprawdę nie tak dużoA potem nie podawać już mm wcale. Po roku zbilansowana dieta wystarczy. Ale to taka moja dygresja, jakby któraś była zainteresowana
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja kp nadal, pomimo nieprzespanych nocy, ciąży i pobudek co 30 min nieraz... Dzisiaj spała ciurkiem tylko 1:15h, a tak budziła się co 20-40 min, ale bywają dni, że śpi 3-4h pod rząd. Nie narzekam specjalnie
Ale mam duże wsparcie od męża.
A odstawianie po kilku miesiącach kp też nie jest dobre, bo zazwyczaj przechodzi się na mm, które zmienia florę bakteryjną wypracowaną przez tyle miesięcy kp. Przez podanie jednej porcji mm organizm karmiony tylko piersią "odbudowuje" się przez... Miesiąc (sic!). Są na to badania, bodajże Mataja wrzucała. Niestety tylko anglojęzyczne strony. W sprawie odstawienia, to polecam przetrwać ten rok, bo to naprawdę nie tak dużoA potem nie podawać już mm wcale. Po roku zbilansowana dieta wystarczy. Ale to taka moja dygresja, jakby któraś była zainteresowana
Znowu, co człowiek to opinia, ja odstawiłam po 7 miesiącach, bo było mi z tym już bardzo ciężko i źle...I wg mnie to była dobra decyzja! Bardzo odżyłam, a zdrowie psychiczne matki jest też wazne w tej relacji
-
Mój syn w wieku 2.5 lat lubił sobie wypić rano ciepłe mleko
a że ja zwykłe krowie nie bardzo uznaję, zresztą on miał podejrzenie alergii na nabiał i był na nutramigenie więc mu rano przed przedszkolem porcję tego śmierdziucha robiłam, była zima więc zawsze lepiej jak wychodził z domu po wypiciu czegoś ciepłego
na wiosnę sam porzucił
-
Ja bym chciala karmic do poki mlody sam nie odrzucic cycka.
Co do wychowania wg francuzow, to czytajac "w paryzu dzieci nie grymasza" dostrzegam wiele glupich bledow jakie popelnili moi rodzice. Nie bede leciec na 100% z czyis rad. Ale patrzac chocby na podejscie moich kolezanek do wychowania dzieci to widze czego unikac a czego mozna sprobowac. Jedno jest pewne, bede od razu przyzwyczajala mlodego do usypiania w swoim lozeczku. Najwazniejsze to w niektorych podstanowieniach sie zaprzec i nie pozwolic by slodkie oczka z szantazem wygraly w kazdej kwestii :pSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Guerretenshi, haha, zobaczymy ;P W sprawie spania
Co do odstawienia, to też jestem za tym, ale wiesz, że niektóre dzieci to po 4-5 latach się nawet nie odstawiają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:16
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fuksja to bedziesz miala tak jak ja
dziecko moje brane w srodku nocy by sie uspokoilo do nas do łóżka bedzie kojarzyło nasze lozko z zabawa a nie spaniem
i wlacza mu sie szajbusek
chodz bym chciala by obok mnie usną to nie ma mowy
bo tego poprostu nie zna.
A zobacze jak bedzie z drugim moze bedzie bardziej przytulaskiem bo planuje miec przystawkę obok naszego lozka a nie jak bylo z pierwszym ze spal w swoim pokoiku od poczatku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:43
-
No i byłam w tym Pepco i u mnie nie ma kombinezonów.
Może jeszcze sie pojawią
Ale nie wyszłam z pustymi rękoma
cati, Krakuska, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualny