X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądnęłam tu, a tu takie wieści!! Aż się popłakałam. Mam nadzieje AniaKami że wytrzymacie tak jeszcze dłuuugo, a maluszek będzie zdrowy. Bardzo mocno trzymam kciuki.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie, najgorsze ze w domu nikogo bo rodzice polecieli na wczasy, wracaja we wtorek, nic nie wiedza bo martwic ich narazie nie chce. Maz jezdzi w kolko, ogarnia zwierzaczki w domu( yorka i kota) i wszystko inne. Byl ze mna cala noc teraz. Od srody juz bedzie lzej jak rodzice wroca.

Narazie nie wiem co dalej bedzie z malenstwem. Caly czas go prosze zeby trzymal sie mocno mamuni tak jeszcze z 5 tygodni zeby sie wszystko powyksztalcalo jak trzeba.
    Narazie poodlaczali mnie od wszystkiego, czekaja na decyzje lekarza. Boje sie strasznie. Od rana popolakuje.

Modlę się za Was! Będzie dobrze

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam pewne Twoje wypowiedzi za duży nietakt. O krowim mleku nic nie pisałam, nie wiem o co teraz chodzi. Jeśli potrzebujesz fachowej literatury, to o problemach w ilości pokarmu możesz poczytać tutaj:

Karmienie Piersią Shiela Kitzinger

Sztuka karmienia piersią Hanah Lathrop

Wielka księga dziecka Gebauer-Sesterhenn Birgit, Praun Manfred

Droga mleczna Claude Didierjean-Jouveau

Pierwszy rok życia dziecka Eisenberg Arlene, Murkoff Heidi E., Hathaway Sandee E. B.S.N

Dziecio-zmagania Z maluchem przez pierwsze 5 lat Kaz Cooke

http://www.ftk.home.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=44

http://www.ftk.home.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=74&Itemid=44

http://mlekomamy.pl/index.php?page=zeby-mama-miala-mleko

http://mlekomamy.pl/index.php?page=problemy#Za mało pokarmu (kryzys laktacyjny).

http://www.internationalbreastfeedingjournal.com/

http://www.llli.org/

http://www.llli.org/faq/enough.html

http://www.llli.org/faq/increase.html

http://www.llli.org/ba/nov99.html – wpływ ZZO na karmienie piersią (bo pisałaś coś o znieczuleniach, chociaż ja w ogóle tematu porodu nie poruszałam).

Tak, czuję się w obowiązku powiedzieć mamie, która wylewa do zlewu swoje mleko, że są banki mleka, a mnóstwo kobiet marzy o kropli, a co dopiero o nadmiarze. Nie zamierzam przepraszać za to, że mam inne zdanie. Tylko błagam Cię, nie pisz, że problemy z laktacją dotykają wielu kobiet (zniechęcasz i straszysz) i nie można nastawiać się na kp. Z badań wynika, że tylko od 1 do maksymalnie 5% kobiet ma prawdziwy problem i karmić nie może, z powodu chorób czy ciężkiego szoku (linki wyżej). Większość problemów jest PRZEJŚCIOWA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:07

cindi88 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wspaniałe wieści. Oby maluszek już nie straszył mamusi i grzecznie poczekał do terminu porodu.
    A swoją drogą, dziwne że takie akcje mogą się zdarzyć tak nagle, niespodziewanie, mimo wzorowej ciąży. AniaKami, nie miałaś skracającej się szyjki, nie?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu duzo ciepla Wam przesylam. Oby wszystko bylo dobrze i udalo sie lekarzom utrzymac ciaze jak najdluzej. :*

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Olcia- to ja pomidorowy poprosze :D

Aaa zmieniajac temat. Czy sa tu mamy dzieciaczkow z mala roznica wieku? Wlasnie jestem na etapie rozkminiania, czy kupowac wozek podwojny, czy dodatkowa gondole, czy moze ta podstawke do wozka. I dostaje juz malpiego rozumu od tego rozkminiania. Ktoras z mam moze sie wypowiedziec na ten temat?

Hmm ile będzie miał starszy maluch gdy urodzi się młodszy? Bo dużo koleżanek mówiło mi że często 2 latki 2+ najbardziej już lubią biegać piechotą. Zastanawiam się nad zakupem wózek z możliwością zamontowania podkładki (malutkiego krzesełka) Jesli odszukam model to wkleję)

o albo nawet lepiej cos takiego http://funkydiva.pl/2011/04/18/dostawka-do-wozka/

AniaKami kciuki mocno mocno zaciśnięte!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:45

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• -em-- Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dobra wiadomosc jak narazie. mocno trzymam kciuki i mysle o was. wierze ze wszystko bedzie dobrze. lekarze robia WSZYSTKO co moga, ty tez. reszta w rekach Tego u gory (jesli ktos wierzy). moge sobie tylko wyobrazic w jakim stresie jestes, ale dasz rade. pamietaj kazdy dzien to sukces i tego sie trzymaj. oby do jutra i tak kazdego dnia, az w koncu pecherz sie cofnie i zaszyja. musi byc dobrze. trzymaj sie i kocha i pisz do nas jesli to ci pomaga

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozka, u mnie bedzie 19 mcy roznicy i tez mjysle co z wozkiem. na pewno nie ma opcji na podwojny bo nie dam rady go co spacer targac z 1 pietra a na dole to tylko w aucie moge trzymac wiec odpada. tym bardziej ze bedzie zima i w taki zimny wozek wkladac noworodka? nie. mysle o chuscie ale nie wiem czy zlapie balcyla, ewentualnie chce uszyc maitai. te dostawki o ktorych pisze michaela tez biore pid uwage ale nie wiem czy taki niespelna dwuletnie dziecko ogarne i naklonie do bezpiecznego poruszania sie po chodniku.

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela, mamm nadzieje ze sie gniewasz za zgapienie pieska na suwaczku. on tak dobrze pasuje do mojej malej, bo mavteraz faze na psy. i to jest pierwsze zwierzatko ktore nasladuje ☺

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymajcie się tam :*

Pisałam to na fb, ale wiem że dużo osób się nie przeniosło więc napisze i tutaj :D
    W piątek byłam na wizycie i opowiedziałam pani doktor o tym co opisywałam Wam ostatnio (o tym jak leci mi pełno śluzu i jak brzuch mi twardnieje). Pani doktor mnie zbadała i powiedziała, że to wina infekcji, organizm próbuje sobie z nią poradzić i dlatego wydziela więcej śluzu, szyjkę mam zamkniętą i nie mam się czym martwić :)

Krakuska, Dotty84, -em--, zochna, Martusiazabka, baranosia, Izieth, Dżejn lubią tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Ania trzymajcie się tam :*

Pisałam to na fb, ale wiem że dużo osób się nie przeniosło więc napisze i tutaj :D
    W piątek byłam na wizycie i opowiedziałam pani doktor o tym co opisywałam Wam ostatnio (o tym jak leci mi pełno śluzu i jak brzuch mi twardnieje). Pani doktor mnie zbadała i powiedziała, że to wina infekcji, organizm próbuje sobie z nią poradzić i dlatego wydziela więcej śluzu, szyjkę mam zamkniętą i nie mam się czym martwić :)

Lecz infekcję kochana, bo niestety infekcje mogą wywołać przedwczesny poród. Dobrze, że nie zlekceważyłeś tematu tylko zgłosiłaś się do lekarza :) Warto robić posiew!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, cieszę się że się piesek podoba:) Ja na początek też myślę o chuście kółkowej potem o szytym nosidle u phati ale wózek też się przydaje ... dobrze że wrzuciłyście temat bo to już nawyższa pora o tym pomyśleć. Kurcze tyle wydatków się uzbierało - jeszcze kilka ciuszków, inhalator, nosidło aaaa.... maszynka do drukowania pieniędzy by się przydała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 14:34

Martusiazabka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Lecz infekcję kochana, bo niestety infekcje mogą wywołać przedwczesny poród. Dobrze, że nie zlekceważyłeś tematu tylko zgłosiłaś się do lekarza :) Warto robić posiew!

Na infekcje dostałam czopek, a ta w pęcherzu póki co jest na tyle mała, ze moja pani doktor powiedziała zebym najpierw spróbowała pic sok z żurawiny, a jak za miesiąc nadal bede miała bakterie to bede musiała zrobic posiew. Mowi ze nie chce póki co faszerować mnie antybiotykami :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu raptem dwa dni a tyle się wydarzyło!
    AniaKami, wszystkie tu trzymamy za was kciuki! Aż się zestresowałam. Napisz czasem co nowego słychać. Czekamy na dobre wieści

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dwupaku, trzymamy sie mocno. Odlaczyli mi pompe i odstawili na poltorej godziny bez lekow ale pojawily sie skurcze spowrotem. Przed chwila podlaczyli na nowo pompe i modle sie zeby juz nie bylo skurczy. Tak bardzo sie boje!!!
    Maz pojechal juz na noc do domu, dzisiaj nie zostaje bo musi ogarniac dom. Musze radzic sobie jakos sama do rana az przyjedzie.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami bardzo Ci wspolczuje sytuacji w jakiej jestes ale caly czas jest szans ze bedzie dobrze. Tego sie trzeba trzymac.Badz dobrej mysli.

j36regz209hdv9cb.png

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie ciekawie :-( nie masz nawet pojęcia jak się Wami przejmujemy. Miejmy nadzieję że lekarzom uda się nad tym zapanować. Chyba wiedzą co robią? Trzymamy mocno kciuki

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, musisz być silna! Nie daj wyjść temu urwisowi. Lepiej niech tam jeszcze trochę posiedzi...
    Zobaczysz, wszystko będzie dobrze.
    Musi być!
    Za dużo ludzi się o was modli...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli skurcze nie ustana mimo podawania lekow i zacznie sie na dobre akcja porodowa to maluch wyjdzie na swiat.
    Modle sie i prosze go zeby wytrzymal jeszcze tak minimum do 30 tygodnia.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami jesteśmy z Tobą myślami. Poprzednio leki zadziałały i skurcze ustały, to teraz też pomogą. Ja bardzo wierzę w moc pozytywnego myślenia, wiele razy mi pomogło. Wyobrażaj sobie cały czas i powtarzaj sobie w myślach, że dzidziuś siedzi grzecznie w brzuchu, nie masz skurczy, szyjka się zamyka i pęcherz płodowy wraca na swoje miejsce.

Martusiazabka, emilkazozz lubią tę wiadomość

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ