X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zaglądam, żeby zobaczyć jak sytuacja u Ani, ale widzę, że nic nie pisała...

A ja właśnie po jedzonku. Obudziłam męża jakiś czas temu, mówiąc że głodna jestem i biedak wstał, zrobił kanapki i herbatę. No ok, jeszcze kilka czipsów o smaku bekonowym zjadłam. ;) Synek od razu się uspokoił i poszedł spać i my też idziemy dalej w kimono. W końcu niedziela dzień lenistwa.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Em- trafiłaś w samo sedno! Tu tylko chodzi o ton i sposob wypowiedzi i to jak usilnie ktoś próbuje kogoś namawiać do swoich racji :) dlaczego tak wiele matek kp uznaje swoją wyższość nad matkami mm? To TYLKO sposob karmienia!!! Opanujmy się!
    Ja chciałam tylko podkreślić, że każda z nas MA PRAWO wyboru, nie do nas należy ocena dlaczego wybiera opcje kp czy mm. Jak któraś rezygnuje z kp to nie trzeba od razu na siłę przekonywać jej, że jest zła matkę, albo że robi dziecku krzywdę.
    Szanujmy swoje wybory!
    Ja uważam, że to sprawa indywidulana i przez moje wypowiedzi zapewne zostałam zaszufladkowana jako "pro mm" (co to w ogóle za określenie? :)) co nie jest prawdą :) doceniam zasługi kp, sama karmiłam Hanię i zamierzam (jesli się uda) karmić Zosię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 07:03

Isia86, Olcia..89, Martusiazabka, Dagn_ lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się że mi mleko z piersi lecialo ups

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w dwupaku nadal, zwiekszyli mi dawki lekow i skurcze ustaly, noc minela spokojnie. Maluszek mnie podkopuje sobie co jakis czas. Beda wstrzymywac porod jak tylko sie da a jak pecherz sie troche schowa to sprobuja go dopchac i zakladac szwy na szyjke.

Bola mnie juz te rece od weflonow bo mam w obu rekach, co chwile cos wstrzykuja i zmieniaja kroplowki.
    Od lezenia na wznak z pupa do gory wszystko tez juz boli, zakaz wstawania, dotykania brzuszka. Kwasy podchodza do buzi, wszystko piecze i wogole.

Zadnych objawow wczesniej nie mialam, wszystko wzorowo, stalo sie tak poprostu. Zero plamien czy krwawien. Poprostu niewydolnosc szyjki sie zrobila.

emilkazozz, Kushina, Isia86, Okciakowa, Julia--natalia, baranosia, Koska 88, Nel@, Krakuska, palma, kalina123, Szczęśliwa Mamusia, RedLady, Olcia..89, RybusiaB, -em--, Nita, Werix, Barcia, zochna, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami. Czekaliśmy na wieści od Ciebie. Najważniejsze, że dzidziuś w brzuszku. Każdy dzień /tydzień ma znaczenie.

AniaKami, Julia--natalia lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dobrze ze nadal razem.Tak trzymaj. Musi byc dobrze.

AniaKami lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami jaka ulga. Trzymajcie się. Nadal trzymam kciuki zeby juz tak zostało

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że dalej dwupak. Współczuje tego stresu :( trzymaj się, lekarze wiedzą co robią i napewno wszystko dobrze się skończy ;*

3i49roeq4sgexhrq.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniakami dzięki za wiadomość :) dobrze że leki zadziałały i mały siedzi w środku, oby jak najdłużej
    Dzielna jesteś, dacie radę :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że jesteście razem! Wierzę że lekarze dadzą radę wstrzymać akcję!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie, ze zadziałało. Oby teraz pęcherz chciał wrócić na miejsce. Trzymajcie sie siebie mocno :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie, najgorsze ze w domu nikogo bo rodzice polecieli na wczasy, wracaja we wtorek, nic nie wiedza bo martwic ich narazie nie chce. Maz jezdzi w kolko, ogarnia zwierzaczki w domu( yorka i kota) i wszystko inne. Byl ze mna cala noc teraz. Od srody juz bedzie lzej jak rodzice wroca.

Narazie nie wiem co dalej bedzie z malenstwem. Caly czas go prosze zeby trzymal sie mocno mamuni tak jeszcze z 5 tygodni zeby sie wszystko powyksztalcalo jak trzeba.
    Narazie poodlaczali mnie od wszystkiego, czekaja na decyzje lekarza. Boje sie strasznie. Od rana popolakuje.

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, nadinterpretujesz. Gdzie napisałam, że podawanie mm to krzywdzenie dziecka? Gdzie napisałam, że mamy kmm są złymi matkami? Widzę, że niektórzy w ogóle nie czytali ze zrozumieniem tego, co napisałam, ale co tam, niech będzie, wyszłam na wredną małpę i teraz możecie mnie nie lubić. Rety...

Ania, cieszę się, że wszystko OK, trzymajcie się <3

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie kochana. Ważne, ze zajęli sie tobą specjaliści, ze jesteś w miejscu gdzie bedą mogli pomoc maluszkowi od razu. Mam nadzieje, ze czeka cię minimum te 5 tygodni nudzenie sie i leżenia plackiem.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami- uff, jak dobrze, ze udalo sie powstrzymac akcje! musi byc dobrze, odpoczywaj, nie martw sie, jestes pod dobra opieka :)

Dziewczyny, czuje sie w obowiazku dorzucic jeszcze pare slow do dyskusji o kp/mm. Polkosiu- zauwaz, ze nie zwrocilam sie bezposrednio do Ciebie, jednak posluzylam sie przykladem zdan, ktore bardzo negatywnie wplywaly na moja psychike, a ktore Ty powielalas, jak wiele innych osob. Zgadzam sie z reszta dziewczyn, ze bedac dobrze poinformowana w temacie przede wszystkim powinnas okazywac wsparcie wiedza, byc moze wkleic pare naukowych opracowan w zwiazku z kp, a Ty bardzo szybko mnie ocenilas i z dziwna ironia pisalas na temat mleka modyfikowanego, jakby to byla najgorsza trucizna. I Twoje slowa sprzed tej dyskusji, ze wolisz poczekac az Twoja corka przejdzie na mleko krowie, niz podac mm. no sorry, ale dla mnie to jednoznaczne. Ocenianie.

Kazda mama ma prawo karmic tak jak chce i wychowywac tak, jak chce. nie mnie to oceniac. i przyklady Twoich kolezanek, ktore nie chcialy karmic piersia. Absolutnie nie mialabym odwagi wtracania sie w powody dla ktorych nie chca karmic piersia. Nie moje mleko, ktore wylewam do zlewu, nie moje dziecko, nie moj interes. Owszem, gdyby dziecku dziala sie krzywda, czuje sie odpowiedzialna za to, by odpowiednim osobom to zglosic- tak funkcjonuje u mnie w pracy chociazby. Jednak sposob karmienia, czy wychowania to sprawa tak intymna i indywidualna, ze wtracanie sie jakiekolwiek, chycby tzw. zlym spojrzeniem uwazam za duzy nietakt.

I argument, ze "nie bede nic pisac, bo widze, ze wiekszosc jest za mm". Ze wszystkich tutaj wypowiedzi nie zauwazylam, by ktorakolwiek mama byla przeciwniczka kp.

I jeszcze raz- radze sie nie fiksowac na jakims konkretnym pomysle, czy to z kp, czy w ogole w zwiazku z macierzynstwem. typu: bede rodzic sn, innej opcji nie przewiduje. zadnych znieczulaczy, zadnych smoczkow, butelek itd., bo zycie weryfikuje wszystkie plany i pozniej mozna sie niezle zdziwic.

Tak wiec Polkosiu, intencje dobre, ale wykonanie slabe. Mam nadzieje, ze zrozumialas tym razem o co nam chodzi.

Przede wszystkim chodzi o wsparcie, w kazdej decyzji, po to tutaj jestesmy. Kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, a jakiekolwiek proby oceny naszego postepowania zostawmy wscibskim tesciowym ;) z czym tez przyszlo albo przyjdzie nam sie zmagac. My mamy byc dla siebie wsparciem.

Ot i tyle.

Milego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 09:43

Szczęśliwa Mamusia, RybusiaB, michaela, Barcia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami jak dobrze, że maleństwo jest przy Tobie! Wszystkie trzymamy kciuki za to, żeby mogli założyć Ci szew i wierzymy w to z całego serca, że będzie dobrze;)!! JESTES BARDZO DZIELNA MAMUSIA:*!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka zielona "Przede wszystkim chodzi o wsparcie, w kazdej decyzji, po to tutaj jestesmy. Kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, a jakiekolwiek proby oceny naszego postepowania zostawmy wscibskim tesciowym ;) z czym tez przyszlo albo przyjdzie nam sie zmagac. My mamy byc dla siebie wsparciem."

POLAĆ JEJ ;) ;) ;)!!
    (soczku;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 10:24

RybusiaB, Krakuska, guerretenshi, emilkazozz, Nulka, Martusiazabka lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia- to ja pomidorowy poprosze :D

Aaa zmieniajac temat. Czy sa tu mamy dzieciaczkow z mala roznica wieku? Wlasnie jestem na etapie rozkminiania, czy kupowac wozek podwojny, czy dodatkowa gondole, czy moze ta podstawke do wozka. I dostaje juz malpiego rozumu od tego rozkminiania. Ktoras z mam moze sie wypowiedziec na ten temat?

Olcia..89 lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Wiem, że dla Ciebie to trudne ale staraj się myśleć pozytywnie. Trzymam kciukasy.

Made lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami 3mam mocno za Was kciuki!!!

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ