WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wszystko sie ulozy :) Widac, ze bardzo kochasz coreczke, wiec na pewno nie ucierpi na tym, ze pojawi sie siostrzyczka, a wrecz pojawi sie kolejna osóbka, ktora bedzie ją kochać i podziwiać ;) Ja tez bym chciala sie starac o drugie dziecko niedlugo po tym jak urodze pierwsze.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, my też się staraliśmy prawie 3 lata o to dziecko i też pewnie będziemy chcieli w miarę szybko rozpocząć starania o drugie. Nie martw się, pomyśl że za jakiś czas będą się razem bawić, uczyć od siebie a potem będą fajnymi koleżankami w podobnym wieku (choć dwie nastolatki z burzą hormonów - szykuj się! :P).

My się dziś nachodziliśmy, aż mi brzuch stwardniał. Wybraliśmy szafę w Ikei. Kupiłam jeszcze kocyk oraz zabawkę-grzechotkę. Potem poszliśmy do Mothercare i po godzinnej konsultacji z fajną sprzedawczynią wybraliśmy model wózka. Jeszcze nie kuoujemy go, ale będzie to ten wózek. I przy okazji mamy już wybrany fotelik samochodowy. Dzięki sprzedawczyni zmieniliśmy zdanie z wyboru popularnego maxi cosi na bardziej zabezpieczony Cybex.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj wybieralismy szafe w ikei ale jeszcze nie kupilismy. A jaki model wozka wybralas?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Polkosia a jak to sie stalo ze zaszlas w druga ciaze? Przeciez karmisz piersia. Mimo to dostalas miesiaczke?
    Dobrze ze bedzie miala siostrzyczke , na pewno to wiecej pracy dla Ciebie, ale ona na tym wiecej skorzysta niz straci.
    Karmienie piersią nie jest skuteczną antykoncepcją :)
    Po pierwsze niektóre dziewczyny dostają @ bardzo szybko mimo karmienia, po drugie to że nie ma @ nie oznacza, że nie było owulacji :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    My tez dzisiaj wybieralismy szafe w ikei ale jeszcze nie kupilismy. A jaki model wozka wybralas?
    Baby jogger city Mini

http://www.mothercare.com/prams-and-pushchairs/baby-jogger-city-mini-gt-single-pushchair/LA7896.html?dwvar_LA7896_color=Teal&cgid=prams_pushchairs#prefn1=brand&sz=12&start=2&prefv1=Baby+Jogger

Tylko jeszcze trzeba będzie dokupić osobno nosidełko. Jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że zdecyduję się na trójkołowy wózek to bym wyśmiała tę osobę. Ale ten jest super, ma najlepsze recenzje a prowadzi się go jak piórko nawet jedną ręką. Sam balansuje na przodzie. Składa się za jednym zamachem. Tam na siedzeniu jest taka zawieszka z materiału, to się pociąga i wózek złożony.

Edit: zły link wkleiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 23:25

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Bedziecie lezaly we trzy. Klementynka bedzie pomagala opiekowac sie siostrzyczka. Zaloze sie ze bedzie jeszcze piekniej niz aktualnie :*

Polkosia, też sobie to wyobrażam, tak jak guerretenshi :) Będzie leżały w 3 i razem z Klementynką będziecie opiekować się najmłodszą :) Na pewno będzie jeszcze lepiej niż teraz :)

Za godzinkę zbieramy się do Brna oglądać wyścigi MotoGP :D Mam nadzieję kupić jakieś ciuszki dla małej z numerem 46 :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne dylematy z Hanią...Nie mam moze az takich wyrzutów sumienia, ale jest mi czasem przykro, że juz nie bedzie miała 100% naszej uwagi...Nie wiem czy będę umiała pokochać Zosię (wiem, że to bzdura, ale na razie nie umiem sobie wyobrazic, że można jeszcze kogoś tak bardzo pokochać) To normalne obawy, wiele matek je ma :)

Z drugiej strony, różnica wieku miedzy naszymi dzieciakami bedzie na tyle mała, że starsze nigdy nie bedą pamietać, że kiedyś były same :) Z reszta, ja uważam, że super jest mieć rodzeństwo, wiec traktuję to jako najlepszy dar od nas dla naszych pierworodnych ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia - przecież wiesz, że starszy ci "miejsca" aby kochać je obie ;)
    Ale rozumiem - nagle wasze chwilę tylko we dwie okażą się chwilami we 3 ;) na szczęście Klementynka już dużo rozumie:)
    Zamierzasz karmić w tandemie? :)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak że bardziej się o młodszą martwię, całą ciążę do tej pory musiałam siłą rzeczy mniej jej uwagi i myśli poświęcić niż podczas tej pierwszej, Córka jest tak absorbująca i żywa że mam wrażenie że młodsza będzie musiała się dopasować... inaczej padniemy :P A z drugiej strony jak się przytula do brzucha, całuje go i coś mówi szeptem , albo gdy dostała maleńki plecaczek stwierdziła że "to mamusiu jest za mały, to chyba dla kalinki będzie" to wierzę że amplituda uczuć znowu wzrośnie - będzie nie tylko ciężko ale też nieprawdopodobnie pięknie.

Dotarło do mnie wczoraj jak to już niewiele ciaży zostało i aż usiadłam sobie z wrażenia. Kiedy to tak szybko zleciało??

WróżkaZielona, Martusiazabka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - jak można kogoś jeszcze tak mocno kochać...
    Ale trzymam się tego, że serce matki i ojca pojemne. Początki trudne, ale przepiękne!

A co do ciąży... tak... leci. Nawet nie wiem kiedy. Pierwsza ciągnęła się strasznie! A teraz ... zostało 105 dni fo terminu, wg zapowiedzi ginekologa już poniżej 100! Aaaaaa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 08:08

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja od środy w szpitalu jestem na kroplowkiach z magnezem. Twardnial mi brzuszek a magnez w tabletkach nie pomagal...
    Dziś przeżyłam glukoze, myślałam że będzie gorzej, a miałam tylko odruch wymiotny w czasie picia, potem już luzik.

Leze na sali z dziewczyną która straciła dziecko w poprzedniej ciąży, bo urodziła w 24tc, a teraz jest w drugiej ciąży 18tc i trafiła z rozwarciem do szpitala...

To mnie nastraszylas. Mi też twardnieje często i czasem na parę minut. Lekarz mówił, że nawet kilkanaście razy dziennie może twardniec, a ja w sumie nigdy nie liczyłam. Teraz trochę się boję, że coś jest nie tak.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, trochę mi dziś lepiej, ale jak czytam różne artykuły o przygotowaniu siebie, dziecka czy w ogóle życia na kolejne dziecko, to obawiam się, że będzie ciężko. Wy też macie większą różnicę wieku, a u nas ledwo co rok skończony będzie i w sumie to najbardziej mnie martwi, bo nie da się jeszcze maluchowi takiemu wytłumaczyć za bardzo co i jak.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dzisiaj w nocy zbudził mnie bol jak na okres... Trwał kilkanaście minut nieprzerwanie :/ Przestraszyłam sie nie na żarty. Na szczęście minął i sie nie powtórzył, nie wiem co to było. Kuzynka męża - położna powiedziała, zeby brać dodatkowo nospe 2x1 i iść do lekarza prowadzącego, bo moze zalecić luteinę dopochwowo.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Baby jogger city Mini

http://www.mothercare.com/prams-and-pushchairs/baby-jogger-city-mini-gt-single-pushchair/LA7896.html?dwvar_LA7896_color=Teal&cgid=prams_pushchairs#prefn1=brand&sz=12&start=2&prefv1=Baby+Jogger

Tylko jeszcze trzeba będzie dokupić osobno nosidełko. Jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że zdecyduję się na trójkołowy wózek to bym wyśmiała tę osobę. Ale ten jest super, ma najlepsze recenzje a prowadzi się go jak piórko nawet jedną ręką. Sam balansuje na przodzie. Składa się za jednym zamachem. Tam na siedzeniu jest taka zawieszka z materiału, to się pociąga i wózek złożony.

Edit: zły link wkleiłam

My mamy i jest super! Teraz tez kupimy dla Zosi City Mini z gondolą :)
    Juz never ever żadnego 2w1 czy 3w1 ze stelażem!!!! (Choc wyglądają super dla nas zupełnie nie praktyczne)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 09:43

Nita lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby jogger citi mini ile wazy z gondola? Jest lekki? Ja patrzylam ze na internecie taki z fotelikiem to kolo 3 tys.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • zochna Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak dołączyć do Was na fb?

f2w3dqk39hl27d9v.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka, idź spokojnie na to wesele i niczym się nie przejmuj. Masz gdzie odpocząć. W razie jakbyś się gorzej poczuła, albo była już zmęczona to możesz wyjść wcześniej i iść się położyć. Napewno nikt nie będzie miał Ci tego za złe :-)
    My w tamtym tygodniu byliśmy na weselu u mojej przyjaciółki. Bawiliśmy się super :-) tańce były spokojniejsze i delikatniejsze, ale bawiliśmy się do 1 w nocy. Przetrwałam oczepiny, zjedliśmy torta i grzecznie się pożegnaliśmy. Absolutnie nie żałuję że poszliśmy.
    A dziś jesteśmy po swoim ślubie. Co prawda tylko cywilny... Niewielka uroczystość i później obiad dla rodziców i dziadków. Łącznie 25 osób. Mój M musiał trzymać cały czas fason, wiec do końca gości zabawiał. Ale potem pojechaliśmy do teściowej, bo u niej nocuje Marcina babcia i chrześni. Nie było ich tu 20 lat. Przejechali 200km żeby być z nami w tym dniu. Więc mój (juz obecny) mąż :-) stwierdził że musimy tam jechać i ich jeszcze ugościć. A teraz umiera :-D śpi i co się przebudzi to narzeka ze mu źle :-D
    A ja trochę ogarnęłam chaos w mieszkaniu a teraz leżę. W sumie ciesze się ze juz po wszystkim. Na uroczystości tak mnie nerwy zjadły ze nie mogłam słowa z siebie wydusić. Babka kazała mi patrzeć mojemu M w oczy i przysięgę powtarzać w ja myślałam tylko o tym żeby nie zacząć płakać. Masakra :-D nie sądziłam ze stres mnie tak weźmie. Ale parę głębokich wydechów i dałam radę. Choć nie umknęło to uwadze gości :-D

oar8skjo4squlk4t.png

WróżkaZielona, Krakuska, Madziula87, zochna, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka - gratulacje z okazji ślubu, duuużo szczęścia na nowej drodze życia :) Wybieracie się na jakiś miesiąc miodowy czy odpuszczacie w tym roku?

Krakuska - i co postanowilas, wybierzesz sie do lekarza? Ja mam ciągle twardnienia brzucha, wczoraj prawie caly dzien :( Na szczescie bezbolesne, ale i tak martwi mnie to. Zwiekszylam sobie dawke magnezu.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka kochana wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :*

My mamy wesele w rodzinie w przyszły weekend i oczywiście idziemy- nie będziemy szaleć ale chce nam się pobawić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja też mam właśnie twardnienia brzucha, no i też już zwiekszylam magnez do 3x2. W srode wizyta u gin ciekawe co mi powie.

Martusiazabka moje gratulacje!!! Życzę szczęścia na nowej drodze życia.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ