WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, moje gratulacje! :)

Kushina, idę jutro bez rejestracji, powiedziała ze mam przychodzić jak sie cos dzieje, wiec mam nadzieje ze mnie przyjmie. zobaczymy co powie. Ta kuzynka położna trochę uspokoiła, ze twardnienia sa normalne na tym etapie, tylko jak sie stają dłuższe i bolesne to trzeba to zmniejszyć. Tyko u mnie ten epizod w nocy to nie było twardnienie wlasnie, tylko ciągły bol jak na okres, który trwał dobre 15 minut. Ale nie powtórzył sie, to najważniejsze, bo w takim razie nie były to regularne skurcze.

Co do wózków, coraz bardziej przekonuje sie zeby kupic tania, używana gondole + dobra spacerówkę po pol roku. Tym bardziej, ze w naszym cudownym miescie w większość zimowych dni normy czystości powietrza sa przekroczone kilkukrotnie, wiec spacerów bedzie mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 12:43

Martusiazabka lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    A dziś jesteśmy po swoim ślubie. Co prawda tylko cywilny... Niewielka uroczystość i później obiad dla rodziców i dziadków. Łącznie 25 osób. Mój M musiał trzymać cały czas fason, wiec do końca gości zabawiał. Ale potem pojechaliśmy do teściowej, bo u niej nocuje Marcina babcia i chrześni. Nie było ich tu 20 lat. Przejechali 200km żeby być z nami w tym dniu. Więc mój (juz obecny) mąż :-) stwierdził że musimy tam jechać i ich jeszcze ugościć. A teraz umiera :-D śpi i co się przebudzi to narzeka ze mu źle :-D
    A ja trochę ogarnęłam chaos w mieszkaniu a teraz leżę. W sumie ciesze się ze juz po wszystkim. Na uroczystości tak mnie nerwy zjadły ze nie mogłam słowa z siebie wydusić. Babka kazała mi patrzeć mojemu M w oczy i przysięgę powtarzać w ja myślałam tylko o tym żeby nie zacząć płakać. Masakra :-D nie sądziłam ze stres mnie tak weźmie. Ale parę głębokich wydechów i dałam radę.

divers2291.gif dużo szczęścia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 12:49

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Baby jogger citi mini ile wazy z gondola? Jest lekki? Ja patrzylam ze na internecie taki z fotelikiem to kolo 3 tys.
    Na internecie piszą, że waga wózka to 9.5 kg, ale nie wiem czy to z gondolą czy bez. Ale wczoraj nosiłam gondolę i jest bardzo lekka. Minusem tego wózka jest to, że gondolę musisz kupić osobno (cena podana na internecie jest tylko za wózek). Do gondoli trzeba dokupić specjalne adaptery, które się zakłada z boku. Nie są one drogie, u nas 30 funtów, ale trzeba je specjalnie zamówić, bo ich nie sprzedają. Trzeba również dokupić folię przeciwdeszczową (kolejne 20 funtów) i możesz śmigać przez pierwsze 6 miesięcy życia dziecka. Potem możesz dołączyć fotelik samochodowy, ale dp tego również musisz zakupić specjalne adaptery, inne od tych do gondoli. Nie wiem jak u was cenowo wychodzi, ale u nas 350 funtów za wózek, 120 za nosidełko, 20 za folię deszczową, 30 za adapter do gondoli. Łącznie wychodzi 520 funtów, a to na nasze jakieś 2600 zł. A chyba ceny w Polsce powinny być takie same jak w Anglii. Koła są pompowane.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

Dziewczyny, jednak zdecydowalismy wczoraj, ze nie pojade na to wesele. Byc moze na wyrost decyzja, ale pomyslalam sobie, ze w tym momencie tyle leze, odpoczywam, ze szkoda byloby to zaprzepascic. nie wychodze z domu, w ogole staram sie nie chodzic. mieszkam na 2 pietrze, wiec schodow troche. na wesele jechalabym sama z kolezanka, a powrot musialabym sobie jakos sama ogarnac, bo ta kolezanka nie wraca stamtad. poza tym moj sie bardzo martwi i nie chce mnie puscic. coz. przykro mi bardzo, bo jednak to moja bardzo bliska kolezanka i wszystko ogarnelam juz na ten wyjazd. no ale trudno. nie chce w jakikolwiek sposob ryzykowac, chocby to bylo male ryzyko. a jesli sytuacja sie nie poprawi, to we wrzesniu ide do szpitala. nie moge sobie pozwolic na zostawienie malego dziecka w domu, wiec robie wszystko co moge... :(

Martusia- szczescia na nowej drodze zycia! :)

Krakuska- ojej, to musialo byc nieciekawe uczucie :/ idz jutro do lekarza, moze to nic, ale zawsze sie uspokoisz troche...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie wybralam wstepnie graco evo. Jest tani i lekki, szybko sie sklada, ale chyba nie ma amortyzatorow i twardi sie pofbija ten wozek. 3w1 razem z baza do samochodu 1600 zl

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia tylko pamiętaj, że do wózka Graco możesz zainstalować fotelik samochodowy tylko marki Graco. Więc jeśli planowałaś kupić innej marki fotelik to nie będzie on pasował :)
    Edit: doczytałam, że kupujesz 3w1. Ale w razie gdyby ten fotelik ci nie podpasował, to i tak będziesz musiała kupić inny też marki Graco.

Martusia wszystkiego dobrego na nowej drodze. Ach, ślub...kiedy to u nas było... Jak ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 13:28

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo serdecznie wszystkim NIE dziękuję! :-)

Kushina, nie mieliśmy nigdzie jechać ze względów finansowych. Wole przeznaczyć więcej pieniędzy na wyprawkę dla synka.
    Ale przegladalismy dziś koperty... Od mojego szefostwa dostaliśmy kopertę, a pracownicy firmy zrzucili się i mamy wykupiony nocleg na 5 dni nad morzem i dostaliśmy do tego nawet bon na paliwo :-D aż mi słów brakło...

oar8skjo4squlk4t.png

michaela, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, emilkazozz, cudek2, zochna, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ciąża zapierdziela. Za 12 dni zacznę 3 trymestr o.o według belly. w przyszłym tygu idę na szkołę rodzenia, test obciążenia glukozą i mam oprócz morfologii i badania moczu, zrobić też drugi raz toksoplazmozę oraz antyciała rh.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka mega prezent! Kasę się wyda a tu macie zapewniony relaks na który na pewno byście teraz żałowali :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka ale miło :) super prezent :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz jakoś czas zwolnił, dłuży mi się ostatnio choć szkoda mi że już lato się kończy, sama już nie wiem czy chce żeby przyspieszyło czy co

A wracając do tematu "jak to będzie z 2 dzieci" to wczoraj tak z mężem gadaliśmy że ten nasz syn jest taki fajny, cudowny i w ogóle och i ach i co my zrobimy jak się okaże że córka nie będzie taka fajna :D no bo przecież niemożliwe żeby mieć dwoje tak fajnych dzieci :D najwyżej będziemy mówić że jedno dziecko mamy fajne a drugie nie bardzo :P

Dagn_ lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeszli samych siebie poprostu...
    Rewelacyjny pomysł na prezent. Tylko mam wyrzuty sumienia ze wydali na nas tyle kasy. A to przecież tylko cywilny. I byli proszeni tylko do urzędu bo obiad tylko dla rodziny robiliśmy... Ach... Tak mi teraz niezręcznie. Musze pomyśleć jak im się za to odwdzięczyć :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam na płasko na fotelu, podczas zabiegów ma twarz i magle Zocha zrobiła jakiegoś takiego fikoła, że aż mi brzuch się na chwilę zdeformował :) Może się wreszcie przekręciła główką w dół, bo do tej pory ciagle siedzi poprzecznie. No nic, dowiem się 30-go na USG :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, wszystkiego dobrego :)

Dotty, może poznasz po kopniakach w innym miejscu. Mnie raz na wysokości pępka pół dnia pukała, ale potem znów w pęcherz, więc pewnie boks... ;) Mam jednak nadzieję, że fiknie niedługo, bo dosyć boleśnie wspominam dwa obroty Klementynki w 34 i 36 tc (czy coś koło tego). Wtedy od razu czułam kopniaki zupełnie w inne miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 14:41

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka, kiedy masz sprawdzenie szyjki? I po jakim czasie to będzie od ostatniego? Ciekawa jestem czy też się tak dużo wydłuży od samego odpoczynku. Ja mam połówkowe w następny poniedziałek, więc jeszcze trochę ponad tydzień.

A mąż jutro ma rozmowę o super pracę, niestety w Krakowie, ale już wolę to niż jechać za granicę, bo tam też ma całkiem fajne propozycje, ale bardzo daleko, bo Hawaje i San Francisco. Tam to już ogromna przeprowadzka. Chyba bym się zapłakała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 14:46

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super prezent wam się trafił. Fajnych ma kolegów z pracy ten Twój mąż :)

Mnie synek kopie w różnych miejscach, ale nigdy na wysokości pępka. Najczęściej z lewej lub prawej strony lub na dole, sporo pod pępkiem. Jeszcze ma czas na przekręcenie się główką w dół.

Polkosia, wow Hawaje! Chyba bym się skusiła, ale wiesz ja szalona, gdzie my z mężem już nie mieszkaliśmy to o naszych podróżach książkę by można napisać

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te Hawaje najbardziej mnie przerażają, a to jest najbardziej realna propozycja w tej chwili. Niestety kontrakt na 2 lata i tak się zastanawiam co z domem? Zostawię pod opiekę komuś i co? Wrócę, a tu może być jakiś pogrom. Albo może okaże się, że nie będzie gdzie wracać? Najbardziej się chyba tego obawiam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak ma się już dom, dzieci to inaczej się na pewne sprawy patrzy. Poza tym masz dużo zwierząt i też byłby problem z ich zestawieniem. Tęskniłyby.
    Jak my z mężem wyjeżdżaliśmy do Azji to bez żadnych obowiązków i ograniczeń w Polsce, więc decyzja była łatwa. Ale po jakimś czasie też się tęskni za Polską, szczególnie jak się jest tak daleko od domu.

Kurde, napaliłam się na ten materacyk (czy jak to nazwać) Sleepyhead. Wszyscy chwalą, ale drogie strasznie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia gratulacje!
    ja się nie chwaliłam, ale może przy okazji - my 2 tygodnie temu wzięliśmy ślub cywilny i też tylko najbliżsi na obiad
    ja się wogóle nie stresowałam, mój M miał łzy w oczach i głos mu się trząsł jak mówił przysięgę - zawsze wiedziałam, że to ja jestem twardsza :) ale jak go takiego zobaczyłam też się rozczuliłam
    na zdjęciu również mój synek (był moim świadkiem:) )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48a861f7b234.jpg

Nita, kalina123, Krakuska, Martusiazabka, cudek2, Kushina, emilkazozz, zochna, Olcia..89, guerretenshi, Izieth, Koska 88, Dagn_ lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, no dokładnie.

Poszukaj pod hasłem kokon :) Są po 100 zł takie :P A w czym to fajne jest? Bo mnie nie powala jakoś.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ