Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martusiazabka, moje gratulacje!
Kushina, idę jutro bez rejestracji, powiedziała ze mam przychodzić jak sie cos dzieje, wiec mam nadzieje ze mnie przyjmie. zobaczymy co powie. Ta kuzynka położna trochę uspokoiła, ze twardnienia sa normalne na tym etapie, tylko jak sie stają dłuższe i bolesne to trzeba to zmniejszyć. Tyko u mnie ten epizod w nocy to nie było twardnienie wlasnie, tylko ciągły bol jak na okres, który trwał dobre 15 minut. Ale nie powtórzył sie, to najważniejsze, bo w takim razie nie były to regularne skurcze.
Co do wózków, coraz bardziej przekonuje sie zeby kupic tania, używana gondole + dobra spacerówkę po pol roku. Tym bardziej, ze w naszym cudownym miescie w większość zimowych dni normy czystości powietrza sa przekroczone kilkukrotnie, wiec spacerów bedzie mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 12:43
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Martusiazabka wrote:A dziś jesteśmy po swoim ślubie. Co prawda tylko cywilny... Niewielka uroczystość i później obiad dla rodziców i dziadków. Łącznie 25 osób. Mój M musiał trzymać cały czas fason, wiec do końca gości zabawiał. Ale potem pojechaliśmy do teściowej, bo u niej nocuje Marcina babcia i chrześni. Nie było ich tu 20 lat. Przejechali 200km żeby być z nami w tym dniu. Więc mój (juz obecny) mąż
stwierdził że musimy tam jechać i ich jeszcze ugościć. A teraz umiera
śpi i co się przebudzi to narzeka ze mu źle
A ja trochę ogarnęłam chaos w mieszkaniu a teraz leżę. W sumie ciesze się ze juz po wszystkim. Na uroczystości tak mnie nerwy zjadły ze nie mogłam słowa z siebie wydusić. Babka kazała mi patrzeć mojemu M w oczy i przysięgę powtarzać w ja myślałam tylko o tym żeby nie zacząć płakać. Masakranie sądziłam ze stres mnie tak weźmie. Ale parę głębokich wydechów i dałam radę.
dużo szczęścia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 12:49
-
Elcia89 wrote:Baby jogger citi mini ile wazy z gondola? Jest lekki? Ja patrzylam ze na internecie taki z fotelikiem to kolo 3 tys.
-
hej hej!
Dziewczyny, jednak zdecydowalismy wczoraj, ze nie pojade na to wesele. Byc moze na wyrost decyzja, ale pomyslalam sobie, ze w tym momencie tyle leze, odpoczywam, ze szkoda byloby to zaprzepascic. nie wychodze z domu, w ogole staram sie nie chodzic. mieszkam na 2 pietrze, wiec schodow troche. na wesele jechalabym sama z kolezanka, a powrot musialabym sobie jakos sama ogarnac, bo ta kolezanka nie wraca stamtad. poza tym moj sie bardzo martwi i nie chce mnie puscic. coz. przykro mi bardzo, bo jednak to moja bardzo bliska kolezanka i wszystko ogarnelam juz na ten wyjazd. no ale trudno. nie chce w jakikolwiek sposob ryzykowac, chocby to bylo male ryzyko. a jesli sytuacja sie nie poprawi, to we wrzesniu ide do szpitala. nie moge sobie pozwolic na zostawienie malego dziecka w domu, wiec robie wszystko co moge...
Martusia- szczescia na nowej drodze zycia!
Krakuska- ojej, to musialo byc nieciekawe uczucieidz jutro do lekarza, moze to nic, ale zawsze sie uspokoisz troche...
-
Elcia tylko pamiętaj, że do wózka Graco możesz zainstalować fotelik samochodowy tylko marki Graco. Więc jeśli planowałaś kupić innej marki fotelik to nie będzie on pasował
Edit: doczytałam, że kupujesz 3w1. Ale w razie gdyby ten fotelik ci nie podpasował, to i tak będziesz musiała kupić inny też marki Graco.
Martusia wszystkiego dobrego na nowej drodze. Ach, ślub...kiedy to u nas było... Jak ten czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 13:28
-
Bardzo serdecznie wszystkim NIE dziękuję!
Kushina, nie mieliśmy nigdzie jechać ze względów finansowych. Wole przeznaczyć więcej pieniędzy na wyprawkę dla synka.
Ale przegladalismy dziś koperty... Od mojego szefostwa dostaliśmy kopertę, a pracownicy firmy zrzucili się i mamy wykupiony nocleg na 5 dni nad morzem i dostaliśmy do tego nawet bon na paliwoaż mi słów brakło...
michaela, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, emilkazozz, cudek2, zochna, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość
-
Mi teraz jakoś czas zwolnił, dłuży mi się ostatnio choć szkoda mi że już lato się kończy, sama już nie wiem czy chce żeby przyspieszyło czy co
A wracając do tematu "jak to będzie z 2 dzieci" to wczoraj tak z mężem gadaliśmy że ten nasz syn jest taki fajny, cudowny i w ogóle och i ach i co my zrobimy jak się okaże że córka nie będzie taka fajnano bo przecież niemożliwe żeby mieć dwoje tak fajnych dzieci
najwyżej będziemy mówić że jedno dziecko mamy fajne a drugie nie bardzo
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
No przeszli samych siebie poprostu...
Rewelacyjny pomysł na prezent. Tylko mam wyrzuty sumienia ze wydali na nas tyle kasy. A to przecież tylko cywilny. I byli proszeni tylko do urzędu bo obiad tylko dla rodziny robiliśmy... Ach... Tak mi teraz niezręcznie. Musze pomyśleć jak im się za to odwdzięczyć
-
Leżałam na płasko na fotelu, podczas zabiegów ma twarz i magle Zocha zrobiła jakiegoś takiego fikoła, że aż mi brzuch się na chwilę zdeformował
Może się wreszcie przekręciła główką w dół, bo do tej pory ciagle siedzi poprzecznie. No nic, dowiem się 30-go na USG
-
Martusia, wszystkiego dobrego
Dotty, może poznasz po kopniakach w innym miejscu. Mnie raz na wysokości pępka pół dnia pukała, ale potem znów w pęcherz, więc pewnie boks...Mam jednak nadzieję, że fiknie niedługo, bo dosyć boleśnie wspominam dwa obroty Klementynki w 34 i 36 tc (czy coś koło tego). Wtedy od razu czułam kopniaki zupełnie w inne miejsce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 14:41
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wróżka, kiedy masz sprawdzenie szyjki? I po jakim czasie to będzie od ostatniego? Ciekawa jestem czy też się tak dużo wydłuży od samego odpoczynku. Ja mam połówkowe w następny poniedziałek, więc jeszcze trochę ponad tydzień.
A mąż jutro ma rozmowę o super pracę, niestety w Krakowie, ale już wolę to niż jechać za granicę, bo tam też ma całkiem fajne propozycje, ale bardzo daleko, bo Hawaje i San Francisco. Tam to już ogromna przeprowadzka. Chyba bym się zapłakałaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 14:46
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Marta super prezent wam się trafił. Fajnych ma kolegów z pracy ten Twój mąż
Mnie synek kopie w różnych miejscach, ale nigdy na wysokości pępka. Najczęściej z lewej lub prawej strony lub na dole, sporo pod pępkiem. Jeszcze ma czas na przekręcenie się główką w dół.
Polkosia, wow Hawaje! Chyba bym się skusiła, ale wiesz ja szalona, gdzie my z mężem już nie mieszkaliśmy to o naszych podróżach książkę by można napisać -
No właśnie te Hawaje najbardziej mnie przerażają, a to jest najbardziej realna propozycja w tej chwili. Niestety kontrakt na 2 lata i tak się zastanawiam co z domem? Zostawię pod opiekę komuś i co? Wrócę, a tu może być jakiś pogrom. Albo może okaże się, że nie będzie gdzie wracać? Najbardziej się chyba tego obawiam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No tak jak ma się już dom, dzieci to inaczej się na pewne sprawy patrzy. Poza tym masz dużo zwierząt i też byłby problem z ich zestawieniem. Tęskniłyby.
Jak my z mężem wyjeżdżaliśmy do Azji to bez żadnych obowiązków i ograniczeń w Polsce, więc decyzja była łatwa. Ale po jakimś czasie też się tęskni za Polską, szczególnie jak się jest tak daleko od domu.
Kurde, napaliłam się na ten materacyk (czy jak to nazwać) Sleepyhead. Wszyscy chwalą, ale drogie strasznie. -
Martusia gratulacje!
ja się nie chwaliłam, ale może przy okazji - my 2 tygodnie temu wzięliśmy ślub cywilny i też tylko najbliżsi na obiad
ja się wogóle nie stresowałam, mój M miał łzy w oczach i głos mu się trząsł jak mówił przysięgę - zawsze wiedziałam, że to ja jestem twardszaale jak go takiego zobaczyłam też się rozczuliłam
na zdjęciu również mój synek (był moim świadkiem:) )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48a861f7b234.jpg
Nita, kalina123, Krakuska, Martusiazabka, cudek2, Kushina, emilkazozz, zochna, Olcia..89, guerretenshi, Izieth, Koska 88, Dagn_ lubią tę wiadomość