X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta biegunka mnie martwi bardziej, bo to nastąpiło jakieś pół godziny po tym jak miałam ten skurcz pochwy.

f5ecb90bd2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciągle coś kłuje i rozciąga, brzuch spina, a o spojeniu to nie wspominam - dramat. Barcia, tak myślę... Skurcz mógł być z jelit, a odczułaś niżej i stąd biegunka? Bo to powiązane, a teraz wszystko się poprzesuwało i nawet ciężko trafić co gdzie jest ;P Pewnie to nic poważnego, nie martw się na zapas. Chociaż ja to już bardziej wyluzowana jestem, bo w pierwszej ciąży to wszystko przeżywałam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkiego najlepszego!

Martusiazabka lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszego świeżo upieczonym żonom <3 dużo miłości, szczęścia.
    ja chyba odkryłam czym jest spinanie brzucha.
    i wciąż dylemat - jakie pieluchy...

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a! odnośnie nakładek na sutki do karmienia, to jakie polecacie? już teraz wiem, że będę ich potrzebować.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    a! odnośnie nakładek na sutki do karmienia, to jakie polecacie? już teraz wiem, że będę ich potrzebować.
    też się dołączam do pytania, mam tak ogromne sutki, że nie wiem jak to technicznie ma wyglądać ;)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluchy - mi w szkole rodzenia położna mówiła, że nie spotkała jeszcze żadnego dziecka uczulonego na Pampersy - oczywiście to nie znaczy że nie ma, po prostu ona nie spotkała, Ale mówi, że mamy też chwalą zarówno te z Lidla jak i z Biedronki
    ja chyba zacznę od Pampersów tych białych

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam uczulona na pampersy! ba! na wszelkiego rodzaju pieluszki. biedna moja mama, ze musiala uzywac przy mnie wielorazowych :D

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:

Ostatnio o to samo pytalam doswiadczone kolezanki mamusie :D wszystkie polecily mi Avent Philips bo podobno sa najciensze. A w praktyce sie okaze.

guerretenshi lubi tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój młody używał Pampersów i nie było żadnych problemów, także chyba trzeba będzie popróbować - kupować może na początek małe opakowania żeby w razie czego szybko zmieniać
    oczywiście jak mój Tomaszek był mały to Pampersy były drogie i nie zawsze mogłam kupić - czasem i tydzień czekałam na paczkę z rozmiarem. Więc używałam tez tetry - nigdy więcej - życie kręciło się wokół prania i prasowania, i to we Frani, bo mieszkaliśmy z teściową i nie pozwalała prać w automacie bo "jej się filtr zapcha od tych białych kłaczków" - moje chyba najgorsze wspomnienie z tamtego okresu, chociaż nie wiem czy coś przebije kolki przez prawie rok

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna np poleca Dada z biedronki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla takiego malucha to tylko oryginalne pampersy białe lub zielone, cała reszta mi nie przypasowała
    Uczulać nie uczulały ale były albo sztywne albo grube albo przeciekały albo śmierdziały
    Jak syn miał już tylko na noc pieluchę to wtedy przerzuciłam się na lidlowe
    Ja już mam zapas 4 dużych paczek białych pampów bo były w super cenie :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe Pampersy najlepsze. Są miłe w dotyku, w porównaniu do innych to są prawie jak bawełniane majteczki ;) Niektóre to takie jak cerata, fuj, ale mi nawet Pampersy zielone nie podeszły... Cały czas jedziemy na białych.

Nakładek używałam AVENT i Lovi, ale nie pamiętam, żeby któreś jakieś lepsze były. Więcej miałam Lovi i chyba tylko dlatego ich częściej używałam. Wielokrotnie czytałam też, że Medela są świetne. Ja też mam spore brodawki, używałam rozmiaru L.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka, Basia, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Gratulacje! :)
    Basia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Co do pieluch, to słyszałam, że Dada są bardzo fajne. Ja chyba kupię po paczce z różnych firm i po prostu przetestuję, które się najlepiej sprawdzają :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynałam od białych pampersow. Tak 4 mies mniej więcej. Potem zielone- ale okazały się do bani, teraz cały czas dada. Są ok.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Nie mogę spać.

j36regz209hdv9cb.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Dzień dobry wszystkim. Nie mogę spać.
    Ja tez nie.... :/

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Martusia, wszystkiego dobrego :)

Dotty, może poznasz po kopniakach w innym miejscu. Mnie raz na wysokości pępka pół dnia pukała, ale potem znów w pęcherz, więc pewnie boks... ;) Mam jednak nadzieję, że fiknie niedługo, bo dosyć boleśnie wspominam dwa obroty Klementynki w 34 i 36 tc (czy coś koło tego). Wtedy od razu czułam kopniaki zupełnie w inne miejsce.

NIestety, może to i była próba obrotu, ale raczej nie udana, bo kopniaki dalej jak były - tak są po bokach :/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielkie sutki, do tego były całkiem płaskie, chowały się i Hania nie umiała złapać. W moim przypadku pomogło "wyciąganie" laktatorem (i tak pierwszych kilka dni cały czas jechałam na laktatorze, bo do ok 5-go dnia po SN nie miałam ani kropli mleka :/) Potem kropelka po kropelce i laktacja ruszyła...Ale to dopiero jak wróciłam do domu i trochę się "odblokowałam"
    Ostatecznie nie uzywałam zadnych nakładek - jakoś mi nie wychodziło...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Iskierka3 Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy mogę się do Was przyłączyć? Mam termin na 31 grudnia. To moja druga ciąża, mam już córkę. Wiemy już na 100% że teraz bedziemy mieć synka. U nas będzie większa różnica wieku, Maja skończyła w kwietniu 5 lat. Jest dla mnie duża pomocą, troszczy się teraz o mnie, sporo bawi się sama, nie jest dla mnie żadnym obciążeniem. Często zaznacza że bedzie starszą siostrą i chce opiekować się dzidziusiem :).
    A co do pieluszek to każde dziecko jest inne, moja córka miała bardzo wrażliwą skórę i skłonna do podrażnień (mój mąż ma atopowe zapalenie skory) dlatego używalismy tylko pieluszek z Pampersa bo w innych się odparzała. Tym razem też zaczniemy od tych białych.

baranosia, cudek2, Martusiazabka, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, polkosia, Dżejn, Nel@, zochna, Izieth lubią tę wiadomość

f2w3vkcbqzgc6jh3.png[/url]
    l22n8u699j5vtdij.png[/url]
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ