Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też ciągle coś kłuje i rozciąga, brzuch spina, a o spojeniu to nie wspominam - dramat. Barcia, tak myślę... Skurcz mógł być z jelit, a odczułaś niżej i stąd biegunka? Bo to powiązane, a teraz wszystko się poprzesuwało i nawet ciężko trafić co gdzie jest ;P Pewnie to nic poważnego, nie martw się na zapas. Chociaż ja to już bardziej wyluzowana jestem, bo w pierwszej ciąży to wszystko przeżywałamKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
pieluchy - mi w szkole rodzenia położna mówiła, że nie spotkała jeszcze żadnego dziecka uczulonego na Pampersy - oczywiście to nie znaczy że nie ma, po prostu ona nie spotkała, Ale mówi, że mamy też chwalą zarówno te z Lidla jak i z Biedronki
ja chyba zacznę od Pampersów tych białych -
guerretenshi wrote:a! odnośnie nakładek na sutki do karmienia, to jakie polecacie? już teraz wiem, że będę ich potrzebować.
Ostatnio o to samo pytalam doswiadczone kolezanki mamusiewszystkie polecily mi Avent Philips bo podobno sa najciensze. A w praktyce sie okaze.
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
mój młody używał Pampersów i nie było żadnych problemów, także chyba trzeba będzie popróbować - kupować może na początek małe opakowania żeby w razie czego szybko zmieniać
oczywiście jak mój Tomaszek był mały to Pampersy były drogie i nie zawsze mogłam kupić - czasem i tydzień czekałam na paczkę z rozmiarem. Więc używałam tez tetry - nigdy więcej - życie kręciło się wokół prania i prasowania, i to we Frani, bo mieszkaliśmy z teściową i nie pozwalała prać w automacie bo "jej się filtr zapcha od tych białych kłaczków" - moje chyba najgorsze wspomnienie z tamtego okresu, chociaż nie wiem czy coś przebije kolki przez prawie rok -
Ja dla takiego malucha to tylko oryginalne pampersy białe lub zielone, cała reszta mi nie przypasowała
Uczulać nie uczulały ale były albo sztywne albo grube albo przeciekały albo śmierdziały
Jak syn miał już tylko na noc pieluchę to wtedy przerzuciłam się na lidlowe
Ja już mam zapas 4 dużych paczek białych pampów bo były w super cenie -
Białe Pampersy najlepsze. Są miłe w dotyku, w porównaniu do innych to są prawie jak bawełniane majteczki
Niektóre to takie jak cerata, fuj, ale mi nawet Pampersy zielone nie podeszły... Cały czas jedziemy na białych.
Nakładek używałam AVENT i Lovi, ale nie pamiętam, żeby któreś jakieś lepsze były. Więcej miałam Lovi i chyba tylko dlatego ich częściej używałam. Wielokrotnie czytałam też, że Medela są świetne. Ja też mam spore brodawki, używałam rozmiaru L.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Martusiazabka, Basia, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Gratulacje!
Basia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Co do pieluch, to słyszałam, że Dada są bardzo fajne. Ja chyba kupię po paczce z różnych firm i po prostu przetestuję, które się najlepiej sprawdzająMartusiazabka lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
polkosia wrote:Martusia, wszystkiego dobrego
Dotty, może poznasz po kopniakach w innym miejscu. Mnie raz na wysokości pępka pół dnia pukała, ale potem znów w pęcherz, więc pewnie boks...Mam jednak nadzieję, że fiknie niedługo, bo dosyć boleśnie wspominam dwa obroty Klementynki w 34 i 36 tc (czy coś koło tego). Wtedy od razu czułam kopniaki zupełnie w inne miejsce.
NIestety, może to i była próba obrotu, ale raczej nie udana, bo kopniaki dalej jak były - tak są po bokach -
Ja mam wielkie sutki, do tego były całkiem płaskie, chowały się i Hania nie umiała złapać. W moim przypadku pomogło "wyciąganie" laktatorem (i tak pierwszych kilka dni cały czas jechałam na laktatorze, bo do ok 5-go dnia po SN nie miałam ani kropli mleka
) Potem kropelka po kropelce i laktacja ruszyła...Ale to dopiero jak wróciłam do domu i trochę się "odblokowałam"
Ostatecznie nie uzywałam zadnych nakładek - jakoś mi nie wychodziło... -
Cześć dziewczyny czy mogę się do Was przyłączyć? Mam termin na 31 grudnia. To moja druga ciąża, mam już córkę. Wiemy już na 100% że teraz bedziemy mieć synka. U nas będzie większa różnica wieku, Maja skończyła w kwietniu 5 lat. Jest dla mnie duża pomocą, troszczy się teraz o mnie, sporo bawi się sama, nie jest dla mnie żadnym obciążeniem. Często zaznacza że bedzie starszą siostrą i chce opiekować się dzidziusiem
.
A co do pieluszek to każde dziecko jest inne, moja córka miała bardzo wrażliwą skórę i skłonna do podrażnień (mój mąż ma atopowe zapalenie skory) dlatego używalismy tylko pieluszek z Pampersa bo w innych się odparzała. Tym razem też zaczniemy od tych białych.baranosia, cudek2, Martusiazabka, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, polkosia, Dżejn, Nel@, zochna, Izieth lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]