X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Haha śmiechu warte,że ktoś może się wtrącać i narzucać mi jakie mam swojemu dziecku imię nadać,czy oni tak serio, że wezmę ich preferencję,a nie swoje pod uwagę. ;)

Jaki dobry magnez polecacie? Mój nie działa,mam straszne skurcze łydek,boję się wsiadać za kierownicę :/

Dagn_, Martusiazabka lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam taki, tani jest i odpukać skurcze mnie omijają ;)
    https://www.doz.pl/apteka/p18352-Magnez__Vit.B6_tabletki_60_szt._Polski_Lek

• Flauta Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam SLOW-MAG. Jest bez żadnych dodatków, które mam w innych suplementach i przyjemnie się połyka, bo wcześniej miałam ASMAG, ale nie radziłam sobie z nim. Jakieś takie chropowate te tabletki... popijałam, a ona ciągle na języku...

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nikomu nie mówimy jakie imię wybraliśmy, bo nie lubię jak mi się ludzie wpieprzają nie w swoje sprawy. Maciuś miał być Antosią co bardzo się nie podobało mojej teściowej więc zaczęła mi wybierać imiona w tym "Jagienka takie ładne imię..." - no chyba nie :P

Polkosiu cieszę się z dobrych wiadomości od Ciebie i trzymam kciuki za 12.09 :)

Wczoraj w nocy miałam nieprzyjemny incydent - dość sporo krwi mi poszło z nosa do tego stopnia, że wręcz kapało i o 3 w nocy przyszło mi przepierać poduszkę i poszewkę w zimnej wodzie żeby zeszło... chyba pora zwolnić
    Dzisiaj, żeby sie zmusić do usiedzenia w miejscu i odpoczynku zrobiłam Marcysi czapeczkę <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d97111ae1b66.jpg

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam Jagna się mega podoba <3 ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, mi położne w UK odradziły brać magnez w ciąży. Według nich tylko paracetamol można brać :P (wiem, dziwny kraj).
    Co do tabletek nie pomogę, ale jedna dziewczyna doradziła mi na skurcze pić codziennie duży kubek kakao Puchatka. Kupiłam sobie w polskim sklepie i piję. Nie chcę zapeszyć, ale trochę mi pomógł. A skurcze miałam w nogach bardzo silne. Dziś i wczoraj ich nie miałam a piję kakao dwa razy dziennie. Puchatek zawiera cynk i magnez.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama codziennie wypijam po dwa kubki kakao i faktycznie pożegnałam się ze skurczami. do tego na sen pije magnez. nie lubie bardzo tabletek.

cudek2 lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:20

guerretenshi, Nulka lubią tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie kakao napewno wyprobuję i to z wielką chęcia:D Zwiększać dzienną dawke magnezu sama się boję, lekarz 19-ego dopiero.

tb738ribfs156aj0.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też macie takie parcie na produkty mleczne? wypijam dziennie litr mleka, do tego zjadam ogromną ilość serków, jogurtów, kanapek z żółtym serem. wszystko oblałabym śmietaną. a później zagryzła lodami. po prostu kosmos. :o

Dagn_, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Haha śmiechu warte,że ktoś może się wtrącać i narzucać mi jakie mam swojemu dziecku imię nadać,czy oni tak serio, że wezmę ich preferencję,a nie swoje pod uwagę. ;)

Jaki dobry magnez polecacie? Mój nie działa,mam straszne skurcze łydek,boję się wsiadać za kierownicę :/

Madziula87 - jeżeli chodzi o Magnez to tylko taki który jest LEKIEM a nie SUPLEMENTEM. Najczęściej w ciąży lekarze zalecają Magne b6 (dawkowanie do 8 tabl na dobre) lub Aspargin (taki w listkach i żółtym płaskim opakowaniu - jest również Asparaginian który jest już suplementem). Ważna jest postać Magnezu - najlepiej mleczan, lub chelat, gdyż są najlepiej przyswajalne - a na pewno nie tlenki - one wogóle się nie wchłaniają!

Zaznacze tylko że leki są bezpieczne, gdyż każda partia jest badana pod względem zawartości, stopnia uwalniania, czystości itd, natomiast Suplementy nie podlegają żadnej kontroli jakości - mogę sobie w domu zacząc produkować tabletki, napisać na opakowaniu że mają magnez, zgłosić do Sanepidu(tak tylko do sanepidu bo to suplement DIETY czyli skłądnik pokarmowy) i mogę zaczynać sprzedawać :) Także naprawdę warto szukać Leków, szczególnie w ciąży, żeby mieć pewnośc co łykamy.

Dagn_, michaela, Martusiazabka lubią tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nita Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bardzo nachodzi na produkty mleczne. Jogurt dziennie zjem, ale tylko dlatego, że muszę, bo ciąża, bo dla maluszka itd. Piję też dziennie Actimel. No i kakao, ale to na skurcze nóg. Za to jabłka, te twarde, soczyste i słodkie mogłabym jeść cały dzień :D przed ciążą jabłek nie jadłam prawie w ogóle.

guerretenshi lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady na moim jest napisane diglicynian magnezu (chelat aminokwasowy magnezu),ale też suplement diety,chyba się skusze na ten mleczan,tymbardziej,że kiedyś go polecałyście,ale nie mogłam odnaleść wątku i jego nazwy. Jest nadzieja :)

tb738ribfs156aj0.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej u nas też z imieniem poszło nieźle,ja chciałam tym razem bardziej klasyczne imię - Hania, Basia, a mąż nagle przypomniał o Kalinie, że będą mialy dziewczyny sprawiedliwie dobrane imiona, i kiedy właściwie zdecydowaliśmy się że ok, fajnie, zadzwoniła teściowa: Mam dla was świetne imię! Kalina.
    I tym sposobem wszyscy zadowoleni haha...
    Gdyby był chlopiec, to miałabym większy problem z wyborem... nie czuję trochę imion, Wiktor, Sławek, Kosma... nie wiem... byłoby trudno:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 16:04

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mój brzuch jest już tak duży, że podczas siedzenie wbija mi się w żebra! AUĆ! Za trzy miesiące to on zasłoni mi głowę!

Martusiazabka, cudek2, guerretenshi, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie lubię owoce prawie wszystkie, ale czasem mam lenia, żeby je pokroić. Uwielbiam mango, ale jest śliskie i mokre, dlatego mąż mi kroi, bo ja nie mam cierpliwości :D marchewkę wyżeram surową. Jak kroję na rosół, to zacznę jeść i potem nie ma marchwi do zupy. No i obowiązkowo pomidory malinówki <3 z cebulką i solą. Zgagę mam po pomidorach, ale nie mogę ich odrzucić.

Zapomniałam się pochwalić: i u nas w Lidlu będą te produkty dziecięce co u was ostatnio. Zaczyna się 8 września :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nss chyba stanie ns Szymonie. Dls dxiewczynki dalabym asia. A nie rosumiem czemu ludzie dla dxiewczyny nie daja ela elzbieta? Takie ladne imie, sama takie mam:p

Olcia..89 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, drażliwy temat. wyszły Wam już rozstępy?

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ