X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie nie! Pierogi tylko ruskie, nawet na święta :P

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• palma Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 3 trymestrze, 28 tygodniu :D
    śniadanie zjedzone więc ide sobie walne hybrydę bo panokcie wygladaja tragicznie jak są nie umalowane :D
    ja dziś na obiad trzasnę gołąbki to będzie na pare dni.
    co do imienia u nas chyba będzie Gabrysia <3 ale jeszcze nie jesteśmy pewni

Szczęśliwa Mamusia, Madziula87, Dagn_, cudek2, guerretenshi, Izieth lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tak na serio to moja ciocia jest Zosia. Ja wierzę że imię przypisuje nam pewne cechy charakteru. Dlatego imiona zawsze kojarzą mi się z jakąś konkretną osobą. Właśnie ze względu odrzucaliśmy wiele imion dla naszego synka. I córce tez nigdy nie dałabym na imię Zosia :-/ ale bez obrazy, to moje indywidualne uprzedzenia. Jeśli ma być taka jak moja ciotka to ja podziękuję :-D

Też tak uważam ,że imię jest powiązane z cechami charakteru np mam w rodzinie dwóch Filipów i mają bardzo podobne poglądy na życie i też mam wredną ciotkę Zośkę ;)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas syn wybrał imię Hania i skojarzenia są dwa jedno moja cioteczna siostra rozdarta, konfliktowa i okropna a druga Pani ze szkoły syna, ciepła, miła, bardzo sympatyczna, ostoja spokoju.
    Ja chciałam Zosię (mam ciocię jest ok) ale synowi kojarzy się z koleżanką z przedszkola i się sprzeciwił :)

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat imion na tapecie :P U nas też ciężko, mąż to jeszcze ani jednym pomysłem nie zarzucił. Jak chciałam Zuzie to absolutnie odrzucił, teraz pomysłem jest Klaudia. :) Mąż nie odrzucił, ale też wielkiego entuzjazmu nie było ;) Więc zobaczymy czy zostanie czy coś jeszcze się wymyśli. A was rodzina też męczy o imię? Ledwo co udało mi się mamie nagadać, że jak nie przestanie męczyć to jej do porodu nie powiem, to zaś tata zaczął wypytywać. Ehhh :P Strasznie mnie irytuje jak każdy próbuje "pomagać" i wymienia całą listę imion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:58

Dagn_ lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depresji - to wiadomo, spadek hormonów itd. Każdemu się może zdarzyć baby blues ale depresja to już jednostka chorobowa - trzeba leczyć. Ale ogólnie"obniżenie nastroju" po kilku (max. kilkunastu) dniach mija.
    baranosia wrote:
    Pierogi i uszka tylko z grzybami leśnymi zbieranymi własnoręcznie! Żadnych pieczarek !! :)
    Dla mnie pieczarka to nie grzyb. Też zbieramy sami- często w Twoich okolicach. Lubimy jeździć do puszczy piskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 11:02

baranosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• anniolek Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Pola się nie podoba moim rodzicom. Tata nie może się pogodzić. hahah Nam się podoba i nie ma nawet innej opcji.
    Słuchajcie. Dziś w nocy jak chciałam się przerzucić na drogi bok obudził mnie okropny ból, ostry, kłucie jakby w wątrobie. Tak koło żołądka z prawek. Zatykający trwający kilka sekund. Co to może być? Miałam wrażenie, że wątroba. Wydawało mi się, że wydęta dość jestem. Kiedyś mi się to też zdarzyło ale mniej intensywnie. W pn idę na wizytę to jej powiem. Do tego to mrowienie w żołądku, ale ja jestem niska bardzo i może mi gdzieś młoda uciska. Nie mam pojęcia. Wystraszyłam się. Nie mam żadnych objawów zatrucia ciążowego ani cholestazy nic. Nie wiem... Martwię się trochę tym :(

gannyx8d3jkuugfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:20

cudek2 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście z rodziną było spoko. Najpierw miała być Maja ale okazało się że dynda się coś między nogami ;) mi podobał się Szymon dla męża Bartek. Ani ja nie uległam ani mąż więc któregoś wieczora mąż fan motocrossu stwierdził, że jego syn będzie nazywał się Antoś po Antonio Cairoli :D
    Kilka razy padło tylko pytanie czy Antoś to na poważnie to wtedy mąż odpowiada, że na poważnie to Antonio ale wersja dla żony to Antek ;)

I mimo, iż kocham męża i mu ufam to sprawdzę w USC czy nazwał syna Antonii czy Antonio haha :D

Dagn_, cudek2, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:20

• Flauta Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Fajna opcja warsztatów ja się zapisałam :)

Dzięki baranosia za info. Ostatnio jak sprawdzałam to nie było terminu na moje miasto. Ja się pozapisywałam na wszystko co jest dostępne w okolicy (bezpieczny maluch i mama-wie). Zawsze może coś ciekawego powiedzą :)

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to mnie się dla chłopców podobało Piotr i Adrian... Ale mężowi nie... bo mu się z kimś niemiło skojarzyło...
    Dla dziewczynki chciałam Alicja Ewa (po zmarłej babci męża i po mojej zmarłej babci, bardzo ciepłe i kochane kobiety były)... Ale mój mąż odrzekł "nie, takie stare te imiona..."
    No i teraz jestem bez żadnego pomysłu... a mąż nie daje żadnych propozycji, więc ciężko z tym nam idzie.

Dagn_ lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn syna (7-latek) nikt nie pytał, sam wyskoczył z propozycjami, Hania lub Ala. Innych opcji nie ma.

Dagn_ lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że niezła dyskusja się wywiązała w sprawie imion. U nas poszło dosyć sprawnie :)Odrzuciliśmy wszystkie imiona, które występują w rodzinie i u znajomych i jedyna wspólna propozycja to Julian.

Dagn_, guerretenshi, emilkazozz lubią tę wiadomość

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flauta Tobie też dzięki za info o innych warsztatach- u mnie też będą, a nie wiedziałam :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, a Ty w Olsztynie będziesz?

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flauta wrote:
    baranosia, a Ty w Olsztynie będziesz?
    Tak :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 2 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie do zobaczenia :)
    Te warsztaty mamo to ja pokrywają mi się ze szkołą rodzenia, ale może coś wymyślę :P

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja dla dziewczynki miałam sporo ładnych imion, jeszcze podczas starań. Nadia, Nina, Sara, Maja, Eliza. Ale Nina było zawsze moje ulubione. Dla chłopca jakoś nigdy nie mogłam nic wybrać.
    Ostatnio pisałam na messengerze z moją starą znajomą, która też o dziecko się długo stara, jednak do tej pory nie zaszła w ciążę. U nich już ponad 3 lata starań. Zapytała jakie opcje imion mamy, to jej wymieniłam kilka jak Marcel, Adrian, Leon i jeszcze parę innych, to buchnęła śmiechem i napisała Jakie brzydkie imiona!
    Kurde strasznie mi się głupio zrobiło. Ja bym komuś tak nie powiedziała no :/

MNie kolezanka tez powiedziala, ze Strasznie im sie nie podbalo Sara jak zaproponowala mezowi, to jej odpowiedzialam 'to bardzo dobrze bo teraz nie mam 'zajete', SUPER!'
    BYla zdziwiona moja reakcja hahahah :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    RedLady, u nas mało kto pyta ;-) Ale też większość bliskich znajomych była od razu wtajemniczana w nasze opcje.
    Że podsuwanie listy imion Was denerwuje, to zrozumiałe :-) A Klaudia ładne, bardzo wdzięczne imię.
    Oj no widzisz, ja nikomu o opcjach nie mówiłam, to może dlatego tak męczą ;) Po tym jak na bierzmowanie wymyśliłam sobie Anastazja, to się boją, że córce też dam takie "wymyślne". Ale mówią to ludzie, którzy chcieli mi dać na imię "Dżesika" na długo przed tym nim stało się to modne, tylko całe szczęście nie wiedzieli jak to napisać :D

Dagn_, guerretenshi, michaela, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ