X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    To już głupia jestem całkowicie...
    No nic kupię rożek, pościel do łóżeczka i śpiworek i będę testować :D
    Baranosia ja kupiłam 2 te spiworki jeden z rękawkiem drugi bez na ciuchach po parę złotych.
    Nie przyda się to dam siostrze albo sprzedam.
    Poszukaj pełno tego jest.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak mi słów do takiej koleżanki. Mi żadna tak nie powiedziała. Ale bym sie wściekła :/ mi na początku nie do końca podobało sie imię, które moja siostra wybrała dla swojej córeczki ale w życiu bym jej tego nie powiedziała. To jej dziecko i jej decyzja. Nie cierpię takich wszystkowiedzacych w koło.

Dagn_, Martusiazabka, MoBo lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie wymyśliłam że fajnie by było wybrać imię które ma ładne znaczenie i dobrego patrona.
    No nic zobaczymy jeszcze jest czas :)

No mnie jedna dziewczyna powiedziała że Zośka do damskie narządy płciowe i że będą się z niej śmiać w szkole :/

Dagn_ lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Baranosia ja kupiłam 2 te spiworki jeden z rękawkiem drugi bez na ciuchach po parę złotych.
    Nie przyda się to dam siostrze albo sprzedam.
    Poszukaj pełno tego jest.
    Tak śpiworki widziałam już na lumpkach ale póki co tylko dla dziewczynki widziałam - ale mam jeszcze czas ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się same unisexy kupować bo moja siostra tez jest w ciąży ale wczesnej i nie wie co będzie miała :)

Właśnie ostatnio taki biało seledynowy kupiłam ten śpiwór przyda się i dla chłopca ;)

f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, oni nie mają żadnych imion wybranych. Ale jak widać uważa, że ma prawo wyśmiewać propozycje cudzych imion. Zresztą sama się o nie zapytała. Ja nawet nic o imionach nie wspominałam.

Ludzie są okropni. Ja mam tak, że jeśli nawet nie podoba mi się imię czyjegoś dziecka, to nie wyśmiewam a i tak powiem, że ładne. Tak jest taktowniej, poza tym imię ma się podobać rodzicom a nie całej społeczności polskiej.

Dagn_, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:20

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek i oczywiście zapomniałam, ze babcia będzie marudzić, ze nie ma Polskiego świetego a nie będę chciała nadawać drugiego imienia. Będę najwyżej szukała wsród świętych prawosławnych jak sie na takie zdecydujemy :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zadowolenia z imienia tez nie bylo,w sczegolnosci u mojej mamy,ale powiedzialam jej,ze mam to szczescie,ze moge sobie wybrac imie dla wlasnego dziecka,a jej nic do tego.W ogole po reakcjach widze,ze nikomu sie nie dogodzi,tym co maja do powiedzenia niech sami sobie zrobia dziecko i niech sobie nazywaja jak chca i jak im sie podoba.

Dagn_, Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodził się u nas w rodzinie Jasiek to chodziłam i mówiłam o matko jak oni mogli tak nazwać dziecko toć to imię dla starego dziadka. Nie minął rok i mam w brzuchu Antka :D tak więc w kwestii imion już się nie wypowiadam hehe

Martusiazabka, polkosia, emilkazozz lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24tc.

Nadia bardzo ładne imię i chociaż mam taką ciocię Rosjankę nie uważam ,że to imię przypisane jest do tego kraju.

U mnie ciężko z wyborem imienia było , mąż chciał żeby to było Błażej a później Kornel a ja Nikodem albo Leon. Nie chciał się zgodzić na moje propozycje aż wymyśliłam na niego sposób a mianowicie jest fanem żużla i tak mu wspominałam ,że nasze dziecko może mieć takie imię jak jeden z jego ulubionych żużlowców i po paru dniach wrócił z pracy i mówi ok zgadzam się na Leona. Decyzja zapadła będzie Leoś :)

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89, Koska 88, cudek2 lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina długo była moim nr 1 ale jak przyszło co do czego to mąż odrzucił
    ciężka sprawa z tymi imionami ;)

Nita lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Fajna opcja warsztatów ja się zapisałam :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Witam się w 24tc.

Nadia bardzo ładne imię i chociaż mam taką ciocię Rosjankę nie uważam ,że to imię przypisane jest do tego kraju.

U mnie ciężko z wyborem imienia było , mąż chciał żeby to było Błażej a później Kornel a ja Nikodem albo Leon. Nie chciał się zgodzić na moje propozycje aż wymyśliłam na niego sposób a mianowicie jest fanem żużla i tak mu wspominałam ,że nasze dziecko może mieć takie imię jak jeden z jego ulubionych żużlowców i po paru dniach wrócił z pracy i mówi ok zgadzam się na Leona. Decyzja zapadła będzie Leoś :)
    To możliwe, że będzie dwóch Leonów w naszej grupie :D

Fuksja90 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :) Ja też na euthyroxie ;) aktualnie 100 , to mnie pocieszyłyście bo też się obawiałam, że Wigilia będzie postna a tak no nic zjem a potem się będę martwić :P Grzybów i tak nie lubię a w pierogach chyba są pieczarki? Bo nie wiem. :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka w kupnych pierogach pewnie pieczarki,w domowych koniecznie grzyby,ale ja nie jadlam chyba juz z 4 lata grzybow,bo jakos sie boje chociaz wiem,ze sa dobre to mam schizy,ze mnie zalatwia na amen,nie moge sie jakos przelamac

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham nienormalne imiona! Marzę o Syriuszu, Aidanie albo Geralcie... ale mojego nie da się przekonać. Mu podoba się Leon.

Nie da się dogodzić nikomu, a ja w sumie mam gdzieś czyjeś opinie. Ja bardzo chciałabym mieć nienormalne imię. A dziecku może się nie podobać zarówno zwykły Jan jak i 'wydumany' Eryk (chociaż dla mnie to ostatnie jest cudowne!)

Dagn_ lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:20

Werix lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, dobre z tym Batmanem :-D aż parsknęłam śmiechem w pracy :-)

A mnie się Zosia kojarzy tylko z XIII księgą Pana Tadeusza, gdzie bodajże Olbrychski czytał "ach Zosiu, ach Zosieńko... " :-D aczkolwiek nie ma to wcale negatywnego wydźwięku.
    A tak na serio to moja ciocia jest Zosia. Ja wierzę że imię przypisuje nam pewne cechy charakteru. Dlatego imiona zawsze kojarzą mi się z jakąś konkretną osobą. Właśnie ze względu odrzucaliśmy wiele imion dla naszego synka. I córce tez nigdy nie dałabym na imię Zosia :-/ ale bez obrazy, to moje indywidualne uprzedzenia. Jeśli ma być taka jak moja ciotka to ja podziękuję :-D

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 09:54

Dagn_ lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi i uszka tylko z grzybami leśnymi zbieranymi własnoręcznie! Żadnych pieczarek !! :)

Dagn_, polkosia, emilkazozz, Dotty84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ