Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam prześcieradło, pod głowę kładłam pieluchę flanelową żeby w razie ulania nie zmieniać za każdym razem prześcieradła a przykrywałam cienkim kocykiem ale to był upalny maj a potem latem pieluchą flanelową
teraz ze względu na zimę planuję na początku pakować w rożek i na to kocyk narzucać -
nick nieaktualnybaranosia wrote:Czyli co na początek poduszka klin i rożek?
Są też takie specjalne śpiworki, mozesz sobie wpisac w google "śpiworek dla noworodka" i Ci wyskoczy. Czytałam, że noworodek nie powinien spać pod kołdrą, bo może ją sobie zarzucić na głowę i się udusić. W takim śpiworku nie ma takiego zagrożenia.
Iva79, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam niedoczynnosc , biore 125 thyroxin jak na razie przez 2 m-ce nic nie musialam zmieniac, zaczynalam od 50, w pn ide na kontrole.
Piekne rzeczy robicie na szydelku , za mam ochote tez zaczacJak na razie walczylam ze zaslonami , zamienilismy pokoje I trzeba bylo zmienic zaslony, kupilam na promocji material w ikea i uszylam, nie moglam nigdzie znalesc nic na 2,60m .
-
Czapkę zakładałam w domu może ze 3x, ale Klementynka od urodzenia miała dużo włosów i nie martwiłam się, że jest jej zimno...
Co do kołderki, to u nas oprócz rożka była albo cienka kołderka albo kocyk. Noworodek nie kręci się prawie w ogóle. To jest najwieksza wygoda - tam, gdzie położysz, tam znajdziesz
Teraz to dopiero cuda wyczynia moja córka z kołdrą
Ale śpimy pod jedną, dużą i mam kontrol nad tym. Przy oddzielnej to ciągle budzi się odkryta i zmarznięta. No, ale są przeciwnicy i zwolennicy kołder i śpiworów, a w zasadzie najwięcej od dziecka zależy. Już kiedyś pisałam, że u nas żaden śpiwór się nie sprawdził
Jest bardziej niebezpieczny niż kołdra przy tym moim wiercipiętku.
Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
100-dniowka
!!
Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, guerretenshi, Isia86, Werix, cudek2, polkosia, Kokardka44, emilkazozz, Iva79, WróżkaZielona, michaela, Dżejn, Izieth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Już kiedyś pisałam, że u nas żaden śpiwór się nie sprawdził
Jest bardziej niebezpieczny niż kołdra przy tym moim wiercipiętku.
Polkosia, ja kupiłam mojemu coś takiego:
http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/44016.jpg
Nie sądzę, żeby taki śpiworek mógł być w jakiś sposób niebezpieczny?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kushina wrote:Polkosia, ja kupiłam mojemu coś takiego:
http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/44016.jpg
Nie sądzę, żeby taki śpiworek mógł być w jakiś sposób niebezpieczny?
Kurde, my imienia jeszcze nie mamy wybranego -
nick nieaktualny
-
Właśnie praktycznie żadnych opcji nie mamy. Miałam dwa imiona, które mi się podobały, ale mężowi nie. Więc odpadło. On miał swoje ulubione dwa imiona, które mi się nie podobały. Więc jesteśmy w kropce i do synka mówimy tylko słodkim przezwiskiem, które wymyśliłam na początku ciąży
-
nick nieaktualny