X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    A czemu w ciąży ostre przyprawy miałyby zaszkodzić, że zrezygnowałaś z orientalnych dań :-)?
    Co do karmienia się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia i nie będę go miała, ale w ciąży smaki podobno przenikają do wód i przygotowują takiego smyka na różne potrawy :-)

Też czytałam o tym. Jeśli chcemy by dziecko lubiło np. marchewkę to w ciąży powinniśmy brzuszkowi serwować ją. Jeśli zajadamy się pomidorami to maluch będzie je lubił za życia bo będzie to dla niego znany smak. Ciekawe ile w tym prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:47

Dagn_ lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia tak z doskoku, super ze badania dobrze wyszly, moge sobie tylko wyobrazic jakie to musialo byc stresujace :/

Kolezankom pijacym soki chce tylko napomknac, ze wycisniety sok z owocow ma na nas wplyw podobny jak cola :/ Odciagnac fiber z owocow to tak jakby pic slodka wode, nasz organizm dostaje bombe cukru w krotkim czasie i nadwyzka zostaje magazynowana. Wiec owoce lepiej jesc w calosci, albo smoothy.
    Wiadomo, ze raz na jakis czas nas nie zabije :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrezygnowałam z tych dań w ciąży, bo miałam sensacje żołądkowe i nabawiłam się hemoroidów :( przeszło jak odstawiłam indysjkie curry. A mówimy o naprawdę, naprawdę ostrych potrawach. Niestety, teraz mój żołądek toleruje tylko łagodne jedzenie, ziemniaki na parze, jakieś mięsko, ale słabo doprawione. Czasem zjem coś azjatyckiego, ostatnio byłam w tajskiej knajpce, niedawno zjadłam indyjskie, ale generalnie nie mogę już codziennie tego jeść, tak jak kiedyś.
    Ale dobrze, że nie jest coś takiego jak dieta matki karmiącej, bo już się obawiałam, że kurczaka bez soli, gotowanego na parze będę musiała przez rok wsuwać :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:18

Nita lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Widzę same fanki fantasy na forum :) a thrillerów kryminalnych nikt nie lubi? Bo jak zacznę pisać, to wolałabym wiedzieć czy to się będzie chociaż jakiejś części podobać :P

U mnie z kolei fantasy to zupełnie nie moja bajka. Niet i już. Na samą myśl o Władcy pierścieni czy Harrym Potterze przechodzi mnie zimny pot. Nie cierpię wręcz! To mojego męża specjalność, ja wolę historie z zagadką, morderstwem, realne i takie, że czytelnik ma się bać do samego końca. O! ;)

Werix, namówiłaś mnie na jogę. W przyszłym tygodniu się zapiszę :)
    Nota to ja z mężem mam na odwrót. Ja fantastyka a on kryminały :) ja to jestem pożeraczem książek i przeczytam wszystko ale w pierwszej chwili sięgam po fantastykę :) a im dłuższy cykl tym lepiej lubię długo pozostawać w wymyślonym świecie :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w chinskiej medycynie wlasnie bardzo zwracaja uwage na wlasnosci pokarmow i dziela je na grupy od zimnych, chlodnych, neutralnych, cieplych i goracych. Mnie np aku kazala odstawic wszystko co rozgrzewa min ostre przyprawy itd bo ponoc mnie to nie sluzy. W ciazy tez twierdza, ze powinno sie unikac ostrych potraw ktore rozgrzewaja, a nie od dzis sie mowi ze w ciazy jest ogolnie goraco i niektore osoby maja np. napady goraca.
    Jakby kogo zainteresowalo to tu cos mozna poczytac http://koneser-zdrowia.pl/termika-produktow/

michaela lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawe, ja uwielbiałam hinduskie potrawy przed ciążą, odkąd zaszłam jest to jedyna rzecz od której mnie cały czas odrzuca :)

MoBo, michaela lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź Dagn, bo i mnie na nachosy z guacamole naszło :D

MoBo, ja akurat o chińskiej medycynie mało wiem. Akupunktury nigdy nie miałam, ale z tego co opisujesz, ich teoria przypomina mi teorię ajurwedyjską (medycyna indyjska). Oni też nie zalecają ostrego w ciąży, ze względu na rozgrzewanie organizmu. Miałam kiedyś kilka zabiegów ajurwedyjskich, polecam tak w ogóle, czułam się jak nowo narodzona. Wtedy dowiedziałam się, że każdy człowiek ma tzw.doszę. Ja jestem pitta, czyli ogień i w zasadzie odradzono mi zupełnie ostre przyprawy i dania, bo powinnam ochładzać organizm, a nie dodawać ognia do ognia :D Ale wiadomo, drugim uchem mi to wyleciało wtedy. Ale indyjskie masaże głowy z ciepłym olejem szczególnie polecam. Cały stres się kumuluje właśnie w głowie.

MoBo, michaela lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do szydełka to wzięłam się właśnie za kocyk z kwadracików w serduszka...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f4dc3c5c1ad.jpg

Co do książek to fantasy i kryminalne to moje ulubione, więc jestem chętna do czytania :)

Mi już teściowa mówi nad uchem jak to nie będe na wigilii prawie nic jadła, bo maleństwu zaszkodze... a ja już nie mam sił się z nią po raz kolejny kłucić o to że odkąd ona wychowała swoje dzieci sporo się zmieniło...
    Tak jak się uparła na Pampersy (a nie np dady) bo tylko one są dobre.
    Albo "ja swoje dzieci na kosmetykach Johnson z ameryki przysyłanych wychowałam więc są najlepsze"
    Albo, nie jedz pożeczek czy malin z krzaka, tylko umyj bo dziecko alergie będzie miało... (chodzi o owoce z naszego ogródka, nie pryskane)
    Ja byłam wychowana normalnie, a jej dzieci sterylnie, i ja nie mam alergii a jej wszystkie mają... mój mąż to już astnatyk normalnie od tych duszności z alergii.

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, MoBo, Olcia..89, Koska 88, polkosia, michaela, Werix, WróżkaZielona, emilkazozz, Nel@, Iva79 lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Gratulacje Ciociu!

Dziękuje :) Jest taki słodziak,że jeszcze bardziej nie mogę doczekać się grudnia :)

Dagn_ lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ano dokladnie maja duzo wspolnego tylko inaczej se to zwom :P
    Ja tez mam tendencje do goraca wiec juz nie dosypuje cynamonu do owsianki :P

l22ndf9her11uere.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl ale cudo! Jak Tu to ty robisz;)? Jest pokazane gdzieś na internecie? I jak robisz te serduszka<3? Piękne są!! Masz jakąś specjalna wełnę do kocykow?

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Perl Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykła wełna. A znalazłam to na YouTube. Pled dla dziecka na szydelku, czy kocyk dla dziecka na szydelku wpisz i powinno wyskoczyć biało różowe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 16:57

Olcia..89 lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego beztroskiego, wolnego czasu ;) Ja nie mam chwili, żeby się wysikać w spokoju, eh... ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak was podziwiam za to szydełkowwanie i drutkowanie bo jak mnie mama próbowała nauczyć to mało sobie oczu nie wybiłam tymi drutkami.
    Także tego...
    Co do wigilii nie wiem jak to będzie. Planuję karpia w rękawie zrobić.
    W ogóle uważam bardzo z jedzeniem teraz, ale nie, że ostre bo lubię, ale uważam żeby nie jeść słodkości i chipsów,za którymi przepadam.
    Kaczorek ja też mam niedoczynność/ Jak sobie radzisz? Tylko ciążowa czy wcześniej też? Jaka dawka obecnie. U mnie aż 137

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście... Tez zazdroszczę wolnego czasu i spokoju...
    Wyobraźcie sobie jazdę autobusem 1,5h w jedną stronę, 8 godzin siedzenia przed komputerem, częste telefony, a potem 1,5h jazdy MPK w stronę domu. Teraz jeszcze moja babcia jest w szpitalu, wiec prosto po pracy jeżdżę do Jonschera. Posiedzę tam chwile tylko. Ale i tak wychodzi na to ze jak wstaje o 6, o 7 wychodzę z domu, do wracam dopiero kolo 18-19. Zaczęłam pomału kupować rzeczy dla dziecka. Wiec zakupy, torby do domu, obiad, prysznic i leżenie plackiem bo już nie mam na nic siły :-/
    Ot, taka moja codzienność. Rzeczywiście plecy zaczynają mi wysiadac i tylek koszmarnie boli od tego siedzenia. Ciągle mi nie wygodnie. Zaczynam się pomału zastanawiać nad zwolnieniem...
    Polkosia (chyba) pytałaś jak to jest, czy na fundusz zwolnienie czy prywatnie. Ja chodzę na fundusz i od 12 tygodnia (trochę plamilam), na każdej wizycie lekarz się mnie pyta czy nie chce iść na zwolnienie. Tylko ja... Ambitny, głupi osiol ciągle się upieram ze chce pracować. Nosem kręci, ale ciąża przebiega prawidłowo, wiec nic nie mówi. Nie zmusza mnie. Ale pyta na każdej wizycie.
    Ja już pomału dojrzewam do decyzji... :-) myślę że do końca miesiąca jeszcze popracuje. A potem się poddaje :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl moja tesciowa ciagle jeczy ze tylko pampers i koniec kropka. To zapytalam czy bedzie mi je kupowac, bo jesli dziecko nie bedzie zle reagowac na tansze to za zaoszczedzone pieniadze beda inne przyjemnosci. Nie kazdy spi na pieniadzach. A jak tak bardzo chce to niech kupuje.
    Ja juz dostaje zgagi od wszystkiego. Wystarczy ze zle sie poloze i juz piecze pali i umieram :/

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia- zapodaj prosze linka do tej sowy. tez mam checi zeby zrobic :D

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniolek ja już od lat z niedoczynnością walcze.Przełomem okazała się zmiana pracy na mniej stresującą dzieki temu TSH nareszcie mi się ustabilizowało.Teraz jeżdżę na kontrolę raz w miesiącu i na początku mialam zwiększaną dawkę do 100 bo TSH wciąż roslo.Teraz od 2 miesięcy utrzymuje się już na stałym poziomie 1.2 przy tej dawce.Moja endokrynolog mówi że teraz dziecko produkuje swoje hormony i mi pomaga dlatego poziom się unormował.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:18

Martusiazabka lubi tę wiadomość

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ